Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SARGE999

0 bejegyzést írt és 222 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
sörfigyelő La Trappe Quadrupel 2018.12.03 12:03:05
Illat: édes, alkoholos, karamellás Hab: sűrű, lágy, piszkosfehér Szín: narancsos mahagóni  Aki ivott belga apátsági sört és sejti, hogy a quadrupel az valami még teltebb, még sűrűbb ízt fog adni, akkor pontosan erre a sörre gondolt. Édes, karamellás, egy sor gyümölcs felfedezhető benne,…..
SARGE999 2020.08.26 20:35:13
@xx18Rolandxx: A 87-es He-Man egy direkt B-kategóriás film, ami kisgyerekeknek készült. Nekem pedig életem egyik első kedvence volt kb 4 éves koromban. :D Ami most a Bosszúállók, meg Transformers stb az akkor a He-Man volt. A zenéje szerintem ma is nagyon jó, akkor még adtak a szimfonikus zenére, csak nagyon hasonlít a Superman-ére. A Top Gun-ról annyit, hogy az a maga idejében is szar volt, én gyerekként sem szerettem. Bár divatba hozta a vadászgépes filmeket, és könnyű utólag jobbat csinálni, de ettől még egy élvezhetetlen májerkodás volt. Akkoriban sok olyan "első randis, beülős filmet" csináltak, amikkel megpróbáltak mindkét nemnek megfelelni. Ennél például menő vadászgépes jelenetek összekombinálva csöpögős erőltetett romantikával. A zenéje elviselhetetlen. Egyetlen pozitívuma, hogy jó feldobott labda lett a Nagy durranásnak. Szerintem a Top Gun inkább politikai indíttatású promóció film, ami a fejlett légierőt reklámozza. Az én generációm gyerekként imádta ezeket a csodafegyvereket, de így felnőttként csak azt látom, hogy nagy részük felesleges, mert erőltetett háborúkban vetették be őket, ma meg már csak gyakorlatoznak. A hegylakóról az a véleményem, hogy bár hemzseg a hibáktól, de mindenképpen különlegesnek tartom. Az első részre nem lehet azt mondani, hogy rossz, csak hibás. A folytatások már jóval szarabbak, nem lehet őket még minősíteni sem. A legnagyobb csalódás nekem a 4. rész volt.
sörfigyelő Olaszházi Bitumen 2019.05.30 16:31:43
Illat: szilvalikőr Hab: drapp, sűrű Szín: fekete  Lehet mondani erről a sörről jót és rosszat is, de engem mégis lenyűgöz az a szent őrület, mely a 12% alkohol mellett  27-es Balling fokkal készít sört. Ennek mindenképpen van egy bája, vagy varázsa és van benne valami eredendően szerethető dolog…..
Végre kész! A videóban is említett Tune Up Bond kibeszélőt ITT találjátok! Illetve pár napja vendégeskedtem a Filmnéző Podcast-ben, ahol kitárgyaltuk a Trónok harca utolsó évadát. Ha esetleg még nem unjátok a témát, érdemes belehallgatni, nagyon jó hangulatú beszélgetés volt...
SARGE999 2019.05.29 12:03:20
James Bond filmek röviden: Egy milliárdos uralma alá akarja venni a világot, valami csodafegyver segítségével. Az egyetlen létező ember, aki ezt megállíthatja az Bond. Egy küldetése alatt minimum a fél világot be kell járnia, és az adott országoknak kizárólag a legjellegzetesebb részein. Először mindig valami gagyi gyilkossági kísérletet hárít, aztán bratyizik a merénylőjével. Utána jön 85 millió üldözős jelenet, ahol legalább egyszer motorcsónakba kell szállnia. Ezen kívül minden elképzelhető járművet igénybe kell vennie, ami csak létezik. Akármilyen szerkezetet kap, pl egy kis robbanó szirszar, az ezer százalék hogy egyszer az fogja megmenteni az életét. Találkozik a főgonosszal, akivel mindig össze kell mérnie a tudását valami sportágban vagy hasonlóban. Bond nyer természetesen. A végső összecsapásnál a gonoszt a saját fegyvere fogja megölni. Az összes többi cselekmény csak töltelékjelenet, ami ezeket összeköti. Ezzel össze is lehet foglalni a sorozat minden részét. A Daniel Craig –féle részeket nem láttam, sosem tudtam rávenni magam. Szerintem a JB filmek alapozták meg az akciófilmek összes kliséjét, amikről a mai napig képtelenek leszokni. Ilyenek a Tom Cruise-os Mission Impossible filmek is. Ahelyett, hogy valami elgondolkodtató, rejtélyes cselekményen át, valóban lehetetlennek tűnő küldetésekről, meg kiderülésekről szólna, inkább folyton a James Bondos sablonokat hajszolja, ahol a főhősnek mindig az akrobatikus képességei és a célbalövés tudománya határozza meg a világ megmentését. Mindig el kell ugrani robbanások elől és felkapaszkodni valamire és azon lógni, ami leggyakrabban az egy helikopter vagy száguldó jármű. Az ilyenek egytől egyig agyatlan parasztvakítások voltak mindig is. Természetesen a JB filmek sosem voltak kimondottan unalmasak, elég szórakoztatóak tudtak lenni a maguk agyatlan módján. Ami képes messze alulmúlni ezt az egészet az a régi magyar televízió volt. Azt még megértem, hogy a rendszerváltás előtt nem akartak ilyesmit leadni, mert akkor mindent le kellett butítani és orosz centrikus irányba terelni, de hogy még 90 után sem voltak képesek egyetlen részt sem leadni az elég gáz volt. Én gyerekként örültem volna ezeknek a filmeknek, az akkori tv-ben megállták volna simán a helyüket. A fiatalok kedvéért elárulom, hogy a 90-es évek magyar 1-es és 2-es csatornája guinnes rekord szinten volt primitív és életképtelen. Havonta egyszer adtak le valami hónap mozijának szánt fost, ami sokszor csak egy 70-es évekbeli, harmatgyenge, félreértéses vígjáték volt. Normális filmekről nem is álmodhattunk. A rádió sem volt különb. Aztán az RTL Klub 2000 körül elkezdte nyomatni ezeket a James Bondokat, de addigra már senkit sem érdekelt. Egyre több és jobb filmhez lehetett hozzájutni, bejöttek a számítógépek minden háztartásba és az otthoni mozizás már nem ismert korlátokat. Szóval a 60-as, 70-es években a JB kultusznak volt némi értelme, csak nem így kellett volna franchise-t csinálni belőle.
sörfigyelő Monyo Black Mamba 2019.03.28 09:35:36
Illat: tejcukros... :) Hab: kevés, sötétdrapp Szín: fekete  Feltehetőleg a laktózra van egy alacsony szintű érzékenységem, meg aztán a nem tejalapú folyadékokhoz sem csípem a tejet. Szóval van egy alapvető berzenkedésem a laktózos sörökkel szemben. Talán emiatt lett a laktózos Black Mamba az…..
SARGE999 2019.04.15 23:04:36
Kihagytad a leglényegesebb hibát. Mindjárt kifejtem. Alapból ez az egész egyik szobából a másikba átjutó, csapdákat megfejtő és közös vonással rendelkező játékosok ötlete a Kockából ered. Onnantól kezdve semmi értelme erőltetni, mert nem új elgondolás. Elég nagy hülyeség a brazil szappanoperás kiderülések, ahol mindig egy újabb és újabb ember be volt szervezve és a háttérből figyelt, és irányított. Valóban érződik rajta, hogy utólag lett kitalálva, mint az öreg jóslatai is. Azzal még nincs problémám, hogy a játékosoknak össze kellett volna fogniuk, de inkább egymás ellen fordultak, mert ez sajnos a való életben is gyakran így történik sokféle szituációban, csak itt elég ötlettelenül lett megoldva, és érdektelen szereplőkkel. Viszont ami tényleg a fő hiba, és hiányoltam a videóból, hogy HONNAN A RÁKBÓL VAN ENNYI TECHNIKAI FORRÁSUK A CSAPDAÁLLÍTÓKNAK??? Meg ilyen mérnöki képességeik. Tök lazán bármelyik felállít egy olyan arénát, ahol egy teljesen elhagyatott épületet gond nélkül kihasználnak. minden egyes csapda óramű pontossággal, komputer vezérléssel, a megfelelő tizedmásodpercben végzi a dolgát. Mindenki akkor ébred, amikor kell. Minden páncélozott, törhetetlen, vághatatlan, hatalmas gépek dolgoznak tökéletes összhangban. LOL Egyáltalán honnan a picsából csapolnak meg ennyi elektromos áramot, gázokat, meg vizet? Az első részben alig van pár csapda, amiket bármelyik műszaki mérnök meg tudna csinálni, de nekem már a harmadik résznél leesett, hogy egész helységek vannak motorizálva, gépesítve. Gyakorlatilag robotokból állnak a csapdák, amiket mesterséges intelligencia irányít. Röhej. Ennek az 5.-nek is a végén egy szuper mechanikával mozgatott, golyóálló koporsó leereszkedik a föld alá, majd két tömör acél fal elindul két oldalról, amit olyan erős gépek tolnak össze, mintha egy daru motorja hajtaná őket minimum. Egyszer el is hangzik egy ilyen mondat, hogy: „Készíts elő egy játékot!” Hát igen. Ennyi, és a csávó már megy is és egy fél gyárat átépít hightech szupergépekkel, meg komputervezérléssel. Szerintem a valóságban már az a csodálatos makett sem menne neki. Szóval nekem ez volt a legfőbb gondom a filmmel, hogy itt a csapdák elkészítése így soha nem valósulhatna meg, mert ehhez legalább 100 olyan ember tudása és ereje kell, akik egytől egyig szakértők. Továbbá feltűnés nélkül be kell csempészni a sok a gépet az adott épületbe.
sörfigyelő Schlenkerla Urbock 2019.03.31 15:52:08
Illat: füstös Hab: világos drapp, rugalmas Szín: sötétbarna  Német korrektséggel igazít el a hátoldali címke leírása. Alapvetően van egy jó, telt, masszív bock sör jelleg és ehhez adódik hozzá a füstölt íz. Végre úgy van füstölt íze egy sörnek, hogy nem adódik belőle a bacon szopogatásának az…..
sörfigyelő Tennent's Extra Lager 2019.02.26 17:21:30
Illat: alkoholos Hab: sűrű, rugalmas Szín: félbarna  Aggodalmaskodtam, hogy túlságosan is alkoholos lesz, de szerencsére ez nem igazolódott be. Azért még így is érezni az alkoholt, de becsületükre legyen mondva, lager mivoltára tekintettel egész jól sikerült malátát és komlót pakolni alá. Sajnos…..
Illat: rumos, vörös, fémes/vér Hab: sűrű, rugalmas Szín: sötét vörösesbarna  Az eddig kóstolt Innis & Gunn sörökben az íz mindig le van tompítva és ez itt sincsen másképp. A rumosság ellenére is egész tisztességes vörös íze van. Pontosabban a nyelvemen a rumot, a szájpadlásomon a vöröset…..
SARGE999 2019.01.04 21:14:59
Én abszolút elfogulatlanul írom, mert most nemrég kóstoltam először, hogy nálam ez egy 10 pont!!! Ráadásul jelenleg abszolút aranyérmet adtam neki. Rögtön nekieresztettem az eddigi aranyérmesemet a Maisel & Friends - Jeff´s Bavarian Ale-t. Ez utóbbival már elfogult voltam, nekem eddig ez volt a csúcskategória, tökéletes ízorgia, soklépcsős ízakkord lecsengések, meg illat stb.. De ennek ellenére be kellett látnom, hogy ezúttal alulmaradt a küzdelemben. Az Innis &Gunn (Rum)-nak mégösszetettebb az íze és az illata, még mélyebb. Régóta elképzeltem egy ilyen ízű sört, amivel most találkoztam először.
Utaltál rá, hogy nem vagy megelégedve a lecsengés hosszúságával, meg nem elég intenzív stb. Tény, hogy elsőre visszafogott, egy bizonyos hőfok alatt nem jönnek elő úgy az aromák, mint egy csúcsbelgánál. Viszont hosszútávon épp ez az előnye. Nekem van egy külön osztályozási módom is. Az pedig a hosszútávú íz. Ez annyit takar, hogy egy bizonyos sörnek kb 3-4 üveg után milyen íze van. Egy Leffe, Kwak, Aecht Schlenkerla Marzen stb elsőre tökéletesnek tűnik, de néhány üveg után az intenzív íz összeadódik és sok lesz, pl túl édes, vagy az adott íz nehézzé válik stb. Egy ilyen kicsit visszafogottabbnál, meg ha összeadódik, akkor csak egyre finomabb lesz. A Maisel & Friends JBA-nak is ez az egyik erőssége, hogy hosszútávon is jól esik, nem nehezedik el. Szóval összegezve szerintem ez a skót sörcsoda tökéletes. : )
SARGE999 2019.02.28 23:30:45
@Láttukmár: Köszönöm, hogy gondoltál rám. Fel fogok tankolni belőlük.
sörfigyelő Franziskaner Premium 2019.02.12 19:03:52
Illat: búzás, banános Hab: masszív, krémes Szín: arany opál  Már jóideje annak, hogy az első Franziskaneremet megittam, de még mindig emlékszem, mennyire meg voltam döbbenve. A német búzák java számomra még kimaradt, úgyhogy be kell érnem egyelőre ezzel, mint az eddig fogyasztott legjobbal. Ilyen…..
SARGE999 2019.02.12 19:15:26
@SZSZFilm: Dancsó Peti azért illett ebbe a filmbe, mert ő se ér többet. A régi filmkritika videóit nem ő rendezte, azért lettek jók. Az összes többi csak primitív hakni. Az egy tehetségtelen dilettáns kókler valójában. Én csak elkezdtem nézni ezt a valami amerika 3-at, de erőltetettnek éreztem. Kb egyharmadáig bírtam. A másik fost alapból messze elkerültem. Már az amerikai verzió is elviselhetetlen.
Illat: telt Hab: krémes Szín: félbarnás  A pécsiek mostanában tényleg mindenbe belevágnak, nopersze ezt nagyüzemi szinten értve. Szerintem megtaláltak egy piaci rést, hiszen alig kapni gluténmentes sört hazánkban és azok is húzós áron mennek. Ez a kis üveg háromszázért kifejezetten jó vétel,…..
Illat: édes, likőrös Hab: krémes, rugalmas Szín: sötét borostyán  Jó drága volt és ez már a sokadik sör hasonló árfekvésben az Innis & Gunn-tól, szóval egy csomó pénz ment el rájuk. Most, hogy utánanéztem, azt látom, hogy irdatlanul sokfajta sörük van. Azt hiszem túl sokat vártam tőle, hiszen…..
SARGE999 2019.01.16 22:18:12