Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Flynn Rider

0 bejegyzést írt és 124 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A választások előtt sok vita zajlott arról, hogy vajon hihetünk-e a közvélemény-kutatóknak, illetve hogy melyik közvélemény-kutató melyik pártnak kedvez a felméréseivel. Most, hogy a választások lezajlottak, érdemes összevetni az öt nagy közvélemény-kutató áprilisi utolsó…..
Flynn Rider 2014.04.29 09:01:38
egy megjegyzés: a Medián közzétett egy várható szavazatarány-becslést is még április 3-án(median.hu/galeria-popup.ivy?artid=f960a8a0-33f5-4559-a27e-8f984ca96125&pos=7).
Ott azért "kissé" más számokat írtak:
Fidesz: 38-44%
Kormányváltás: 26-32%
Jobbik: 21-25%
LMP: 3-5%
Ez alapján azért mintha "alálőtték" volna a Fideszt, és felül a baloldalt, valamint a Jobbikot. Nem tudom ezt miért tették, de azért tippem van...
Választások után az értékelés ideje jön el. Politikusok – szerencsés esetben – elemzik kampányukat; az elemzőknek is érdemes számot vetni azzal mit találtak el – és miben lőttek mellé. Az alábbiakban igyekszem összeszedni, hogyan teljesítettek a Republikon utóbbi időben…..
A műsorvezetők, és most nem az Obersovszky-iskola diákjaira gondolunk, hanem a valódi tévésekre, bármilyen kevés is legyen belőlük, szóval a műsorvezetők akkor követik el a legnagyobb hibát, ha egy interjúra, beszélgetésre olyan prekoncepciókkal ülnek le, amiken képtelenek vagy…..
A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden vegyes szisztémában övé lenne az abszolút többség. Olyan demokratikus…..
Flynn Rider 2014.04.07 11:46:39
@BKV reszelő: ez teljesen igaz, de ez a vereség most hatalmas erővel fogja kényszeríteni a baloldalt a változtatásra
szerintem most már lépni fognak
Flynn Rider 2014.04.07 16:04:55
@Trackers: ott a pont
Flynn Rider 2014.04.07 16:09:07
@Balt: most miért bántod? imádom a manírjait, a nap végén igazi bónusz volt az a beszéd, nélküle uncsi lenne a politika :)
Lassan fény derül mindenre. Simon, aki eddig a százmilliók bűvkörében élt lazán és gondtalanul, most a letartóztatása utáni zárkamagány megoldotta a nyelvét. Az MNO információi szerint, állítólag az MSZP volt elnökhelyettese Simon Gábor, a melléje rendelt zárkaügynöknek…..
Nem új keletű és nem is eget rengető törvényszerűsége a honi politikai kultúrának, hogy a demagógia hitvallása viszi elébb, ha az országot nem is, de tehetséges politikusainkat egyik mandátumtól a másikig, mindenféleképpen. Nem az idei, újfent történelmi választási kampány…..
Flynn Rider 2014.03.23 00:07:30
Interjút adott Zuschlag János. Páncélszekrény, kockásfüzet és nejlonszatyor – úgy tünik, valahogy így működik a szocialista párt...
Flynn Rider 2014.03.07 14:55:40
  Hát én immár kit válasszak?   2014 a Nagy Választás éve. Nem azért nagy, mert annyira felemelő lenne, hanem azért, mert hosszú időre meghatározza a sorsunk.   Könnyű dolguk van a madaraknak, azoknak elég „párt” választani, szemben az emberekkel, akiknek a mai zavaros…..
Flynn Rider 2014.02.20 15:22:27
Tudom, elfoglaltak a választási kampánnyal. Mennek háztól házig, ott akarnak lenni a piacokon a répa és a hagymakupacok között, a parkolókban és mindenhol. Azért, hogy elérjenek minket, hogy szólhassanak az emberekhez. Lenne egy javaslatom.  A magam nevében, de talán mások…..
Nívó Végre szárnyalunk! 2014.02.14 18:55:20
Magyarország újra a visegrádi országok éllovasává vált a gazdasági növekedésben. Bár a kormányellenes blogok hallgatnak róla mint a sír, de azért az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szép csendben kiadta az EU tagországok legfrissebb gazdasági növekedési…..
Flynn Rider 2014.02.16 00:20:24
@NYJetsTD: mire jó ez az alpári hangnem? normálisan nem lehet vitatkozni? vagy ez az "aki nincs tejesen velem, az ellenem van teljesen"?
más bizonyára nem az IMF-nek tolta vissza a hitelt, hanem másra költi, van benne ráció
pl. osztrák bankszámlákon pihennének kicsit? erre is jó esély lenne :)
Flynn Rider 2014.02.18 11:14:54
@anonymand: én sehol nem mondtam, hogy az egész gazdaság "szárnyalna" (kivéve az építőipart, ami viszont tény, hogy dinamikusan növekszik, az uniós források meg éppen arra lennének, hogy segítsék a fellendülést, végre látszik is valami hatásuk), azt viszont igen, hogy látszik a fény az alagút végén. Ezt Londonban is így látják, emelték is az idei GDP előrejelzésüket, és "kiegyensúlyozott kilábalásról" írnak. Szerintem óvatos optimizmussal lehet kezelni a jelenlegi helyzetet, az előző évekhez viszonyítva mindenképpen jobban állunk, pláne 2009/2010-hez viszonyítva.
Kérdés, hogy ha az elvárt módon hajtjuk végre a "kiigazításokat", most hol tartanánk, ha minden terhet a szociális ellátórendszerekre terhelnek rá? Szerintem nem látszik, hogy akik így jártak el Európában ma kisebb társadalmi konfliktusokkal számolhatnának, úgy, hogy közben tovább növelték devizában az eladósodottságukat.
Flynn Rider 2014.02.18 11:28:51
@DIldiko:
1. korábban is beleszámolták őket, ez eu-standard
2. a maginfláció 3% közelében van, ami teljesen megfelelő, e téren nincs kockázat
3. a stadionépítés összességében csak kis szeletét teszi ki a teljes építőiparnak
4. miért baj az, hogy végre emelkedik a reálbér, és újra elérjük a válság előtti szintet? én azt írtam, hogy látszik a fény az alagút végén. sok országban erről csak álmodoznak...
5. persze mélyről kapaszkodik fel az ország (most nem firtatom, ki vezette oda?), de legalább van valami
Ha igazuk lesz a londoni elemzőknek, és tényleg 2,5% körül lesz az idei GDP növekedés, akkor mondhatjuk el, hogy túl vagyunk a nehezén. Én szurkolok
Úgy véljük, hogy a közös ellenzéki lista rossz esetben is minimum 35%-os eredményt érhet el 2014-ben. Legutóbbi gyorselemzésünkben ezt az elemet vitatták talán a legtöbben. Hogy miért vagyunk mégis biztosak állításunk helyességében, arra 5 fontos érvet szedett össze TÓTH…..
2014 április 6 Itt a LÉT A TÉT Senkit ne tévesszen meg a szlogen: Nem a VV celebektől vettem kölcsön a címet. Mindössze azt gondolom, hogy a választás egyuttal hosszú távra eldönti az ország sorsát. Már eddig is tele van a történelmünk sötét korokkal, amik túléléséhez a…..
Sok jobboldali barátom, ismerősöm és rokonom van. Nagyon jól megvagyunk egymással, mert mindannyian úgy gondoljuk, hogy attól, hogy másképp látjuk a dolgokat és másképp vélekedünk a világról, még nem kell egymás torkának esnünk. És bármilyen szörnyű liberálisnak is hangzik…..
Jobbegyenes A helvét coming out 2014.02.10 15:58:50
Talán maguk a svájciak sem gondolták komolyan, hogy egy népszavazással pillanatok alatt kiírhatják magukat a fejlett, felvilágosult, ajropéer és az európai értelemben vett európaiak családjából. Szűk többségük ugyanis úgy döntött: elege van az agyatlan, s fék nélküli…..
Flynn Rider 2014.02.10 21:55:29
A közvéleménykutatások szinte behozhatatlan előnyt mutatnak a kormánypártoknak, ám vannak, akik megkérdőjelezik az óriási előnyt és valójában csak 4-5 százalékos vezetést adnak a Fidesz-KDNP-nek. Ha nekik van igazuk, akkor bizony vészriadót kell fújni a Fideszben, hiszen elég…..
Flynn Rider 2014.02.08 00:04:19
@A megvalósult amerikai ólom..: Legyünk pontosak, a Medián január végi felmérése szerint a Fidesz továbbra is 52%-ot kapna, az Összefogás viszont csak 30%-ot, azaz 2%-al kevesebbet, mint egy hónappal korábban, még külön-külön. A Jobbik változatlanul 14%-on áll. Mindez még a Simon-ügy előtt.
Ha egy szóval kellene jellemeznünk a demokratikus ellenzék utóbbi pár hónapját, akkor a mozgalmasság lenne az. Az elmúlt hetekben pedig lassan beindult a választási hajrá. Eddig úgy tűnik, a fokozódó feszültséget legkevésbé az LMP viseli jól, az utóbbi időben két…..
Most akkor hazamegyek... – kétségtelenül szellemesen csak ennyit írt oldalára a Spanyolországban nyaraló Gyurcsány Ferenc, miután Mesterházy Attila és Bajnai Gordon ma bejelentették a közös listáról szóló megállapodásukat, amelynek kapcsán hellyel kínálták a DK-t is az…..
JóVáros Blog Hegymenet 2013.12.31 11:41:29
Olyan szívesen írnék végre valami biztatót. Valami olyasmit, hogy gyerünk és elsöpörjük Orbánékat negyedéven belül. De nem így gondolom, nem ezt érzem, és az utóbbi az, amire hagyatkozni szoktam, mert be szokott jönni. Tudnék írni persze különböző elméleti…..
Flynn Rider 2014.01.02 22:11:08
JóVáros Blog Közöny 2013.12.19 05:58:01
Itten már rég forradalomnak kéne lenni, nemdebár. Amit Orbánék művelnek, az messze túl van azon, amit egy demokráciában egy bármekkora többség megtehet anélkül, hogy menekülnie kelljen az ellopott javaival együtt valami Alsó Afrikai diktátorhoz. De mégsincs forradalom. Sőt.…..
Ez a dal vége? Igaz, az előadás még zajlik, a kövér hölgy énekel és az utolsó metrót elérni kívánók sem csörtettek ki a ruhatárba – ám úgy néz ki, a jövő évi országgyűlési választás már lefutott, az eredmény is borítékolható: a baloldal csúfos kudarcot szenved.…..
Flynn Rider 2013.12.12 23:37:08
Rendszerkritikus nézeteket vallóként számtalanszor kapom meg, hogy pont az olyanok miatt nem lesz kormányváltás 2014-ben, mint én, mert „győzni csak összefogással lehet”, „Bajnaiék mégiscsak kevésbé rosszak, mint Orbán”, vagy éppen „most nincs idő egyénieskedésekre,…..
Most, hogy a bajai cigányok ilyen jól elhúzták az MSZP nótáját, talán még élesebben merül fel az igény, miszerint ahhoz, hogy legalább minimális esélyük legyen megnyerni a választásokat, szükséges lenne a teljes baloldali összefogás. Az elnevezések itt nem sokat segítenek,…..
Nemzetiek vagyunk. Nekünk nem kell az IMF olcsó pénze és nem kell a külföldi tőke. Mi saját magunkat fogjuk finanszírozni! Íme. Magyarország kétmilliárd dollár összegű nemzetközi kötvénykibocsátást hajtott végre: a 10 éves futamidejű, 5,75 százalékos fix fizető sorozat…..