Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Viki a világban

74 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hatalmas dobásra készül Nagy Balázs és Baranyai Anna: a Budapesti Madách Színház és a Győri Nemzeti Színház művészei február 22-én Londonba látogatnak és egy közönségtalálkozóval egybekötött musical esttel örvendezetik meg a külhoni magyarokat. A fellépés kapcsán Nagy Balázzsal és Baranyai…..
I would like to draw your attention to a fantastic new campaign for women’s football which has gone already viral on social media. Why football and women’s football topic again – you could ask. You know me, I am a sports fan and as a former professional football player I have always supported and…..
A hétvégén volt szerencsém ismét eljutni a Wembleybe, az angol női FA kupadöntőt néztem meg. Ezúttal az Arsenal és a Chelsea küzdött meg a trófeáért, rekord számú 45 423 néző előtt. A londoni derbi túlzás nélkül a női foci ünnepe volt ezen a szép, nyárias, hosszú hétvégén. Már 2 órával a meccs…..
A Manchester City nemrég egy új kampányt indított az Egyesült Királyságban egyedülállóként „Ugyanaz a város, ugyanaz a szenvedély #SameCity #SamePassion” címmel. Ez a kampány része a club széles körű marketing tevékenységének mellyel szeretné támogatni a női labdarúgást és egyúttal kommunikálni és…..
Ismeritek azt az érzést, amikor egy régi vágyálmotok vagy gyerekkori álmotok végre valóra válik? Szerencsésnek érzem magam, hisz a minap egy konferencia kapcsán eljutottam Manchesterbe, és ha már ott voltam, akkor természetesen meglátogattam kedvenc focicsapatom stadionját, az Old Trafford-ot, az…..
Viki a világban 2018.03.18 19:22:43
@Szőkebácsi: Köszi a kommentet, Angliában The Red Devils azaz Vörös Ördögök -nek a Crawley Town csapatát és a Manchester United-et hívják! A Liverpool beceneve "The Reds" Futball közvetítésekben is így emlegetik őket, de több netes oldalon is megtalálható az infó, lásd:

www.football-stadiums.co.uk/articles/club-nicknames/

en.wikipedia.org/wiki/List_of_football_club_nicknames_in_the_United_Kingdom
Viki a világban 2018.03.20 17:41:48
@aladindölon: Koszi szepen, javitottam
A hétvégén volt szerencsém élőben megtekinteni a Wembleyben az angol női FA kupadöntőt. Sorozatban harmadszor rendezték a döntőt a Wembleyben, ami ugye az angol foci otthona „the home of English football”: a Manchester City a címvédő Arsenalt kiütő Birminghammel szemben lépett pályára rekord számú…..
Ma reggel 8:30-kor sötétségbe borult a Piccadilly Circus világhírű hirdetőtáblája és turista látványossága a következő 8-9 hónapra, ugyanis felújítási munkálatok veszik kezdetét. A második világháború óta ez az első alkalom, hogy a világító tábla teljes sötétségbe borul, néhány különleges alkalmat…..
A 2016-os karácsonyi reklám szezon nagyjából lezajlott, így hát összegyűjtöttem nektek a legjobb és legszórakoztatóbb reklámokat, érkeznek máris a fa alá. Nekem ez az év mindenképp arról marad emlékezetes, hogy sorra jöttek ki a John Lewis reklámot lepipáló kampányok, ami mindenképp jót tett a…..
Sokan nem szeretik, sokan nem tudják értelmezni a művészeteket, sokan nem is gondolják, hogy a filmezés is maga a művészet. Pedig így van. Rövidfilm. A rövidfilmek rendkívül változatosak lehetnek. Vannak köztük a hétköznapi életből kiinduló filmek, hétköznapi szereplőkkel, amelyek humoros vagy…..
2 év után újra Edda koncert Londonban! Újabb nagysikerű magyar koncert volt Londonban a helyiek legnagyobb örömére, az Edda Művek látogatott az angol fővárosba. A zenekarnak a múlt héten új könyve jelent meg. valamint megírták és megénekelték a Pest megyei futballindulót. Tehát megint volt miről…..
Ismét rangos világversenyen képviselte hazánkat Szász Kitti négyszeres freestyle foci világbajnok.És hogy miért írok én erről? A minap a facebookot lapozgatva Szász Kitti oldalán láttam meg az eseményre buzdító kiírást. Gondoltam londoni magyarként kötelességem a helyszínen szurkolni. És hogy mi is…..
Az ember a világot járva sok érdekes dologgal találkozik, sok mindent lát, tapasztal és időről időre valaki vagy valami apropót szolgáltat egy újabb blogbejegyzésre. Így volt ez Zsófi és színtársulata esetében is. Zsófival tavasszal hozott össze a szerencsés véletlen Londonban. Magyarokkal…..
The First Hungarian Wine Festival in LondonWhat could be a better topic to start an English chapter here than a wine festival?! The other day I was surfing on facebook when I suddenly came across an event info involving Hungarian Wine and football euro screenings. My heart was touched straight…..
Londoni Magyar Borfesztival: Mert a jó otthoni dolgok Londonba is eljutnak hozzánk! Minap a facbookon szörfölgettem és hirtelen egy hangzatos eseményre kaptam fel a fejemet "első magyar borfesztivál Londonban foci EB közvetítéssel" Gondolhatjátok, hogy azonnal odáig voltam, meg vissza, hogy…..
Viki a világban Erzsébet 90! 2016.04.21 15:40:30
A szivárvány minden színében meglévő kosztümjeiről és kalapjairól híres királynő, a világ legismertebb és legtöbbet fotózott nője ma ünnepli kilencvenedik születésnapját. II. Erzsébet brit királynő, aki egyébként Nagy Britannia leghosszabban regnáló uralkodója egyben (eredeti nevén: Elizabeth…..
Music Fm és Lánchíd rádió! Minden amit rólam és a blogomról tudni kell: Viki a világban és a Lánchíd rádió Korkapcsolás című műsorában! Jó hangulatú beszélgetés Horti Gáborral Londonról, női fociról, egy idegen országba való beilleszkedésről, munkavállalásról, bulikról, rendezvényekről,…..
A karácsony körülvesz! Mondja Billy Mac az igazából szerelem című filmben. Különösen itt Londonban, ahol már októberben elkezdődik a karácsonyi készülődés. A kirakatokban és az üzletekben előkerülnek a karácsonyfák és a Christmas Jumper-ek és London belvárosa is ünnepi…..
Az ősz utolsó napsugarait kihasználva ismét útra keltem bicómmal, hogy felfedezzek megint valami szépet, valami újat. A cél ezúttal a Londontól 40km-re lévő Windsor és környéke volt. Annak rendje és módja szerint felkészültem, és megterveztem az útvonalat a google-ben bicóra,…..
A verseny, ami után a lehetetlen fogalma többé nem létezik. A verseny, amit egy életre megemlegetsz. Egy verseny, ami garantáltan megváltoztatja az élethez való hozzáállásodat, a verseny, ahol ismeretlen embereknek nyújtasz segítséget vagy épp ismeretlen emberek húznak tovább…..
Minden körülbelül 3 hónappal ezelőtt kezdődött, amikor Zsuzsi barátnőm megkeresett, hogy mit szólnék, ha szerveznénk egy ARGO 2 közönségtalálkozót Londonban. Eleinte kicsit hezitáltam, hogy hát még is mit, meg hogyan, meg azért ez hatalmas felelősség, de végül meggyőzött.…..
Hatalmas dobásra készül Árpa Attila és az ARGO 2 csapata: a hazai nagy sikert követően ugyanis szeptemberben Londonba látogatnak és egy közönségtalálkozó keretein belül bemutatják az Egyesült…..
Győzelemmel, óriási góllal és pályára rohanó szurkolókkal búcsúzott a Queens Park Rangers a Premier League-től és a hazai közönségtől. Most már akár rutinos QPR meccsre járónak is mondhatnám magamat, hiszen ismét megadatott a lehetőség, hogy élőben nézhessek egy angol…..
A minap ismét egy új magyar találmánnyal és feltalálóival hozott össze a sors. Gondoltam gyorsan be is számolok róluk mielőtt a világsajtó felkapja a témát, hogy mi magyarok megint egy új, formabontó innovációval jelentünk meg a világpiacon. Nézzük meg miről is van szó! A…..
Világhírű bolhapiac London szívébenBrick Lane egy néhai ipari negyed varrodákkal, az Old Truman Brewery sőrfőzdével és gyárakkal. Nevét a valaha ott működő téglagyárakról kapta. Ma viszont egy igazi multikulti hely, egész utcányi romkocsma, bolhapiac, antik ruha és…..
Izzasztó győzelem az ArsenaltólÖzil sehol, nagyzoló Arsenal játékosok, lelkes QPR, csak kár, hogy szusszal nem bírták. Ha már életem első angol bajnokija (QPR-Liverpool) ilyen nagy élmény volt, akkor úgy gondoltam, miért ne mennék el még több meccsre, ha már egyszer megvan a…..