Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mazzag Timea

86 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén viccesen alakult a Húsvét: vasárnap április 1-jére esett. A fiammal viccelődve kezdtük a napot, majd leültünk és szemezgettünk, nézelődtünk, latolgattunk és végül kiválasztottuk a sütiket, amiket el is készítettünk együtt. Nekem ez volt a legszebb húsvéti ajándék, a közös készülődés, a közös…..
Eltelt egy újabb év... Remélem, minél több vágyad és kívánságod teljesült, remélem, tele volt sikerélményekkel és a rossz pillanatok gyorsan elillantak. Az elmúlt év mindegyik napján jöttetek és nézelődtetek a blogon, hol kevesebben, hol többen, hol csak 1-2 oldalt, hol akár több tucatnyit is…..
  Az idei második gyerektáborunk témája a középkor volt (Moyen Âge), a középkori várak, falvak és városok, a lovagok és lovagi tornák. Én szokás szerint a legkisebbekkel voltam, az 5-7 évesekkel, a kolléganőim, Kata és Estelle a 9-12 évesekkel foglalkoztak, a segítőink, Benedek, Ábel és Zsófi a…..
  Újra itt a nyári szünet, újra franciás gyerektábor! Idén kettőt tartunk nyár elején a Francia Intézetben, egyet meg majd augusztus végén, ez a mostani volt az első. A témája a természet volt (la nature), én szokás szerint a legkisebbekkel voltam, az 5-8 évesekkel, a kolléganőim, Viki és Estelle…..
Néha a tanárok is járnak továbbképzésekre és beülnek tanulni a padba. Mondhatnám, ez olyan, mint amikor a hóhért akasztják, de nem. Egyrészt szükséges, mert haladni kell a korral és továbbképezni magunkat, de van másik jó oldala is: sok új kollégával lehet megismerkedni és a régiekkel újra…..
Húsvét van, húsvéthétfő, a húsvéti nyuszi már rég meghozta az ajándékokat és talán már a locsolkodáson is túl vagytok már. Legalábbis nálunk, itthon, mert Franciaországban nem szokták a lányokat megöntözni. Náluk a húsvét előtti csütörtöktől szombatig nem harangoznak, mert ilyenkor a harangok…..
...és ezzel a nevezetes nappal kapcsolatban már írtam egy posztot is régebben. Most csak néhány fényképet szeretnék veletek megosztani, amelyeket ma készítettem a Francia Intézetben, a Café Dumas-ban, ahol egy nagyon jó családi palacsintázáson vettünk részt!          ..
Szeretek játszani és játékot készíteni is. Ezt a fiam is örökölte: volt, hogy a Catan alapján belekezdett egy saját stratégiai játék kifejlesztésébe. Napokig foglalkoztunk vele és bár nem fejeztük be, maga a készítés és ötletelés is nagyon jó játék volt! A dobble-lel más a helyzet: az interneten…..
Vízkeresztkor a franciák hagyományosan galette-et készítenek, mandulakrémes lepényt, így idén is összegyűltünk sokan, felnőttek és gyerekek a Café Dumas-ban, hogy mindenki készítsen magának egyet. Nagyon jó volt a hangulat, amelyből ízelítőt kaphattok ebben a kis összeállításban: A galette…..
Eltelt egy újabb év... Karácsony van, közeledik a 2016-os év vége. Változatos év volt az idei, remélem, veletek is olyan sok jó dolog történt, mint velem. Nagyon köszönöm a figyelmeteket, az ötleteiteket, a kérdéseiteket, a leveleiteket, azt a sok kedves visszajelzést, amit kaptam tőletek szóban és…..
Újra közeledik Halloween! Nos, igen, ez egyáltalán nem francia eredetű ünnep, nem is magyar, de ez a gyerekeket egyáltalán nem érdekli! Tetszik vagy sem, attól még itthon is és Franciaországban is megünneplik, de legalábbis ebben az időszakban mindenhol hatalmas, faragott töklámpásokba, tök-,…..
Ha itt a nyári szünet, akkor franciás gyerektábor! Idén is a Francia Intézetben tartottam meg a 4-7 éveseknek, a kollégáim pedig a 8-16 évesekkel foglalkoztak. Mivel idén nyáron Franciaország rendezte a foci EB-t, ezért a tábor témája a sport lett, és mivel idén nyáron van a riói olimpia is, ezért…..
Húsvét van, húsvétvasárnap, vagyis sonka, tojás és torma van az asztalon. Akik tartották a böjtöt, ma ehettek először újra húst. Holnap húsvéthétfő, délelőtt locsolkodás és hímes tojás (vagy már gyakran csokitojás) ajándékozás. Legalábbis nálunk, mert más országokban, ahol ünneplik, változnak a…..
A Francia Intézetben 2016. május 2-6-ig francia nyelvű gyerektábort tartunk 4-10 éves gyerekeknek: Francia gyerektábor 2016. május 2-6. További információ: +36-1-489-4200 !  ..
  ..Encore une année s'est écoulée... toute l'année, tout le monde a bien travaillé, actuellement, c'est le temps des fêtes, la préparation des plats délicieux, de jolis cadeaux, du sapin et aussi, de notre esprit et de notre coeur ...puis un repos bien mérité, je l'espère bien! Pour…..
  Eltelt egy újabb év... Karácsony van, lassan itt a 2015-ös év vége. Változatos év volt, remélem, veletek is olyan sok jó dolog történt, mint velem. Nagyon köszönöm a figyelmeteket, az ötleteiteket, a kérdéseiteket, a megkereséseiteket, azt a sok kedves visszajelzést, amit kaptam tőletek ! A…..
Ha őszi szünet, akkor franciás gyerektábor! Már szeptember eleje óta gondolkodtam, hogy mi legyen a tábor témája és milyen játékokat játsszunk az öt nap folyamán. Az biztos volt, hogy a különböző kézműves, feladatlapos és egyéb játékokon kívül lesz zenés-éneklős…..
Újra táborozni hívjuk a 4-12 éves gyerekeket a Francia Intézetbe ! Újra egy jó hangulatú, franciás, kézműves és játékos hét a kisebb-nagyobb gyerekekkel ! Időpont: 2015. október 26-30. Céljaink: Interaktív, játékos franciaoktatás Gyerekek életkorához igazított…..
Petits Lutins Camp d'automne 2015 2015.10.10 22:28:27
Encore...! Nous faisons un camp francophone pour des enfants 4-12 ans! Un camp ludique et amusant : on t'attend ! ...que dire plus..? Lieu: Institut Français Date: du 26 au 30 octobre 2015, de 9h à 16h. Objectifs: un apprentissage interactif pour apprendre le français en s’amusant ; un…..
Venez avec votre bambin pour chanter des chants et des comptines, tout en vous amusant! Lieu: Institut Français Heures: le mercredi, 10h-10h45 Venez nombreux, je vous attends!  ..
Idén újra szeretettel várok minden anyukát, apukát, nagyit és a csöppségeket, hogy együtt énekeljünk, dudorásszunk, ölbéli és egyéb gyerekségeket játsszunk együtt, lábat lógázzunk és táncoljunk, nevessünk és érezzük jól magunkat! Helyszín: Francia Intézet, Budapest,…..
Encore en aout, j'ai eu l'idée qu'il faudrait organiser une rencontre parents-baby-sitters francophones. De plus en plus de parents m’ont posé la question si je connaissais des baby-sitters et/ou ils voulaient que j’enseigne le français à leurs petits choux. Dans chaque cas, je discute avec…..
Még augusztusban jött az ötlet, hogy mi lenne, ha rendeznénk egy franciás szülő-baby sitter találkozót. Egyre több szülő keres meg, hogy szeretné, ha kisebb-nagyobb gyermeke franciát tanulna vagy franciául foglalkozna vele valaki. Minden egyes esetben elbeszélgetek velük, hogy mit…..
  Camp d'été francophone du 13 au 17 juillet 2015! Viens découvrir le monde de Peau-Rouge et ses aventures lors de son voyage chez les autres tribus indiennes. Devine le secret du totem sacré et une surprise t'attend! Au programme : jeux, danse, balades en forêt, fabrication de costume…..
  Az idei tanévben az utolsó Câlinou, a franciás ringatózós-éneklős-mondókázós-játszós-zajongós-táncolós foglalkozás június 24-én, szerdán 10 órától lesz a Francia Intézetben, kivételesen, kívánságotoknak megfelelően, újra, a 4. emeleti könyvtár Gyerekkönyvtár…..