Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SZ.K.Zsófi

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Boldogság mozaik Székelykapuk 2018.08.20 17:09:42
"A kapu sokat elmondhat a házigazdáról: tanúsíthatja rendszeretetét vagy árulkodhat hanyagságáról." (Jávor-Küllős-Tátrai 1978:160) Az erős, szép kapu csinos és gondozott háztájat sejtetett, valamint az első percben jó benyomást keltett a belépő vendég szemében. Minden egyes elkészült székelykapu…..
Boldogság mozaik Erdélyi utakon 2018.08.18 19:52:34
Erdély rengeteg csodálatos látnivalót tartogat a természetkedvelők számára. Hegyek, erdők, friss levegő, források, gyógyvizek, tavak, állatok. Elérhető áron találhatunk szép szálláshelyeket, ehetünk finom ételeket. Erdélyben először középiskolás koromban jártam, több, mint 20 évvel ezelőtt...…..
Legutóbbi bejegyzésemhez gyűjtöttem néhány pozitív gondolatot a pinterestről:..
Kitört a nyári szünet, az első napját a könyvtárban kezdtük. A pszichológia témájú könyvek között találtam Vera Peiffer, Pozitív gondolkodás című könyvét. Nem csak azért választottam ezt a könyvet, mert elfér még egy közepes női táskában is, nem túl terjedelmes, a tördelése is tetszetős, hanem mert…..
Egy jó logó szimbolizálja az adott cég, vállalkozás vagy egyesület tevékenységét, illetve meghatároz egy márkát. A logótervezéskor mindig több tervet készítsünk, majd a végén szelektáljuk a kevésbé kifejezőket. A jó logó ismérvei: egyszerű, színesben és fekete-fehérben is mutat, kis méretben…..
Néhány tippet mutatok be növény illusztrációk készítéséhez. 1. Elsőként a kedvenc eszközömmel, a tűfilccel (vagy a drágább csőtollal) készült illusztráció: Először vázoljuk fel a virágokat ceruzával, vagy rotringgal. Ha kész a vázlat, akkor átrajzoljuk tűfilccel. Ebből lehet akár kétféle…..
Hogyan is álljunk neki a rajzolásnak...? Először is tegyünk félre minden zavaró tényezőt, húzódjunk el egy nyugodt sarokba. Ha ez sikerült, akkor már a nehezén túl vagyunk! Fél siker :-) Ezután vegyünk rajzlapot, ceruzát, radírt. A rajzlapon képzeljük el, hogyan fog kinézni a rajzunk - apró…..
Ezzel a címmel készít a dél-afrikai Fokvárosban élő Lorraine Loots egy 365 darabból álló miniatűr festménysorozatot. A "Postcards for ants" annak a projectnek a második része, melyet 2013. január elsején kezdett. A festmények tematikája széles körű: természet és hamburger…..
Hétéves Marci fiam már egy ideje szerelmese lett a tankoknak. Nem mondom, hogy örülök neki, de tenni sem tudok ellene. Nincs egyedül ezzel a tank mániával, mint kiderült felnőtt apukák is rajonganak értük, főleg számítógépes játék formájában... Eszembe jutott a télen, hogy festek neki tankokat a…..
Nem is gondolnánk, hogy mennyi mindenre lehet hasznosítani a leselejtezett CD-ket. A kör forma pl. adja magát, hogy készíthetünk belőle poháralátétet vagy órát, de lehet belőle különböző állatfigurákat is gyártani. A teljesség igénye nélkül válogattam néhány példát a…..
Itt van a farsangi készülődés ideje, megmutatom, hogyan készítettem gipsz maszkot. Kreatív boltban vásároltam műanyag maszk formát, amibe aztán korlátlan mennyiségű gipsz maszkot lehet önteni. A modell gipszet barkácsboltban szereztem be. A gipsz keveréshez elég egy…..
Boldogság mozaik Torpedózzunk! 2014.02.02 23:31:54
Kisfiamnak már korábban megtanítottam, hogyan kell torpedózni, és most eszébe jutott ez a jó kis játék. Ilyen időben pont jó benti elfoglaltság. A számokat már ismeri, a betűket még csak részben, ezért olyan táblát szerkesztettem, amiben a betűk helyett szimbólumok szerepelnek.…..
Ha így tesszük fel a kérdést, akkor mindjárt sejthető is a válasz. A lehangoló szürkeség, áthatolhatatlan ködfelhők jutnak eszünkbe. Más szemmel nézve a ködnek is megláthatjuk a szépségét. Ismert városok egészen más arcukat mutatják egy ködös fényképen, ahogy alább…..
Szeretem ezt a számot. ..
Sajnos még nem láttam élőben, de ami késik, nem múlik. Amíg élek, ide egyszer elmegyek az biztos. Barcelonában nem a Güell park az egyetlen, amit Antoni Gaudí tervezett. Az Ő munkája még a gigantikus méretű Sagrada Família is. Az organikus építészet a természetközeliségével…..
Boldogság mozaik Szeretetnyelvek 2014.01.14 22:27:59
Már említettem barátnőmtől kapott könyvemet a szeretetnyelvekről. Gary Chapman: Egymásra hangolva. Ez (is) egy olyan könyv, amit olvasás után tovább kell gondolni, mindenkinek le kell fordítania a saját nyelvére, átszűrni magán. A "recept" egyszerűnek tűnik, de gyakorlatban csak…..
Amikor a boldogságról írok, két - számomra meghatározó-  könyv jut eszembe. Az egyiket Borka barátnőmtől kaptam, a címe: Gary Chapman: Egymásra hangolva. Az öt szeretetnyelvről ír, melyet minden embernek ismernie kell, hogy boldogulni tudjon egy párkapcsolatban. A másik könyv…..
Boldogság mozaik Boldogság mozaik 2013.12.31 21:58:43
"Ha boldog akarsz lenni, légy az." - Tolsztoj szerint. Szerintem is. Mindenki boldog szeretne lenni, de mindenkinek más út vezet a boldogsághoz. Tolsztoj idézetét azért gondolom igaznak, mert a boldogság képessége úgy gondolom bennünk van, és csak rajtunk múlik, hogy boldognak…..