Regisztráció Blogot indítok
Adatok
T.F.E.

0 bejegyzést írt és 150 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit tegyél, ha gúnyosan néznek az arcodba a kollégáid az első elődöntő után, mert az első két Real-Barcelona után, megnövekedett önbizalommal nem győzted hangoztatni, hogy meglesz az a BL-döntő? Négyféle verzió, válassz.  1. Megint fantasztikusan működött minden idők…..
T.F.E. 2011.04.28 11:37:49
@Bono:
Végül is vannak játékos edzők, be is teheted magad a csapatba azután, hogy edző lettél, és befejeled a fejedre ívelt labdákat.

Mivel nyilvánvaló az ellenszenved C.R. iránt, talán felesleges felhoznom, hogy az elmúlt 5 évben a következő mennyiségbe fejelte be a fejére ível labdákat, mint egy óvodás: 23 gól, 42 gól, 26 gól, 33 gól, 42 gól. Ha nem lenne Messi, az ő idényéről harsogna mindenki.
T.F.E. 2011.04.28 12:00:33
@csigafrédi:
Maradjunk annyiban, hogy ha Puyol csinálja, akkor is sárga lap.
Stark egyébként nem mért egyenlő mércével (lásd Messi könyöklése), és valószínűleg a kiállítás után rájött, hogy hibázott, mert utána próbált kompenzálni, és a Madrid javára kezdett fújni - például Adebayor megmozdulása piros színű volt, nem sárga.
De köszönjük szépen, inkább 0-0-nál mérlegeljen a bíró, és ne 2-0 után kompenzáljon.
T.F.E. 2011.04.28 12:09:30
@Giedi:
>>>0, azaz NULLA kapura lövés mellett ne szidjuk már a bírókat.<<<

Ezt ugye mindkét csapatnak szántad? Ha nem láttad volna a meccset, elárulom, hogy 45 perc alatt a Real Madrid 3, a Barcelona 2 (!) alkalommal találta el a kaput.
Akit csak ismerek, mind szánalmasnak tartja, hogy bírói segítségre van szüksége a Barcelonának a góllövéshez.
„Húsz év – húsz kép” címmel jelenik meg a Playboy Magazin szeptemberi különkiadása, amelyben Demszky Gábor búcsúzó főpolgármester ledobja ruháit. A kiadvány Demszkyt a főpolgármestersége alatt megvalósult budapesti fejlesztések mellett kapta lencsevégre.…..
A világbajnokságon történetének két legsikeresebb még vébé cím nélküli csapat játszik a döntőben, Spanyolország vagy Hollandia személyében biztosan új világbajnokot avatnak. Összecsapásuk azért is érdekes, mert mindkét csapat történelmileg is látványos, technikás…..
T.F.E. 2010.07.12 10:28:34
@Nűnű:
>>>Nem lehet a spanyolokat megverni bunkerfocival. <<<

Ezt komolyan mondod? Svájcnak sikerült, és több meccsen nagyon közel állt ahhoz Spanyolország, hogy búcsúzzon: ott a kihagyott paraguay-i 11-es, Robben kihagyott helyzete(i), és más csapatoknak sem sokon múlott, hogy nem hozták ki (legalább) döntetlenre a meccset.
A múlt hétvégi fordulóban volt rá esély, hogy újra változzon a pontkülönbség az éllovasok között. Nem kellett nagy jóstehetség ahhoz, hogy a Real nehezebb dolgát jövendöljük. Egyik sztárgárda sem kápráztatta el szurkolóit, de most már nem is erről szól a dolog. A…..
T.F.E. 2010.05.06 15:06:07
@gotanfun:
Igen, az utolsó két forduló minden meccse egyidőben kezdődik.

A Sevilla szezonja egyébként nem lenne rossz, ha megcsípnék a negyedik helyet, hiszen a BL-ben továbbmentek a csoportból, és bejutottak a Copa del Rey döntőjébe is.

csöncsön:
>>>Azt hitték volna, hogy az elején eldöntik a meccset, és kifulladtak?<<<<
Azt gondolom, hogy igen a válasz. Nagyon megnyomták a meccs elejét, letámadtak, és nem bírták a saját maguk diktálta iramot. A második félidőre kipukkantak, kevesebbet futottak, pontatlanul passzoltak, lassabban reagáltak.

pancho_sanza:
>>>A Bl-ben valószínűleg vékonyak lesznek, de az Atlético is az volt, aztán azóta is milyen faszán menetel.<<<
Ahhoz a meneteléshez több zsák mákra volt szükség. Már eleve az EL indulásuk lehetősége (a harmadik hely a BL csoportban) iszonyatos mázli volt, utána jöttek a 92. percben lőtt továbbjutást érő gólok, és három alkalommal idegenben lőtt több góllal jutottak tovább. Ritka, hogy valamely csapatnak folyamatosan ezt dobja a sors.
Biztos vagyok benne, hogy a döntőben is döntetlen lesz az eredmény, és a hosszabbítás utolsó percében lőtt góllal nyernek.
T.F.E. 2010.05.07 14:17:18
@rizla:
>>>ennél érdekesebb lenne az a statisztika, ami azt mutatja meg, hogy ténylegesen melyiknél mennyibe kerültek a játékosok<<<

Nem, az a számsor mást mutatna. Nem a keret erősségét (pénzben kifejezve), hanem azt, hogy melyik csapatnak mekkora összeg áll(t) rendelkezésre igazolni, mekkora arányban kell vásárolnia, ahelyett, hogy a saját nevelésű játékosokat építené be, illetve, ha a két számot összehasonlítanánk, megkapnánk azt, hogy az igazolások megérték-e a beléjük fektetett összeget.
(Pl. Benzema és Ibrahimovic jelenlegi értéke bizonyára alacsonyabb az igazolás összegénél.)
A Bayern ott folytatta, ahol szerdán abbahagyta. Azzal a különbséggel, hogy Olic szerbszagot szimatolt, felcsatolta a bajonettet, és rárontott a hétvégén jókat szundizó franszia védőkre, akik nem értesültek arról, hogy az edzőtáborban karaoke és golfütő a minimum, ha tovább…..
T.F.E. 2010.04.28 14:32:42
@avenger13:
>>>az arsenalosok lábát törő játékosok mennyit kaptak? és taposós pepe? érdekelne, de már nem emlékszem.<<<<

Pepe 10 meccses eltiltást kapott. (A szándékot büntették, mert sérülést nem okozott.)

Hoscincer:
>>>most már csak azt kéne eldönteni. hogy akkor most melyik csapat gyenge (Real, Lyon) vagy melyik erős (Bayern) <<<<

Avagy ennyire erős a Bordeaux illetve a Fiorentina?

Nincs sok értelme az összevetésnek, a csapatok formái változnak, és egy kieséses párharcban egyéb tényezők is fontosak, bírói ítéletek, szerencse, motiváció, sérülések/eltiltások stb.
Endoscope 15 éve álmodozik arról, hogy egyszer eljut Madridba, és élőben nézi meg kedvenc csapatát. A legutóbbi fordulóban megvalósult az álom, ráadásul mindjárt rangadó(nak induló meccsecskére) készültek a Bernabeuban, hiszen a 3. helyezett Valencia érkezett. Az igazi weblog…..
Van olyan nálunk, hogy "Lyon szurkoló?" Ezen az ágon Manchester United-Real Madrid elődöntő is kialakulhatott volna, csak hogy odadörgöljük a két versenyben lévő alakulat szrukolói, illetve a semlegesek orra alá, és hogy megforgassuk még egyszer a kést a világ két…..
T.F.E. 2010.04.22 16:37:27
@Neil Blender:
"Nem mellesleg az erkezok miatt tavozoknak is kellett lenniuk es a 2 holland uriember kelendobb arucikk volt mint mondjuk Metzelder vagy Drenthe nana hogy oket vittek el es nem a 2 utobbit."

Robbent konkrétan megtartotta volna Pellegrini, csereként, de Robben papa ezt nem támogatta a világbajnokság évében.
Van der Vaart-ot mindez nem zavarta, hiába noszogatta mindenki (őt valóban el akarták küldeni, többször átadólistára tették, annak is az első helyére), maradt, és nem zavarta a cserepad.

Robben és Sneijder beváltak az új csapataikban (de ha megnézzük Robben góljainak számát, ez durván kiemelkedő szezonja, eddig a BL-ben soha nem lőtt 1-nél több gólt, a bajnokságban meg 7-nél többet), ezzel szemben a többi eladott játékos: Cannavaro, Heinze, Huntelaar, Javi Garcia, Negredo, Saviola, stb. meg nem futott be ilyen pályát, ahogy korábban Robinho sem váltotta meg a világot.
Némelyik igazolás bejön, némelyik meg nem...
T.F.E. 2010.04.23 14:27:57
Nehéz dolga lesz a ma pályára lépő csapatoknak, ha felül akarják múlni a milánói történések intenzitását, de reméljük, valami hasonlóra készül a Bayern München és a Lyon. Mindkét csapat túl van egy komoly bravúron (a MU illetve a Real ellen), és olyan párharcon, amikor…..
T.F.E. 2010.04.22 15:00:43
@bobix:
"Amúgy szerintem nem kéne egy lapon említeni őket, mert míg a két interes a saját posztján a világ egyik legjobbja, addig az utóbbi kettő csak egy középcsapatból tudna kiemelkedni."

Csak annyit szerettem volna jelezni, hogy egy játékos "megtáltosodhat" ha új klubhoz kerül (lásd Robben, aki eddig egyetlen idényében sem lőtt 8 gólnál többet, most pedig 19-nél jár), de ugyanúgy bukta is lehet, mint Robinho például.
Nem az a klub ilyenkor a hibás, aki eladja a játékost, elvégre, ha látná benne a jövőt (illetve a játékos nem mozgolódna), akkor eszébe nem jutna megszabadulni tőle.
Ha Robben marad Madridban, meghúzódik edzés közben és egész idényben sérült, ugyanígy Sneijder kurvázik, és nem a játékkal foglalkozik.
Ez így alakult, minden játékoseladás sülhet el rosszul és jól.
A 29. játéknap mindkét nagyágyú számára az egyik legnehezebb meccset tartogatja a hátralévők közül. A madridi rangadón természetesen nem mehet biztosra a Real az Atlético Madrid ellen, míg ugyanez elmondható a Barcelonáról is a Mallorca otthonában. Ami tény, hogy a bármelyik…..
T.F.E. 2010.03.29 10:43:39
@Neil Blender:
1. a labdakat 1 kivetelel milyen tokeletesen veszi le, utemben marad, nem pattan el, tenyleg elmeny volt nezni, 2. Mennyiszer volt megjatszhato ma

Nem tetted hozzá a következő pontot:
3. És mennyi ziccert hagy ki.

Higuain ugyanis bámulatosan tud helyzetbe kerülni, de csak minden harmadikat varrja be.
Rangadó rangadót követ a spanyol bajnokság hétvégi, 14. fordulójában. Lesz városi derbi, dobogósok közötti párharc, alsóházi-kiesőhelyről elmozduló célzatú és olyan is, amely két többre hivatott csapat között zajlik, akik a táblázat első harmadába igyekeznek. Szóval…..
T.F.E. 2009.12.17 16:05:38
Érdekes cikk jelent meg a goal.com-on: Milyen ellenfélnek örülnének leginkább és legkevésbé a BL 16-os mezőnyében a spanyol csapatok?
www.goal.com/en/news/1717/editorial/2009/12/17/1692823/cl-debate-barcelona-real-madrid-sevillas-dream-draws-and

A lényeg:
A Barcelona álma a Milan, mivel az Intert már elpicsázták, a Milan pedig kevésbé védekező játékot játszik, rémálma pedig a CSZKA Moszkva, mivel sokat kell utazni, és a kelet-európai szervezett csapatok nehéz diónak bizonyulnak.
A Real Madrid legszívesebben a Portóval játszana, mert hasonló a stílusa, és teret hagynak, míg az Intert elkerülnék, ha lehetne, mivel elég gyenge a mutatójuk az olasz csapatok ellen.
A Sevilla számára az Inter lenne a legjobb ellenfél, mert ellenük felszívják magukat, míg a legrosszabb az Olympiakosz, mivel hajlamosak botlani a kiscsapatok ellen.

popp:
Igazság szerint az lenne a tiszta, ha a játékvezető is használhatna videót, akkor nem kellene utólag sem eltiltani, sem felmenteni játékost.
Mármint, hogy miért is esett ki. Ennek a se íze, se bűze csapatnak semmi keresnivalója a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata között, és ugyanez elmondható a látottak alapján az Interről is, bár lényeges különbség, hogy utóbbi azért valószínűleg ott lesz. Az Arsenal is…..
T.F.E. 2009.11.25 10:14:43
@balu11: "sokaknál a 3 dolog valószínűleg kevés lenne..."

És az is kiderülne, hogy mi magyarok gyakorlatilag minden népet utalálunk. Legfőképpen a szomszédainkat.
(Esetleg a lengyeleknek lenne esélyük arra, hogy ne kerüljenek fel a listára.) :)

A cikkben javítani kellene, a Kijevnek 5 pontja van, épp ezért lenne (kis) esélye győzelem esetén megelőzni a Barcelonát.
Az Interrel kapcsolatban az az érzésem, hogy nem akartak semmit a Barcelona ellen. A biztos továbbjutáshoz győzelem kellett volna, de mivel hamar gólt kaptak, teljesen mindegy volt, hogy vereség, vagy döntetlen a meccs vége.
Két meglepetést, egy újabb kivágott edzőt, jó sok gólt, és a szezon meccsét kulcsolták a 13. fordulóba az érintettek. A Milan és a Cagliari leginkább egy Twente-Alkmaar meccsre emlékeztető, hétgólos szeánszot villantott elő, az Inter nagyon simán átgyalogolt a Bolognán, a…..
Egy nagyfejűvel már biztosan erősödik az Európa Liga mezőnye, hiszen az erőviszonyoknak megfelelően a Girondins Bordeaux a legjobb 16 közé jutott, miközben a két nagynak gondolt, de elég kicsi Bayern-Juventus duettből az egyik az EL-ben folytatja. Még megtörténhet ugyanez a Real…..
T.F.E. 2009.11.04 17:04:40
A Guardian tudósítása az AC Milan - Real Madrid meccsről:
www.guardian.co.uk/football/2009/nov/03/milan-real-madrid-latest-score
Ők így látták:
"AC Milan get what looks like the mother of all hometown decisions when Pepe is adjudged to have handled the ball when sliding in for a tackle on Zambrotta. Even if he did handle the ball - and that's a big eff-off IF - it was almost certainly ball-to-hand, not the other way around. But the shout went up from the stands, the referee folded like a deckchair, blew his whistle and pointed to the spot."

Rövid fordítás: véleményes a kezezés ténye, de ha az volt, vétlen, a bíró meghajlott a közönség akarata előtt, mint egy nyugágy. :-)
Nou San Trafford Madrid királya 2009.10.09 12:24:00
Tíz mérkőzés sem kellett hozzá és már meg is bukott a Florentino Perez szerénynek semmiképpen nem nevezhető sportprojektje. A Galaktikusnak becézett csúfolt csapat vereséget szenvedett és a játékosok végre tettek is valamit azért, hogy a mindenki által előszeretettel…..
Szeptember huszonhatodik napja van, szombat. Remek nyári idő, enyhe másnaposság, minden a megszokott rend szerint zajlik. A hétvége felfűzhető a foci-szórakozás-meccsnézés-szórakozás-pihenés fonalra, és mivel egyenként mindegyik egy gyöngyszem, igazán csinos láncot alkotnak. Azok…..
Az E és az F csoport mérkőzéseivel tegnap végetért az egyiptomi U20-as világbajnokság csoportköre. 16 válogatott - köztük a magyar csapat is - készülhet a kieséses szakaszra. Kiszámíthatatlan mérkőzések, angol bukta és magyar feltámadás eddig; egy ágon sűrűsödő európai…..