Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tóth-Ferenc (törölt)

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár poszttal ezelőtt vetődött fel az ötlet, hogy kellene készítenünk egy gyűjteményt arról, kinek mit mondtak gyerek- és ifjúkorában (vagy akár később is) a szexszel kapcsolatos dolgokról, a másik nemről, a szüzesség elvesztéséről, a gyerekszületésről, és a…..
Tóth-Ferenc (törölt) 2014.05.10 13:18:38
@Rebarbaraa: a pasik ket dologra jok, du..i meg penzt keresni.

Akkor még mindig jobbak vagyunk :) mert a nők csak egy dologra jók: du..i, sőt némelyik még arra se :)
Szőlőművelés Blitzkrieg 2014.03.15 21:46:26
OMFG, hát igaz az a tétel, hogy az emberi akarat hegyeket képes megmozgatni. A múltkor írtam arról, hogy vettem egy darab földet, amire szőlőt szeretnék telepíteni. Az adásvételre még tavaly került sor, és körmeimet tövig rágva üldögéltem ki azt a hatvan napot, amíg az állam…..
Tóth-Ferenc (törölt) 2014.04.26 08:48:53
@juhostt: Így nekem tökéletesen megfelel :)
Hagyjuk egy pillanatra a Demeter Zoltánokat, a Szepsy Istvánokat, meg a Szentesi Jóskákat. Felejtsük el egy röpke perce azokat az önsorsrontó bortermelőket, akik szőleiket kíméletesen művelik, tőkénként 0.5-1kg gyümölcsből próbálnak meg nemzetközileg is értékelhető…..
Tóth-Ferenc (törölt) 2014.04.01 18:21:39
Tóth-Ferenc (törölt) 2014.04.01 18:29:28
@akov: Itt szarnak a szőlőre?
Nem szarnak. Nincs rá pénz. Nem 110-130 ft a felvásárlási ár (ennyi volt a szüret elején), hanem 85(a szüret vége felé). Az idén lehet hogy ennyi se lesz. Ennyit próbáljon beosztani a termelő. A borgazdaságot nem ez érdekli
Ilyen még nem volt. És nem is lesz egyhamar. Olcsóbbnál is olcsóbb pezsgők tesztje a Borrajongón. Nem saját megvalósítás, de talán az én kis kezem is benne volt. A hírhedt Szovjetszkoje Igrisztojeről elkövetett posztom alatt, a Royalsekt Zrt. marketing igazgatójával kibontakozó…..
Tóth-Ferenc (törölt) 2014.03.02 07:59:09
Kevés olyan téma van, amely képes egyetlen nap alatt ronggyá csépelődni. A Szovjetszkoje Igrisztoje története bizony ilyen. A szaporafosást is megszégyenítő sebességgel tört utat a sajtón, hogy a magyarított "szovjet" pezsgő előállítója, az izsáki székhelyű Royalsekt Zrt.…..
Tóth-Ferenc (törölt) 2014.02.08 14:06:03
Tóth-Ferenc (törölt) 2014.02.08 14:59:41
@akov: Jóvan, ne dacoskodj már, mint egy kisgyerek! :)
Tóth-Ferenc (törölt) 2014.02.11 15:21:33
@Royalsekt: Barátom, ha itt egyszer lealázzák a pezsgődet, az úgy is fog maradni. Írhatsz, amennyit akarsz, a véleményük nem változik. Inkább megsértődnek. Lásd fentebb.

@Zen Taster: paff...inkább nem írok semmit, mert kitiltanak.
Szakad a forint, aggasztó a helyzet? Szerencsére a kormány a helyén van, és nem habozik jelentős intézkedéseket meghozni!A "Jó Állam" végletekig leegyszerűsített, ügyfél és környezetbarát bürokráciája nem fenyegetheti a Miniszterelnök úr szívének olyan kedves programot!…..
Tóth-Ferenc (törölt) 2014.02.01 08:18:18
122           1988. január 18. hétfő Mára valahogy egy kicsit enyhült a láz, és én kisebb túrákat tettem a lakásban. Kiültem a konyhába reggelizni, billegtem ugyan a széken, de végig tudtam enni. Aztán visszafeküdtem, csakhogy valahogy ott sem volt…..
Tóth-Ferenc (törölt) 2014.01.18 17:15:34
@röhögő: A vadászkést inkább hagyd otthon. Nálam mindig egy 15 centis csavarhúzó van és használom is, ha szükség van rá.
Idejétmúlt, túlárazott, mazsolára szüretelt, egyensúlytalan – általában ezek a vádak érik a csúcsra szánt villányi borokat, a tapasztalat szerint legtöbbször nem alaptalanul. Szerencsére a hazai közízlés (remélhetőleg az internetes sajtónak köszönhetően is) sokat fejlődött az elmúlt tíz évben, így a…..
Tegnap elmentem Dörgicsére, ránézni a borra - mert legalább kéthetenként ellenőrizni kell a tömlőzárású tartályok nyomását, rá kell nézni a házra is. Ráadásul megérkeztek az új pumpák is, mert a régiek nyomásmérője beadta a kulcsot. Ha már arra jártam, elintéztem egy…..
Tóth-Ferenc (törölt) 2013.12.23 07:58:39
Azt hiszem, a borászok 12 pontja nem volt elég precízen megfogalmazott - és itt különösen a 3. pontra (A hegyközségi törvény és rendtartások újragondolása) gondolok. Mert ha a kormányzattól azt kéred, hogy gondoljon újra valamit, akkor mérget vehetsz rá, hogy bonyolultabb és…..
Tóth-Ferenc (törölt) 2013.11.01 13:36:32
@RAMBO: Ebből is látszik, hogy TE nem értesz semmit. A csirkés hasonlatod durván fals. Ugyanis az én boromnak a környékén nincs vegyszer :) a szőlőm is csak a minimális/feltétlen szükséges permetezést kapja. A pince technológiám(nem szeretem ezt a szót) pedig hagyományos-a fajélesztőt leszámítva. Két alapvető különbséget látok: a tőketerhelés és a talajszerkezet. De ez nem azt jelenti, hogy az így készült bor értéktelenebb. Csak olcsóbb. Nagyon nem ugyanaz. Nem trükkök százainak bevetésével készült agyonvegyszerezett/műtrágyázott lőre, hanem egy más kategória. Csakhogy ez nem érdekes, ugye? A borhamisítás, az már igen. Egy kalap alá tesztek mindenkit, aztán akinek nem tetszik, azt leteremtitek, hogy frusztrált. Hát kösz, ebből nem kérek
Nem tudsz rólunk semmit, csak a botrányokra hivatkozva vagdalkozol. Te tudod....csak akkor ne sértődj meg, ha az ember nem túl udvarias veled. Azt hiszem, hogy ezt nagyon sok hozzám hasonló szőlősgazda nevében kijelenthetem. Igaz, senki nem kért meg rá :)
A broiler csirkét meg ne részletezzük, hogy mivel etetik. Nagyon éhesnek kéne lennem, hogy ilyent vegyek.
Tóth-Ferenc (törölt) 2013.11.01 07:01:42
@RAMBO: Hát barátom, ez tömény hazugság. A vesztesek eszetlen vagdalkozása. Nálunk 100 hektárt, Kiskőrösön 500 hektárt telepítettek, ezt első kézből tudom. Akkor ezeknek a tulajdonosai mind csalók? Barátom, ez nagyon bátor kijelentés. Tudod mit? Szervezek neked hegyközségi gyűlést mindkét helységben, gyere ide, mondd a szemükbe és állj elő a bizonyítékaiddal. Sőt, ha annyira biztos vagy benne, tegyél feljelentést. Vagy csak vádaskodsz a vakvilágba? Magadat minősíted. Persze az interneten könnyebb keménykedni.
Meg kéne tanulnod emelt fővel veszíteni.
Szőlőművelés Elforrt a bor 2013.10.27 18:58:27
Az idén nem sokat vacakoltak a borok: a forrás nagyon hamar lezajlott. Nem tudom, hogy mi lehet az oka, talán a több eső miatt több tápanyagot tudott felvenni a szőlő, és az élesztőgombák elszaporodásához minden adott volt, talán az, hogy sikerült a forralópincét 16 fok körüli…..
Az idei évem a szőlő telepítéséről szól. A borkészítésre csak egy rizling vágóm van, ami tavaly olyan 400 liter körül termett - idén még annál is kevesebb lesz. Ahogy már írtam, a rossz kötődés, a jégeső megtették hatásukat, pocsék termés ígérkezik. Elhatároztam hát,…..
Tóth-Ferenc (törölt) 2013.08.26 16:07:47
Tóth-Ferenc (törölt) 2013.08.28 11:34:39
@Jelenik Dániel: Nagyon is értem, miről van szó, hidd el.
@RAMBO: Süt a fölényeskedés a válaszodból, ahogy az várható volt. Nagyon nem is akaródzik erre válaszolnom, de egy megjegyzést azért teszek: Ha ti* nem vagytok képesek, vagy nem akartok tisztességes bort készíteni megfizethető áron(ugyanis én erről beszélek most is, mint már évek óta), akkor megtesszük mi. Csakhogy ti abba tönkrementek. Utána pedig megy a másikra mutogatás, ami jó magyar szokás, de szerintem undorító.

*ti: hegyvidéki borászok
Üdv
Egy alföldi borász, aki nem érzékeli a világnak azt a részét, amit te. :)
Természetesen léteznek megvásárlásra érdemes borok 1000 forintos fogyasztói ár alatt, néhányat ajánlok is. A hvg.hu cikke adta az ötletet ehhez a poszthoz, az ő válogatásuk eredménye elkeserítő, az összkép azonban kedvezőbb. Az 1000 forintos fogyasztói ár alatti borok…..
A Pántlika pincészet üzletpolitikáját soha nem értettem. Valami egészen biztosan nagyon félrement az első értekezleten, amikor kitalálták, hogy pont ugyanolyan vállalhatatlan reduktív bort izét kellene előállítaniuk, mint amilyet a Varga pincészet csinál, de nem mindenhonnan…..
A Borrajongó Poeira 2013.07.11 06:00:00
A fantasztikus Wine & Soul után a Pinhão-Völgy átellenes oldalára kanyarogtunk, a szintúgy butik méretű és igencsak komoly névnek számító Poeirához. Az alapító, Jorge Moreira, Portugália fiatal sztárborászainak egyike. A kilencvenes évek közepétől hét évjáratot nyomott…..
Szőlőművelés Borjour Zenit 2013 2013.07.06 22:12:08
Zotykos telefonja egy családi kiránduláson, a Tihanyi Apátsági Templom altemplomában ért. Amíg I. András sírja előtt állva arról elmélkedtem, hogy "isa por es homu vogymuk", addig ő lelkesen meghívott egy péntek esti rendezvényre, ahol az őshonos és az utóbbi ötven évben…..