Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyaucica78

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeges korbácsos bennszülöttek. Homokban sült strucctojás. Idomított majmok. Sivatagi üregekben nyomorgó meztelen katonák. Ingfoszlányra írott könyörgő levél Tisza Istvánhoz. Azt hiszem, nem kell feltétlenül hadtörténésznek lenni ahhoz, hogy ezek a népmesei elemek azonnal…..
Kókay László szegedi önkéntes doberdói naplója – 40. rész 1916. május 20-án estére végre megérkezik a várva várt parancs hősünk számára: megkapta a szabadságot, mehet haza Szegedre letenni az érettségi vizsgát. A búcsúzás után az állásban történő szabadságkiadás…..
Kókay László szegedi önkéntes doberdói naplója – 30. rész 1916. május 11-én hősünk már a segeti táborban ébred. A doberdói aknaharc után számba veszik a veszteségeket, s elosztják a megmaradt állományt. A túlélés, a pihenő, az ismerősökkel való találkozás örömét…..
nyaucica78 2013.09.23 09:52:11
@HPetyo: :-) egyetértek :-)
    ŐnagyságaFarkas Lenke és Marica [?]urleányoknakPécs, Tetye utcza 50. Kedves kisasszonyokTudatom, hogy ismét itt vagyok Pécsett és 4 napi szabadságra ma d.e. 8.45 induló vonattal hazamegyek. Hogy vannak? Kedves nővérük itthon van-e? A megígért, de még meg nem…..
Kókay László szegedi önkéntes doberdói naplója – 16. rész 1916. május 1-jén lejár a pihenő 10 napja és újra állásba megy a szegedi 46-os ezred San Martinónál. Vesztét érző, megmagyarázhatatlan jókedv lengi be önkéntesünk századát az indulás előtt, ami felérve…..