Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RagTiger

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha van olyan téma, ami igazán közel áll a szívemhez, a végtagok evolúciója biztos az. Már a blog legeslegelső posztja is ezzel a témával foglalkozott, névszerint miképpen veszt(h)ették el a kígyók a végtagjaikat az evolúció során, de valószínűleg egyik legtöbbet (ön)hivatkozott posztom is…..
Amikor két éve némileg szkeptikusan írtam arról a magyar vonatkozású kutatásról, ahol a növényi táplálékkal a szervezetünkbe jutó DNS darabjait (nem túl meggyőzően) a vérből mutatták ki, megemlítettem, hogy táplálék eredetű mikroRNS-eket (miRNS) már korábban kimuttatak…..
Már régebben pedzegettem, hogy a GMO vita résztvevőinek túlnyomó többsége egyszerűen nem tudja, mik is azok a GMOk amiről szó van. Éppen ezért írtam egy felvilágosító jellegű összefoglalót, de kicsit hosszú lett, úgyhogy nem fogom blogbejegyzésként kirakni. Ellenben pdf…..
Nyakunkon a Halloween és a Mindenszentek, a boszorkák, kísértetek, szellemek és halottak ünnepei. Ilyenkor kedélyesen töklámpást farag a jónép, a tökfejek félelmetesen világítanak a sötétben, miközben a meleg szobában a fejetlen lovas legendájára borzong boldog-boldogtalan.…..
A GMO vitában a Monsanto ekézése és a toxin illetve méreg szavak ütemes ismételgetése mellett rendre elsikkadnak azok a találmányok, amik annyira újszerűek, hogy egész iparágakat válthatnának ki, ha egyszer végre engednék őket termeszteni. Ma egy ilyenről lesz szó. A…..
RagTiger 2013.10.09 19:12:57
@Sexcomb:
nagyon koszonom, de ezt a faradtsagot tenyleg megsporolhattad volna magadnak.

A keresem mogotti felteves az volt, hogy mivel itt, a blogon eleg sokat foglalkoztok a temaval, gondoltam, hogy a recens irodalmat is sokkal jobban ismeritek, mint valaki random google-fu-val. Ha pedig igy van, gondoltam, hogy valakinek hatha csuklobol eszebe jut valami _hasznalhato_, es lesz olyan segitokesz hasznalhato nyomvonalat adni az indulashoz, vagy belinkelni ide, pusztan tapasztalatbol.
Bevallom megihletett Deák Péter írása a komplexitásról, szeretnék egy feladatot adni bárkinek, akit érdekel a kortárs kreacionizmus. Mindenhol, ha evolúcióról vitázok, előbb-utóbb nagyon komoly érvként kerül elő ugyanaz a rejtély ezer alakban. Rengeteg változata ismert, az…..
RagTiger 2013.06.12 16:20:05
Sziasztok!

Ehhez az intelligens tervezessel kapcsolatos irashoz mit szoltok?

mindennapi.hu/cikk/tudomany/a-darwinizmus-elakadt-osszeomlik-az-evolucioelmelet-/2012-02-02/1257

Remlik, hogy valamelyik Dawkins konyvben olvastam pl. a bakteriumok flagellumanak problematikajarol, de nem jut eszembe, melyikben.
RagTiger 2013.06.13 17:30:16
@Sexcomb:
köszi a valaszokat mindenkinek, el is olvasom a linkelt bejegyzeseket!