Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TTM

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai bejegyzésben hetvenöt évvel ezelőtti újságcikkeket ismertetek, mindet a Vasvármegyéből. (A sorozat előző része ide kattintva olvasható.) Az első cikk az 1943. december 21-i lapszám 8. oldalán jelent meg, melyben Rábamolnári volt értintett: ..
TTM 2020.11.28 22:57:23
@kugi: Azért lehet vele elég jelentősen revolverezni a tulajt. tudom, mert én is hasonló cipőben járok, jó pér évvel később. Itt azt kellene a Bíróságnak kimondani, hogy ez az árverezés így, ebben a formában nem végrehajtható.
A lókiképzés igen hosszú munka. Hosszabb, mint gondolnánk. A ló kiképzésére nyolc-tíz évet fordítottak hagyományosan, annak érdekében, hogy az azt követő nyolc-tíz évben élvezni lehessen a munka gyümölcsét, azaz a ló még akár késő huszonéves korára is megtartsa szellemi és fizikai fittségét. Ennek…..
A minap fájós hátammal kerestem fel az orvosomat… Végigvizsgált, majd egy pontra mutatva csak annyit mondott:  - Gerinc…  - Igen, doktor úr, nekünk még van… Aztán egy újabb vizsgálatra adott beutalót, melyet körülbelül három hónap múlva meg is ejtettek. Visszavíve a leletem, az orvos ráncolt…..
Karácsonykor különösen nehéz azoknak, akik szeretteiktől távol töltik az ünnepeket. Főleg akkor, ha ezt közel 2000 kilométerre az otthonuktól, a harctéren teszik. A magyar 2. hadsereg katonái sem éreztek másképp, erről több visszaemlékezés és naplóbejegyzés is tanúskodik. Ezekből válogattunk…..
TTM 2016.09.30 22:20:43
@sutyerák: Háát,ez elég sutyerákosra sikerült....
Régóta köztudott, hogy a katona (és a kollégista diák) mindig éhes, emiatt pedig minden alkalmat megragad arra, hogy táplálkozzon, vagy ételt szerezzen be és azt ínségesebb időkre tartalékolja. Az első nagyobb seregek megjelenése óta pedig külön gondot okoz a katonák élelmezése, főleg támadó…..
mondták volt... ákovita 2009.04.17 08:00:00
A pálinka régi neve. Az latin aqua vitae (olasz aquavita, acquavite vagy francia eau-de-vie; élet vize) kifejezésből honosodott meg. A latin szókapcsolat ugyancsak pálinkát jelentett. A XVII. században leginkább bort ittak reggelire, még az asszonyok is. A következőben ez kiment a…..
Az új nemzeti burzsoázia tagjai közül a legtöbben identitás-hiányuk következtében viselkedési minta hiányban is szenvednek, így azután a legrosszabb hagyományokat követve, régi dzsentrik módjára bánnak  a „pórnéppel. Legújabb példa erre Tiborcz István tegnap éjjel óta taxis körökben keringő…..
Bizonyára legtöbb olvasónk számára ismert a Lee Marvin, Telly Savalas, Charles Bronson és több más világsztár főszereplésével készült Piszkos tizenkettő (Dirty Dozen) című klasszikus, amelyben néhány (na vajon mennyi?) elítélt katona lehetőséget kap arra, hogy a börtön/akasztófa helyett részt vegyen…..
Varacsk Mitől gazdag Svájc? 2010.05.14 17:51:00
Gondolkoztatok már valaha azon, hogy mitől megy Svájcnak olyan jól? Egy ismerősöm mesélte:  Svájcba emigrált magyar tanárnő fia szájából hallottam, hogy amikor a mamát befogadta a helyi iskola, azzal tüntette ki az igazgató, hogy ő intézhette az iskola számára szükséges…..