Regisztráció Blogot indítok
Adatok
felfog6atlan

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután itthon mindenki ért a lakberendezéshez (szokták is mondani, hogy a 3 millió lakberendező országa vagyunk :) - mint ahogy minden máshoz is -, felesleges elmondanom, hogy a fehér szín alkalmazása az enteriőrben milyen hatással bír. Na, jó, itt azért mégis mondok valamit :)…..
Zseniális a Samsung ellentámadása az Apple ellen. A cég jogászai legutóbbi beadványukban azzal érvelnek a bíróságon, miért nem az Apple-é az elsőség az iPad dizájnjával kapcsolatban, hogy az már szerepelt a 2001. Űrodüsszeában. Van ez az úgynevezett prior art nevű fogalom ott,…..
Gyorshír A törvényalkotási hajrában elkövetett kapkodásból fakadó bakinak tulajdonítják kormánypárti politikusok, hogy a Nemzeti Életegészség Programjáról (NÉP) szóló törvénycsomag hétfői hajnali elfogadásakor, egy zárószavazás előtti módosító javaslatban elfogadták…..
felfog6atlan 2011.03.04 15:49:10
@Radio Silicon:

Én egy időben igyekeztem bagófüstöt érezve hangosan fingani, de nem lett tőle kevesebb dohányos.

A kocsma közepére hugyozással az a baj, hogy a dohányzás habár nem természetes, vegetatív folyamat, mégis emberi jog, míg a hugyozás természetes, vegetatív, mégsincs hozzá jogod, ugyanis közszemérmet sértesz, magánterületen rongálsz, és még vagy féltucat szabályt sértesz vele.

De ha úgy alakul lehet hogy én is odahugyozok :))
Azért az elképesztő, hogy miközben ennyi marxizmuson nevelkedett ex-káder - és egyszerű elszenvedő alany - üldögél remegve a plazmatévé és a monitor előtt, alig van valaki, akinek eszébe jutna, hogy amit ma Orbán-féle politizálás címszó alatt látunk-hallunk-érzékelünk, az a…..
autózz! Traffipax anomáliák 2011.02.09 21:21:00
Attila baja a sebességet mérő rendőrökkel gyűlt meg, kerekített is egy szép terjedelmes történetet belőle, sőt, még egy fotót is küldött, amit a helyszínen készített.Évente 50-60 ezer kilométert vezetek, nagyrészt hazánk területén. Így elég nagy alapossággal tudom…..
Örök világosságot nekik, az emberekre még egy villanykapcsolót se szabad bízni, nemhogy komolyabb dolgokat. Semmit. Vélemények az azonos című írásunkról...
felfog6atlan 2011.01.23 19:21:38
Égjen a lámpa amikor szükséges, DE! :
Mindenki, tehát MINDENKI vegye a fáradságot, és állíttassa be a k....beb.szott első fényszóróit, hogy az egyik ne a saját rendszámtábláját, a másik meg a szembejövő kamion legfelső légterelőjét világítsa meg!!! 100 autósból 80-nak pontosan ilyen fos módon van beállítva. Köszönöm, akkor inkább tízszerezett figyelemmel nézem hogy kivilágítatlanul jön, mint úgy, hogy semmi mást nem látok a lusta disznójától.

A másik, tegyenek AZ ÖSSZES autó visszapillantó tükrére indexet, ugyanis:

A szarul beállított fényszóró mellé közvetlen betett indexlámpa rohadtul nem látszik, mert pl. kikanyarodáskor a fényszóró éles fényébe kell bámulnom hosszasan hogy meglássam. Utána meg nem látom az éjjel nappal kivilágított autós útszélén bóklászó, egymást lökdöső gyerekeit.. (A fényszórótól messzire a tükörre kitett index tisztán és jól látható.)
A seggünkre szorosan rámászó elkezd indexelni, nem látom, mivel a visszapillantóban csak a tükrét látom. Ha itt az index is, akkor látom hogy előzni fog/akar. Például.

2x2 sávos út útkereszteződésében állok a lámpánál este, szemből áll két autó egymás mellett, akiknek a kereszteződésben lévő enyhe bukkanó miatt pont a pofámba világít az amúgyis szarul beállított fényszórója. Utána hogy induljak el ha csak 4 vöröslő fénypontot látok, ám ha még nézelődök is, akkor sokszáz vörös pontot.

Égjen a lámpa, de ésszel, és BEÁLLÍTVA!
Amikor vasárnap belefutottam a Gyalogoshíd épül a Dunán című hírbe, hatos fokozatú izgalmi állapotba kerültem: az elmúlt hetekben sokat tanulmányoztam Budapest városfejlesztési koncepcióit, és szinte mindegyiknek hangsúlyos eleme volt valamilyen belvárosi gyalogoshíd. A…..
Január 3-án, az uniós elnökség első munkanapjának reggelén, a Greenpeace 10 zöld pontjával várta a Külügyminisztérium dolgozóit.Vetier Márta, a Greenpeace EU szakértője elmondta: "Magyarország legfontosabb környezetvédelmi feladata az EU-elnökség alatt, hogy elérje,…..
Régi közhely és kedves népszokás, hogy nálunk, ha lehull az első ötcentis hó, megáll az élet, megszűnik a közlekedés, kihirdetik a szükségállapotot és az ellenzékre hivatkoznak. Odaát mindez kissé másképpen van: Japán, Honsu szigete A fenti kép - azonkívül, hogy…..
felfog6atlan 2011.01.02 01:01:13
Salgótarján Megyei(?) Jogú(?) Város(?) belvárosának, városközpontjának és egyik legforgalmasabb lakóövezeti mellékutcájának útjai, úttestjei, útkereszteződései, járdái, gyalogátkelőhelyei, buszmegállói képekben, 2010. december 30-án csütörtökön, 3-4 nappal a havazások után:

img816.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=fnykp09445062360.jpg

Állítólag a főút (2x2 sávos) nem az önkormányzat felelőssége, tehát azt a Magyar Közút és az önkormányzat SEM takarítja, azt senki nem tudja hogy miért NEM. A főúton áthaladó, a városgazdálkodás felügyelete alá tartozó hókotrók csak felemelt tolólappal közlekedhetnek. A főúton kívül máshol viszont NEM közlekednek.
A járdák csúszás és balesetmentessé tétele az adott lakóház, vagy cég felelőssége. LENNE. De mindenki szarik az egészre és bokáig gázol a hókásában.

Ez ma magyarország 2010-ben. Ja, és attól félek immár 2011-ben is.
A Fidesz frakcióvezetője szerint az Országgyűlés keddi döntéseivel nem a demokrácia, hanem a "pofátlan végkielégítések" vannak veszélyben. Lázár János ezt azután mondta, hogy a parlament kedden elfogadta az általa benyújtott, a 98 százalékos különadóval…..
Ismertük már az extra szűz olívaolajak fantasztikus minőségét, de azt nem sejtettük, hogy még tovább lehet fokozni a szűzességet.  A számozott példányok megvásárlásakor rákerülhet a saját aláírásod is az üvegre, nem is beszélve a gyönyörű csomagolásról. Az…..
„Mi lesz, ha egyszer „máshogy” is beleül egy férfiba?? Engem nagyon zavar, de lehet, hogy bennem van a hiba, és én buktam el a teszten” - következő Levélírónk a jelenlegi barátnőjéről mesél, akivel csak egyetlen baj van: minden pasival túlságosan közvetlen,…..
Modorosblog A sértődött vidéki 2010.08.26 07:00:00
Vidék: (...) Az ország Budapesten kívüli része. (...) (Magyar Értelmező Kéziszótár)   Ahogyan a modoros dagadt sem dagadt, úgy a komplexusos vidéki sem vidéki. Nagyvárosi, kisvárosi, kistérségi. A Vidék az az ő elképzelése szerint biztos csak valami elmaradott dolog…..
Ecetes László naplójából:2004 tavasz: Végre akció az autókereskedőnél! Lecseréltük a 20 éves csotrogányt egy újra. Alig gurultunk ki a szalonból, az asszony már próbálgatta az elektromos ablakemelőt, a gyerek a CD-s rádióval játszott, én meg tekergettem…..
Autófília Anyukát csókoltatom! 2010.01.08 13:00:00
Ugyan bizonyos kultúrkörökben elcsépelt téma, de ma kiborították nálam a bilit. Békésen indult a reggel. Szép csöndben kikászálódtam a párom mellől, hajnal volt, sötét és néma csend. Kibotorkáltam a konyhába, tettem fát a kályhába, feldobtam egy jó teára való vizet…..
felfog6atlan 2010.01.08 19:40:20
@Gastroger: Jahogyja. Perszehogy az volt :)
Engem azért zavar az indokolatlan ködlámpázás, mert pont olyan kontraszthatása van, mint bármely erős lámpának. Akár a szembejövőnek is. Aki azt állítja, hogy esőben lakott területen kívül közvilágítás nélküli úton ha szembejön egy egyszerű jól beállított tompítottas autó, és kiválóan lát mindent ami akár a saját sávjában 60-70 m-re vagy akár az út szélén van, mondjuk egy sötét kabátos öregember, hát az nem mond igazat.
Nem azért bántja a szemem a ködlámpa, mert erősebb mint a napfény, hanem mert iszonyatos vakterületet képez a sötét részeken. Igen, az előttem vízszintes úton álló 3 féklámpás nem automataváltós autók féklámpája is pontosan ugyanebből az okból zavar. Általában még a 3-al előttem állóét is látom, és míg a helyzetjelző 2x5 watt, addig a fék 2x21+a harmadik.
autózz! Tanulók aranyköpései 2009.12.25 10:51:00
Ha jól vettem ki Gábor szavaiból, akkor autóveztést oktat és ebből adódóan sok emberrel találkozik. Ezek az emberek a nagy koncentráció közben tudnak hülyeségeket mondani, vizsgán, fokozott stresszhelyzetben ez különösen így van. Jókat derültem egyik-másik beszóláson én…..
felfog6atlan 2009.12.25 17:17:32
Nem aranyköpés, csak sztorik:

Váltótársam, akivel általában párhuzamosan jártunk a gyakorlati órákra, egy helyes, jópofa csaj volt, amolyan van rajta fognivaló, de még csak nem is igazán molett csaj. Én letudtam a részem, átült ő, beállította az ülést, oktató kérdezi nem dörgöli ki a hasad a kormány? akkor jó. Mozgasd meg az ülést bekattant-e a helyére minden. Leányzó megmozgatja, és egyszercsak csattanás, üléstámlástól lefekszik a Lada hátsó ülésére. Felhúzta magát, lesünk ki a fejünkből, az oktató mondja hogy eltört az ülés :) Helyet cseréltek, engem beültetett maga mögé hogy térddel támasszam a támlát, és elmentünk valami autószerelőhöz.

Másik: Nyáron tanultunk. 4-en ültünk a kocsiban, rutinpálya. Intenzív gyorsítás-fékezés a PVC csövekre kifeszített szalag előtt. Idegen leányzó elindul szegély mellől, egyesben padló, bőg a zsiga, oktató ráncol. Csaj 8 méterre a szalagtól tol egy kettest, és padlóz. Ekkor már az oktató kapaszkodik, és veszi a levegőt, majd a csaj blokkolóra satufék, a kocsi meg becsúszik a szalag alá, szalag végigcsúszik a zsiga motorháztetején, és beleakad az ablaktörlőbe, így a pont megálló autó nyáron nyitott két első ablakán kétoldalról csatt- bebillenti a két PVC csövet, úgy, hogy az oktatót jobbról, a csajt meg balról kúrta fejbe :))) Nem tudtuk hogy sírjunk vagy nevessünk.

Ugyanezen az órán ugyanez a gyakorlat, srác elindul, majd egyesben kihúzat, és berakja 4-be, padlógáz. :)) Nem volt túl intenzív gyorsítás. Csak hörgés előbb a motorból, utána az oktatóból.

RustySpoon:
Mi fagyizni mentünk el hármasban az oktató, a csaj meg én. Én vezettem. És fagyiztam is, bár ezt először nem gondoltam. De megosztoztunk, én kuplung-gáz-fék-kormány, jobbkezemben a fagyi, az oktatóm meg a váltót kezelte. :) Nem volt probléma.
A Benkő feleséget keres lassan olyan szitokszó lesz, mint Győző volt annak idején, ezzel riogatják majd konzervatív anyák süldő lányaikat, ha nem mennek haza időben: Szamanta, úgy végzed, mint azok a lányok a tévéműsorban, és majd megpocsíkol a egy holtrészeg lantművész,…..
Még tart a nyár, még ha a végéhez is közeledik, eső alig esik, jó idő van, motorosok mindenütt. Hol miattuk, hogy a figyelmetlen autósok miatt, de rengeteg a baleset, Hargita szinte minden nap látott mostanában valahol szétszóródott törött motorkerékpár alkatrészeket... Az…..
felfog6atlan 2009.08.29 20:35:58
Hát, még a nyár előtt volt, de úgy tűnik a motorosok egy bizonyos fajtáját nem különösebben érdeklik az ilyen esetek/látványok:
www.langlovagok.hu/html/galeria/3147.shtml
Élőben sem volt szebb.
És állítólag rengeteg barátja volt, mindenki őt védi, és semmi esetre sem volt hibás, hogy 220 fölött csapódott be a kocsiba. Őt sem hatotta meg hogy már egyszer szarrátörte magát. Az öngyilkosjelöltek addig próbálkoznak míg sikerül. Sikerült. Hajrá, csak másokhoz ne menjenek közel.
290 Ft/kg áron mit lehet kapni? Húst biztos nem. De párizsit, vagy ahogy a köznyelv nevezi; parizert igen. Persze ezzel bizonyára a többségnek nem mondtam újat, a legtöbben tisztában vannak vele, hogy az ilyen felvágottak csak hírből ismerik a húst. Vagy még onnan se. Górcső…..