Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anomália Dinamika

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nagy trafikmutyerátor péntekre szabadnapot kapott, így Doktor Ötkernek jutott a megtiszteltetés, hogy beleszellenthesse az éterbe a legfrissebb fideszes agymenést: kötelezni kell a bankokat, hogy adjanak havonta ingyen két ATM készpénzfelvételt. Óriási ötlet, főleg azután, hogy a…..
Anomália Dinamika 2013.09.09 15:50:20
@campobaszo: Pontosan. És a kp mozgást sokkal nehezebb követni, bizonyítani. Akinek meg nincs takargatnivalója, az ne sápítozzon, a haladásnak ára van. És joga van mindenkinek nem használni mobilt, mert bemérik, meg nem bankszámlázni, mert akkor tudni fogják, mennyije van, meg elköltözni lakatlan vidékre, hogy a távvezeték 50Hz-e ne újítsa ki az agyrákját. Meg lemaradni a XXI. századról.
A Nagykörút az egyik legkevésbé biciklisbarát útvonal a fővárosban, de a közbringa-rendszer jövő tavasszal esedékes bevezetése új helyzetet teremthet. A Bubi működési területének „kerékpározhatósága” a projekt EU-támogatásának is feltétele. Átalakításokra…..
Anomália Dinamika 2013.09.03 15:54:57
Hű, szép nagy adag komment, csak ami eszembe jut:
Don Quixote, ismerkedjünk össze, hogy egy mindenmarketingesálma 100%-os növekedést realizálhass bizonyos ismerősi szegmensben.
Igen, vannak hülye bringások, akik elfoglalnak egy egész sávot, és vannak hülye autósok is, akik vészvillogóval állva teszik ugyanezt, sejtésem szerint az esetek 10%-ában indokoltan. Vagy akik nem merik leelőzni (helyesebben: elmenni mellette, külön sávokban ez nem előzés)a teherautót, mert kevésnek érzik a saját sávjukat, és mennek 20-szal, feltartva mindenkit. Meg vannak hülye gyalogosok is, akik egymással beszélgetésbe merülve észre sem veszik ,hogy nekimennek az embernek. Lehetne folytatni a sort. És van egy csomó normálisan, a másikra odafigyelve közlekedő, aki nemcsak a negatívumot látja mindenben, és nem egyfolytában ellenséget keres. Az ő véleményüket kellene talán leginkább figyelembe venni, csak épp nem üvöltenek hangosan. Nem titkolom, hogy én a bringásokat részesíteném előnyben, mert persze minden szentnek maga felé hajlik a keze. De nem ítélek el senkit, aki autóba ül, néha én is megteszem, vállalva, hogy esetleg félóra ácsingózás is hozzá fog tartozni az úthoz. Belátom, hogy nagyobb forgalmat nem bír el a város, és érzem annyira a magaménak, hogy nem terhelem feleslegesen.
Aki meg a hűtőt hozza fel példának, ugyan pakolja mán' be a 180 centis hűtőnket a kocsijába. Természetesen szigorúan állítva, mert úgy illik hűtőt vinni... Ilyen nagyméretű cuccot ha lehet, neten kell megvenni, elcsípve az akciós ingyen kiszállítást, előtte viszont célszerű ellátogatni bemutatóterembe, műszaki nagyáruházba, ahol meg is tapogathatom, tudnak segíteni választani, stb. Ja, és ha a fene fenét eszik, akkor sem tudom autóval a 4. emeletre felvinni, na ezért is kértem anno kiszállítást.
A statisztika kedvéért: a családban 2 autó, 3 gyerek, 4 diploma, 6 bringa (+ egy rakás alkatrész, amiből még egyet össze lehetne rakni). Amivel most járok, az idén 25 éves. Nem az autó.
Dél-Budáról Óbudára járok dolgozni, keresztül a városon, a Duna partján, általában tiszta az út, nyáron ugyan megszaporodnak az üvegcserepek amiket a lombseprűvel dolgozó utcaseprűk nem tudnak összeszedni, ez a kis takarítógép pedig minden második évben dolgozik csak - ki…..
Anomália Dinamika 2013.08.23 14:41:15
@Behajtó70: Csak a pontosság kedvéért: a lóf@szon és füvön kívül kell még lóv@gina is :)
NeeOn érdekes jelenségre lett figyelmes, mert még mindig fogyaszt Danone-termékeket. Az Activia joghurtital megújult csomagolásán "-30% cukor" feliratra lett figyelmes, ami stabil indikátora a kamuzásnak. Rövid kutatómunkával kiderült, hogy valójában 2,5x annyi cukor került a…..
Anomália Dinamika 2013.08.08 14:03:47
@Carlsbad: Ez esetben az utolsó nem lenne jó, vagy 90%-ot kellene írni az első oszlopba, vagy -0,31 g-ot az utolsóba. Persze az is lehet megoldás, hogy nem ugyanazon szabály szerint kell az egy oszlopban levőket számolni, a szabály soronként eltérhet. Akkor meg a leírt szövegemet mindenki értelmezze a szerinte megfelelő betűsorrendben.
Belsőség Heti merítés 2013.08.04 09:22:44
Helga Ahogy beleültem, az tetszett meg benne, hogy a km-számláló 300000 fölötti értéket mutat. Nem úgy, mint a korábban megtekintettek 200-250 ezres állásai, illetve volt egy 600 ezres is, ami pesti taxi volt és cserélték már a motorját, ettől inkább menekültem. Gondoltam, ezt…..
A céges autók ideje lejárt. A sokirodás, nagy multicégeknek célszerűbb bringaparkot építeni. Nem beszélve arról, hogy ez mennyivel menőbb is. ..
Anomália Dinamika 2013.07.09 11:52:09
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Igen. Na jó, az eső nem nyerő, de könyörgöm, télen is van, aki gyalog kimerészkedik az utcára! Meg nyáron is. A helyesen megválasztott tempó (melegben lassabb, hidegben gyorsabb) kellemes hőérzetet tud biztosítani. Ja, és nem arról van szó, hogy KÖTELEZŐ, hanem hogy LEHET.
Anomália Dinamika 2013.07.09 11:54:52
@shitgun: Megelőztél:)
Egy szekszárdi kerékpáros hétfőn a youtube-on osztotta meg baleset közeli élményét, amelyet egy T-s autó okozott. A bringás szerint „különösképpen szomorú”, hogy egy autósiskola gépkocsija szorította le, és a felvétel tanúsága szerint sem a tanulóvezető, sem az oktató…..
Az újpesti hardcore kerékpárosok olvadoztak a gyönyörtől, amikor néhány napja megpillantották a kerületben frissen megnyitott Tarzan park bejáratánál a biciklitárolók erdejét. Megítélésük szerint a kerületi beruházásból épült játszópark leckét adott egész Budapestnek,…..
Anomália Dinamika 2013.07.02 09:12:09
@Perillustris: Feldobtad a napom :)
Az ország legnagyobb biciklis szervezete, Magyar Kerékpárosklub arra kéri a budapestieket, hogy ha tehetik, üljenek bringára, segítsék ezzel is a főváros közlekedését. Az MKK honlapján megjelent közlemény szerint Budapest óriási közlekedési káosznak néz elébe, miután az…..
Anomália Dinamika 2013.06.10 15:16:07
@wowww: Nekem a leghúzósabb esetem az volt, hogy főútvonalon a szembe jövő bringás masszív szemkontaktus közben nagyívű balkanyarral úgy jött elém, hogy csak hatalmas fékezéssel tudtam elkerülni. Pedig a láthatatlanná tévő ruha rajtam sem volt:) de én is voltam már olyan béna, hogy egy fekete mercinek nem adtam meg a macisajtot! és utána erősen kellett bizonygatnom, hogy milyen szánalmas lény is vagyok... De emellett nem tudom megszámolni azokat az eseteket, amikor mindenki normálisan megadja az elsőbbséget, szerintem naponta úgy 50-100 közötti ilyen lehet. Statisztikailag tehát nem érzem veszélyesnek a biciklit. És azért hetente átlag 1 olyan is van, amikor elengednek/lehúzódnak/megköszönik hogy én elengedtem őket. Az összkép szerintem inkább pozitív. Vagy csak túl optimista volnék?