Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alakdoktor

42 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tényleg gyorsabban fogynak a férfiak? A férfi fogyókúra sajátosságairől beszél Dr. Gajdács Ágnes obezitológus szakorvos, testsúlygyógyász...
Miután eldöntöttük, hogy le szeretnénk fogyni, érdemes kikérni egy szakértő segítségét és részt vennünk egy alapos orvosi kivizsgáláson!..
Dr. Gajdács Ágnes obezitológus szakorvos elárulja, miért nehezebb negyven éves kor felett a fogyás!..
Lehetséges a hízás elkerülése 40 felett? Dr.Gajdács Ágnes obezitológus szakorvos, testsúlygyógyász tanácsai a kortalan karcsúság megőrzéséhez...
Személyre szabott fogyókúrás módszer kiválasztása és egyéb trükkök a tartós karcsúságért - Dr. Gajdács Ágnes obezitológus szakorvos, testsúlygyógyász tanácsai...
Dr. Gajdács Ágnes obezitológus szakorvos, testsúlygyógyász elárulja, miért sikeresebbek az őszi fogyókúrák! "A őszi fogyókúrázók nem sietnek annyira, elég nekik, ha a következő szezonra érik el az ideális testsúlyt, ami jelenthet akár 20-30-40 kilós súlyfelesleget is. Tapasztalataim szerint sokkal…..
Alakdoktor 2015.02.25 14:10:37
A XXI. századi egészséges életstílus, fogyókúra, edzésprogram szinte elképzelhetetlen olyan hasznos, okostelefonon vagy számítógépen is használható applikációk nélkül, amelyek hihetetlenül megkönnyítik a mozgásprogramunk megtervezését, sőt szinte személyi edzőként…..
Alakdoktor 2015.02.18 10:35:33
Az utóbbi időszakban nem túl sok blogbejegyzést írtam, erre azonban nyomós okom volt: magyar obezitológiai szakvizsgát tettem. Ez önmagában még nem rendkívüli hír, de ha figyelembe vesszük, hogy Magyarországon ez volt az első obezitológiai vizsga, amelyre csak több éves, az…..
A Columbia Egyetemen végzett legújabb kutatás eredményei azt mutatják, hogy az elhízott emberek nincsenek tudatában annak, hogy mennyire kövérek, sőt mások (pl. a saját gyerekeik) testsúlyát is alábecsülik. Ez az az új keletű testképzavar, a fatorexia csak néhány éve…..
Milyen edzésprogramokkal lehet a leghatékonyabban küzdeni a kamaszkori elhízás ellen? Számít-e egyáltalán a mozgás fajtája, vagy bármi megfelel, csak mozgás legyen? Ezeket a kérdéseket szülők, testnevelő tanárok, orvosok és maguk a fogyni vágyó kamaszok is gyakran felteszik.…..
Érdekes, hogy miközben sokan azért kezdenek el fogyókúrázni, hogy a strandon is felvállalható alakra tegyenek szert, a nyári görbe esték akár hízáshoz is vezethetnek. Hiszen jön a foci vb, és milyen jó dolog a meccsek alatt jéghideg sört vagy fröccsöt kortyolgatni. A nyáresti…..
Az utóbbi években Nyugat-Európa után Magyarországra is begyűrűzött a medvehagyma-láz. Manapság a tavaszi tisztítókúra elképzelhetetlen a medvehagyma vagy más néven vadfokhagyma nélkül. A medvehagyma évelő növény. A nedves, árnyas erdőkben érzi jól magát.  Erősen…..
A Franciaországból származó Dukan-diéta az utóbbi években nagy divat lett, több híresség, pl. a Middleton-lányok is ezzel fogytak. A Dukan-diéta lényege a zsírtalan, tiszta fehérjék fogyasztása, tehát Low Carb, Low Fat diéta. A diétának 4 szakasza van. A szakaszok időtartama…..
Az utóbbi években a paleolit étrend egyre népszerűbb, szinte már mozgalommá vált. Mivel a paleo nem elsősorban fogyókúrás diéta, hanem igazi élethosszig tartandó életmód, így nincs bonyolult szabályrendszer, csak néhány egyszerű utasítást kell betartani. A Paleo lényege,…..
Mit tegyünk, ha valóban fittebbé szeretnénk válni a tévézéstől?   Aki szeret sporteseményeken nézőként szurkolni, vagy sportműsort nézni a tévében, azt tudja, hogy a szurkolás alaposan felpörgetheti az ember idegrendszerét. A kérdés azonban az, hogy a sport nézése…..
A hír: A Torontói Egyetem kutatói a PLoS One februári számában megjelent tanulmányukban kimutatták, hogy a népszerű, vércsoport szerinti étrend hátterében álló elmélet hibás. A vércsoport szerinti étrend a Peter D'Adamo természetgyógyász által írt Eat Right for Your Type…..
Valentin napon minden a szerelemről és a szeretetről szól. Sokan készülnek izgatottan a párjukkal való találkozásra, és gondolkodnak azon, hogyan tehetnék minél felejthetetlenebbé ezt a napot. Vannak olyan ételek, pl. az eper, osztriga és a csokoládé, amelyek fogyasztásától…..
A mediterrán étrend halakban, olajos magvakban, zöldségekben és gyümölcsökben gazdag, egészséges táplálkozást jelent. A mediterrán diéta szív- és érrendszerre gyakorolt pozitív hatását már számos korábbi tanulmány igazolta, az eddigi vizsgálatok azonban többnyire…..
Sokszor nem is gondolunk bele, hogy milyen összetevőket tartalmaznak azok az ételek és italok, amelyeket akár rendszeresen, akár alkalmanként elfogyasztunk. Azt persze sokan tudják, hogy a hagyományos kóla nem éppen alakbarát innivaló. De hogy mennyire nem, az a Newsnight című…..
Az amerikai Ball Állami Egyetem kutatása szerint a fahéj fogyasztással csökkenthető vércukorszint, így a cukorbetegség kockázata is. A Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics folyóiratban közzétett tanulmány szerint, amikor egészséges testsúlyú és elhízott felnőttek 6…..
Tíz dőzsölős karácsony = minimum 9 kg tartós súlytöbblet  (10 év alatt)  „Karácsony van, nem fogom sanyargatni magam, nem ilyenkor kell fogyókúrázni! Majd ünnepek után gyorsan leadom azt a néhány kilót, amit felszedtem” –gondolják sokan az ünnepek alatt, és…..
A hír: Litván kutatók 468 egészséges ember és 234, frissen felfedezett 2-es típusú diabéteszben szenvedő beteg táplálkozási szokásait és egyéb paramétereit (családi anamnézisben cukorbetegség, BMI, haskörfogat, iskolázottság, reggeli testmozgás, dohányzás, szérum…..
Mi történt, amikor Sarah Smith normalizálta a folyadékbevitelét? Tények: a szervezet minden szervének, szövetének, sejtjének normális működéséhez szükséges a megfelelő hidratáltság, felnőtt koban az emberi test több, mint 50%-a víztartalom, a víz alapvető oldószer és…..
Sokan hallgatnak zenét kocogás vagy edzőtermi edzés közben. Az aerobik vagy spinning órák szintén elképzelhetetlenek zene nélkül, sőt a jóga vagy Pilates kevésbé pörgős, nagyobb koncentrációt igénylő gyakorlatai közben is jó szolgálatot tehet a megfelelő tempójú és…..
Napi 2 adag gyümölcs már csökkenti a kockázatot! A hasi aorta aneurizma, azaz hasi főütőér tágulat az egyik legrettegettebb betegség, ami hirtelen halált  is okozhat. Az hasi főütőér tágulat lényegében egy kitüremkedés a test legnagyobb artériájának, az aortának a…..