Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hello Eszter

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kaleidoszkóp ház - a vizuális kultúra játszótere ma ismét színre, akarom mondani hegyre lép... Immár második alkalommal kerül megrendezésre a Kaleidoszkóp Hegy Fesztivál, így a hagyományteremtés most már elkerülhetetlen ;). Sok érdekes programmal, koncertekkel várják a…..
Napjainkban a bor és a design még inkább összeforr, a hazai borászat is igyekszik megfelelni a tradicionális borkultúra ama követelménynek, miszerint a jó bor megkívánja, hogy a "tálalása" is olyan legyen, mint a zamata. Egyre több pályázatot írnak ki, ahol a feltörekvő fiatal…..
Hello Esztergom Itthon a legjobb... 2013.07.03 15:41:15
Esztergom sem maradhatott ki abból a videóból, ami a hazai turizmust kívánja erősíteni. Amióta felkerült a világhálóra hamar nagy szépszerűségre tett szert. 8 világörökségi helyszín, 1500 múzeum, 300 tájház, 22 borvidék, 3500 kastély és kúria, 144 tanösvény és még…..
A National Geographic Utazó magazin fotóversenye hamarosan a végéhez közelít, a pályázatra 4 különböző kategóriában lehet jelentkezni június 30-ig. A bizottság az első körben 10 fotót fog kiválasztani, majd ebből a 10-ből fog kikerülni a végső nyertes. 50- 50 százalékban…..
A NASA Solar Dynamics Observatory 2013. június 18-án fogta ezt a képét, ami azt mutatta, hogy egy hatalmas méretű koronalyuk nyílt a Nap felszínén. A koronalyukból  napszél indult el, ami Földünket geomágneses vihar formájában fogja elérni június 28-29.…..
Örkény István: 1912. április 5.- 1979. június 24.  Örkény István Ballada a költészet hatalmáról A körúton állt egy telefonfülke. Ajtaja sûrûn nyitódott-csukódott. Az emberek megtárgyalták az ügyes-bajos dolgaikat, fölhívták a lakáshivatalt, megbeszéltek egy…..
„Nem kívánok ragyogást, pénzt, dicsőséget. Csak egy tűzhelyet kívánok. Hívó lámpafényt, meleget azoknak, akiket szeretek. Egy darab kenyeret, csendet, pár halk szót, jó könyvet és kevés embert. De az aztán Ember legyen!” Fekete István 1900. január 25-én született egy…..
1927. június 20-án született Dargay Attila,  Balázs Béla -díjas rajzfilmrendező és képregényrajzoló.Többek között olyan rajzfilmek fűzödnek a nevéhez mint a Pom - Pom meséi, A nagy ho-ho-horgász, és a mindannyiunk számára oly kedves Vuk.   A…..
Hello Esztergom 2013.06.20 16:26:30
Június 21-én este 19 órakor nyílik a "Hidak fényei" - Átutazók című kiállítás a Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeum Rondella galériájában.  A kiállító művészek: Hummel Rozália Rádhika, Barben Tibor, Szük Norbert, Szőllősi Gizella, Bugyács Sándor,…..
  Nézz be a Kaleidoszkópba és lásd egy kicsit másképp a világot:   Werner Fruzsina írása: „Kaleidoszkóp, avagy képesség a szép látására” vagy sokkal inkább a szép láthatóvá tételére. Talán ez a mondat a Kaleidoszkóp Ház zanzásított filozófiája. A…..
Politikai pályafutása 1945 -től: belügyminiszter, országgyűlés elnöke, miniszterelnök helyettes majd miniszter, majd 1953 -55  között Magyarország miniszterelnöke. Ezen idő alatt válik nyílvánvalóvá számára kommunista diktatúra embertelensége. 1956. október 28-án a…..
Hello Esztergom Hello Blog.hu 2013.06.15 21:59:49