Regisztráció Blogot indítok
Adatok
thedealer (törölt)

3 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
8ker Drogtanya 2009.12.11 19:53:00
 A narkógettó konferencia bőven meghozta a hatását: a média elkezdett foglalkozni a kialakult helyzettel, és most már állami szinten is beszéltek róla. Hogy ez jó lesz-e, vagy segít-e valamit, nem tudom, de hátha. A kormány immár 10 éve működő Kábítószerügyi…..
w Egyél hódot! 2009.12.11 06:30:00
Pár hétre távolabb lép az ember a szalagcímektől, és mindjárt nevetségesnek és kicsinyesnek látszanak a belpolitika vagy akár az unió vitái, kampánylózungjai, hazugságai. Hiszen bazmeg elpusztul a Föld! A bálnák! A méhek! A káposztalepkék! Mert az ember disznó módra él,…..
 Voltaképpen az sem lenne meglepő, ha a cigányok körében megszerveződne valamiféle gárdautánzat: többször röppentek már fel hírek roma „önvédelmi szervezetekről”, de valahogy ezeket még nem nagyon látta senki masírozni. Talán mert nincsenek is ilyenek.Mindez…..
Mostanában hanyagoltam az izgalmasabb kommentek publikálását, ma mégis egy hozzászólás következik Saffranektől, aki belefáradt a hazai áldatlan állapotokba és külföldön próbálna szerencsét.8 éve vagyok a szakmámban, értek hozzá - DTP operátor vagyok (kiadványszerkesztő).…..
thedealer (törölt) 2009.09.25 22:46:24
Ha a sok ertelmetlen, ostoba komment kozul meg valaki elo tudja halaszni ezt

KEDVES KOMMENTELO - Kerlek jelentkezz nalam! Nem munkat ajanlok, hanem barati jotanacsot es segitseget a UK-ben valo letelepedeshez! Ne Londonba vedd a jegyed, hanem egy olyan helyre a UK-n belul ahol nem takaritasbol hanem a szakmadbol elsz majd meg! jelentkezz.
laszlo.kelemen@yahoo.com

megegyszer - En nem allas ajanlok, nem kozvetitek - csupan segitek abban, hogy hol talalsz megfelelo hirdeteseket, hogyan jelentkezz es hogyan kerulheted el a letelepedessel jaro burokratikus nehezsegeket. Mindezt teljesen ingyen es bermentve!
A következő fényképek méltán érdemelték ki a világ leghíresebb képei címet. Közülük nem egy kitörölhetetlenül beleégett a retinánkba. Lássuk, vajon hányat ismersz fel segítség nélkül! (A képekről szóló információkat direkt a fotók alá írtam, hogy nyugodtan tudj…..
thedealer (törölt) 2009.09.11 14:05:59
@nsocsi: A kilencvenes evekben az amerikai sajto direkt nem hozta le az afrikai torteneteket kepekkel illusztralva. Teljes egyetertes volt azzal kapcsolatban, hogy az amerikai publikum kiszamithatatlanul reagalna - ezert szinte egyetlen komoly dokumentarista munka nem kerulhetett be.
(Berkeley - eloadas Sebastiano Salgado - tessek megnezni, youtubeit)

A magat elvonszolo kisfiu nem a fotos kommentarja, sot, ha a fotos altal keszitett kepet barmilyen modon szerkesztik (crop -is szerkesztes, az egyik legfontosabb) akkor az uj foto kuonvalik az eredeti keptol.
A foto nem hazudik! Az ember igen. Az eredeti foto igazsagtartalma nem vesz el - az uj, cropolt foto kap mas ertelmezeset - azt az ertelmet amit a szerkeszto szan neki. Tehat nem a foto hazudott hanem a szerkeszto. Hiszen az a kisfiu nem volt magarahagyva! Az anyukaja jott es elvitte. Ez viszont maskent lett interpretalva.

A szerkeszto nyilvan hatasvadasz hiszen szamara fontos a nagy publicitas, az eladas es a kivaltott reakcio. Nem azert csinaltak ezt, hogy felhivjak a figyelmet afrikara - hanem azert, hogy a NYT legyen az elso aki atuti az amerikai mediumok vizualis cenzurajat afrikaval kapcsolatban. Le kelett csapni a labdat - kesobb a szerkesztok oriasi hibat kovettek el azzal, hogy verblisan is alatamasztottak a kep hazugsagat.
Más Magyar Ez igy nem korrekt! 2009.09.02 11:26:00
Nekem ez igy nem ízlik!Bármennyire eröltetik is nem tudom lenyelni!Mindjárt el is mondom mire gondolok,csak még mindig azon kattognak neuronjaim,hogy miként lehet az,hogy ebben az országban úgy nőnek ki a földből a "Kis hitlerek",mint eső után a gomba!Mert mi másnak…..
A rendőrség láthatóan nem találja a helyét. Nem tud olyat csinálni, amibe valaki ne kötne bele. Vagy túl kemény, vagy túl gyenge. Most pl. a homofób hangulatnak kíván megfelelni, gyáván: ...a Budapesti Rendőr-főkapitányság felhívta a Meleg Méltóság Menetének szervezőinek…..
    Most egyelőre ne keressük az okokat és a miérteket. A lényeg, a végkövetkeztetés, a summázat, hogy a szimpatikus, fiatal pár úgy dönt, összeköti egymással az életét. Kitűzve a jeles nap dátuma, minden klappol, a vendégsereg száma is közelít a véglegeshez (a…..
Az egymáshoz közeledő „nemzeti radikális” párt és a szélsőjobboldal szervezetei nem jobboldaliak a szó semmilyen értelmében sem és a konzervativizmussal semmilyen szinten nem állnak kapcsolatban. A szélsőjobboldallal, a „jobboldali” Marat-kkal szembeni…..
Végre egy légitársaság, amelyik nem beszél mellé! Az üzbégek nem ígérnek kellemes utazást a felhők felett mindig sütő nappal, nem mutogatnak bedrogozva vigyorgó utasokat a kipárnázott üléseken, és nem akarják szexi stewardesekkel elterelni a figyelmünket a ránk leselkedő…..
Modorosblog Hazaáruló! 2009.07.26 17:31:00
-Na apafej, láttad a meccset? Most aztán nagyon elegánsan visszavágtak az újpestiek a román szurkolóknak, komolyan mondom, megint szégyellem, hogy magyar vagyok. Ott volt a lehetőség aranytálcán, hogy bebizonyítsuk szellemi és kulturális fölényünket, ne ereszkedjünk le 1-2 hülye…..
OurFashion Építkező Vogue 2009.07.17 11:55:00
Megláttam egy fotósorozatot, ami lenyűgözött, megtetszett, megjegyeztem. A képek főszereplője pedig teljesen véletlenül a mi Enikőnk, akit szinte fel sem lehet ismerni ezeken a beállításokon. A divat gyakran kerül különleges épületek környezetébe, így sokkal robosztusabb…..
"Lakosainak száma 1.200 fő körüli (100 %-a magyar származású)." - küldte el a nézsai Tavirózsa Lakópark hirdetésének szövegét Balázs. Azt kár vitatni, hogy egy ingatlan árát és a vásárlók döntését befolyásolhatja a környék lakosságának etnikai összetétele.…..
Azt, hogy az amerikai vagy az orosz titkosszolgálatok szemrebbenés nélkül képesek bárkit eltenni láb alól, aki terveik útjába áll – minden konteós tudja. Azt viszont, hogy a sokkal gentlemanebb reputációnak örvendő brit szervízesek sem hezitálnak, ha valaki Őfelsége…..
thedealer (törölt) 2009.07.16 01:08:05
@thedealer: A roviditett dolgoket elnezest ker az iPod brigad, akik miatt szinte lehetetlen egy postot rendesen megirni.. eljen az egyszerusites es a kis kepernyo
A lemilblogtól megszokott könnyed, olykor tréfálkozó hangvétel most egy egynapos, rendkívüli kimenőt kap, mert mai témánk meglehetősen komor. Szerkesztőink, szerzőink és olvasóink egy része hivatásszerűen vagy műkedvelő módon bár, de foglalkozik kül-, biztonság- és/vagy katonapolitikával. Lehet,…..
thedealer (törölt) 2009.07.11 18:43:23
@bryan: en meg most is dolgozok. Ha hozzafersz Britt sajtotermekekhez (napilapok hetvegi kiadasai, benne levo magazinok) ott rendszeresen lathatod ezeket.
thedealer (törölt) 2009.07.11 20:51:21
@tiboru: A Seal 1-2-3 melett valoszinuleg mas, gyorsreagalasu egysegek is voltak a tersegben de emlekezz, hogy addigra a bombazasok miatt olyan nemzetkozi nyomas alatt voltak, amiben egy nagyszabasu, szarazfoldi akcio teljesen lehetetlen lett volna.
Ki van zarva, hogy a vezerkar, tervezes nelkul, hozzajarul egy olyan atfogo akciohoz aminek a feladata 8000 ember kimenekitese egy korbezart tersegbol.
Kizartnak tartom, hogy egyaltalan kepesek lettek volna olyan gyorsan reagalni (abban egyetertunk, hogy ez nem egy tipikus kommando akcio, ez egy nagyszabasu hadmuvelet) ami megakadajozta volna a verontast.
Az ENSZ-csapatok helyi parancsnokai intervencionak tartottak volna (akkor) az amerikai beavatkozast. (Mas kerdes, hogy 5 evvel kesobb a hollandok pont ennek hianyaval vedekeztek)

En nem tudok elkepzelni egy atfogo, szarazfoldi hadmuveletet, amerikai iranyitassal abban a tersegben. Tul nepszerutlenek, lekotottek es 'high profile'-ok voltak.
thedealer (törölt) 2009.07.11 21:02:10
@bryan: Remelem sok tudosito, sajtofotos egyetert velem akkor ha azt mondom, jobb ezeket a dolgokat hagyni leulepedni. Majd irunk belole konyvet amikor nyugdijasok leszunk.
A rengeteg reszlet miatt sokszor nem latod at az egesz kepet. A reszletek pedig neha sokkal brutalisabbak mint amit lehet/illik/megeri prezentalni.

Ha en egy blogban irnek olyan dolgokrol amiket a szerkesztok, tulajdonosok, megbizok vagy esetleg masok titokban akarnak tartani - lehet, hogy hamar szembesulnek azzal - megvan az oka, hogy akkor miert nem szabad eppen errol beszelni. Amikor kozelrol elsz at valamit, hajlamosvagy rosszulm megitelni a dimenziokat. Felek tole, hogy ha ra lennek kenyszerulve, hogy minden nap vagy minden heten irjak valami erdekeset - egy ido utan hiteltelenne valna. (ahogy ez sokakkal megesett a blog vilagaban)

[egyebkent szerzodeses vagyok, ami annyit jelent, hogy be kell fognom a pofamat sok dologban, mert kulonben az unokaim is sitten ulnek majd, hogy kifizessek a perkoltsegeimet]
Nem lehetett túl kellemes élmény, mikor TT meglepődve konstatálta, hogy békés autózgatása közben fegyverrel követik a közlekedőket. Nem tudom mennyire gyakori ez a jelenség, de levélírónk több kérdést is felvet a történet végén. Ti mit gondoltok? A héten kétszer volt…..
Adott a belga tizennyolc éves Kimberley Vlaminck, aki elmondása szerint három darab csillagot szeretett volna tetováltatni a bal szeme köré. Egy Belgiumban dolgozó román tetováló művészt választott ki erre a feladatra. Milyen jó ötlet az arcod dekorálását egy olyanra bízni akivel…..