Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Prof. Dr. Sün (törölt)

0 bejegyzést írt és 291 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kormány 17 ezer laptopot kíván eljuttatni a rászorulókhoz. A 17 ezer laptopból 16 ezer darab a megadott célcsoportból pályázó magánszemélyekhez, a többi pedig meghívásos tender révén hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók oktatását célzó intézményekhez,…..
Prof. Dr. Sün (törölt) 2013.11.24 19:23:45
@Valóraváltógép: Tudod, ezt a szituációt testközelből ismerem. Az első PC-m árát ugyanis otthon nagyon nehezen tudtuk kiköhögni. De megérte, végül is csak szoftverfejlesztő lettem.
Ha valaki ma indul neki egy ilyen pályának, iszonyú könnyű dolga van.
A kütyük filléresek, és van használtgép-piac is. Ma már egy gép beszerzése közel sem akkora beruházás, mint amikor mi álltunk ott, lassan 20 évvel ezelőtt. Pár tízezer forint elég, sőt, néha ingyen is lehet géphez jutni, én is ajándékoztam már annak, aki tényleg rászorult. Tehát aki nagyon akarja, annak elérhető. Legfeljebb nem lesz hordozható, nem lesz színes-szagos. De el lehet indulni vele. Nem kell ehhez állami négymilliárd.
Prof. Dr. Sün (törölt) 2013.11.24 19:29:03
@Valóraváltógép: Gyerekeknek erre ott a játszótér. Bicikli. Akármi. Ha a gép előtt rohad naphosszat, akkor abból minden lesz, csak nem jó reakcióidőkkel, társas kapcsolatokkal és egészséggel rendelkező felnőtt.

Nem lesz meg az 1000/50. Szinte mindenki azt a mintát másolja életében, amit a szüleitől, környezetétől lát. Ha azt látja, hogy generációk óta nem tanult, nem dolgozott senki, akkor az lesz neki a mérce. A laptop nem segít rajta.
Prof. Dr. Sün (törölt) 2013.11.24 19:32:40
@Lucky Larry Silverstein: Csak hogy irigykedj, és talán leolvad az agyhelyed: simán hétszámjegyű a havi fizum.
Hiánypótló elemzés az egykulcsos személyi jövedelemadóról, a családi kedvezményekről, az adójóváírás és a szuperbruttó eltörléséről. Számok minden mennyiségben. Magyarországon 2010 és 2013 között a személyi jövedelemadó nagyszabású reformjára került sor. Az…..
Prof. Dr. Sün (törölt) 2013.11.20 12:54:01
@bankvezér: Igazad van, az is igazságtalan. Mindenkinek egyforma adót kellene fizetnie, mert minden ember egyenlő. Azt államnak ugyanis semmi köze hozzá, hogy ki mennyire sikeres, mennyire tudja aprópénzre váltani a tudását.
Az egykulcsos, az szolidáris. A többkulcsos meg a pofátlan lenyúlás.
Prof. Dr. Sün (törölt) 2013.11.20 13:37:44
@bankvezér: Az szja téma nem más, mint gumicsont. Aki szja-t fizet, azaz fizetésből él, az eleve nem gazdag. Tehát álságos azt mondani, hogy a gazdagok fizessenek több szja-t. Nem fizetnek azok egy vasat sem, akitől a többkulcsossal el akarnak venni, az ugyanúgy a munkájából él, csak épp sikeresebb, szorgalmasabb. Miért büntetnénk? Mert többet tanult? Mert jobban ért valamihez? Na most nem az állami pénzkiosztókra gondolok, hanem a privát szférára. Ott mindenki annyi fizetést kap, amennyit a munkaadójának megér. Ehhez az államnak szerintem semmi köze.
Prof. Dr. Sün (törölt) 2013.11.21 16:00:48
@bankvezér: Magyarul elfogytak az érvek :)
Az SZJA átalakítás hatásairól szóló cikk alá SZJA átalakítással kapcsolatos ötleteket-gondolatokat írni ugyanis nem eltérés a témától.
„...s ha urak akartok maradni, szűrjetek a magasban olyan bort, a milyen csak az isteneknek, a királyoknak s a magyar embereknek való. S ezeknek is csak ünnepnapon.” (Eötvös Károly) A rendszerváltozás előtt egy dunántúli faluban dolgoztam. Volt a faluban két fivér – a…..
Prof. Dr. Sün (törölt) 2013.11.21 12:15:06
@Hurrá Torpedó: "
azzal, hogy megmérgezte a bort, tönkretette a saját munkáját (hisz ő sem fogja tudni meginni ezután)."
Azt a hordót nem, de a többit igen.
Prof. Dr. Sün (törölt) 2013.11.21 15:55:59
@Hurrá Torpedó: Hát persze. Ez az un. áldozathibáztatás. Miért nem szerelt ajtót? Riasztót? Vizesárkot? Géppuskafészket katonákkal?
A kormány hétfőn fogadtatja el a "kiskeresetűek adócsökkentését". De mit is ért rajta? E hétfőn is van zárószavazás - zárószavazásnak nevezik azt, amikor a kormánypárti többség elvben vita után, valójában gondolkodás nélkül, a pártfegyelemnek megfelelve megnyomja az igen…..
Prof. Dr. Sün (törölt) 2013.11.19 07:55:07
@Mária: Ezért jobb a medián.
A pornófüggés rejtegetett, titkolt addikció. A szélessávú internet elterjedésével egyre többen válnak a műfaj betegévé. Vajon hogyan alakul ki a függőség, és mi a kiút belőle? Külföldi források felhasználásával cikkemben erre keresem a választ. Don Jon,a film…..
- Elég volt a két rezsicsökentés?!- Nem, uram!- Folytatódik a háború?!- Igen, uram!- Mivel csapunk le legközebb?!- A hexakódokkal, uram!Így képzelem el, ahogy a Fidesz-KDNP háromnapos ottalvós frakciógyűlésen Orbán Viktor korán reggel lezavarja a svédasztalos büféreggelihez…..
A TV2 diadalmas sajtóközleményt adott ki, hogy a TV2 Tények című műsora a hírfogyasztás origója.Sajnos ez minden szempontból szomorú, főleg ha még igaz is."A Nézőpont Intézet kutatásából kiderül, hogy a magyar lakosság 80%-a minden új információt az elektronikus médiából…..
Manapság mindennapos téma a rezsicsökkentés, én úgy döntöttem, hogy ezt a harcot a saját módszereim szerint vívom meg: lakásomban LED izzókra cserélem a hagyományos izzókat. Elkezdtem alaposabban utána olvasni a témának, mivel hallottam jót is, rosszat is a LED fényforrások felől. Félelmeim a…..
A Külügyminisztérium berendelte washingtoni nagykövetét, aki azonban inkább ott maradt. "Felháborítónak tartjuk, hogy míg a többi EU-s ország vezetőinek telefonbeszélgetéseit árgus fülekkel figyelte Washington éveken át, addig Magyarországgal nem foglalkozott az Amerikai…..
Ha az állam növelné a nyugdíjakat, akkor vajon gyorsulna a gazdasági növekedés és mindenki jól járna?Érdekes, ugyanakkor meglepőnek nem nevezhető következtetést vont le az amerikai AARP - American Association of Retired Persons – intézet a nyugdíjak reálgazdaságra gyakorolt…..
Az idei október 23. bővelkedett szürreális pillanatokban, a Békemenetre meztelen női provokátorokat vizionáló Bencsik Andrástól a tüntetés fáradalmait a McDonald'sban kipihenő nyugat-gyűlölő Jobbik-keménymagon át a Gyurcsány Ferenc által széttrollkodott Mesterházy-beszédig.…..
Prof. Dr. Sün (törölt) 2013.10.24 12:50:34
  Az egyik legegyszerűbb, mégis legelgondolkodtatóbb infografika, amit láttam, pedig jó pár százon túl vagyok. Félelmetes az egyszerűsége, és az is, mennyi mindent megértet. A statisztikai adatok ugyan britek, de nagyon meglepne, ha nálunk az adatok ennél szebb képet…..
Prof. Dr. Sün (törölt) 2013.10.23 11:24:10
@dr. Schőn Ubul: Itt egy érdekes eset:
www.dispatch.com/content/stories/local/2008/08/16/janecrane.ART_ART_08-16-08_B1_T0B1RSR.html

A nő megerőszakolta a 15 éves fiút, akit ezután a bíróság tartásdíj fizetésere kötelezett. Érted ugye? Az áldozatot.
Abszurd.
Prof. Dr. Sün (törölt) 2013.10.24 11:46:24
@hatmandu: Kivéve a nemi erőszaknál. Ott ugyanis bemondásra ítélik el az férfiakat, kivéve, ha rohadtul kilóg a lóláb. Például, ha a macira fogják az egészet:
www.facebook.com/photo.php?fbid=577150875679844
"A Knox County jury (Maine) convicted a 30-year-old Rockland woman, Octavia Faustini, of making a false report to police about being sexually assaulted by a former boyfriend.

Ms Faustini made the mistake of sending a text message to her former boyfriend of saying she intended to "get him in trouble with the police." In all likelihood without the text message he would have been convicted of rape.

Ms Faustini also attempted to take the stand and testify while holding a teddy bear, but the prosecutor asked the judge to prevent Octavia Faustini from doing so she would not receive any undue sympathy from the jury.
..."

Tehát az ideböffentésed szart sem ér.
Prof. Dr. Sün (törölt) 2013.10.24 12:00:45
@ixxorn: Dehogy, van akit többször is :) Ugyanis minden erőszaknak számít. Ha utólag meggondolja magát: erőszak. Ha ivott egy pohár sört előtte: erőszak. Ha otthon kiderült a tilosba járás: erőszak.

Talán egy hete volt itthon is hír, hogy a nyílt utcán, társaság előtt történt az állítólagos nemi erőszak. Nos, az eredeti fotón én egy vigyorgó, a helyzetet élvező nőt látok. Nyilván utána eszébe jutott, hogy mégse kéne az egész világnak, meg otthon anyunak megmutatni mekkora ribanc, ezért aztán a rendőrségre rohant. A feminácik meg persze pityeregve kommentálták a férfiak újabb agresszióját, és határozott fellépést követeltek ellenük.

Ha a nők nem használnák bunkósbotként a nemi erőszakot, akkor talán sajnálnám öket. Majd ha észreveszik, hogy a szabadság és jogok mellé kötelezettségek és felelős gondolkodás is illene, akkor majd felnőttszámba veszem őket. De sajnos a legtöbbje az elkényeztetett ötéves szintjén bír csak hisztizni, ha a dolgok nem a kedvük szerint alakulnak. A különbség az, hogy apuka helyett már a rendőrnél mószerolják be a másikat a kitalált vádakkal.

Elég volt.
A Nobel-díjas közgazdász szerint a lakás borzasztó befektetés, elismeri ugyanakkor, hogy remek érzés saját otthonban élni.Robert Shiller - aki épp a napokban nyerte el az idei közgazdasági Nobel-díjat – megvizsgálta az amerikai lakáspiac 1890 és 1990 közötti alakulását,…..
Prof. Dr. Sün (törölt) 2013.10.22 20:29:05
@Mészáros Laci: Mert az emberek nem értenek a pénzhez. Hitelre vesznek lakást, kifizetve az értékének dupláját, teljes aktív életükben önként röghöz kötve magukat.
Prof. Dr. Sün (törölt) 2013.10.22 20:33:09
@Kivlov: Pontosabban úgy hangzik, hogy ha majd a kamat kevesebb lesz, mint a havi bérleti díj, akkor esetleg el lehet gondolkodni a vásárláson, addig tutira marad a bérlet. Esetemben ez kb 6%-os kamatszintnél következne be, bár akkor sem tervezek venni.
Majd ha nyugdíjba megyek, veszek egyet. És nem hitelből.
http://csajokespasik.blog.hu/2013/10/22/van_csaja_de_en_is_kellek..
Prof. Dr. Sün (törölt) 2013.10.22 08:10:56
Megvan tehát az újabb 10 százalékos csökkentés, illetve 11,1, hogy ugyanannyi legyen mint a tavaszi 10. Aki reménykedik benne, hogy a csökkentésből kiveszi részét az MVM is, az még kb 10 napig ezt bátran megteheti, de azért az előjelek alapján erre én egy lukas garast nem adnék.…..
Prof. Dr. Sün (törölt) 2013.10.18 14:45:27
@Mária: Ez az, Ohm elavult törvényét majd lecseréljük új, kétharmados törvénnyel! Vesszen a fizika! Éljenek a hülyék!
Nyolc éve vettem magamnak autót utoljára. Ezzel valószínűleg én vagyok a sereghajtó itt a szerkesztőségben. A többiek néha évente cserélik a gépeiket – Mercedesek, Audik, Mercuryk jöttek és mentek, míg én a jó öreg Volvo kormányába kapaszkodtam kitartóan. Néhányan meg is…..
Prof. Dr. Sün (törölt) 2013.10.17 19:04:06
@visszakettőpadló: "'96 óta, 20+ autó"
Tehát évente átlagosan 1.11+ autó. Nem csoda, ha a tankoláson kívül másra nem kell költeni. Ilyen ütemű cserénél az éves olajcserét már nem nálad érik meg.
Fiat 500 A 2007-ben újragondolt Fiat 500-as óriási népszerűségnek örvend a csajok körében. A nosztalgikus megjelenésű kis olasz autót lehet nem szeretni, és lehet imádni. Mind a külső, mind a belső dizájnját tekintve retro hangulatot idéz, a csöppnyi Itália 5 literes…..
Prof. Dr. Sün (törölt) 2013.10.17 17:52:42
@doggfather: Ezek közül 3 db C szegmenses kompakt, 4,2-4,3 m hossszal, kicsinek nem mondanám.
A Nobel-díjas közgazdász úgy érzi, hogy az emberi érzelmek olyan erővel hatnak az árakra és árfolyamokra pénzügyi buborékok idején, hogy szinte teljesen felesleges figyelmeztetni a bajra. Posztjainkban gyakran tesszük fel a kérdést, hogy vajon hibát követtek-e el a…..
Prof. Dr. Sün (törölt) 2013.10.17 17:33:19
@tlantos: "Kozben a svajci kamat meg 0 lett."

Igen, egy svájci bank számára. Azért abban ugye megegyezhetünk, hogy egy kicsit más a kockázata egy svájci banknak, meg a minimálbéres Juci néninek és alkoholista férjének. Márpedig a kamat nem más, mint a befektetés kockázatáért kért felár.
Az amszterdami fiaskó után átalakítják a magyar labdarúgó akadémiák tananyagait. "Maga a foci eddig sem volt hangsúlyos az oktatásban, szóval olyan jelentősen nem változik a tananyag, csak még bekerül egy-két új tantárgy" - nyilatkozta Szoblánczy Ágoston Ildikó, az Magyar…..
A KARD Tiltsuk be a focit! 2013.10.11 23:40:52
Kicsit unortodox, de láttunk már mostanában ilyent. Szóval igen, a foci. Magyarországon be kéne tiltani a focit. Teljesen. A labda lábbal érintése üldözött, törvénytelen cselekedet kellene legyen. Ha ezt bevezetnénk, elég drasztikus szűrésnek számítana. Persze azok, akik ezt…..
Prof. Dr. Sün (törölt) 2013.10.12 07:56:46
@Kandeláber: De a pénztár működik, a focisták valahogy odáig csak el bírnak bicegni, meg a stadionok is folyamatosan potyognak. Magyar foci = pénzosztás a haveroknak. Ez működik, a mai napig, sőt, egyre inkább felpörög. Tehát van magyar foci, csak olyan, ju nó, unortodox.
A Nobel-díjra is esélyesnek tartott közgazdászok kimutatták, hogy a minimálbér emelése nem csökkenti a foglalkoztatást, vagyis nem eredményezi a munkanélküliség megugrását.Az Egyesült Államokban csinos kis botrányt okoztak a gyorséttermi dolgozók közelmúltban tartott…..
Hegedűs Zsuzsa szociológus Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadója 2010. júliusa óta, havi 1 millió forintért. Tanácsadói szerződése szerint társadalmi felzárkóztatással, a társadalmi konfliktusok kezelésével, illetve az ezek megoldására szolgáló stratégiák…..
Prof. Dr. Sün (törölt) 2013.10.10 17:35:05
@VT Man: Az a hatalmas különbség, hogy a bank piaci alapon adja, az állam meg a tiédből. Te fogod magadnak fizetni a kamatodat. Nagy üzlet, valóban.
Nem csak Magyarországon jelent meg a nemi szerepek elmosódása, hanem Kínában is, ahol egyre több pedagógus véli úgy, hogy nem elég magabiztosak a fiúgyerekek. Például óvodai, iskolai beszokáskor is többet sírnak, mint a lányok. Éppen ezért van olyan óvoda, ahol már lépéseket…..
Korábbi elemzésünkben részletesen írtunk arról, hogy a mindenkori Orbán-kormányok kiemelten fontos területnek tartották a labdarúgás helyzetének konszolidálását. Már az első Orbán-kormány idején átfogó terv készült a létesítmények rendbehozására, amely aztán csak…..
Prof. Dr. Sün (törölt) 2013.10.07 13:08:36