Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Geszler Herrmann

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tagadhatatlan, hogy az 1956-os forradalom egyik legvitatottabb eseménye az október 30-án lezajlott Köztársaság téri csata volt, amikor a felkelők a budapesti pártbizottság székházát támadták meg. A küzdelem utóéletéhez szorosan hozzátartozik az egypártrendszer által felnagyított, ám kétségtelenül…..
Geszler Herrmann 2016.10.31 10:06:03
@wartburg1963: Hát persze, hogy neked történelmietlen a párhuzam elvtárs. Mert az SS-be egy idő után nem csak önként lehetett bekerülni és nem sorozással? Ugye? A wermacht tiszteket nem lincseltek meg és minden esetben ártatlanok voltak?
Illetve egy nagyon fontos apróság: miért is kezdődött a Köztársaság téri pártház ostroma?
Mezős Imre meg Kállai Éva meg nem eszme örültek voltak akik a végsőkig ki akarták szolgálni a gyilkos rendszert?
Vendégszerzőink, Ötvös István és Máthé Áron, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága tagjainak írása. * Megdöbbenéssel olvassa az ember azokat a vitákat, amelyek a Ságvári Gimnázium átnevezése kapcsán robbantak ki. 2015-öt írunk vagy 1991-et? Ugye emlékszünk még a kommunista…..
Geszler Herrmann 2015.03.02 22:41:39
@Tudományos Iibsizmus:

Szerencsétlen hülye volt az aki a világraszart te gyilkosok útja...
Hülyeséget írsz, de nem engedsz..., hanem acsarogsz, okoskodsz...

Még egyszer hogy te is megértsd: a nyilas hatalomátvétel később volt!

Kényszer hatására pedig nem csak a zsidóság engedett...
Geszler Herrmann 2015.03.02 22:46:00
@Tudományos Iibsizmus:
Akkor mért nyilas bábállamról írsz?
Olvasd már legalább vissza a saját írásodat. Pár sorral feljebb....
Geszler Herrmann 2015.03.03 00:13:55
@tableno:
Ságvári nem önvédelmi helyzetben gyilkolt, egy sofőrt a csendőröket csak megsebesítette. Az ilyeneket Franciaországban nem tekintették ellenállónak.
Az ellenállásnak megvannak a követelményei, Ságvári nem tett semmi olyasmit amivel ebbe a kategóriába tartozna, csak szimpla gyilkos volt. Nem robbantott hidat, nem szerzet titkos információt, csak konspirált... és gyilkolt. Mellesleg nem tűnik fel, hogy jellegzetes vonásai ellenére 1944. júliusáig grasszált szabadon? Hol voltak a gonosz csendőrök és a minden behálózó nyilas házmesterek? Nem gyűjtötték be az első vagy a második zsidó törvény idején? Egyetemet végezhetett? Szabadon járkálhatott?
Nem poénkodunk, sőt kegyeletet sem sértünk, inkább csak dühösek vagyunk, de meglehetősen: a köztévé M1 nevű kormányszócsövén csatornáján ma este 19:30-kor leadott Híradójába volt idő a kormány tankönyvprogramjának dicsérgetésére, az ellenzék baszogatására két…..
Geszler Herrmann 2014.08.07 10:37:34
@L.A.M: Egyrészt nem keverem, másrészt a nívós díjait nem a színészi tehetségéért kapta hanem a párthűségért. Mert akármilyen hihetetlen a szuperbojz-ért nem jár díj, innentől csak egy pártkatona halált kellett volna bemondani. Az meg nebaszki kurvára nem pártsemleges és nem is hír.
Teljesen igaza van Schiffer Andrással abban, hogy 1.) ez az emlékmű marginális kérdés, sokkal fontosabb dolgok is vannak; 2.) a koncepciója hamis. A második pontot viszont érdemes kicsit alaposabban is körbejárni.  A művészet – Arisztotelész kiváló meghatározása szerint –…..
Geszler Herrmann 2014.04.12 19:36:58
@Dzsentrisvihák:
Hát lehet, hogy nem írják meg a középiskolás történelemkönyvek, de jobb ha tudod: "20-as/30-as évek angol alkotmányos demokráciájában csöpögött a vér rendesen, a gyarmatokon vigyázzban álltak a másod és sokad rendű állampolgárok, mert ha nem akkor menet a tisztogatás és a koncentrációs táboroztatás. Gondolj csak a 1936-tól 1939-ig tartó palesztin arab felkelésre.
Akár milyen hihetetlen, Horthy és a volt szent, de nem is volt rosszabb mint a korszak nyugati politikusai.
A poszt egy kicsit túlírt, okoskodó, fölöslegesen sznob, de sok meglátásával egyet lehet érteni.
Geszler Herrmann 2014.04.14 20:05:21
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
ha jól emlékszem, a németeket nem a magyar állami vezetés hívta be a hatalma megmentésére, de te ezt s biztosan jobban tudod...
A közvéleménykutatók továbbra is következetesen a Fidesz nagy előnyét mutatják ki, akár kétharmados győzelmet is lehetségesnek tartanak. Arról egyébként kevesen beszélnek, hogy mi lenne, ha a Fidesz csak kicsit nyerne, ha az előnye éppen csak akkora lenne, hogy ne legyen…..
Geszler Herrmann 2014.03.08 10:02:22
@dr kíváncsivagyok:

Ha ennyire kíváncsi vagy talán valóban utánanézhetnél a dolgoknak. Ez a blog egy durva hazugság, mert Németországba a fokusimai balesetet miatt leépítik az atomerőmű kapacitásokat, így 2012 vége óta jelentősen nőttek a lakossági energiaárak. De cselesen a blog kicsit sem manipulatív céllal egy olyan diagramot rakott be ami ezt a felfutó fázist már nem ábrázolja.

Ez durva hazugság és manipuláció és durva, hogy vannak akik mindenfajta gondolkodás nélkül beveszik ezt.
Az ilyen címben már nyilván ott a válasz: nem egészen. Dél-Afrika ugyanis manapság nem éppen a nemrég elhunyt Nelson Mandela álmáról, feketék és fehérek közös, békés együttéléséről szól. Óriási a korrupció, a híradások a közbiztonság hiányáról szólnak: a mintegy…..
Geszler Herrmann 2013.12.09 10:58:49
Kíváncsi lennék ki az aki ezt a alattomos hazug szarságot képes volt összehozni. Ennek azt írásnak semmi köze a tényekhez, melyek a következők:

1. Az apartheid bukása óta több mint 70 000 fehér dél-afrikait gyilkoltak le, sokukat bestiális kegyetlenséggel a fekete közösség tagja, mindössze csak azért mert fehérek.

Csak egy gyönyörű példa a Dél-Afrikai mindennapokból:
www.liveleak.com/view?i=b68_1382714855

2. A bűnözés az egekbe szökött, több összesítésen a világon itt a legnagyobb. A nemi erőszak aránya a világ első három országa között

3. Dél-Afrika az apartheid alatt a világ legfejlettebb országai között volt, itt hajtották végre az elő szívátültetést, a műszaki innováció terén a világ éllovasa volt. Most visszasüllyedt egy átlagos közép afrikai ország színvonalára. A hadsereg három tengeralattjárója közül kettő nem működik, mert nincs megfelelő szaktudósú szerelőgárda, egy pedig eltűnt!!! A légierő is gyakorlatilag megszűnt, mert a pilóták (kivétel nélkül fehérek voltak) kivándoroltak.

És még sok minden mást fel lehetne sorolni, de az iszonyú hosszú lenne.