Regisztráció Blogot indítok
Adatok
misimisi

0 bejegyzést írt és 451 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
misimisi 2021.03.02 18:19:45
@labrys: Én abszolút hiszek neked, csak arról beszélek, hogy sokan úgy tudják, a háziorvos dönt. Ami bizonyos szempontból tök jó, mert ha ne adj isten rosszul sikerül valami, hát ott az orvos, lehet bátran hibáztatni.
misimisi 2021.03.02 18:24:15
@ijontichy: Azért érzésem szerint most az orvosok sem érzik olyan jajdejól magukat.
misimisi 2021.03.02 18:25:27
@Muad\\\'Dib: És mész a sor végére... Ki van ez találva.
       E sorok írója a vakszerencsének köszönheti, hogy most nem egy géppuskafészkekkel diszkréten díszített ingatlanban lakik a parókás feleségével és kilenc gyerekével közel Nabluszhoz, mely kilenc gyereket már rég megtanította volna arra, hogy Júdeát és Szamáriát  .sten (ilyeneket is mondana,…..
misimisi 2020.12.23 18:09:10
@ámbátor: Látod, ez nem jutott eszembe. Kösz! :-)

@Patreides: :-)

@cvsvrs: Na még egyet, utoljára:

business (n.)
Old English bisignes (Northumbrian) "care, anxiety, occupation," from bisig "careful, anxious, busy, occupied, diligent".

Legalább néznél utána, mielőtt beírod...
misimisi 2020.12.23 18:28:12
@cvsvrs: "a cloud az ősiségben ugyanaz, mint a magyar köd."

Hát a csatolt hivatkozás szerint az óangolban a cloud még clud volt, és sziklahalmot, hegyet jelentett. A felhőt meg úgy mondták valaha: weolcan. Aztán a sziklahalmok és a kumuluszok formájának hasonlatossága okán elkezdték a felhőkre is mondogatni, hogy ni, ott egy cloud. Oszt, addig mondogatták, amíg úgy maradtak.
misimisi 2020.12.23 19:47:55
@cvsvrs: "mondjuk azt leg és az, hogy long. a láb és az, hogy hosszú. úgy, hogy a (lábad és ami hosszú) az leng és lóg. ling, leng, lang. ősi hangfestés. ha tá-tátongsz, akkor a nyelvet is ling-leng-lang lengedez. így függ össze a language és a tongue. "

Hát most esik le: te szórakozol velem. Ugratsz. Jól van, már értem! Háháhá! Sikerült beugratnod! Hehehe! Jól megvicceltél! Hihihi! Szavamra, ez egy jópofa...
Ezt volt képes kitenni a Facebookjára a magyar kormány: Szeretnénk, ha mindenki korlátozás nélkül tudna találkozni karácsonykor. A kormány 8-10 nap múlva hoz erről döntést. Hozzá Orbán komoly feje, a megfontolt vezető, akinek majd mindezt köszönhetjük. Nos, ha a korlátozás nélkül azt jelenti, hogy…..
misimisi 2020.11.30 20:44:29
@enrikokaruszo: Így van, nagyon fontos. Kell is, hogy meglegyen.
Karácsonykor összegyűlik a család apraja-nagyja a karácsonyfa alatt, aztán január huszadika környékén megint, a nagymama ravatalánál.
Szép lesz.
      Mintha kínos lenne Bíró László képviselőjelölt úrról írni. Igen, ő az egyesített ellenzék jelöltje Tiszaújvárosban és hát szegény éppen antiszemita. Lehetne ő antikvitás, akkor a kvitások panaszkodnának, vagy antilop és akkor a Mészáros Lőrinc, de épp antiszemita ez a derék ember, úgyhogy…..
misimisi 2020.10.09 18:00:57
@labrys: Annak idején Moldova megkérdezte egy zsarutól hogy hát mi van azzal, hogy a rendőrök néha együttműködnek bűnözőkkel - információkért cserébe futni hagyják őket -, és a nyomozó ezt felelte:

"Ha arról van szó, hogy megtaláljak egy szörnyeteget, aki egy nyolcéves gyereket bevisz egy lépcsőházba, és ott megrontja, akkor én az ördöggel is hajlandó vagyok cimborálni, hogy elkapjam az illetőt."

Kábé ezt érzem az efféle ügyekkel kapcsolatban. Ahhoz, hogy megszabaduljunk a jelen rezsimtől, én az ördög vörös seggű öreganyjára is hajlandó lennék szavazni. Úgyhogy felőlem nyugodtan fogjon össze vele bárki. Ez van. Ezt érték el nálam.

Szerintem rég túl vagyunk azon a határon, amelynek a másik oldalán még megengedhettük magunknak, hogy finnyásak legyünk.
       A Mandiner szvíthártját, Bódi Ábelt, aki tegnap molinót rakott fel a haverjaival a Színművészetire, pár éve elfogták a lutoni repülőtéren és kitiltották az Egyesült Királyságból. A vele együtt utazó Martin Sellner az osztrák neonáci vezére kapcsolatban állt az új-zélandi tömeggyilkossal. …..
misimisi 2020.09.22 13:00:24
@kemény keleti kommentelő: Á, VA ebben a játszmában ugyanolyan eszköz, mint azok a nyomorultak.
Mondjuk, most hogy egy kicsit belegondoltam, nem is kérdéses, hogy ki küldte oda őket. :-)
misimisi 2020.09.22 20:42:39
@9mmPara: Én nem hiszem, hogy maguktól mennek. Ahhoz nincs elég eszük, sem bátorságuk. Ezek afféle segédcsapatok, amik arra jók, hogy elvégezzék a piszkos munkát, de önálló lépésekre képtelenek. És hát abban is biztosnak kell lenniük, hogy a rendőrség nem fogja háborgatni őket, mialatt a nemzetet védik a riberáris' ármánytól.
Ami pedig a másik felvetésedet illeti, nem tudok szabadulni attól a baljós sejtelmemtől, hogy Bede, meg a Pesti tévé stábja is melegít már valahol. (Ne legyen igazam.)
A hihetetlen és egyedi humorral megáldott „ponyvakirály” Rejtő Jenő élete sajnos nem nyúlt hosszúra, mindössze 37 év 9 hónapig tartott, ám ez a rövidke idő gazdag életutat és rengeteg élményt hozott számára. Fiatalon a foci, majd az ökölvívás és leginkább a színház érdekelte, felnőtt fejjel pedig…..
misimisi 2020.08.17 13:54:52
@Control_: Ki ne találd, hogy ő a hibás a haláláért...
misimisi 2020.08.18 11:45:12
@Control_:

Szerinted tényleg azon múlt, hogy ki milyen életet élt előtte? A tífusz tízezreket vitt el a háború idején. Az mind egészségtelen életet élt előtte? Az nem lehet, hogy az alultápláltság, a vitaminhiány, az örökös kimerültség volt az, ami legyengítette az embereket? (És amit csinálsz, az valóban áldozathibáztatás, csak mondom.)
      A Magyar Nemzet lehozta annak a nőnek a nevét, aki azt állítja magáról, hogy leöntötte vörös festékkel Horthy szobrát. A nőt persze meg akarják ölni. Én nem fogom leírni a nevét, de megkerestem a Facebook oldalát és legörgettem a legaljára. Haloperidolt és Seroquelt szedett, amit nem…..
      A kormányzat elveszi a kulturális szférában foglalkoztatottak közalkalmazotti státuszát. Kivéve a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár munkatársai, mert csak. Annyira egy elegáns megoldás, és milyen humánus.      A kormányzat beletol egymilliárd dollárt Habony hitelezőjének…..
misimisi 2020.04.13 14:56:53
@velőtanya: Szerintem arról van szó, hogy nálunk is a svédeknél alkalmazott modellt követik, csak éppen nem ismerik el. És készülnek a nagy rohamra.
      Itt legalább kétszázezer családot kell megvédeni az éhezéstől.  Alapvető élelmiszerekre, higiéniai termékekre és közüzemi szolgáltatásokra kellene költeni családonként havi százezer forint nagyságrendben esetleg három hónapig. Az hatvanmilliárd forint, ami nagyjából a magyar GDP másfél…..
misimisi 2020.04.10 23:26:27
@kemény keleti kommentelő: Pusztán arra óhajtottam rávilágítani, hogy nem az elsütőbillentyűn van az ujjuk.
A látható katonai jelenlét pedig nyilván a nyugalom fenntartását szolgálja. A dolog nem a te nyugalmadról szól, nem az enyémről, még csak nem is a közéről, de valakiéről biztosan.
Nem éltem még abban az időben, amikor 1963 november 22-én az Egyesült Államok 35. elnökét, az akkoriban 46 éves John Fitzgerlad Kennedyt lelőtték Dallasban. Viszont már 18 éves voltam, amikor 1991-ben Oliver Stone, a kiváló amerikai rendező (A szakasz című, Oscar-díjas háborús film készítője)…..
misimisi 2020.03.27 20:43:12
@Blog Újság: Ezt a röppályát valóban nem járhatta be. Csak éppen Kennedy és Conally - a Zapruder-film tanúsága szerint - nem a képen ábrázolt módon ültek. Hanem így: en.wikipedia.org/wiki/Single-bullet_theory#/media/File:Sbt2.jpg

Nem mellesleg: én ezt a filmet imádtam, valami egészen kitűnő alkotásnak tartottam. És technikailag, dramaturgiailag, a színészi játék, a rendezés, a vágás, a képi világ, stb. tekintetében mai napig remekműnek tartom. Egy nagy gond van vele. A benne megfogalmazott állítások egész egyszerűen nem igazak, vagy csúsztatások, vagy hazugságon alapuló felvetések.
(Csak egy példa: Oswald gyenge lövész volt. Nem igaz, közepes lövész volt, és ha valaki a tengerészgyalogságnál közepes eredményt ér el, az azt jelenti, hogy cefet jól lő. 50-80 méterről, lassan távolodó célpontot távcsöves puskával kurva sokan eltalálnának. Hát még egy közepesen jól lövő tengerészgyalogos.
Ami pedig az "ócska flintát" illeti, sem a Mannlicher, sem a Carcano gyár nem a pocsék minőségről híresült el. Annyira nem, hogy azzal a fajta csúzlival, amivel Oswald lőtt, több ország hadseregét is felszerelték. És a világ egyik legelvetemültebb fegyverrajongója, aki kipróbálta és elemezte talán a világ összes létező gyalogsági- és vadászfegyverét, majd írt róluk egy komplett enciklopédiát, kifejezetten könnyen kezelhető, és meglepően pontos fegyvernek írja le azt a Mannlicher-Carcano modellt.)
+1 A film szerint Ruby ugyebár rákos volt, és pár hónappal a merénylet után meghalt. Ebből nyilván messzemenő következtetéseket lehet levonni. Valójában már három éve sitten ült, amikor diagnosztizálták nála a rákot, és 1967-ben, vagyis több mint négy évvel a merénylet után halt meg.)
        Deutsch Tamás keményhangú állásfoglalást tett közzé a Magyar Tudományos Akadémia átalakításával kapcsolatban. Nem Járóka Lívia, aki a  University College of Londonban szerzett Ph.D fokozatot,  ugyanis ő a CEU-n szerzett Master Degree-t a Soros Alapítvány támogatásával, ráadásul nő és roma,…..
A tavaly és idén megjelent Marvel-produkciók -- A Fekete Párduc (2018), Venom (2018), A Hangya és a Darázs (2018), Marvel kapitány (2019), Bosszúállók Végtelen háború (2018) illetve Végjáték (2019) -- hatalmas sikereket arattak világszerte a mozikban sőt némelyik bevételi rekordokat is döntött a…..
misimisi 2019.06.22 10:34:07
@kiskutyauto: Csak egy gondolat: a "sci-fi" kifejezést ezekkel a filmekkel kapcsolatban nagy ívben kerülném. Semmi közük ahhoz a műfajhoz.

(Mellesleg: és én még azt hittem, hogy a fentebbi hozzászólásomnál kicsit túltoltam a jelzőket. :-D )
misimisi 2019.06.23 07:55:34
@kiskutyauto: A sci-fi-fairy-tale már egy fokkal jobb. :-)

Csakhogy: sci-finek azért nem mondanám, mert abban ugyebár ott van a "sci", és hát ezektől a filmektől mi sem áll távolabb, mint a tudomány. (De még a való világ is.)

Azt hiszem, Fritz Gerlich olvtársnál lesz az igazság: "szuperhős műfaj".
Hosszú töprengés után teszem közzé a javaslatomat az amúgy fölösleges és elbaltázott Galvani híd forgalmának elvezetésére a Ferencváros és Wekerle közötti Kiserdő letarolása nélkül. Ha engem is megkérdeznének, ez a híd valószínűleg sosem épülne meg, helyette a sokkal jobb városszerkezeti helyen…..
        Kommentelőnk hívta fel a figyelmem arra, hogy a SEK Budapest International School "mission statement"-jében a következő mondat szerepel:     " The school educates its students on concepts of liberty and equality in a liberal environment."      Ez az az intézmény, ahová Orbán kedvenc…..
misimisi 2018.09.06 12:54:56
@Muad\\\'Dib:
Itt és most inkább arról van szó, hogy néhány megveszekedett idióta szétkúrta a telepen a játszóteret – letépte a hintát, kettétörte a csúszka ülőkéjét és belehugyozott a homokozóba -, most pedig nagy büszkén viszi a gyerekét a fizetősre, mert ő megteheti, a proli kölyke meg csak érje be szépen a romokkal. Sőt, örüljön, mert amúgy csúcsszuper az a játszó, csak a sorosisták terjesztik, hogy mekkora ótvar az egész.
Ez tényleg rendben van?
       Nyugalom.... Mondom, nyugalom. Még el sem kezdtem a posztot.      A kérdés az, hogy konszolidálhatja-e úgy Orbán a hatalmát, hogy azzal már egy tisztességes ember teljes önfeladás nélkül együtt tudjon élni.       Macron és Merkel válaszút elé állíthatja Orbánt. Vagy elkezd többé-kevésbé…..
misimisi 2018.04.24 09:53:59
@jotunder: Inkább az a helyzet, hogy még mindig van vesztenivalónk. Van két munkahelyem, egy lakásom, egy kocsim, meg egy kölyköm, akit szeretnék felnevelni.
Dühös vagyok a magyarországi helyzet miatt? Nagyon. De sajnos biztos vagyok abban, hogy békés tüntetésekkel lófaszt sem fogunk elérni.
Ugyanakkor, nem fogok kimenni az utcára benzinpalackot hajigálni, meg vasrúddal nekimenni a rendőrsorfalnak. Mint említettem: van vesztenivalóm. Nagyon-nagyon sokat le fogok még nyelni, ha muszáj lesz. Hogy közben hogy érzem magam, az teljesen más kérdés.
Ezt használják ki az Orbán-félék, többek között.
misimisi 2018.04.24 11:51:34
@tarackos: Lehet, hogy túzok sosem kerül az asztalra, de vakaró és rántott leves sem. Ez van.
És hidd el, magam is őrjítőnek tartom ezt az egészet.
1900 körül. Francia pásztor lakókocsijában..
     Uraim,    Önök tisztességes munkát végeznek, közéleti tevékenységüket példamutatónak tartom. Jelezték, hogy a FIDESZ-re szavaztak, ami az Önök  privát ügye, nekem ezzel a világon semmi bajom sincs.    Undorítónak tartom, amit G.Fodor Gábor és Huth Gergely tesz, és nem vagyok hajlandó Önöket…..
   Szájer Józseffel kapcsolatban jogi képviselőnk kifejezett kérésére mellőzni szeretném a jelzők és a határozószavak alkalmazást, a biológiai jellegű hasonlatokról mit sem szólva. Vannak persze elképzeléseim. Szájer most az ellenzék hétszeres médiafölényéről írt párttársainak az EPP-ben. Nem erről…..
misimisi 2018.04.11 20:14:56
@aritus: +100
Eljött ez is, jó ideig biztosan ez lesz az utolsó poszt a blogon - legalábbis tőlem. A választási eredményt látva egyszerűen nincs értelme a továbbiakban ennek a munkásságnak. Nemcsak azért, mert akihez fontos lenne, ahhoz nem jut el, mert nem olvas csak Ripostot, hanem mert már úgyis mindegy. Talán…..
       "  Ügbülüg yacir vonaa ash'alaman"         Ez az idézet Ibrahim Muteferrika török diplomata/író/történész  könyvéből való, amit "Usul al-hikam finizam al-umam" címmel adott ki maga a szerző Isztambulban. Ez a mondat ottomán-törökül van (a könyv egésze arabul ) és azt jelenti, hogy a "vonák…..
      Gulyás Gergely fidesznyik politikus felvetette, hogy tulajdonképpen ki lehetne tiltani Soros Györgyöt Magyarországról, ha nem tudja igazolni a magyar állampolgárságát.     Gulyás Gergely elődei, a magyar keresztény jobboldal, hoztak három zsidótörvényt.  Gulyás Gergely elődei, a magyar…..
misimisi 2018.01.19 22:11:09
@Jules Berstein: Megadnád a forrást? Előre is kösz.
   Az index.hu lehozott egy cikket, amelyben azt írják, hogy William Easterly és Steven Penning "nemrég" megjelentettek egy tanulmányt, miszerint Gyurcsány Ferenc kormányzása az elmúlt évtizedek legrosszabb teljesítményei közé tartozott a világban. A tanulmányt hónapokkal ezelőtt közölték, egy…..
misimisi 2017.12.23 06:41:39
@dr. mesterséges színezék: Mondjuk, jómagam Gyurcsány helyében rég visszavonultam volna vidéki birtokaimra, és a hobbimnak élnék, de ez én vagyok.
Más kérdés, hogy ha megtenné, hány szavazót vesztene és nyerne a baloldal.
Ezt kéne még egyszer kimatekozni. (Lehetőleg a közeljövőben.)

(Amúgy meg lásd DarthVader fentebb megfogalmazott gondolatát. Ha azért nem szavaznál az egész baloldalra, mert egyvalakit utálsz, hát gondolkodj még egy sort.)
Az 1968-1978 közötti amerikai Overdrive magazinokból válogattam képeket egy kellőképpen nosztalgikus elrévedéshez, amikor az 1973-as borítón egy magyar fotót pillantottam meg. Egyébként a kép borzalmas: leharcolt SCANIA, égig érő gaz az előtérben, sáros kerék, de a rendszám, a felirat bizonyítja,…..