Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Attila Basa

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta készülünk erre a bejelentésre, most végre eljött az ideje: zsebkönyvsorozatot indítunk sci-fi és fantasy kisregényekkel! Már jó ideje sajnálkozva néztük, hogy ugyan sok külföldi szerző publikál kisregényeket is, ezek a kötetek valahogy egyik hazai kiadónál sem találtak otthonra. A…..
Hamarosan vége az évnek, mi pedig szokás szerint lerántjuk a leplet várható megjelenéseinkről. A héten már bejelentettük Jack Campbell Vakmerőjét, katonai sci-fi sorozatunk második kötetét, most pedig az epikus fantasy rajongóinak hozunk jó híreket: még az első félévben lezárul Brian Staveley…..
Attila Basa 2017.02.17 14:37:46
@GABO SFF: Köszönöm!
2017-re várható könyveink közül az utolsó bejelentés (ám messze nem az utolsó meglepetés) személyesen is nagyon sokat jelent nekünk. Ursula K. Le Guin az egyik legnagyobb élő fantasztikus és szépirodalmi író, akinek olyan formabontó és maradandó klasszikusokat köszönhetünk, mint A sötétség balkeze,…..
2015 jó év volt a számunkra, és biztosra vesszük, hogy 2016 még jobb lesz. Az év végi leglegleg-eket összegyűjtő bejegyzések és a Molyos értékelések alapján Moskát Anita második regénye, a Horgonyhely volt a GABO SFF legjobb könyve tavaly. „Nem mehetünk el amellett a tény…..
Adventi naptárunk csúcsdísze nem más, mint maga a Hold, vagyis Ian McDonald brit szerző Luna - New Moon című regénye. A számos díjat elnyert író arról híres, hogy szívesen rajzolja meg egzotikus kultúrák jövőjét. Ezúttal a Hold virágzó ipari birodalmát teremtette meg, ahol…..
Naomi Novik, a nagy sikerű Temeraire-sorozat írónője idén egy csodálatos új regénnyel jelentkezett, amely 2016-ban magyarul is megjelenik. Az Uprooted világa teljesen új, és folytatásért sem kiált: önmagában is teljes kis gyöngyszem, amelynek mesevilágát egy gonosszal átitatott…..
A karácsonyra és a jövő évre készülődve egyre izgatottabbak vagyunk, mert 2016-ban is különleges könyveket hozunk el nektek, és nehéz magunkban tartani efölötti örömünket. Szeretnénk az idei kedvenceinket megosztani veletek, ezért decemberben adventi naptárunkban egymás után…..
Örömmel jelentjük, év vége felé újabb könyvek várhatóak tőlünk: folytatódik Ann Leckie trilógiája, amely a minden fontos sci-fi díjat bezsebelt Mellékes igazsággal vette kezdetét, és a Shada után újabb Douglas Adams-kötődésű Doctor Who regény érkezik. Sőt: ahogy…..
Június 27-én kihirdették az egyik legnívósabb SF közönségdíj, a Locus-díj nyerteseit. A jelöltek között a GABO SFF sorozat több kötete és írója (Garth Nix, Ian McDonald, Brian Staveley. Paolo Bacigalupi) is szerepelt, ezért különösen nagy figyelemmel kísértük az idei…..
GABO SFF Borítómustra: Afterparty 2015.05.19 11:16:06
Készülünk a Könyvhétre egy meredek regénnyel, amiről még nem esett szó. Örülünk, hogy mi adhatjuk ki Daryl Gregory könyveit, szerintünk izgalmas alakja a mai fantasztikus irodalomnak: mindig mást próbál ki, nincs két egyforma kötete, és mer szokatlan ötletekkel…..
Attila Basa 2015.05.19 14:01:50
Az Ünnepi Könyvhétre jelenik  meg Moskát Anita második regénye, a Horgonyhely, amely izgalmas, szókimondó, mindkét oldalt megértő és komoly kérdéseket feszegető genderfantasy, semmilyen másik regényhez nem hasonlít. Fülszöveg: Egy birodalomban, ahol a föld oda köti az…..
Nemrég kiosztották az Arthur C. Clarke-díjakat, az idei nyertes a Station Eleven volt.  Emily St. John Mandel New York Times bestseller könyve, amelynek fordítási jogai 23 országban elkeltek, és számos neves irodalmi díjra jelölték (Andrew Carnegie, PEN/Faulkner), George R. R. Martin, a…..
A brit Graham Joyce (1954. október 22. – 2014. szeptember 9.) karrierje során számos elismerésben részesült, a Brit Fantasy díjat hatszor, a World Fantasy díjat egyszer nyerte el. Munkáscsaládban, egy kis bányászvárosban nőtt fel, az egyetem elvégzése után fiatalok…..
Korábban már beszámoltunk róla, milyen könyveket tervezünk kiadni idén, most úgy éreztük, a Könyvfesztiválhoz közeledve hasznos lenne egy gyűjtőposzt a közelgő megjelenéseinkről. Nem minden alábbi cím az SFF sorozatunk hagyományos tagja, de úgy gondoljuk, helyük van…..
Attila Basa 2015.04.08 10:39:45
@HannaCsilla: Köszi...a másik négy még kijön az első félévben?
Attila Basa 2015.04.08 10:48:23
:D
GABO SFF Időhurok borítómustra 2015.03.05 13:06:37
Hamarosan megjelenik Karen Akins Időhurok című ifjúsági sci-fije. A magyar kiadás borítóját Sánta Kira készítette. A tizenhat éves Bree Bennis olyan iskolába jár, ahol az időutazás kötelező tantárgy, és szó szerint veszik a történelmi kirándulásokat. Miután háromszor…..
A Locus magazin (a legnagyobb SF szakmai lap) minden évben összeállítja az előző évi kiadásokból az ajánlott olvasmányok listáját. Az erre felkerülő művek, ha nem tükrözik mindenki ízlését, a legizgalmasabb, legújítóbb írások közé tartoznak. A 2014-es olvasmánylistán…..
Helene Wecker első regénye tavaly sokáig vezette az Amazonon a történelmi fantasy regények listáját, jelölték a Nebula- és a World Fantasy-díjra, és megnyerte a Mythopoetic-díjat. A lírai történetben a 19. század végi New Yorkba a jobb élet reményében áramló…..
Karácsony előtt érkezik a (még külföldön is lezáratlan) Rothfuss-trilógia első két kötetének utánnyomása, méghozzá új köntösben. Novemberben kerül boltokba A szél neve és A bölcs ember félelme, mindkettő borítóján Marc Simonetti lenyűgöző festményét…..
Hamarosan a boltokba kerül a Tündöklő lányok, ennek kapcsán bemutatjuk az igazi tündöklő lányt: Lauren Beukest. A dél-afrikai Lauren Beukes már első regényével, a Moxylanddel nagy feltűnést keltett, a Zoo City pedig az Arthur C. Clarke-díjon kívül nemzetközileg is elismert…..
GABO SFF Mi az a ranobe? 2014.07.29 11:02:14
A ranobe(rajto noberu) valójában light novel-t jelent, vagyis olyan könnyű, elsősorban ifjúsági olvasmányt, ami a kiskamaszokat és középiskolásokat célozza. Terjedelmük inkább a nálunk megszokott kisregényéhez áll közel, ritkán hosszabbak 200 oldalnál, ezért köteteiket…..
GABO SFF Új írónk: Daryl Gregory 2014.06.20 11:27:35
Az 1965-ben született, jelenleg Pennsylvaniában élő Daryl Gregory délelőtt számítógépes kódokat ír, délután prózát, este képregényeket. Szerzői karrierje 2009-ben indult a díjnyertes Pandemoniummal, majd a The Devil’s Alphabet és a  Stony Mayhall második élete című…..
GABO SFF Amerika sosem viccel 2014.06.18 10:08:24
Amerika mindenre felkészült, és ezt most értsük szó szerint. A Pentagon, vagyis a védelmi hivataluk egy dokumentuma előírja, mi a teendő zombiinvázió esetén. "Mivel a zombik veszélyt jelentenek minden emberi életre, a stratégiai parancsnokságnak készen kell állnia az emberiség…..
GABO SFF Könyvheti kiadványunk 2014.05.26 15:58:22
Az elmúlt héten folyamatosan csöpögtettük az információkat, idézeteket könyvheti könyvünkkel kapcsolatban, és délelőtti posztunkban félig-meddig le is lepleztük. A hír tehát igaz: új könyvünk Daryl Gregory amerikai SF-író rendhagyó zombiregénye, a Stony Mayhall második…..
Attila Basa 2014.05.26 18:57:48
GABO SFF Új könyv a horizonton! 2014.05.21 14:49:05
A Könyvhétre új megjelenéssel készülünk, és nem túlzunk: ez a regény formabontó. Amikor először olvastuk az eredeti kiadás fülszövegét, bevalljuk, kicsit szkeptikusak voltunk, mondván: annyi ilyen történetet ismerünk már, álmunkból felkeltve is el tudjuk mesélni, honnan…..