Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AbilityMatrix

46 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A történetmesélés egyidős az emberiséggel, sőt történetek már azelőtt is voltak, hogy ember volt a Földön, csak senki nem mesélte el őket. Talán még a legősibb mesterségnél is régebbi dologról beszélünk. Az üzleti életben a marketing és a sales hamar megtalálta magának, és - különösen a marketing -…..
Az érzelmi döntésekről, azok biológiai - neurológiai hátteréről szeretnék ma írni nektek, félig tudományosan, félig történetszerűen. Az elmúlt hetekben felmerült, hogy az AbilityMatrix mégis milyen modell szerint dolgozik és honnan származtatjuk azt a modellt, mi a tudományos háttere. Ezúton is…..
Ha még nem hallottad volna: a taxisok sztrájkolnak az Uber miatt. Tiltsák be! Bár ennek a problémának rengeteg aspektusa van, sokan sokféle dologgal riogatnak minket. Nem gondolom, hogy az Uber maga az adócsalás Mekkája, ahogy azt sem gondolom, hogy a taxisok nem trükköznek. Ha ezt csinálták 40…..
Amióta az Avatart láttam 3D-ben várom a folytatást. No nem az Avatar folytatását, hanem a jó 3D mozik folytatását. Lehet, hogy szélsőségesen negatív a véleményem, de azt gondolom: a 3D képességeit bemutató demo filmeken kívül a mai napig nincsen jobb 3D-s film az Avatarnál. Ez…..
Mint talán már olvastátok, az AbilityMatrix bekerült a Harvard Business review nyári összevont számába. Amerikában. Ezt még mindig olyan érzés leírni, mint amikor megírtam a levelet a Wharton Business School melletti Starbucksból, sikerült, bejutottam a Whartonra validálni. Amivel…..
Add el az Intel részvényeidet. Komolyan. Most, amíg még érnek bármit.Ahogy a szaksajtót megismertem az évek alatt, erről biztosan nem fognak írni, de talán a tegnapi mise legfontosabb pontja volt a felszín alatt. Ez pedig a processzor teljesítmény. Szép lassan a semmiből eljutott az…..
Tudom, hogy megint elég hatásvadász a cím, de hallgass meg. A Google profitjának jelentős része a keresésekhez kötődő hirdetésekből származik. A keresésre és a sok információra azért van szükségük, mert ebből tudják a hirdetés a legjobban célozni és elérni azokat a…..
Néhány napig szándékosan nem kattintottam egy hírre sem, ami a Google új nevével foglalkozik. Egyrészt nem volt időm, másrészt kíváncsi voltam, hogy megint másként látom a világot,…..
Túl gyakran találkozunk az innovációs termékek bukásával. És a bukás okát túl gyakran egyszerűen úgy fogalmazzák meg, hogy a termék rossz. A kedvenc példám a Google Wave. Ez egy rövid életű, de annál csodálatosabb termék volt, ami sosem találta meg igazán a helyét a piacon.…..
(A kép forrása: Internet) A Microsoft egy nagy levegőt véve úgy döntött ingyen elérhetővé teszi a Windows 10-es verzióját a Raspberry PI 2-re. Egyelőre a részletek még nem ismertek, de mindenképpen egy érdekes és jelentős stratégiai lépésről van szó. De miért fontos…..
Sokféle piacszegmentálási és működési modell létezik. Ezek mindegyike valamilyen nyilvánvalóan egyértelmű, mérhető és számszerűsíthető tulajdonság alapján próbálja meg a csoportokat képezni. Azonban ha jól átgondoljuk, igazából mindig emberek vásárolnak és emberek…..
Ha egy iparágat kéne kiválasztanom, ahol a legnagyobb robbanást várom, akkor az az akkumulátor technológia. Egyszerűen annyira kőkori minden, ami itt van, hogy innen szinte végtelen számú irány vezet. És pont ez teszi kockázatossá azokat a cégeket, vagy megoldásokat, akiknek ilyen…..
1991-et írunk. A SanDisk nevű cég egy 20MB-os solid state disket hozott forgalomba 1000 dollárért. Ekkor 140 dollárra jött ki ugyanez a kapacitás merevlemezes tárolással. Alig három év múlva a merevlemez már csak a hetedébe került, miközben egy 128 MB-os SSD modul még 33 dollár…..
Ma egy 2014-es cikk kapcsán szeretném bemutatni, hogy miben más a termékstratégiai tanácsadás a termékfejlesztésnél. Ebben a cikkben egy újfajta fotovoltaikus panelről van szó, ami valóban transzparens, azaz ablakfelületek helyett használható és közben áramot termel. Jelenleg…..
Számomra meghatározó minden szempontból a Tesla. Mint innovátor és elsősorban olyan területeken, amiről nem esik szó. Ez azonban az üzleti oldala. Ma azt szeretném bemutatni, hogy én miért vennék vagy Toyotát vagy Teslát. Elöljáróban annyit, hogy másfél éve autó nélkül…..
Eredetileg a János odabasz címet szántam a mai bejegyzésnek, de hát az egy kicsit erős lenne. Pedig nem tartom túlzásnak, az alapján, amit az Ive vezette csapat és a mérnökök csináltak. A mostani keynote legfontosabb része az új MacBook. Nem az Air, nem a Pro, nem is az óra, hanem…..
A cégek személyiséggel való felruházásának, illetve a kialakult személyiség leképzésének egyik ismert módszere a brand personality vagy magyarul „márkaszemélyiség”. Ez egy 5 paraméterből, aspektusból álló rendszer. A brand personality alapvetően a marketing találmánya…..
Egy szóval jellemezve a helyzetet: szörnyű. Ha valaki nem tudná, az Apple minden rekordot megdöntött. No nem úgy, hogy magukhoz képest jól ment, hanem úgy, hogy soha senkinek ennyire még nem volt jó negyedéve. Tagoltan: Soha. Senkinek. Valahol mélyen sejtettem, a személyes…..
Hatásvadász a cím? Talán. Ezzel együtt, amit most tapasztalunk, az véleményünk szerint távol áll az innovációtól. Legalábbis az izgalmas innovációtól. Néhány ember elképzelését talán tükrözi az innovációról az, ami most történik (költségcsökkentés és magasabb árak…..
A napokban egy kandi kamerás felvétel kapcsán újra figyelmet kapott a Nissan új fejlesztése, ami feleslegessé teszi az autómosókat. Vajon egy diszruptív újításról beszélhetünk? Vagy esetleg egy jó, de eredménytelen újításról? Mi is elmentünk az április végi hír mellett,…..
A piackutatás a legtöbb innovációs folyamat és piacra lépési stratégia egyik legfontosabb eleme. Mégis nagyon kis arányban működnek a piackutatások, amikor innovációk lehetséges piaci elfogadását mérik. Miért történik ez, és mit lehet tenni? A piackutatásnak megvannak a maga…..
Az AbilityMatrix stratégiai termék- és szolgáltatásfejlesztéssel foglalkozik. Stratégiai partnerként sokszor keresnek meg olyan vállalatok, akik már megértették az érzelmek kiemelkedő szerepét a vásárlói döntésekben. Amit ezek a vállalatok elmulasztanak megtenni, az annak…..
  Gyakran kérnek arra, hogy magyarázzam el, miben különbözik az AbilityMatrix más módszerektől? Szerintem ennek az a legegyszerűbb és egyben leghatékonyabb módja, ha néhány példán keresztül megmutatjuk, mi hogyan látjuk a világot.  A vállalatok követnek el hibákat, ami…..
Kínai kutatók nemrégiben megalkottak egy új lítium-alapú elemet, aminek 20 év az élettartama, és két perc alatt 70%-os töltöttséget generál. Nyilvánvaló, hogy az elemipart fel fogja forgatni, dehogy vajon lesz-e ilyen hatása más, a környezetet erősen terhelő iparágakra is, az…..