Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petrzsalka

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megszokhattuk, hogy Magyarországon már senki sem kormányoz csak úgy. Mindenki a nemzetet menti már évtizedek óta. Itt mindig valami kurva nagy dolog készül, itt mindig helyzet van. Talán a szűnni nem akaró csatazaj nyomja el az egyszerű hangokat, akik csak normális viszonyokat…..
Bukarestben július 1-én újabb két megállóval bővült a román főváros legújabb, négyes számú metróvonala, így lassan pont kerül egy több, mint húszéves építkezés végére. A bukaresti négyes metrót 1989 decemberében kezdték el építeni a Gara de Nordtól északnyugati…..
Lehet, hogy az enyhe paranoia jele a kormány balfaszságát látni mindenben, de mégis eszembe jutott, hogy Wolf Kati csalódást keltő 22. helyezése az eurovíziós dalfesztivál szombati döntőjében igenis a magyar diplomácia műve. Elvégre néhány napja azt lehetett hallani, hogy a…..
  DJ egy látszólag elég hétköznapi célt tűzött ki maga elé: adják meg neki az elsőbbséget ott, ahol az a KRESZ szerint jár neki. Mivel magam is BKV-zó vagyok, csak örülni tudok, hogy valaki ismét felveti a kérdést! Hogy valóban egy gyalogos CM szervezése-e a…..
A Dinamo első emberének nem tetszett a kérdés, amely a fiát, a Dinamo pénzügyeit, és az ő szerepét érintette. Kamera előtt fakadt ki a klubvezető: "Légy átkozott 2010 karácsonyán!" from hvg.hu on Vimeo...
Ki lőtt először, ki akarta először a háborút? Értelmetlen egy kérdés, amely ennek ellenére sokszor előfordul itt. A szerbekre mutogatnak sokan, mert ők olyanok. Soha nem volt még ez a téma. Mivel sokszor felmerül, magam is többször kerestem már az első lövést. Hiteles…..
petrzsalka 2011.02.07 18:17:05
@olduser: végre egy ember aki emlékszik erre a tévés faux pas-ra. ijesztő volt, az biztos.
..
petrzsalka 2011.01.14 20:25:54
Mandiner blog google.nagy.ro 2010.12.01 19:01:00
google.ro, 2010. december 1...
petrzsalka 2010.12.02 13:52:13
-.-
Boszniában történt a következő eset. Kedden ütötték el ezt a bringást Zenica városában a Jutarnji List szerint. Egy svájci rendszámú Audi. Ami külön repül a testétől, az a lába. Minden kommentár felesleges, de szerintem ez titeket nem fog megakadályozni abban, hogy…..
petrzsalka 2010.10.17 22:22:29
Serbia Insajd Burek 2.0 2010.10.17 16:22:00
Vannak kaják, amelyek egyszerűen nem működnek, ha külföldre viszik őket. Az istennek se lehet eladni például a BurekOT Magyarországon. Legalábbis úgy nem, ahogy azt Szerbiában teszik. A topolyai piacon még mozgó burekos is volt korábban, úgy 10-20 éve. Nem valami kis kosárból…..
Orbán Viktor szombaton – hivatalos megfogalmazás szerint - válaszolt a kormányprogram vitájában elhangzottakra, ezt követően pedig a parlament a Fidesz és a KDNP képviselőinek szavazatával, a három ellenzéki párt egyöntetű elutasítása mellett, miniszterelnöknek…..
Még az EU tagállamok között is problematikus lehet két különböző állampolgárságú házaspár válása, ha az egyik nem együttműködő, az alább új-zélandi feleséggel megspékelt ügy megoldhatatlan kiutazás nélkül.Tisztelt Uram!Utolsó nagyon erős kétségbeesésembe fordulok…..
  A pünkösdi hétvégén, Trianon évfordulója előtt pár nappal rendhagyó sorozatot indítunk. Ajánlót egy fájdalmasan gyönyörű határról. A Google Earth és Google Maps segítségével járjuk körbe Magyarország jelenlegi határait és a közeli látnivalókat.   A…..
petrzsalka 2010.05.23 11:55:42
A PISA felmérésről általában az oktatás kudarcára asszociálunk, egyfajta szitokszóként került be a köztudatba, mintha a felmérés tehetne arról, hogy fény derült a magyar közoktatás hiányosságaira. Levélírónk a 2006-os felmérés rövid összefoglalóját juttatta el hozzánk,…..
Klasszikus zárás körüli történetnek indult, amikor a biztonságiak egyrészt már nagyon mennének haza, másrészt eljött az ő idejük és kicsit keménykedhetnek a lassan szedelőzködőkkel. Csakhogy keménykedés helyett most majdnem agyonverés lett a dologból, a vadparasztok még egy…..
Magyaridióta Vesárnap* 2010.05.05 14:10:00
Alig két hete jelent meg egy cikk az indexen arról, hogy immáron uniós projektté vált az üzletek vasárnapi zárva tartása. Nem véletlen, hogy éppen a KDNP (KiDerült, hogy Nincs is Párt) állt politikai értelemben a kezdeményezés élére hazánkban, mivel az egész ötlet…..
petrzsalka 2010.05.05 20:23:05
Ausztriában hétköznap este 7.30-kor bezár szinte az összes bolt, legyen szó kis élelmiszerüzletről, vagy akár egy Intersparról. Szombaton délután teljes káosz, tömeghisztéria a boltokban, minden ki van fosztva, ha későn (4-kor) mész bevásárolni, már csak a penészes spanyol műparadicsom kacsint rád a zöldségespultról. Pár évvel ezelőtt már szombat délben bezárt a bazár.

Pár kivétel létezik Bécsben és Stájerországban: nemzetközi forgalmat lebonyolító pályaudvarokon és repülőtereken hosszabban és hétvégén is nyitva tarthatnak az élelmiszerüzletek az utazóközönség számára. Természetesen az emberek a város minden zugából odanyomulnak vasárnap, ha mondjuk nincs elég liszt, tojás, stb. a vasárnapi ebédhez. Az utazóközönség pedig állhat órákat a hosszú sorokban, hogy kifizesse azt az egy zsemlét és ásványvizet, amit az útra vett magának, mert mindenki nagybevásárlást végez.

Aztán vasárnap halál(i nyugalom). Se kaját, se WC-papírt, se sört, se semmit nem tudsz venni. Ha nem jól kalkuláltál, mehetsz étterembe kajálni porlevest 2 euróért, meg kis schnitzelt nagy tányéron 7 euróért. Vagy rendelhetsz pizzát 14 euróért. Vagy beülsz az autóba (hiszen a helyi Volán egyátalán nem, a vonat meg komótosan jár az Úr napján) és "átugrasz" Magyarországra.

Ja, amúgy az osztrák helyzet valahol még érthető is, hiszen Ausztriának van államvallása (róm.kat.).

Prost!
Egy pár héttel ezelőtti Falterben interjú jelent meg Heidi Kastner pszichiáterrel, aki személyes beszégetéseket, s vizsgálatokat folytatott azzal a Josef Fritzl-lel, aki Amstettenben Elisabeth nevű lányát 24 éven keresztül pincébe zárva tartotta, ez idő alatt sorozatosan…..
petrzsalka 2010.01.12 03:03:07
Szláv Virtus Macedónnak lenni 2010.01.09 15:13:00
Vannak-e macedónok?               Ha vetünk egy pillantást Európa térképre, és azon belül is a Balkán térségére, könnyedén rávágjuk a címben megfogalmazott kérdésre az egyértelműen adandó választ: persze hogy vannak,…..
petrzsalka 2010.01.09 19:26:44
Praxis Oltsak, vagy ne oltsak? 2009.12.05 07:49:00
Elegem van az orvosokból, hogy egyik ezt mondja másik azt mondja és a laikus képtelen eldönteni mivel tesz jót: ha oltat, vagy ha nem oltat. Ki az istenre hallgassak ha nem rájuk hisz ők ezt tanulták. De ha ők se tudják eldönteni akkor én hogy? Nagyon pipa vagyok. Magamért is aggódok…..
                                     Szent Vencel döglött lovon, Prága, Csehország  A megdöbbentő…..
A kommentelők közül többen is kétségbe vonták az oltás „halálos” voltát. Azt hiszem, nem árt ezzel kapcsolatosan tisztázni egy dolgot... Fenti állítás nem azt jelenti, hogy ha beoltanak, biztosan meghalsz... de sajnos ez is benne van a pakliban. Az oltás veszélyes, mert…..