Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Praktikum

0 bejegyzést írt és 116 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár ezen a blogon nem szoktam eladó ingatlanokat mutogatni (arra ott az Ingatlansaláta), de most kivételt teszek. Ez az eladó lakás ugyanis nem csak szuper különleges, de pont a napokban emlegettük a tetőt, amelyre nyílik. A dolog ott kezdődött, hogy a Jótető blog megkérdezte, melyik a kedvenc…..
Praktikum 2020.06.26 11:46:01
Praktikum 2020.06.26 12:50:50
@Zubreczki Dávid: Félreértett. Arra gondoltam hogy az ön cikkével fizettek azért hogy Friderikusz Sándor elmondja a mondandóját. Egy ingatlan eladása nem jelent semmit. Nincs rá már szükség.
Akinek kisgyermeke van, és olyan szerencsés, hogy kertes házban él, az tudja, mekkora öröm egy saját, külön bejáratú homokozó. Ma egy ügyes kezű apuka vagy nagypapa által saját kezűleg is kivitelezhető, többfunkciós, extra funkciókkal ellátott megoldást hoztam, amely amellett hogy szuperül néz ki,…..
Vajon milyen sorsa lett az utolsó magyar királyi pár gyermekeinek és azok leszármazottainak? Ha valaki nem trónörökösnek születik, akkor hat-e a XXI. századi életére az, hogy a 100 éve élt nagyszülei, dédszülei vagy ükszülei uralkodók voltak? ..
Praktikum 2020.06.24 13:22:57
@nayzoli: Nagyon korrekt. Gratulálok
Van egy közös tároló, amit egyetlen szomszéd kisajátít? Bár jogod lenne betolni oda egy biciklit, de annyi helyet sem hagy neked, hogy egy gombostűt ott tárolhass? Nem vagy egyedül a problémával. Lássuk mit lehet ilyenkor tenni...
Praktikum 2018.11.15 15:54:16
@Dikusz: Szeméttelep: lakcímkártya+befizetett közös költség papír az adott hónapról, akkor ingyen van 250kg-ig a bútor az kevés legyen mert azt mindig nézik, vegyi anyag amennyit akarsz,sittet keveset azt is mérik súlyhatár van. Igen, Budapesten...Igen van egy Ford Transit a családban
Praktikum 2018.11.15 15:57:01
@Praktikum: Budapest Károlyi Sándor út 166. Ide lehet mindent vinni. Rendes hely.
Praktikum 2018.11.15 16:04:09
@Dikusz: Budapest Károlyi Sándor út 166. Ide lehet mindent vinni. Rendes hely.
Immár tíz éve, hogy a zuglói önkormányzat eladta a Bosnyák téri sportpályákat és a tanuszoda telkeit. A vevő, az ECHO Investment azóta sem épített semmit. A cég most továbbadná a telket és vele a projektet,  - melyre érvényes építési engedélye is van az év közepéig - a  Bayer-CFE Zrt.-nek. A…..
Praktikum 2016.12.06 21:15:14
@Praktikum: Ja ! A Bosnyák közt 3éve nem takarítják. Az egész piac itt parkol...ölik egymást az emberek a parkoló helyért. Nem egyszer verekedtek. Le kellene zárni ahogy régen volt....Szabályozatlanságból ered minden gondunk...oly egyszerű lenne és mégis oly nehéz. Még egy :) Ha nem tudom rábeszélni a tahót hogy vigye a kapunkból a kocsiját akkor senki nem megy sehova mert zuglóban nincs gépjármű elszállítás szombaton....gratulálok polgármester úr....
Praktikum 2016.12.06 21:47:09
@OkoskaTo:rp: Nem az FKF takarít hanem egy "magán brigád" pár hónapja . Az Fkf régen még az üres telket is kitakarította néha.
Praktikum 2016.12.06 21:54:14
@odson forja: Nekem tetszik az ötlete. Mellette 3 emeletes társasházakkal egy önkormányzati épülettel és játszóterekkel, kis parkokkal. A házak földszintjén boltokkal, irodákkal. Mint újpesten csak nem kell akkora városháza.
Minden felnőtt emberben ott lakik a gyermek. Van, aki felvállalja és van, aki nem. A világon felnőttek milliói rajonganak modellautókért, társasjátékokért, rajzfilmekért és sorolhatnám a végtelenségig azokat a dolgokat, amiknek az eredeti célközönsége az ifjúság. Ebbe a…..
Praktikum 2016.11.22 11:02:15
Reklámfogás Ez sem lett jó 2016.10.17 07:09:00
Talán másfél évvel ezelőtt már volt terítéken itt az MTVA egy hirdetése, amely az akkor átalakuló M1 csatornát reklámozta. Ha valaki elolvassa az akkori posztomat, láthatja, hogy nem igazán nyerte el a tetszésemet, bár találtam benne pozitívumokat. Ez az M5 reklám szinte majdnem…..
Manapság szinte evidenciának tűnik, hogy digitális tv adást csak a megfelelő set-top boxal lehet nézni. Sajnos annál kevesebben vannak tisztában azzal, hogy valójában egy olyan átmeneti megoldásról van szó, aminek mára teljesen el kellett volna tűnnie. Pedig egyszerűen kiváltható, annyit kell csak…..
 A miskolci tereket és utcákat járva, a táblák, cégérek feliratait figyelve vagy a Színészháztörténeti és Színészmúzeumba ellátogatva egy ikonikus női név ismétlődésére leszel figyelmes. Ez a név Déryné Széppataki Rózáé, a miskolci színjátszás történetének egyik legjelentősebb szereplőjéé,…..
Praktikum 2016.05.04 05:39:32
Hiába, a legtöbb ember memóriája pocsék! Jól bizonyítja ezt az alábbi képsorozat, amely egy több éves olasz művészeti projekt eredménye, melynek lényege, hogy átlagemberekkel emlékezetből bicikliket rajzoltattak, amik aztán Gianluca Gimini dizájner segítségével testet is öltöttek. A bolognai…..
Velencei hosszú hétvégénk során egy rövid kirándulás erejéig átugrottunk a közelben található Padovába is, hogy kipróbáljuk az ottani gumikerekű villamost is (na meg egyúttal az FS regionális vonatait). Gumikerekű villamos Padovában A Translohr rendszerű, sínen futó, de mégis gumikerekű jármű…..
Praktikum 2016.04.01 07:21:36
@sebi77: Próbált már "pozícionálni" a budapesti zsinagóga melletti kis utcában?! Magas épületekkel körbe véve?! Nem?! Akkor meg minek írogatunk ide átgondolatlanságokat????
Imádom Rejtő Jenő műveit, különös humorát, szójátékait, nyelvi leleményeit. Úgy gondolom, hogy a legméltóbban akkor tudok megemlékezni a száztizenegy éve született zseniről, ha a kedvenc idézeteimből választok ki néhányat. Így is sokat ki kellett hagynom közülük. Az 1905. március 29-én született és…..
A magyar tudományos ismeretterjesztés egyik legnagyobb hatású és a tömegkommunikációs eszközök segítségével óriási népszerűséget szerzett alakja 120 évvel ezelőtt, 1895. november 10-én született a Zala megyei Pákán. Édesapja, id. Öveges József családjában kétszáz év…..
Praktikum 2015.11.11 07:54:12
@micsoda?: Ha nem veszi át, nem taníthatott volna tovább. Nem hiszem hogy felmerült benne hogy nem a munkáját értékelik. Ártatlan, tiszta lélek.
Nagy hiányban szenvedünk...utódját nem találjuk.
Blue Lemon Lecsó 2015.08.05 23:07:14
Hozzávalók: 1 kg zöldpaprika, 500 g paradicsom, 250 g vöröshagyma, 50 g füstölt szalonna. Elkészítés: 1.) Vágjuk kockára a szalonnát és olvasszuk ki a zsírját, majd szedjük ki a pörcöt (ezt majd akkor együk, ha tálalunk). 2.) Vágjuk karikára a hagymát, és a zsíron pirítsuk meg. 3.) ha jónak…..
Praktikum 2015.08.07 01:53:25
@Dzsontra Volta: Hibátlan...+egy-két virsli vagy szafaládé karikára vágva a végén....
Kasz.Couture OUTFIT #49 2015.07.14 05:54:00
Pár hete volt szerencsém részt venni a KREA Kortárs Művészeti Iskola idén diplomázó divattervezőinek bemutatóján, ahol első látásra beleszerettem Tapolcai Zsuzsa darabjaiba.   A friss diplomás tervezőnő Roll’raise fantázianevű kollekcióját olyan férfiaknak tervezte,…..
Olvasom az indexen, hogy Wáberer miniszterelnöki meghízott lett és egyből meg is mondta, hogy mi kéne az országnak. Több sofőr, az lenne jó a hazának! Wáberer szerint a gond az, hogy a nyugati cégek elcsábítják a kelet-európai sofőröket, Magyarországon ezért úgy 6500 ember…..
Praktikum 2015.07.11 10:04:39
@csak egy néző: Elvette a főnök lányát és utána átvette a céget. Hibátlan. Mai napig beül egy sofőr mellé ha dolga van, nincs is külön autója. Igen, alacsony a fizetés és nem lehet sem "seftelni" sem lopni(üzemanyag).
A Garrick Club egyike London legpatinásabb férfiklubjainak, aminek még soha nem volt (mert nem lehetett) női tagja. Nemrégiben szavazást tartottak arról, a jövőben felvehessenek-e hölgyeket is az intézménybe. A voksolás végeredménye (igaz, szoros) nem lett, azaz a nőknek továbbra is…..
Praktikum 2015.07.09 09:21:58
@FF: Hibátlan!
Az 1950-es, 60-as években járunk, a napfényes Acapulco ekkor kezdett felkapott lenni az amerikai sztárok körében. Rengeteg híres ember töltötte ott a szabadságát, így Acapulco a figyelem középpontjába került. Épp ekkor történt állítólag, hogy egy ott nyaraló francia turista…..
Taxizni a mai világban igazi felső középosztálybéli közlekedési megoldás. Ha úgy tetszik, keveseket érint, a többségnek a buszbérlet is drága. Úgyhogy tökmindegy, milyen a taxiszolgáltatás Budapesten. Ettől természetesen a történet még példaértékű – vagyis benne van,…..
Praktikum 2015.05.05 11:15:07
@supefly: Hibátlan.
Ukrajnában a háború előtt évekkel ültem olyan "taxiban"(jelöletlen merci). Oké, ott nem volt internetes regisztráció stb.,stb., de ez egy nagyon veszélyes pálya. Nem húztak le mert volt ukrán kisérőm aki megalkudott helyettem és oda is értünk mind a 20-30 alkalommal amikor igénybe vettük a szolgáltatást de a sofőrök nagyobbik része olyan fáradt volt hogy azt hittem ott alszik el. A leszorított árak miatt meg úgy ment mind "mint a golyó"(gyorsan) hogy újabb kunchaftot kapjon. Az is előfordult 2-szer hogy felvettünk menet közben még valakit. Ez mind előfordulhat az UBER-rel is. Nem szerencsés ezt józan ésszel szép ruhában, időre menve használni. A kontrollálatlanság ember szállításnál nem szerencsés.