Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Benyó-a-genyó

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor az erőben hisz, és természetesen a szavazói is hasonlóan vélekednek e stratégia hatékonyságáról. Magyarország többi polgára számára viszont a kormányfő által demonstrált erő a fenyegetés, a megfélemlítés, a kirekesztés eszköze. Most, hogy továbbra is rengeteg a bizonytalanság az április…..
Olyan helyzetben találta magát az egykori hódmezővásárhelyi polgármester, jelenlegi kancelláriaminiszter, melyben még soha nem volt politikai pályafutása alatt. Az időközi polgármester-választáson elszenvedett kormánypárti vereség után ugyanis Lázár Jánosnak vissza kéne kapaszkodnia a gödör…..
Benyó-a-genyó 2018.03.11 00:56:13
18+

Benyó, a genyó meséi

Egyszer volt, hol nem volt, túl a hegyes halmon is túl. Történt egyszer, hogy a focialista Ládár Jani nekivágott az ismeretlennek és elindút világgá. Nem ment még többet 140km-né' sem, amiko' annyira e'fáradt, hogy megá't pihennyi a szomszédos Kamusztria fővárosában. Kamusztria Hátaztánnal határos a vaktérképen.

Hát elő is vette a kamerátos telefonját és belebeszé't mindenféle marhaságot, ami éppen eszébe jutott, többek között aztat, hogy több a piszok, a szemét Kamusztria fővárosának utcájin. Ezt a videjót aztán fe'tö'tötte oda, amit r*h*dt*l meg akartak adóztatnyi Hátaztánban.

Lett is nagy csudálkozás otthol, ho' mi folyik Kamusztria fővárosában. Már csak azért is, merd aki látta ezt a videjót az meggyőződhetett rulla, hogy a focialista Ládár Jani valóban igazat mondott, egyszer életében, mert egy nagy halom piszok szemét látható a videjón.

Persze lett is nagy felhördülés Hátaztánban. Ládár Jani videjóján felbuzdulva, páran szintén nekivágtak Kamusztriának, hogy csudájára járgyanak annak, amit a focialista Ládár Jani állított. Meglepetésükre nem tanáltak semmi különösset. Vakargatták is a kobaktyukat, "Hogy lehet ez?!" - hajtogatták szörnyű'ködve.

Há' megkérdeztek egy ottan élőt, hogy hova lett a piszok, a szemét az utcákrul. Mire a megkérdezett csak annyit mondott:

- Nem találják a piszkot, a szemetet az utcákon? Persze, mert a piszok szemét hazament!
Nem tudtok ti örülni semminek, az a ti bajotok. Timi fánkozója a gyerekeknek akart segíteni. Azoknak a tehetősebb csemetéknek, akiknek az anyukája nem bír fánkot sütni, mert üzletei vannak meg karrierjei több, és a hosszú műkörmei beleakad a sütés közben. De viszont ezek a gyerekek gazdag háttérrel,…..
 25 év. Egy csettintés és bumm, már ott virít a 25-ös szám a tortádon. Ez egy olyan szám, amikor az ember azért feleszmél, hogy hoppá, hogy rohan az idő, tegnap még csak 22 voltál, nemrég jöttél ki az iskolából. Annyi minden történt és olyan sok minden változott azóta – vagy mégsem? Ilyenkor…..
Benyó-a-genyó 2016.07.03 12:29:22
Túlterheltség, összehúzott nadrágszíj, beszűkült gondolkodás, agresszív kommunikáció, szekértábor-logika, az elismerés hiánya – a lista hosszasan bővíthető, és talán nincs olyan ember itthon, akiben ezek miatt ne merült volna fel, hogy külföldre költözzön, ahol…..
Vírusként terjed a neten Ed Hawkins klímakutató animált ábrája, melyen az 1850 és 2016 márciusa közötti globális hőmérsékleti változásokat jelenítette meg egy igen rendhagyó formában. A napjainkban zajló globális éghajlatváltozást az emberiség számlájára írók bizonyítva látják elméletük igazát,…..
Benyó-a-genyó 2016.05.17 00:36:14
A cikk szerintem jó lett.

Részemről két dolog:

1. A Hold évente közel 4cm-t távolodik a Földtől. Persze ez banális dolognak tűnik elsőblikkre, de ha mondjuk beszorzom, mondjuk 1.000-rel, akkor megkapjuk, hogy ennyivel volt közelebb ezer évvel ezelőtt a Hold, a Földhöz. Miért fontos ez annyira? A Hold befolyással van az ár-apályra, továbbá a Föld tengelyének állására ezáltal a Föld saját tengelye körüli forgására. Vagyis a napi 24 óra csak közelítő érték (ugye február 29.-e). Az előző példánál maradva 1.000 évvel ezelőtt a 24 óra sem biztos, hogy 24 óra volt.

2. Színtiszta politika. A lényeg, hogy Akit a terrorizmussal és a korrupcióval nem lehet besz:r:tni, azt besz:r:tják a klímaváltozással, hogy még véletlenül se tudjunk boldogan élni, mert akkor nem lehetne miről beszélni.

Személyes véleményem a klímaváltozásról a Föld él, ahogy cikkben is írta a Poster folyamatosan bocsát ki gázokat (CO2; CH4; S ...) erre jön rá az emberi tevékenység. Ergo: egyfelől valóban ki lehet hozni, hogy az emberiség, azaz mi okozzuk a globális felmelegedést, másfelől viszont ahogy szintén a cikkben is szerepelt voltak jóval nagyobb tragédiák is a Földünk történetében, elég csak mondjuk elképzelni, hogy mi történne egy szupervulkán kitörésérekor (lásd Yellowstone National Park, USA). Amikor az izlandi vulkán csak párat pöffentett és komplett repülőútvonalakat zároltak.

Szerintem nem az a kérdés, hogy mi, emberek mekkora részét képezzük a globális felmelegedésnek. Most valaki kiszámolja és teszem azt az jön ki, hogy 20%. Akkor az a kérdésem, hogy mi változik? Mert szerintem semmi. Vitatkoznak, hogy sok vagy kevés, meghogy "Az biztos nem annyi!" aztán ugyanúgy marad ez az impotens jelenlegi helyzet.

Az igenis releváns kérdéskör valóban, hogy a jelenlegi helyzetben el tudja-e tartani a Földünk a rajta létrejövő további populációkat/generációkat.
Benyó-a-genyó 2016.05.17 00:51:49
@EBL:

Nézd tényleg csak a pontosítás végett a levegő összetételével kapcsolatban képben Vagy?

78% Nitrogén, 21% Oxigén és további 1% minden más. Ebbe az utóbbi 1%-ba porok, különböző gázok tartoznak és ennek a minden másnak egyrésze az Általad egy százalékra taksált szén-dioxid.
Soha nem hagyták még el annyian Magyarországot, mint a tavalyi évben. A hivatalos elvándorlók száma 33 ezer körül van, ami olyan, mintha egy megyeszékhelyünk, például Salgótarján teljesen kiürült volna. A statisztikák ráadásul csak azokat mérik, akik jelezték kiköltözési…..
Benyó-a-genyó 2016.04.29 22:19:10
@akrosztikon:

Jogos a két pont.

@tralalala:

Egy nap csörgött a telefonom.
- Szia! XY vagyok, zx cégtől. Megkaptuk az önéletrajzod. Van kedved csatlakozni? Aktuális még a jelentkezésed?

- Hogy a viharba ne!

- Figyelj! Küldjük a szerződést. Olvasd el. Addig ne csinálj semmit, és fel se mondj, amíg aláírva vissza nem küldöd részünkre és nem véglegesítjük a felvételt.

- Köszönöm szépen! Várom a szerződést.

Nem annyira lehetetlen ez, mint amennyire sokan próbálják beállítani/elferdíteni.

Vakok közt, félszemű a király!
Benyó-a-genyó 2016.04.29 22:25:02
Pontosítok, mivel felcseréltem:

@akrosztikon:

A lírát ajánlom szíves Figyelmedbe.

@tralalala:

A két pont Neked jár.
Magyarországon az elmúlt 5 évben kedvezően alakultak a munkaerő-piaci folyamatok, ha statisztikai szempontból nézzük azokat. Mélyebben megvizsgálva azonban hamar rájöhetünk, hogy nem történt semmilyen csoda, és még csak nem is a Fidesz „csoda gazdaságpolitikájának” egy…..
Benyó-a-genyó 2016.02.20 07:43:45
@estónia:

Egyetértek! Ezen már én is gondolkoztam. Valószínűnek tartom, hogy a rendszerváltás idején kell a megoldást keresni. Amúgy barátom mesélte, hogy az egyik győri autógyárban tanulnak magyarul a külföldi vezetők.

A másik velem esett meg. Jómagam is dolgoztam multi környezetben. Amikor jött a német vezetőség, akkor "Jó napot!"-tal indítottak magyarul, amikor beléptek a részlegre. Hozzáteszem senki nem volt tőle elájulva.

Egy harmadik dolog: abban is egyetértek, hogy aki nyelvet/nyelveket beszél az előtt a világ nyílik meg. Ugye anno az orosz nyelv volt a kötelező mindegyik szocialista országban. Ergo! Kötelező volt oroszul tanulni már az általános iskola első osztályától. Érdekes, hogy az unió nyelve a francia és mégsem kötelező nemhogy Magyarországon, de még az unióban sem franciául beszélni.

Az viszont, hogy a BSc. diploma megszerzéséhez alap egy nyelvvizsga, szerintem teljesen jó, de mivel alapjában ott hibás az oktatási rendszer, hogy már eleve lexikális tudásra épít, mint a gyakorlatorientált képzésre helyezné a hangsúlyt. Különben ezért nem szeretnek a munkáltatók pályakezdőt alkalmazni, mivel neki tényleg kb. félév a betanulás és valljuk be: egyrészt a próbaidő alatt bármikor felmondhat, továbbá másrészt a betanulás alatt a munka hozzáadott értéke elég kevés.

Ezzel szemben külföldön 15(!)-16(!) évesek ülnek például egy tervezőirodában, és nem zabot hegyeznek, hanem be vannak vonva projektekbe és dolgoznak. És őszinte leszek, tudom inkább hazudjak, de ezutóbbi rendszer visz előre. Ezek a gyakornokok, amikor majd végeznek rögtön tudnak dolgozni, minimális betanulási idővel és lehet, hogy még egyetemre se fognak továbbmenni, az is lehet, hogy nem tudnak integrálni, vagy fejből Wagner-t kottázni, esetleg Goethe-t szó szerint idézni, csak egyvalamijük lesz: egy megbecsült, jól fizető munkahelyük.

Jó hétvégét!
Szerinted ki ő? Mit akar? És egyáltalán hogyan merészel ilyen pofátlanul, érzéketlenül, és mégis nagystílűen visszaélni a helyzetével? Megmondom inkább én. Egy bábu. Dróton rángatott macskajancsi. Kirakatfigura. Sokkal jobb, ha vele, és döbbenetes visszaéléseivel, a vele kapcsolatos, kétesnek…..
A magyarországi hivatalos (királyi és királyközeli) sajtónak egyáltalán nem okoz problémát az, hogy magától értetődő bizonyosságként kezeljen téves megállapításokat a menekültek ügyében, illetve az ehhez kapcsolódó európai (elsősorban német) politika ismertetésében. (Másban sem, de ez most mindegy.)…..
Benyó-a-genyó 2016.02.16 19:34:07
Üdv a Társaságnak!

Egy pár dolgot szeretnék megosztani Veletek.

Abban az időben volt, hogy már jöttek tömegével a migránsok és már lehetett olvasni különböző híreket, hogy nem fogadják el az ételt, hogy sokat szemetelnek és felháborító, hogy követelőznek, stb.

Nos. Az egyik volt kollégámmal a migránsokról beszélgettünk, majd hozzátette, hogy bezzeg a magyarok ilyet, meg olyat nem tennének. Nem utasítanák el az ingyen felajánlott ételt, nem lennének agresszívak, stb.

No. Havonta szokott lenni magyar buli a bajor fővárosban. Erre én négy alkalmat szántam az életemből, tanulságos volt (augusztus-szeptember-október-november az úr 2013. évében).

Konklúziók:

1. Durva volt nézni, hogy a negyedik alkalommal, nem mondom, hogy fel voltak fegyverkezve a biztonságiak, de paprika-, vagy gázspray alapfelszerelés volt (esetleg viperának látszó tárgy is).

2. Mind a négyszer verekedés volt.

3. Motozás/zsebürítés a harmadik alkalomtól volt.

Két aranyos sztorim van még:

1. Az egyik verekedés után személyesen volt alkalmam meggyőződni arról, hogy egy honfitársunk a türelmes bajor rendőrnek, természetesen magyarul, mintha otthon egy magyar rendőrnek magyarázna a gyöngyöm, a "Nem én vótam! Higgye' má' el!" és "Ott se vótam!" szólamokat tanította. A német rendőr türelmesen hallgatta. Megértően bólogatva.

A másik történet egy kicsit érdekesebb szerintem. Az egyik kigyúrt, ráncosnyakú atomtudós kb. éjjel 1 körül elüvölti magát a tánctér kellős közepén, túlordítva a huppogást, hogy "Dehát Ő az én k*rv*m!". Majd elindult vérben forgó szemekkel egy adott irányba. Aranyos nem? Már nem volt szomjas a lölköm.

Szóval nem volt unalmas.

Mi a tanulság? Nem vagyunk egyformák. Még a magyarok közül sem mindenki dolgozni akar, továbbá még mi sem egyformán szocializálódtunk.

Nekem sem tetszik teljes mértékben, amit a németek csinálnak a migránsokkal, de ők tudják.

Na szép estét Mindenkinek!
Egy szál virág, csokoládé, kinyitni az ajtót a hölgyeknek és még sorolhatnám. Kihalóban vannak már az udvarlás ezen formái. Még anyáink idejében azért iparkodtak a férfiak annak érdekében, hogy jó benyomást keltsenek a randipartnerükre, de ez valahogy elpárologni látszik.…..
A hét közepén Németh Zsolt külügyi államtitkár dicsérte a belpolitikai fejlemények mentén, majd tegnap Orbán Viktor kivánt sok sikert annak a török kormánynak, amely rendőrség 7000 ellene tüntető ember megsebesülésért, és 4 haláláért felelős. Orbánék, nem csak hogy nem…..