Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SuperLawyerGirl

63 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Remélem emlékeztek még a legutóbbi rész megrendítő végére: Barry nem érzi a lábait. A gyötrő kérdésnek a mai rész azonnal véget vet, Allen – bár egyelőre mankóval – de jár. Persze egy teljes hétig tolókocsiban volt, de szerencsére addig egy metahuman sem veszélyeztette…..
SuperLawyerGirl 2015.12.03 21:59:44
@Is: nem is lett olyan rövid :D de a héten még ha szűkszavú is leszek hosszú lesz az Arrow crossover miatt, úgyhogy remélem kárpótolva leszel ;)
@Yobbágy Fery: én mindenképp hallani szeretném, úgyhogy kivele :D
SuperLawyerGirl 2016.06.06 11:01:05
@Is: legyen? ;) igazából nem tűnt úgy, hogy hatalmas lenne a nézők köre és az igény + nekem sem volt időm mindig megnézni. A nyár kicsit lazábbnak tűnik, úgyhogy éppen most meg tudnám írni, és még kedvet is érzek hozzá, de mennyire érdekes így, utólag és nem szikronban? :)
SuperLawyerGirl 2016.06.08 12:40:37
@Is: szerintem Wells kőgazdag - láttuk a házát - ami még abből az időkből származik, amikor jól ment a business + speedster pillanataiban annyit lophatott el, amennyit nem szégyellt. És aztán ugye ezt Barry kapta meg, szóval abból fizetnek mindent. Vagy itt már bevezették az alapjövedelmet, és így mindenki azt csinálhatja, amihez kedve van, a kenyéren nem kell a fejük fájjon. :D De amúgy ez szerintem csomó sorozattal gond, ahol nem az emberek munkája van a történet középpontjában. Mindenki mindig ilyen-olyan partira megy, meg ebédelni és vacsorázni étteremben, aztán by the way van egy munkája is, ahol nem kell szétszaggatni az istrángot (vagy egyáltalán reggel nyolcra megjelenni és későig bent lenni), de azért jól keres.
Rögtön egy szívbe markoló jelenettel indítunk, Dr. Light valahogy szabadlábra került, és drámai harcban legyőzi Barryt, jelvényét letépve, hiszen kell a trófea Zoomnak. Hogy történhetett ez? Teszi fel a kérdést az egyszeri sorozatnéző, így vissza is visznek minket az időben 72…..
SuperLawyerGirl 2015.11.20 10:43:53
@Yobbágy Fery: én is tartok ettől, sajnos Barry önbizalma max azért gyengül néha, hogy aztán még magasabbra törjön... De ez a rész azért erős volt, szóval a remény hal meg utoljára.
SuperLawyerGirl 2015.11.22 16:28:27
@Yobbágy Fery: tudom...de nem akarom elspoilerezni az összefoglalómat ;)
SuperLawyerGirl 2015.11.23 10:29:49
@Is: szerintem azért, mert látszott a mozgásán, és folyamatosan cikázott rajta a speedforce, Barryt nem veszik körbe kisülések. A szabadeséses dolgot én sem fogtam fel, de tűréshatáron belül volt. Én azt remélem, hogy nem Föld1-s személy, szerintem az izgalmasabb megoldás.
Wells visszatértét nem fogadja senki kitörő örömmel, ami mondjuk érthető. Kicsit belekukkantunk Harrison Föld2 világába, ahol ő „csak” egy tech-zseni, egy roppant arrogáns tech-zseni. Mellesleg kifejlesztett egy metahuman detektor órát. Napjainkban pedig az ártatlanságát…..
SuperLawyerGirl 2015.11.14 13:07:51
@valackyatömegből: kérlek spoilerezd el nekem, ugyanis ötletem sincs. :D Én is Barryre gyanakodtam, hiszen az lehetne a nagy csavar az alkotók részéről.
SuperLawyerGirl 2015.11.20 10:48:15
@foxglove (F6): örülök, hogy azért nem hagytad el kis körünk. A szombati napot már én is kihúztam a naptárból Jessica Jones miatt. :D azért ha tudsz, várom a kommentjeid. ;)
@valackyatömegből: rá már én is gondoltam, de nem tetszik az ötlet. :P remélem nem lesz igazad. :D
Egy kis flashbackkel indítunk, egészen két évvel ez előttről. Egy amerikai foci meccsen járunk, ahol az egyik játékosnak – Jeffnek – épp nagyon jó napja van, élete játékán van túl, és jó eséllyel ez bejuttatja egy jó egyetemre is. Barátai vele együtt ünnepelnek, egyikük…..
SuperLawyerGirl 2015.11.06 09:39:31
@Is: Ez az eltitkolt fiú vonal nekem egyálalán nem tetszik. Azt hittem idővel kevésbé fogom erőltetettnek érezni, de nem. Szerintem ez úgy nézhetett ki, hogy kitaláltak vmit, mert Iris életébe is kell a konfliktus, és ez borzasztóan érződik...Supergirlt nézed? :D
Még az előző rész estéjén vagyunk, Barry az irodájában dolgozgat, kellemes muzsika, amikor csörög a mobilja. Iris keresi, bajban van – lőnek rá – elkélne a segítség. Allen az ablakon kiugrást javasolja, majd ő elkapja a lányt. Iris belemegy, mert bízik a Flash-ben, de amúgy…..
SuperLawyerGirl 2015.11.01 20:47:35
@Is: reklámozni kell ;)
@Yobbágy Fery: a logikai hibák valóban idegesítőek, de szerintem Iris pont ebben a részben nem volt idegesítő, inkább csak az, hogy egy évadon keresztül volt aktívan elviselhetetlen, így most nehezebben hozza fel magát.
Jay Garrick eleinte nem részesül olyan meleg fogadtatásban a laborban, mint tőlünk nézőktől, de sebaj, nagyon igyekszik elnyerni mindenki szimpátiáját. Teljesen nyugodtan elmeséli, hogy Barry feketelyuka – khm... – egy portált nyitott a jelen (Earth-1) és az ő világa (Earth-2)…..
Itt van az ősz, itt van újra (remélem idén még senki más nem sütötte el ezt), és vele együtt a Flash is. Aki nem látta volna az első évadot, semmiképp ne üljön le binge watch-olni, mert az első húsz másodperc minden érdemlegeset összefoglalt. Nem egészen ott folytatjuk, ahol…..
SuperLawyerGirl 2015.10.20 13:52:26
@Is: Jogos, had kárpótoljalak egy kicsit. :) Örülök nagyon, hogy hiányoztam, mindig jól esik fontosnak érezni magam. :P Firestorm halálát - akárhogyis következett be - szerintem az indokolta, hogy veszélyes volt Barry népszerűségére, sokkal szimpatiusabb és jóképűbb karakter - nekem legalábbis. Iris csak Iris volt, lassan belenyugszunk ebbe is, csak ne kezdjék még el Barryvel a románcot, mert az biztosan nézhetetlen lesz. A gonoszok megölésével kapcsolatban a legutóbbi rész fényében a megérzésed beigazolódott :D most már csak a jófiúkat tartják ott.
Összességében szerintem a Flash legnagyobb hibája továbbra is az, hogy nem elég érdekfeszítő. Pontosan tudjuk minden rész elejét, közepét, és végét. Allen nem egy összetett hős, nem hús-vér ember, jóságában egysíkú, így nehéz is vele azonosulni. De valószínűleg az emberek többsége ezt szereti - vagy nem így látja - hiszen kb. csak mi ekézzük.
Sara úgy tűnik nem csak ideiglenesen hagyta el Joe-t, fast forward, már írják is alá a válási papírokat. Jelenetezés nincs, mivel a nő el sem megy, csak az ügyvédjével küld mindent aláírva. Jacob lesújtva értesül a WestGroup részvényeinek zuhanásáról, kínját pedig fokozza,…..
SuperLawyerGirl 2015.08.24 13:03:02
@Frankie goes to Hollywood: most kimondottan rosszul érzem magam a böjt miatt. :) Mentségemül szolgáljon, hogy kicsit időre volt szüségem, hogy normálisan összefoglaljam a gondolataim a végén. Nekem meglepő, hogy az első évadot találod erősebbnek, mert bennem ez fel sem merült, mint lehetőség. :D Miért? Szerintem az elsőben nagyon sok volt a mélypont, illetve a karakterek sem fejlődtek, különösen Joe. Ebben az évadban viszont sodort magával az egész, nem volt egy unalmas perc sem, és Clark volt az egyetlen gyenge pont. Ha már hibát akarnék találni, az az, hogy az első évad végén számomra volt egyfajta katarzis, itt viszont úgy érzem, ezt csak egy kövewtkező évadban kaphatnám meg, mivel a feszültség még mindig tetőfokon van. De ha mérlegre teszem, mégiscsak ez az évad a befutó. Kiváncsi vagyok te hogy látod.
Donna és Cameron egy lőteremben latolgatják a lehetőségeket, amik nem léteznek. Ekkor rukkol elő Cameron, hogy eladja a lövöldözős játékát – társnője legnagyobb megdöbbenésére és megkönnyebbülésére, így mégis csak lehet esélyük a túlélésre. Közben Joe és Sara…..
SuperLawyerGirl 2015.08.04 11:48:25
@Gabba: jön hamarosan a hv hozzá, terveim szerint extra hosszú véleménnyel a végén ;) aztán majd meglátjuk jön-e az ihlet :D már azt hittem egyedül maradtam a nézéssel, annyira hallgattatok :)
Cameron vadul ír egy programot, amikor Donna megáll előtte, hogy számon kérje despota döntését, főleg, hogy partnernője nagy magyarázata az, hogy Joe azt mondta, hogy tönkre fogják tenni a Mutinyt, és most már hisz neki. Egyébként is, nem fog bocsánatot kérni. Joe és Sarah sem…..
Úgy vagyok én a remake-kekkel, mint az MLSZ a magyar futball közvetítésével: nem szabad túlzásba vinni, mert elkapcsolási faktor lesz belőle. A jó remake viszont olyan, mint egy fasza Liverpool-meccs: évekig emlegeted párás szemmel, még akkor is, amikor éppen kiszívtatok a Stoke…..
Gordon végre összeszedi a bátorságát, és elmondja Donnának, hogy beteg – de persze a megcsalásról hallgat. A nő első gondolata, hogy otthagyja a munkáját, de Gordon lebeszéli, majd csókolózni kezdenek, de Donna leállítja a dolgokat, inkább csak bújni akar. Közben Joe és Jacob…..
Joe reggele nem indul valami derűsen a menyasszonya nélkül. Fel is hívja, mert látja, hogy a házban járt, hiszen ott a sörösüveg, meg eltűnnek a ruhák. Sara azonban nem veszi fel a telefont, és vissza sem telefonált eddig. Ezért is kapja fel a telefont, mikor az végre megcsörren, de…..
Joe-val indítunk, aki épp egy menet után kapkod levegőért. Most már értem miért van a csajjal, Cameron után sosem volt így kifulladva. Sara kap magára egy inget, és kimegy a konyhába megnézni a postát. Apuci küldött egy vastag paksamétát – házassági szerződést. Ez kellően…..
In medias res kezdünk, ahogy Barry eltökélten monologizálja a szokásos intro szövegét, amíg leliftezik Wellshez. Egy ideig csak áll ott, szerencsére Harrison helyette is beszél, például a tehenekről a jövőből, majd bátorítja Allent, hogy ne legyen félénk, bökje ki, ami a…..
SuperLawyerGirl 2015.06.02 14:01:08
@Doline: sajnálom, ha neked úgy jött le, mintha 23 részen keresztül a sorozattal az lenne az egyetlen problémám, hogy nem Marvel. Másrészt szeretném felhívni a figyelmed - ahogy ezt már előttem megtették - hogy attól, hogy a kritikusok zömének tetszik, nem kötelező nekem is/mindenkinek tetsszen. Az ellenvéleménynek szerintem mindig kell helye legyen, így a tiédet is szívesen olvasnám, mert bár több forrásra is hivatkozol, azt nem árultad el, te mit gondolsz, neked miért és mi tetszett. Végignéztem a videót, számomra nem bontakozott ki egy érvelés, amit olyan nehéz lenne megérteni, és véleményem szerint nem is kellene személyeskedésbe bocsátkoznod. Mindemellett továbbra is várom a te saját véleményed.
@foxglove (F6): bizony, épp írom a HCF-t, annyira jó, hogy a magyar AMC kb. egy időben adja a külföldivel, hátha itthon is rákapnak többen. ;)
@valackyatömegből: én is gondolkodtam ezen, hogy a múltbeli Flash csak onnan tudhatta a jelenbeli szándékát - és annak hibásságát - ha legalább ő már megvalósította, de akkor meg az egy másik idővonal lenne, stb., amit leírtál. Ezért is nem mentem bele a hv-ban, mert ez az időhurok dolog mindig mindent értelmetlenné tesz. Arra azért kiváncsi leszek, hogy a következő évadban mit kezdenek ezekkel a kérdésekkel + azt olvastam, hogy Harrison továbbra is benne marad, méghozzá abban a testben, ahogy megszoktuk, amit azért érdekes lesz majd kimagyarázni.
A Clark család szokásos reggelébe kapunk betekintést, most, hogy Gordon otthon van. Ő készíti a reggelit a gyerekeknek, megnézi, hogy betegek-e – és ha nem, könyörtelenül elküldi őket iskolába – kávét készít Donnának. Felesége azonban nem várja meg, rohan munkába, lefejtve…..
Gordon elmélyülten dolgozik a programján, de Donna annyira nem izgatott miatta – inkább a kommenteket olvassa a Mutiny új üzenőfaláról. Mikor férje felrója, hogy ezt csak miatta csinálja, akkor frappánsan visszavág, hogy azért eléggé élvezheti, hiszen két hete alig dugja ki az…..
Bár sokáig kétséges volt a sorsa, a sorozat készítői a HCF folytatása mellett döntöttek – sokunk örömére – de hogy jóra vagy rosszra, azt egy egész évadunk lesz eldönteni. Lássuk is hol vesszük fel a fonalat. A még mindig megveszekedetten jóképű Joe reggeli rituális…..
SuperLawyerGirl 2015.06.16 22:07:50
@Gabba: Hiú vagyok, szeretem a bókokat, örülök, hogy tetszik. ;)
Érdekes helyszínen kezdünk, egy repülőgép hangárban, amely egyben egy nappali és galéria is. Joe és Sara meglátogatják a lány apját, Jacobot, akivel a beszélgetés kellemesen indul, de miután a menyasszony magára hagyja a férfiakat, kissé más tónust vesz. Nem vesztegeti az…..
SuperLawyerGirl 2015.06.16 22:04:56
@foxglove (F6): én nem szerettem a mogorva Gordont, mert nem illettek össze Donnával. Így látom, hogy mi lehetett régen a kettejük dinamikája, és tetszik. Joe egy kitörésre váró szunnyadó vulkán, akit én akkor szeretek a legjobban, amikor megállíthatatlan, az olyan szexi. A 3. képnél annyira nevettem, nagyon szórakoztató a beállt Gordon minden arcmozdulata, többször is újranéztem, hogy a legjobb pillanatot merevíthessem ki, de nehéz döntés volt. :D
Elővesszük ezt a hogyvoltot, hiszen amikor készült, még nem tudhattuk, hogy az AMC jön hozzánk is, és bemutatja majd, pedig de, így történt. A sorozat epizódjait szerda esténként tíztől lehet látni szinkronizált verzióban és választható angol hangsávval is. Előzetesek és…..
SuperLawyerGirl 2014.09.15 19:17:14
@foxwiththegloves: Én is a The Flash-t válogattam be a "toplistába", szóval ha sixx is rábólint, akkor arra rápróbálhatunk októbertől, vagy jó lesz, vagy kiröhögjük. :D Ez legalább tényleg real time lesz.
SuperLawyerGirl 2015.01.22 14:59:06
@Gabba: @agika88: Olvasni a hozzászólásaitokat, it made my day. ;) Várom már a második évadot (kivácsi vagyok mit kezdenek a készítők Joeval), és tervezek hogyvoltot is írni belőle, real time hogy még izgalmasabb legyen. :)
SuperLawyerGirl 2015.05.30 14:55:57
@Gabba: bár most kicsit meg vagyok csúszva a sorozataimmal, de mindent meg fogok tenni, hogy menetrendszerűen érkezzen a hv. :)
Wells szónoklatával indítunk, amit a lerobbant Eddie-nek ad elő, kifejtve, hogy mindent vissza fog szerezni, amit elvettek tőle. Közben Iris is nagyon szenved, annyira, hogy kétezer címzést rendelt kétszáz helyett, és szükségét érzi Barry letolásának is, amiért nem találta még…..
Hány része is várunk Groddra? Már el is veszítettem a reményt, de csak eljött a mi napunk, ő az ügyeletes metahumanünk, akarom mondani gorillánk. De még mielőtt ide eljutnánk, kénytelenek vagyunk végighallgatni, hogy Irist mennyire szíven ütötte, hogy Barry – aki mindent tud…..
SuperLawyerGirl 2015.05.28 05:19:48
@foxglove (F6): bár tudnék valami újat mondani... De azt hiszem Irist már csak így kell elfogadni.
@Yobbágy Fery: felőlem lehet nyugodtan, már kész amúgy a hv, csak még nincs kint. :-)
Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, Barry, Caitlin és Cisco Wells titkos kamrájában, és eljött az ideje, hogy találkozzanak Gideonnal. Az AI és a jövőbeli cikk segítségével számos dolog kiderül: Harrison a jövőből van, Iris feleségül megy Barryhez, Allen lesz a rendőrkapitány –…..
SuperLawyerGirl 2015.05.12 21:10:29
@Yobbágy Fery: jaj, Sheldon nagyon jó volt. :D Ha mi is így megfontoltuk volna a kérdést, most nem tartanánk itt, hétről-hétre negyvenöt percre hozzákötve ehhez a rémséghez, amíg kaszát nem adnak neki. :D
@foxglove (F6): a S.H.I.E.L.D kicsit rontja a saját sorsát, és ezért pártolnak el tőle sokan szerintem. Nagyon hülye helyzetben vannak, mert ők a ragasztó az egyéb Marvel CU darabok között, így nem bontakozhatnak ki annyira, amennyire szeretnének + most az Avengers miatt sokan szerintem nem is merik nézni, nehogy becsússzon egy-két spoiler
SuperLawyerGirl 2015.05.13 14:20:05
@foxglove (F6): ha ez némi vigaszt nyújt, én sem láttam még, pedig már kétszer foglaltam le a jegyet, de mindig közbejött valami. Bár engem ez nem tart vissza a Shieldtől, a spoilerek a kedvenceim, könyveknek is mindig elolvasom előre a végét, ki bírja ki azt a sok stresszt, amíg alapból eljutnál odáig (arról nem is beszélve, hogy mi van, ha a fejemre esik egy aszteroida, és úgy halok meg, hogy nem tudom a végkifejletet). :D
Szép este ez a Central city-i rendőrségnek, már elvesztettem a számolást hány bűnözőt kapott el a Barry-Eddie-Joe halálos hármas. Nem úgy egy szegény tudósnőnek, aki amint beszáll az autójába és bezárja az ajtót, ezer meg ezer méh támad rá, és halálra csípik. Mostantól…..
SuperLawyerGirl 2015.04.25 12:23:49
@Is: még ha nem is lenne rendőr a pasija, akkor is tiszteletben kellene tartania, ha valamit nem akar elmondani...nem bírom azt a nőszemélyt, és valahogy mindig új mélypontokat sikerül elérnie
@ocse1917: engem is mindig csak a Reverse-Flash motivál, csak azt nem tudom, mi lesz a második évadban, ha ezt kilövik
@foxglove (F6): igen, igyekszem valami értékelhetőt elsajátítani. :D azóta már egyet magam mögött hagytam, a következő május 7...Daredevilt nézed? És ezt láttad-e már: www.ew.com/article/2015/03/25/halt-and-catch-fire
SuperLawyerGirl 2015.05.04 22:37:25
@Is: próbáld meg újra, nekem műxik :)
SuperLawyerGirl 2015.05.05 11:24:44
@Is: ennyi erővel már leírhattad volna ide is :D most szegényebbnek érzem magam a véleményeddel :(
Kupaktanács a West-lakban: Joe és Cisco Starling Citybe mennek, hogy a 15 évvel korábbi Tess halálát okozó baleset helyszínén nyomozzanak, míg a többieknek nincs más feladatuk, mint normálisan viselkedni. Caitlin nincs feldobva az ötlettől, hogy hazudjon Wellsnek, el is viharzik, a…..