Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kvantumszinkron

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A svédek sok mindenben büszkén eltérnek az átlagtól, nagyon innovatív nép, általában elég fegyelmezett, ráadásul elég puritán is. Több területen is létezik a „svéd modell”, például a munkaerőpiacon, ahol például az emberek 90%-a kollektív szerződéssel van foglalkoztatva, vagy épp a…..
Kvantumszinkron 2020.03.22 18:58:20
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Maga a tényeket nem vitatja, helyette feltételezéseket hangoztat és sértéseket mond.
1. Bayer Zsolt esete tipikus: sok igazságot mond, de sajnos egy lelkibeteg ember.
2. Persze hogy nem ők találták ki a nyájimmunitást, de szívesen hangoztatják. Egyik legjobb barátom is ezt ecsetelte nekem.
3. Örülök , hogy a többi megállapítás nem váltott ki durvaságot magában. Ezek szerint nem tartotta annyira fontosnak vitatni.
4. A maga és politikai ellenfelei és sok mindenki által tett viselkedés ugyanaz, mint a köpködés, a kézmosás hanyagolása. Ez a magatartás ön - és közveszélyes.
5. Imádkoztam egyet magáért is.
Ma, néhány órával ezelőtt volt Bezsenyi Mihály rendőr dandártábornok, az NNI igazgatójának temetése. Az, hogy személyesen ismertem és évekig jó bajtársak, kollégák voltunk, magánügy. Miként talán az is az, hogy egyike volt azoknak a (becslésem szerint nem túl nagyszámú) felső rendőri vezetőknek,…..
Kvantumszinkron 2019.02.18 23:43:29
@tiboru:
Tiborunak szerintem is igaza van az alapkérdésben. A trágársága csak viszont csökkenti az igazságát.Az ilyen trágár és erőszakos fogalmazás mások előtt azt mutatja, hogy az illető ön - és közveszélyes.Magamban én is szoktam így reagálni, de ez akkor is más előtt a másik ember megalázása.A magyar férfiak nagy része nyugdíj előtt hal meg, a bajoknak egyik jelzője az állandó káromkodás.
Rendes köztársaságban nem illik az ellentétes véleményt kibannolni, elküldeni melegebb éghajlatra a más véleményen levőt és trágárkodni sem.
Ja és nem valaki személyiségét és életét támadom, hanem egy konkrét cselekedetéről fejtem ki a véleményemet.
Kvantumszinkron 2019.02.19 13:57:03
@tiboru:

Szia!
Először is minden jót kívánok én is!

1.) Nekem és szerintem sokaknak hideg futkos a hátamon az állandó káromkodáskor. A káromkodás a hatalom fitogtatása és általában a gyengébbek előtt teszik, vagy küzdenek a hatalomért és a hierarchiában elfoglalt helyért. Ez a férfiaknál alaphelyzet, hogy a hierarchiában ki hol foglal helyet.
2) A rendszeres káromkodás egy jelzés, hogy az illető rosszul érzi magát és ezt így kiáltja világgá. Az emberekre jellemző, hogy ha rosszul érzik magukat , akkor tesznek róla, hogy más is rosszul érezze magát. Ha valakivel rosszul bántak, akkor feljogosítva érzi magát, hogy ő is rosszul bánjon másokkal.A katonaságbeli oktalan szívatás ennek iskolapéldája.
3.)Minden demokratikus lehetőség kimerült az ügyben, itt csak "szívlapáttal" lehet igazságot tenni vagy bosszút állni?
4.) Megismétlem: a bajok egyik jelzője az állandó káromkodás.Ez azzal párosul, hogy azonnal felszívjuk magunkat és zsigeri reakciókat produkálunk. Én is rendszeresen.
5.) "Én döntöm el:" Aki a döntést hozta ebben az esetben , szerintem lehet, hogy ugyanígy káromkodott egy sort, majd azt mondta: " Én döntöm el, milyen temetést kap." Nem biztos , hogy így volt, de nem csodálkoznék.
6.) Nagyon tetszett a blogjaid nagy része, azért bátorkodtam beleokoskodni. Butább embernél nem dumáltam volna bele.

Leegyszerűsítve sok magyar férfi veszekszik, mérgelődik, káromkodik és időnek előtte meghal. Nem lenne valami összefüggés ezek közt?

Köszönöm a megfogalmazásaid higgadt részeit.További jó posztokat kívánok!
Bár a blogom alapvetően Besszarábiával (illetve általában Kelet-Európával) foglalkozik, néha más téma is elfér. Nemrég a Szerbia Magyarul és a Vajdasági Idegenforgalmi Szervezet meghívására egy gasztro- és élménytúrán vettem részt, mely felölelte a Bácska és a Szerémség legizgalmasabb látnivalóit. A…..
Kvantumszinkron 2018.06.03 13:08:38
Amint tudjuk, a magyar bírói kar — miként a magyar köztisztviselői kar bármely másik része is — három alaptípusból áll: a rezsim által zsebre vágott korrupt gazemberekből, a fogalmatlan idiótákból és a lelkiismeretes szakmai munkát végző, megvesztegethetetlen bolondokból.…..