Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Foldes Gazda

0 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jogbiztonság az egyik fontos alapja a tartós, stabil gazdasági fejlődésnek, nem csoda, hogy az OECD felmérést készít arról, hogy mennyire bíznak az emberek a saját jogrendszerben, mennyire bíznak meg a jogászokban. Az OECD átlaga 54 százalék, vagyis a megkérdezettek ekkora része…..
Inkognitót ígért a műsorvezető interjúalanyának, de eleinte hangjával, majd legalább nyolc adattal tette őt azonosíthatóvá. Képzelje el az olvasó az elképzelhetetlent: egy budapesti befogadó otthon nevelőjeként rendszeresen molesztálja, sőt szexuális szolgáltatásokra kényszeríti a gondjaira…..
Foldes Gazda 2016.09.09 01:36:32
Több százmilliárd forint stadionokra, ürességtől kongó arénákra, anyagilag teljesen fenntarthatatlan állapotok. A működtetés költségei végső soron jó eséllyel a központi büdzsét terhelik majd, tehát ha hirtelen nem kezdenek el tömegével járni a focimeccsekre, akkor a magyar adófizetőknek kell majd…..
ReCenzor Cigányút. 2016.06.14 09:15:06
Ha - itt és most - választ nem várva, felteszem a kérdést, hogy ártanak e a cigányság ügyének az olyan bűncselekmények, mint a két hete a tanítványai előtt összevert tanárnő esete vagy a szintén mostanában történt Baross téri erőszak, ahol egy életerős roma férfi puszta szórakozásból a nyílt utcán…..
Foldes Gazda 2016.06.14 17:30:10
@kalbász: Na ezért gondolom ÉN ,hogy az a megoldás , hogy 12 év és az első valóban piacképes képzés megszerzéséig kérésre ingyenes fogamzásgátló . Csak kettő gyerekig járjon mindenemű támogatás . Kettő gyerek után kérésre ingyenes művi meddővététel . / a bezzeganya szerint 250 000 ft/ambulánsan . Kettő gyerekig ingyenes mesterséges megtermékenyítés kérésre!!!!Kihaló körzetekben földadás gyerek szülésért , művelési kötöttségel . / lásd Putyin módszere/.
Foldes Gazda 2016.06.14 17:54:32
@bloglegelő: az ismerősöm is ezt vallja .
A magyar társadalmi kohézió szempontjából a cél az, hogy a közoktatás minősége az országban mindenhol egyenlő legyen – nyilatkozta a minap Kövér László a Magyar Katolikus Rádióban. A tétel a kormány közoktatási reformjának egyik sarkalatos pontja, amivel így,…..
Foldes Gazda 2016.03.07 14:26:52
@pitcairn2: És van más külömbség is !!!!!! RITÓK NÓRA írja a NYOMOR SZÉLE blogon , hogy hát az az ötös nem is olyan ötös . Valszeg ezért halom a diákoktól a CIGÁNY ÖTÖS megfogalmazást .
Az RTL egyik ékköve a Szulejmán című, történelminek csak nagy jóindulattal nevezhető sorozat, aminek rajongói annak idején, amikor vagy két hónapon át szünetelt a sorozat, készek voltak tüntetni az RTL székháza előtt. A Facebookon 120 ezres rajongótáborral bíró török sorozat kapott tavaly egy…..
Foldes Gazda 2016.02.05 15:58:41
Kövér László visszaállítaná a sorkatonaságot, az Országgyűlés elnöke szerint a sorkötelezettség eltörlése miatt kialakult helyzet orvoslásához sokkal több energiára lesz szükség, mint amennyit a sorkötelezettség fenntartására kellett volna fordítani.A házelnök szerint a terrorizmus és az illegális…..
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért érdemes a Moped blog Facebook-oldalát is lájkolni. ‹⊗›   Mai posztunkban elsősorban azoknak szeretnénk kedvezni, akik úgy gondolják, hogy az elmúlt hetekben-hónapokban a blogon a mérleg nyelve túlságosan a nyugati tesztalanyok felé…..
Vendégszerzőnk, Pető Andrea történész írása.   Ha a történészt nem engedik be a levéltárba, akkor frusztráltan az interneten kutat. Ez történt az én esetemben is. Évtizedek óta hiába próbálok a szovjet levéltári forrásokhoz hozzáférni a II. világháborús nemi erőszak…..
Megint utcára vonulnak a devizahitelesek, hiszen ők nem megmentve lettek, hanem átbaszva. Mondhatnám, most kezdtem el baromira unni ezt az ótvar rinyát, azt, ahogy ez a törpe kisebbség mártírt csinál magából, holott nagyrészt ők voltak a barmok, csak másban keresik a hibát. De a…..
Bevezető gondolatok Sipos Pál középiskolai magyartanár évtizedekkel ezelőtt szexuális játékokba vonta be tanítványait, de az elévülési szabályok miatt ma már nem büntethető. Ügye komoly visszhangot keltett a sajtóban és a közvéleményben, hivatkozási alapként szolgált…..
Forgács István írása.  * Továbbra sem beszél szinte senki sem azzal az őszinteséggel cigányügyben, amivel pedig kellene, miközben az elmúlt évek, a mostani idők, és következő esztendők számos fontos kérdése és döntése szinte csakis a hazai cigány közösségekhez…..
Foldes Gazda 2014.12.18 15:12:56
@TG69: Aki teheti az utolsó erőfeszítésével is tanítatja gyerekét ÉS irány a LAJTÁN TÚL .
Nívó Viktor nem érti... 2014.11.28 19:54:37
Orbán Viktor nem érti, miért fogy a Fidesz szavazótábora.  Semmi baj, gyere, Viktor, elmagyarázom. Nagyon egyszerű. Az átlag magyar állampolgár meglehetősen közömbös. Nem érdekli, ha milliárdok mennek ki az államkasszából hülyeségekre, nem érdekli a korrupció, nem érdekli…..
Helyi önkormányzatok licitálják egymást felül olyan jogszabályok megalkotásával, amelyek valódi és néhol bevallott célja is a cigány származású állampolgároktól való megszabadulás vagy az ő távoltartásuk. A nyilvánvaló kirekesztés mellett külön figyelmet érdemel az a cinizmus, amivel elintézik a…..
Azzal jött elő némelyik nővér, hogy „majd ellátja saját magát". Az én történetem több szereplős, mármint nemcsak velem történtekkel kapcsolatosan figyelhettem meg némely egészségügyi dolgozó betegek irányában tanúsított barátságtalan hozzáállását, bár ami az én…..
Mert a magyar társadalom nagy része nem akarja őket látni. Ez a kézenfekvően adódó válasz tükröződik az Index.hu-n minap megjelent cikkhez feltett kérdésre adott olvasói válaszokból, ezt sugallják az országgyűlési és önkormányzati képviselői helyekért versenyző politikai pártok, erre a politikai…..
Foldes Gazda 2014.09.13 05:25:44
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Szerintem a társadalom már mindent megtett erejéhez mérten . Többszázmilliárdot fordíttunk rájok . ÉS AZ EREDMÉNY???????Már írtam az iskolákról !!!!! Szerintem a saját értelmiségüknek kell ezt megpróbálni . Gondolok itt ALADÁRRA- VIKTÓRIÁRA stb stb .
Foldes Gazda 2014.09.13 07:39:16
@Kovacs Nocraft Jozsefne: EGYETÉRTÜNK !!!!!! A MOTTÓ ::KÖVETELEK TŐLED MERT TISZTELLEK . nem is nekünk mezei állampolgároknak kellene adni a tutit hanem az elitnek . A bajok fő oka , hogy vagy nem tudja vagy nem akarja .
A kérdés - különösen a magánnyugdíjrendszer beszántása után - már többször fellángolt a közbeszédben, mi írtunk erről már két és fél éve is. Most a Népesedési Kerekasztal javaslata nyomán parázslott fel ismét a téma: azt javasolják, hogy a nyugdíjszámításnál…..
Foldes Gazda 2014.08.08 11:17:04
@Nzoltan: Az egyik baj ezzel ,hogy már sokhelyre feltettem de TE vagy az első aki értőn reagál . Pedig a harang mindekiér szól .Ugyanúgy mint a népességről szóló gondolataimat ami olvasható a fcebookon .
Az az igazság, hogy nem olyan nagy ördöngösség ez, és ez esetben sem a recept kitalálása a nehéz, hanem a receptnek megfelelő (fegyelmezett) főzés. A Fidesz legyőzése is egyéni döntések olyan együttállását követeli, amely a racionális cél és a biztosan látható…..
Foldes Gazda 2014.07.29 17:38:28
Lökj oda a balos értelmiségnek egy emancipációs vitát, rögtön szétszedik anélkül, hogy valaha is meg tudnák oldani. Most itt van a cigányok pasztorizációja, előtte a melegügy, az emlékműügy, a holokausztügy, a jóistentudja, milyen -- túlnyomórészt -- identitásügy, de ahogy…..
Foldes Gazda 2014.07.15 13:44:20
@bölcsbagoly: Majd ha mindent felélnek .
Ha pár év múlva valaki meg akarja fejteni, mitől semmisült meg a liberalizmus Magyarországon, mitől vált az egyik legcsúnyább szitokszóvá a liberális jelző, annak elég lesz egy szó: romabűnözés. Ez a szó, amit az egykori SZDSZ-korifeus Eörsi Mátyás használt a héten…..
Foldes Gazda 2014.07.14 06:21:50
@Arthur Bloch: Ha ott laknál és a TE családodat inzultálnák , javaidat fosztogatnák a bűnözők akkoris így gondolkodnál .?????????
Foldes Gazda 2014.07.14 10:09:17
@Arthur Bloch: ez csak duma. Azok véleménye számít akiket naponta inzultálnak, meglopnak életüket ellehetetlenítik stb a társadalm i normákat mellőzőek .
Összefoglalva: az orvosok szakmai tudása nulla, az orvosok emberekhez való hozzáállása nulla. Tisztelt Praxis!   Ájulásokkal, nagyfokú gyengeséggel, szédüléssel, remegéssel, nagyon alacsony vérnyomással kerültem be a váci kórházba, a Neurológiai osztály vett fel.…..
Vendégszerzőnk, Forgács István írása. Nyersen hangzik vagy sem, de ki kell mondani (századszor is!), hogy Magyarországnak csakis akkor lesz érdemi jövőképe, ha végre történik valami cigányügyben. Sokan legyinthetnek persze, hogy ezt mindannyian tudjuk és tudtuk eddig is, ebben…..
Foldes Gazda 2014.06.03 14:04:35
@Alfőmérnök01: Nem a külsőségeket hanem a szellemét hiányoljuk . Bár a külsőség sem elvetendő- gondoljunk a vasággyal együtt 55 kg -s rendőrre és a 180-190cm 95 kg gazember eséjeire.
A mai, szokásos vasárnapi blogajánlóba olyan írásokat válogattam, amelyek valamilyen módon mind a beilleszkedésről szólnak. Akad köztük olyan, aki éppen kerek évfordulóját ünnepelte a határátkelésnek, akad olyan is, aki nemrég kezdett új életet, és akad olyan is, aki már a…..