Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SLev

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár az őszi parlamenti ülésszak csak szeptember 9-én kezdődik, rendkívüli ülést tartanak a T. Házban. A hivatalos ok „a pedagógus-béremelés kiterjesztése” és annak törvényi garanciája. Azonban ebből a két állításból csak az első igaz, mert a benyújtott…..
SLev 2013.08.28 06:58:06
@Mr. Bear: Én dolgozni csak úgy tudok, ha át tudom lényegíteni azt, amit épp csinálok. Egy 60-70 fős tanáriban, ahol körülöttem páran biztos, hogy beszélgetnek ez nem feltétlenül jár sikerrel...
SLev 2013.08.28 06:54:59
@tobeor:
"- ruhapénz eltörölve
- teljes cafeteria eltörölve"

Önöknél voltak ilyenek? Szerencsés......
Legalábbis egy több mint hatvan vizsgálatsorozatot feldolgozó tanulmány szerint a nem-hívő emberek intelligensebbek azoknál, akik vallásosak. Ennek elsődleges oka a szerzők szerint a vallások irracionális, tényekkel nehezen vagy egyáltalán nem alátámasztható lényegében…..
SLev 2013.08.16 07:21:05
@fermion: "Nekem csak az egzakt tudományok azok amik a logika alapján és eszközeivel interpretálják a vizsgálatuk tárgyát.lásd:fizika,kémia.....esetleg még a biológia.:)
Ezeken kívül minden más mese.:D "
Nos, ezzel szemben a helyet az, hogy időnként a tudományban is előfordul, hogy - a továbblépés érdekében - felteszünk illogikus dolgokat, s az ebből fakadó ellentmondások tisztázását az utókorra bízzuk. Nem szívesen teszünk ilyesmit, de időnként egyszerűen nincsen más lehetőség. Jó példa erre a nagyjából 100 évvel ezelőtti helyzet is, amikor az atom szerkezetének leírásában - meg néhány más dologban is - a klasszikus fizika becsődölt. Rutherford megalkotta a saját atommodeljét, jóllehet tisztában volt az abban rejlő ellentmondásokkal (pl, hogy a keringő elektron gyorsuló mozgást végző töltés, tehát a Larmor-formula szerint sugároznia kell, s ennélfogva pillanatok alatt az atommagba illene spiráloznia). Bohr élt az ad hoc feltevéssel, mely szerint bizonyos pályákon az elektron nem sugároz, s ezek a stabil nívók --> megalkották a félklasszikus modelleket, de azt nem magyarázták meg, hogy mégis hogyan lehetséges ez az egész. Ezt követte a kvantummechanika kidolgozása, mely 1930-ra nagyjából készen is volt, s tisztázott is sok mindent, DE(!) a megelőző "LOGIKÁTLANSÁGOK" nélkül nem feltétlenül születhetett volna meg..... Ezzel az egész kis "példabeszéddel" csupán azt szeretném szemléltetni, hogy - legalábbis szerintem - az igazán intelligens elme nem feltétlen kötelezi el magát a vaslogika mellett, mert tudja azt is, hogy esetleg tévedhet és HISZi, hogy továbbfejlődhet, így ha zsákutcába viszi az ADDIGI tudására alapozott logika, kitör annak korlátai közül, új utat keres és egy "magasabb", kiterjedtebb nézőpontot nyújtó szintre érve visszamenőleg tisztázza mi volt a gond. Például a kvantummechanika és a specrel (speciális relativitás elmélet) sem "szeretik" egymást (bár megférnek békében), mégis, a húrelméletből - különböző esetekre alkalmazva azt - mindkettő kipotyog. (No persze ehhez több térdimenzió létezésének feltételezése is(!) szükséges.)Az egész lényege nagyjából az, hogy egyfelől van az átlagnál intelligensebb ember, aki magabiztosan elutasítja a vallást, másfelől van a nála is intelligensebb, aki semmit sem utasít el, de nem is fogad el semmit kritikátlanul. HARMADFELŐL pedig van a VALLÁS, amit - ha van rá mód - ne keverjünk össze az egyházak által szánkba rágni igyekezett vegytiszta, tőrőlmetszett, vallásnak becézett, bekorlátozó csacsisággal......hogy az általuk embertelenül emberire torzított istenképről már ne is beszéljünk. :)
SLev 2013.08.16 08:34:57
@fermion:"Te nem vizsgáztál belőle?én igen. "
A doktori szigorlaton a főtárgyam a kvantummechanika, a melléktárgyam pedig a kvantuminformáció volt. A cikkeim itt találod:
pra.aps.org/abstract/PRA/v81/i3/e032323
pra.aps.org/abstract/PRA/v84/i4/e044102
iopscience.iop.org/1402-4896/2012/T147/014001/
....de tudod mit? A fent idézett lekezelő stílus akkor is visszatetsző lenne, ha történetesen semmi közöm nem lenne a fizikához. Az pedig, hogy nem érted a dolgot a te tudásod felületességét mutatja. Javaslom merülj el mélyebben abban, amit tudni vélsz! Kezd nagyjából a nemlokalitás környékéről, s gondolkodj el rajta, mi motiválta a "peaceful coexistence" kifejezés alkalmazását a specrel és a qm kapcsán. Ekor érsz el annak az útnak az elejére, amin járva eljuthatsz a dolog megértéséhez. Nekem most dolgoznom kell. Vagy nyitott vagy, vagy nem. Egyébiránt ez volt a lényege az előző hozzászólásomnak is...
Tanuljon meg 1 nap alatt angolul vagy németül, vagy ahogy csak akar! A Vakkomondor tudomány rovata. Terebélyesedő portálunk oktatási műhelye több évi munkával szenzációs módszert fejlesztett ki! Felejtse el az unalmas tanárokat, az érthetetlen ragozásokat, a nehéz és drága…..
Elképesztő leleplező videók szabadultak az internetre, amik megrengethetik az emberiség emberiségbe vetett hitét. Nézettség alapján a kínaiak nyertek a nihilista reptéri rakodómunkással, akinek annyira rossz napja volt, hogy a csomagok felét a futószalag mellé hajigálta miközben…..
Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   Levelem témája nem a munkahelyi terror, hanem a munkanélküliség és annak következményei Magamról pár szóban: fiatal, angolul folyékonyan, németül alapfokon beszélő, középiskolai érettségivel rendelkező nő vagyok (tudom, Dunát lehetne…..
SLev 2013.06.08 10:59:40
Én, dacára annak, hogy - leszámítva a pályakezdés első hónapjait - nem voltam sosem munkanélküli, TELJESEN megértem a posztolót, mert át tudom érezni azt, ami benne most lejátszódik....ha elfogad egy tanácsot, úgy az a következő lenne: Amennyiben van benne annyi "spiritusz", hogy képezze magát - akár autodidakta módon is - MINDENKÉPP az INFORMATIKA területén belül tegye azt! Magam, egy magyarországi egyetem informatika tanszékén dolgozom, s így első kézből tudom, milyen égető szükség van a területen jártassággal bíró emberekre. Mire a hallgatóink másodévesek lesznek, sok közülük átmegy levelező képzésbe, mert már egy cégnél dolgozik, ugyanis itthon több, mint NÉGY ÉS FÉLSZER ANNYI EMBER KELL AZ INFORMATIKA SZEKTORBA ÉVENTE, MINT AMENNYI az összes magyarországi egyetem informatikai képzésének kimenetén megjelenik....azért ez sokatmondó.....s épp erre - valamint a posztoló által említett nyelvtudásra - alapozva, szerintem mindenképpen megér egy próbát az egyik hozzászóló által már javasolt IT-SERVICES ( www.it-services.hu ). Ja igen, érdemes lehet elmenni egy pszichológushoz is, mert MINDENEKELŐTT, illetve párhuzamosan a külső körülményekkel, talán nem árt rendbe tenni a közelmúlt által megbillentett belső dolgokat is...ugyanis teljes/tartós "gyógyulás" vagy inkább felépülés csak ily módon várható. ( A TB FINANSZÍROZZA A KEZELÉST, kétheti gyakorisággal, bár én tudok több olyan esetről, ahol a terapeuta - látván az elszántságot és a szükséget is - kitett egy-egy "hobbi-beteget", s biztosította a heti rendszerességet az arra valóban rászoruló számára) Sok SIKERT!