Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Érdi Gábor

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A halászok is kerülték azt a két helyet, ahol gyakran tornyokat láttak és harangkongást hallottak a helyiek.  ..
Érdi Gábor 2019.10.12 14:28:49
Egy súlyos beteg fiúnak megengedték, hogy megnézze Vlagyimir Putyin elnöki különgépét. Arszlan Kaipkulovnak az orosz vezető küldött egy kamerát, hogy filmezhessen a fedélzeten, persze nem mindent...
Hát van ez így, ha egy lap a kormány csöcsén lógva él túl, attól rendszeresen kérni fognak valamit, mint Pelikán József gátőrtől. De hogy az ingyenes lappiacon a Metrót váltó, egykoron Habony-féle Lokálba a kormányközeli cégek és az aktuális lózungok közé már csak 2-3 cikk férjen be (meg az…..
Őrületesen látványos képeken mutatta meg a mindennapi élet nehézségeit a mínusz 70 fokban egy kutató. Cyprien Verseux asztrobiológusként és gleccserkutatóként dolgozik az Antarktiszon, a Föld legelszigeteltebb kontinensén...
Érdi Gábor 2018.10.18 11:35:43
@Fülig José: az említett jelenséghez elég mínusz pár fok, nem kell mínusz 70 :) ...
ugyanis a forró víz könnyebben megfagy!
Akármilyen baráti társaságba kerül az ember, egy idő után biztosan szóba kerül a gyermekkor és a fiatalkori élet. A beszélgetés rögtön át is csap a serdülőkori csíntevések irányába, majd a társaság egyik tagja egy hasonlattal rögtön rákontrázik a történetekre és szembe állítja a mai világ fiataljait…..
Érdi Gábor 2018.08.07 02:13:37
Heti 1x délutáni iskolai internet szakkör.. az info tanár kimondottan büszke volt, hogy a sulinak volt dedikált 10Mbit-es internet kapcsolata, noha az akkori kiszolgálószerverek közül csak kevésen láttad ezt a tempót... és szerencse is kellett, hogy pont az adott időben egyedül tölts le az egész épületben...
Floppykon hordtuk haza a játékokat amit érdemlegesnek találtunk rá :) ... sok ilyen dos-os játék letöltő oldal volt akkoriban, freeweb, atw, uw, helyeken...
ez úgy a 2000res évek eleje volt... az akkori 486-osomon szépen futottak az így beszerzett dolgok (486 akkoriban már öreg gép volt, de csak erre futotta zsebpénzből, mikor középiskolába mentem évekkel később vettek nekem új gépet szülők.. addig zsebpénzből fejlesztgettem, egy 2 év alatt egy mmx233-ig jutottam önerőből, a szülőktől kapott gép előtt)...
De sajnálom, hogy nincsenek meg már az akkori gépeim.. volt pár, kis lépésekben jutottam előrébb: intel 386 25Mhz (apám vette mit se értve a gépekhez, hogy jó lesz az, fekete-fehér hercules monitorja volt, na az fura egy képarányú példány volt :) ), intel 486 DX2 80, amd 5x86 133 p75 (ez már pci-t tartalmazó alaplap volt, sőt usb 1.0 is volt rajta, 486osból nagy szó!), intel pentium 1 133, intel pentium 233mmx (ehhez volt már voodoo 1 es 4mb os vga gyorsítóm)..

sok esetben a régi gépek mentek "vidéki rokonnak" miután lett jobb gépem... kb. mindig egy 5-7 évvel az aktuális technikai szint mögött álltam akkoriban, majd lett "modern" gépem pár évre a szülői támogatással..

Más kérdés, hogy manapság is "régi" 5+ éves a gépem, de belassult a fejlődés, és nem sürgetett egyenlőre semmi még, hogy lecseréljem.
Soros György gonosz cionista-amerikai multi-milliárdos, tudatta a köztévé a ma esti híradójában. Persze azt, hogy Soros gonosz és cionista, nem a fideszes állami hírműsor szerkesztői állították, hanem csupán beidézték Ali Hámenei ajatollah két héttel ezelőtt Iránban elmondott gondolatait.  Ha…..
Érdi Gábor 2017.05.25 04:07:08
@pamut: Ha tényleg az 1984 módszereit követik, akkor az ellenzék is az övék... Remélem azért nem...
Hét cég indul a fővárosra erőltetett kiszervezéses metrópótló tenderen. Hiába állította ellenkezőjét a kormány, egyikük sem magyar gyártású busszal szolgáltatna. Ráadásul újabb nyolc hónappal meghosszabbodik az új buszok forgalomba állítása, így a BKV kénytelen lesz leselejtezett buszaival…..
Érdi Gábor 2016.07.28 14:33:47
@együttnemműködő: Csak miért kell ezt természetesnek venni? :( ... hisz a vak is látja mi történik... csak kihasználják, hogy a magyar az csak béget és max. ugat... de nem harap. Hát persze, hogy a fejére nőttek így az embernek.
Még három éve sincs meg az 504-esem, két éve használom is, de már úgy tűnik, mintha legalább egy évtizede együtt lennénk. Ez egy emberek közötti kapcsolatban még akár pozitív kicsengésű is lehetne, de a Peugeot esetében a temérdek alatta, fölötte, mellette, olajosan,…..
Bármerre indulunk is autóval, motorral, vagy akár gyalogosként, előbb-utóbb szinte biztosan furcsa, megmagyarázhatatlan forgalmi helyzetre bukkanunk. A Kresz Klub videójában - amelyet Pető Attila KRESZ-oktató készített – a világ talán leghülyébb közlekedési lámpáját…..
Érdi Gábor 2015.05.16 11:30:18
Nyugatról hergelik, módszerük a hazudozás, céljuk az erőszakkal történő kormányra jutás. A magyar baloldal ugyanabból a kottából játszik, mint a leninista bolsevikok 1917-ben, amikor német titkosszolgálati segítséggel először az orosz cárt, majd a legitim kormányt is…..
Érdi Gábor 2014.11.20 09:23:57
@polyvinyl:

"Miből gondolod, hogy VALÓBAN az EMBEREKNEK (en bloc a magyar társadalomnak) lett elege, és nem csak egy szűk réteg szajkózza ezt a propagandaszöveget?"

Nagyon egyszerűen csak meg kell nézni a részvételi arányokat. Folyamatosan csökkenő választásról választásra, a kiábrándult réteg egyre nagyobb. Ők azok akik nem mennek el szavazni csak azért mert nem látják értelmét (mert részükről egykutya minden jelenlegi választható párt).
Nálam is rengeteg rokon és ismerős szarik bele az egészbe, de van pár aki szimpatizál a tüntetőkkel (bár nem volt még hajlandó elmenni, mert nap végén a munka után már nincs rá kedvük).

A baloldal beszéde az emberek nevében nem okos dolog valóban, és nem is kérte rá őket szerintem senki... De ők a véleményem szerint tényleg csak szeretnék meglovagolni a "hullámot" ami keletkezett. Hogy ez sikerül-e azt nem tudom, de őszintén remélem, hogy nem. Valahogy a bal oldal nem fogta még mindig fel, hogy miért is veszít az utóbbi időben.

Abban is biztos vagyok viszont, hogy ha lenne reális alternatíva akkor a jelenlegi kormánypártnak (elnézést, koalíciónak) se lenne túl sok esélye az emberek szemében. Sokan csak azért választották a mostani többségi pártot, mert még mindig jobbnak gondolták mint a másikat (aki csak óvodásan acsarkodott és mutogatott az utóbbi 4 éveben).

A közvélemény kutatásokban meg csak annyira lehet hinni, hogy épp ki a megrendelő, vagy a készítő társaság tulajdonosa. Főképp egy olyan kényes témában mint a politika.

Pluszban én úgy vettem észre, hogy az átlagember nem vér jobbos, vagy épp balos. Egyszerűen csak úgy gondolja, talán jobb lehet a másik (ha ép úgy gondolja).

Az utolsó választásokon úgy gondolták az emberek, hogy jobb lehet a mostani még mindig mint a másik. Ismerek olyat is aki csak azért szavazott a mostanira mert a másik is kapott ennyi időt, így a mostaninak is kijár.. de ezt nem nevezném feltétlen pártszimpátiának, mert köztük is van még, hogy alapjában elégedetlenek vele.. és ha valaki(k) elégedetlenek valamivel, lehet előbb-utóbb kiborul a bili. Szerintem ez történt most.

Persze.. megeshet, hogy tévedek, de akkor legközelebb már biztos sok-sok tényleg mérges emberke fog kimenni, és lehet ők már nem állnak meg pár rendőr láttán :\ (és a rendőrök között is tudok olyat aki szimpatizál a tüntetőkkel, de nem állhat közéjük, mert kell az állása)...

Végső soron azt mondhatom, hogy a tüntetésnek van létjogosultsága, mert a jelenlegi rendszer nagyon is megérdemelné, hogy a körmére nézzenek, mert van bőven sár a fülük mögött.
Másnap reggel átautóztunk Tennessee-ből Alabama államba, Hoover-Birmingham városába. Végre elérkezett számunkra a pillanat, amikor bebizonyíthattuk a sokszáz lóerővel érkező amerikai autóstársnak, mire is képes valójában a Trabant a maga 26 lóerejével. Ez a várva-várt…..
Érdi Gábor 2013.06.19 14:43:29