Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anonymus54

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pedagógusnap környéken országunk vezetői úgy gondolták, hogy a mindennapos oktató-nevelő munkát végző tanárok munkáját egy kis jutalommal köszönik meg. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) elnöke gyorsan döntött és bruttó 3333 forintnyi pedagógusnapi jutalomról…..
Anonymus54 2013.06.12 01:18:40
Szükségesnek tartok néhány - tudatlanságból vagy rosszindulatból fakadó - pedagógusokhoz kapcsolódó ferdítéshez hozzászólni.
1/ A pedagógus napi jutalom a tavalyi - még az önkormányzattól kapott - cafeteria juttatás 8/12 része. Ez igaz.
A 3333 Ft-os nettó jutalom a sajtóban megjelent PÉLDA arra, hogy tavaly a Pest megyei középiskolai tanárok karácsonyra kaptak egy 5000 Ft-os Erzsébet-utalványt, akkor most 3333 Ft-ot fognak kapni. Kár, hogy a blogoló ezt általánosítja országos szintre.
Kár, hogy nem szerepel a bejegyzésben, miszerint Újbuda Önkormányzata (követve a korábbi hagyományokat), mindig is tisztelettel tekintett a pedagógusokra, így a tavalyi több mint 150.000 Ft-os cafeteria 2/3 részét, azaz több mint 100.000 Ft-ot kapnak az ÚJBUDAI pedagógusok.
2/ Az újbudai pedagógus est szervezője NEM az Önkormányzat, hanem (korábban) az Önkormányzat által fenntartott Újbudai Pedagógiai Intézet, természetesen EGYÜTTMŰKÖDVE az Önkormányzattal és a többi támogatóval. Bár a pedagógiai intézet fenntartója a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ lett, ennek ellenére az idei évben folytatódott a hagyomány, és az ÖNKORMÁNYZATI TÁMOGATÁSNAK köszönhetően megrendezésre került a közel 600 főt megmozgató rendezvény. Ezen a rendezvényen PÁRTÁLLÁSTÓL FÜGGETLENÜL részt vettek országgyűlési és önkormányzati képviselők, a Polgármesteri Hivatal dolgozói és egyéb, az estet támogató vendégek, akiknek EGY KÖZÖS CÉLJUK volt: megköszönni a pedagógusok egész évi áldozatos munkáját. A pedagógus estnek mindig is ez volt a célja, nem pedig a vég nélküli eszem-iszom - kár, hogy a blogoló ez utóbbira hegyezte ki az Önkormányzat savazását.
A jó hangulatnak nem feltétele a korlátlan italfogyasztás, elrontója lehet viszont a rosszindulatból fakadó csúsztatás.
Valóban voltak étel és italjegyek. Ez igaz.
Azonban NEM csak jegyre kapható ital és étel volt az asztalokon. Az érkező vendégeket welcome drink fogadta, a polgármesteri köszöntőhöz pezsgőt szolgáltak fel, vajon tudja-e a blog írója, hogy ezt miből finanszírozták?
A fogyasztáshoz kapott jegyek csupán praktikussági szempontból kellettek a minden korábbi évet meghaladó nagy számú résztvevő miatt: aki utoljára került sorra, annak is jutott mindenből.
Amúgy vitatkozni csak a tényekkel lehet, a féligazságokkal nem. A pedagógus esttel kapcsolatban leírtak fele sem igaz. Akkor vajon a többi?...