Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vekeke

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  "Majd ha kifárad az éj s hazug álmok papjai szűnnek..." (Vörösmarty)   A Szemlélek nevű portálon Gundel Takács Gábor -- gondolom, sportriporteri minőségében -- azt állítja, hogy a stadionokat annak okán kell megáldani, hogy "az isteni gondviselésnek köszönhetően elkészült időre ez az épület,…..
vekeke 2019.11.18 13:36:35
@HaFr: abszolut ide illik az idézet,mondhatnám sajnos, hiszen az egész vers igen aktuális.
A Gryllus kiadó évvégére koncentrálta legfontosabb újdonságait. Ennek nyilván vannak üzleti okai is, év végén kicsit megemelkedik a vásárlókedv, de van itt más is: most ér véget a Weöres Sándor centenáriumi év. 2014 január 22-én pedig a költő halálának 25.…..
Szóval kipróbáltam magamon is az orrszívó porszívót (laikusok kedvéért: ez egy műanyag szerkezet, amit a porszívó csövére szerelünk és ezel szívjuk a náthás baba orrát, mert a baba még nem tudja kifújni. Az orrszívó a porszívó szívó hatását használja, de a szívóerőt…..
vekeke 2013.09.25 08:19:48
@isolde: köszi, elolvasom.
vekeke 2013.09.26 10:29:38
@mollybloom: :))) az én emlékeim kissé azért megfakultak e téren, csodálkoztam is most, hogy jééé, ez ennyire szívás az elején:))
szerintem is őszintén kéne erről beszélni, de mindenki (akinek már nagyobb gyereke van) csak párás szemmel irigykedik, hogy én itthon "babázom". Akinek meg nincs még, az meg azért. Szóval tényleg nem vevők arra, ha ecseteled nekik, hogy bányalónak érzed/érezted magad és nem pár hétig.
isolde Dolgok 2013.07.13 10:20:46
Azt írta a gyermekallergológus (írtam neki emailt, mert az oldalán hirdet egy tejfehérje-allergia tesztet vérvételből és kíváncsi voltam, mire jó az), hogy 4-5 hónapos korban próbálkozzak újra tejevéssel, még a hozzátáplálás megkezdése előtt. Ha nincs tünete, akkor mehet a…..
vekeke 2013.07.14 17:51:33
Van ez a különbségtétel, hogy hozzátáplálás vagy elválasztás. Attól függ meddig akarod fenntartani a szoptatást és a baba vevő-e erre a tervedre. (Általában vevő, mert ők nagy alkalmazkodók valójában.)Aki a baba hat hónapos koráig marad csak otthon, az eleve három-négy hónapos koráig szoptat,esetleg alkalmanként, vagy esténként tápszerrel kiegészítve, négy hónapos kortól fokozatos elválasztással. Ja, cumi és cumisüveg kezdettől fogva alkalmazva. És egészen pici korától rábízza másra is a babát. Van ilyen ismerősöm, hat hónapos korától a gyermek bölcsibe jár, anya teljes munkaidőben - kicsit rugalmas formában - dolgozik.Én ezt a táblázatot követtem:hetespraxis.hu/cscskaja.html és egy éves korra eljutottunk odáig, hogy csak reggel és este szopott a gyerek, aztán már csak este 1,5 éves koráig.Én nem vártam meg a hat hónapot, 5. hónapban kezdtünk almával, barackkal, nagyon lelkesen fogadta. A mi gyerekorvosaink, védőnőink szerint 5. hónaptól már nyugodtan lehet próbálkozni a hozzátáplálással (főleg nyáron). A gyerekeim jó étvágyúak, és így az elsőnél elkerülhető volt a tápszeres kiegészítés(később amikor már megnőtt az igénye lehetett neki rendes kaját adni). A kisebb hó végén lesz négy hónapos, úgyhogy augusztusban jön a friss gyümölcs (alma, barack). Szerintem így reálisan 8-9 hónapos korára lehet elmenni napközben hosszabb időre. Nálunk az anyatejet csak az eredeti forrásból ették/eszik meg. Ez van. Próbálkozni kell és aztán meglátod Nektek éppen mi jön be. Ahogy az előttem szólók is írták, "sajnos" az a recept, hogy nincs recept.Hát, rugalmasnak kell lenni.
Na, akkor miután depressziós lettem, hogy soha többé nem ihatok jegeskávét, és általam megbízhatónak tartott orvosok két hét és egy év hosszúságú diéta között mindenfélét javasoltak, úgy döntöttem, ezt az ábrát fogom követni. Bár 2007 óta már fejlődhetett a tudomány,…..
A Volt Fesztivált a már megszokott „mindenütt jó, de legjobb Sopron” mellett „a legszerethetőbb fesztivál” szlogennel is reklámozták idén. Néhány évvel ezelőtt minden további nélkül egyetértettünk volna e megnevezéssel, idén viszont árnyaltabbá vált a kép.…..
isolde Hey, Joe 2013.07.04 13:36:50
Szóval a konyhában tevékenykedtem, amikor a férjem elővette a gitárját, hogy azzal szórakoztassa a babát, és amikor bementem belehallgatni, mit énekel neki, akkor épp ott tartott, hogy lelövöm az asszonyt, megyek, lelövöm őt. Kissé aggasztó. ..
isolde Főleg beteg 2013.06.21 20:10:46
Szóval addig aggodalmaskodtam, míg végül tényleg kórházba kerültünk a babával. Az volt, hogy csütörtökön elkezdett köhögni - előtte is köhécselt párat, de az simán belefér egészséges babánál is, csütörtökön viszont csúnya, hurutos köhögése lett és szörcsögött,…..
isolde Főleg szoptatás 2013.06.18 14:38:18
Elmondom, mivel idegesített még szegény jólelkű anyósom, azt csinálta, hogy amikor szoptattam, pár percig megállt az ajtóban és nagy-nagy szeretettel nézte a meghitt jelenetet, majd minden alkalommal elmondta, hogy igen, hát ez a legjobb dolog a világon. Nem mondtam meg neki, de itt…..
isolde A szokásos, meg ruhák 2013.06.15 16:18:13
Na, mostanra ment el teljesen a józan eszem, és aggódom minden percben, jaj, miért sír, jaj, hasmenése van, jaj, kiszárad, jaj, fura arcot vág, jaj, tüsszög, jaj, beteg lesz. Jaaaj, szörnyű. Ugye a második gyereknél már normálisabb leszek? Remélem. Amúgy itt a nyugágyában pihen…..