Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hobbisebész

0 bejegyzést írt és 284 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár sokat nem hallani róla, mindkét érdekelt fél elmondása szerint jó ütemben haladnak az éppen egy hónappal ezelőtt elindult ellenzéki tárgyalások. Az előzetesen megállapított menetrend szerint a héten megállapodás születhet a szakpolitikai kérdésekben és következhetnek a…..
Hobbisebész 2013.07.15 18:31:04
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Én is így látom.

Mesterházy ésszel és erővel lenyomta a konkurenciát, mint a bélyeget. Mással nem is foglalkozott az elmúltháromévben.
Hobbisebész 2013.07.15 18:35:45
@Ténytár:

De mit tudna feladni a PM, a kéthetes "történelmét" az LMP és az Együtt között?

Nem léteztek sosem, jól írja a kolléga.
Sajnos még nem kaptunk fotót a zuglói polgármesteri hivatal vécéjéről, ami a jegyző asszony állítása szerint egyébként egy "komplett, előzetes építési munkálatokat is igénylő, mosdó- és konyharész", de addig nézzünk meg egy másikat. Csütörtökön jelent meg egy cikk…..
sorok között A kormány hazudik 2013.07.14 06:10:00
Amikor a kormány kitalálta, hogy ők majd megcsinálják az e-útdíjat, azt gondoltam, hogy katasztrófa lesz. Nézőpont kérdése. A narancsközeli médiaforrásokból tájékozódva egy klasszikus kormányzati sikersztori körvonalazódik. A tesztüzem nagyvonalú mellőzése, és az aljas…..
Hobbisebész 2013.07.15 00:12:06
@dennisthemenace:

Te pizzafutár vagy?
Nincs még egy olyan pénzvesztő úri huncutság Magyarországon, ami annyi milliárdot emésztene fel, annyi szájból venné ki az utolsó falatot és annyi embernek ad lehetőséget a mindennapi feszültségek és agresszió nem éppen konstruktív levezetésére, mint a labdarúgás. Felcsút…..
Horn Gyula olyan politikus volt, talán mindmáig az utolsó, akinek „kisemberi” nagyságához kétség sem férhet. Ez kiválóan megmutatkozott a gyászszertartásán, ahol nemcsak barátai és párttársai, politikai ellenfelei és a nemzetközi politikai élet meghatározó alakjai, hanem…..
Hobbisebész 2013.07.13 18:16:19
Horn Gyula elvtárs, pufajkás megdicsőüléséért leginkább a balsi sajtó a felelős, ami a Rákosi-Rosenfeld-féle terrorrezsim által összeharácsolt pozíciók nagyrészét megtartván még 1998-ban is gyakorlatilag véleménydiktatúrát tartott fenn.

Horn Gyula elvtárs, Suchmann elvtárs, Baja elvtárs, Puch elvtárs, Portik elvtárs, Tasnádi elvtárs, Fenyő elvtárs, Prisztás elvtárs, Kisbandi elvtárs és többi jó elvtárs csakis pozitív színben tűnhettek fel akkoriban, amiről Patek Philippe karórák és egyéb figyelmességek gondoskodtak.

A Népszabadság bolsevista firkászai megoldották, amit meg lehetett.

Horn elvtárs idejében gombamód szaporodtak a bűnszervezetek, ami nem csoda, hiszen a kormány is az volt. Ezek között a bűnszervezetek között együttműködés és átjárás is volt. Közös platformot jelentett nekik a bűnön felül a baloldali elkötelezettség, a "kisemberek" iránt érzett felelősség is, ami meggátolta őket abban, hogy kispályások maradjanak.

Ezen felül akkor kezdődött az ország alapvető infrastruktúrájának átjátszása is külföldi multiknak gyarmati "feltételekkel", ami miatt önmagában akasztófát érdemelnének a felelősök.

Szintén onnantól számítható a rászizmus ellen folytatott harc újabb kezdete, ami azóta is iszonyatos károkat okoz az országnak úgy anyagilag, mint morálisan.

A cigánybűnözésnek is ők adták azt a kezdőlökést, a bátorítást, ami mára egész megyéket tett élhetetlenné.

Undorító, ocsmány galandférget bandája volt ez, akármilyen szépen is beszéltek kedvenceikről, a "kisemberekről", a polgárok ellentéteiről.
Hobbisebész 2013.07.13 18:44:35
@salamander:

Igen, a Róka. Jó, hogy írod.

Volt egy másik vörös rókánk is, egészen pontosan a Rókaképű. Ő most csomagol éppen a böribe valami hasonló ügy okán, mint ami Al Caponénak is a végzete lett.

Ő is régi motoros, még az Antall-kormányban volt helyettes államtitkárként az elvtársak embere, mielőbb minisztert csináltak belőle a bolsevikok a saját zászlaik alatt.

Ő adta el az állam tulajdonából a balatonőszödi kormányüdülőt Gy. Ferenc balaton-felvidéki borásznak, hogy aztán tüstént visszabérelje tőle arra a rövid időre, amíg bérleti díjként visszafizeti a vételárat, amit ha jól sejtem, A. Piroska elvtársnő utalt még ki Gy. Ferencnek.

Ocsmány egy banda volt ez mindig, mint ahogy most is azok.

De még ha csak loptak volna, de embereket kínoztak 1919-ben, 1945 és 1990 között, majd 2006-ban is, embereket gyilkoltak, akasztottak, majd vermeltek el. Hazát árultak, idegen fegyvereseket hívtak az országba nem egyszer.

Itt elolvasható Marschalkó Lajos és Fiala Ferenc kitűnő könyve róluk, a Vádló Bitófák: www.freepress-freespeech.com/holhome/tormay/m19451.htm
Nizzában áll a bál: előbb Jean-Marie Le Pen, a szélsőjobboldali Nemzeti Front volt elnöke eresztett meg egy kört, a romák "szúrós" és "szagos" jelenlétéről értekezve, és hozzátéve, hogy "2014-ben legalább 50 ezer roma fog érkezni Nizzába január 1-jétől, abból a 12 millió…..
Hobbisebész 2013.07.11 01:23:56
@Fejesrob:

Még Mohácsi Viktória egyszer későn használta az eszét, és felszólította Olaszországot, hogy adjon állampolgárságot a hontalan cigányoknak, mert másképp nem jogosultak segélyre.

Aztán kapott egy emberi jogi díjat New Yorkban megosztva egy ugandai LMBTQP-aktivistával, kapott pecót is Európán kívül, és azóta nem beszél butaságokat.
Hobbisebész 2013.07.11 01:31:22
@M. Péter:

A cigányokban szintén dús Románia és Bulgária nem tagja a schengeni övezetnek.

De amint azok lesznek, onnantól nemigen lehet majd kitoloncolni őket csakazémer cigányok, vagy mert megszorultak, és egyszer valakit rábeszéltek, hogy ajándékozza oda a telefonját.
Emine Saner a The Guardian június 14-i számában gyűjtötte össze a parlamenti szexista beszólások Top10-es listáját, melyben helyet kapott angol, olasz, dél-afrikai, francia, sri-lankai, dél-koreai, amerikai és ausztrál példa is. Nem kellett hosszan keresgélni, hogy kiegészítsem a…..
Hobbisebész 2013.07.10 17:37:03
Hobbisebész 2013.07.10 17:50:43
@icentrifuga:

Szerintem azért nem akarta senki megmerényelni a kócos asszonyt, pontosabban az őt elkeresztelő Ficót, mert a balsiknak valahol elvtársuk a jóember, nekünk pedig bár már éppen nyílt ki a bicska a zsebünkben, hogy miket beszél a tót a miniszterünkről, amikor elröhögtük magunkat.

Mondta volna róla ugyanezt egy magyar képviselő, rendkívüli Tavares-jelentésben ítélte volna el az EP az Orbánt.
A felhő alapú informatikai szolgáltatásokkal kapcsolatos gyanakvás és bizalmatlanság már eddig is megfigyelhető volt, dacára azoknak a nyilvánvaló előnyöknek, amelyekkel ez a megoldás rendelkezik. Az Edward Snowden által kirobbantott amerikai megfigyelési botrány pedig úgy hat,…..
Hobbisebész 2013.07.08 15:17:38
@bunkó:

Privát dolgokat nem tárolunk publikus helyen. Pont.
Libertarian Stray Pride 2013.07.08 00:00:00
Túlestünk az idei melegfelvonuláson is. Hál' istennek – mondanám, ha nem kiáltanának ki mindjárt emiatt homofóbnak a tisztelt olvasók. De ki fognak, úgyhogy hagyjuk az ilyesfajta megjegyzéseket valamivel későbbre. A nagy problémám a következő: rohadtul nem érdekel senkinek a…..
Hobbisebész 2013.07.08 14:27:36
@Hobbisebész: paparazzo
Hobbisebész 2013.07.08 14:30:18
@ép testben ép lélek:

Van egy diszkrét bája, amikor az aberrált fartúrók képviselője betegezi le a többségi értékrend képviselőjét.
Hobbisebész 2013.07.08 15:13:22
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Az idézőjelek azért bekavarnak.

Helyesen:

"Liberális" = elmebeteg
"Liberális" = buzibarát

De:

Liberális <> elmebeteg
Liberális <> buzibarát
Már három éve a Budapest Pride az a 3 óra, amikor a legjobb végigmenni Budapest azon utcáin, ahol a felvonulás halad. Az embert feltölti, hogy míg az utcákon a szürke hétköznapok során csak szomorú, agresszív, magábazárkozó, idegenkedő, lesújtott arcokat lát. Ezen a…..
Hobbisebész 2013.07.08 03:47:06
@Aliendriver:

További jó rettegést a békemenettől.
Hobbisebész 2013.07.08 12:16:27
@Aliendriver:

LMBTQP
Hobbisebész 2013.07.08 12:19:26
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Nem volt semmilyen náci agresszió, legalja szadeszos sikkasztó cigányok hazudoznak erről a baráti sajtóban. Feljelentést nem tettek, látleletet nem vetettek fel, de nagyon rettegnek azóta is minden hullámhosszon.

Tettem be cikkeket, 100 purdé oktatására nyalták fel az állami zsét a "megvert" köcsögök, aztán ketten lézengtek ott tanítási időben.

Sajnálják, hogy nem verték meg őket (én is), ezért kitalálták.
Amíg pár száz kilométerrel nyugatabbra a fontosabb turisztikai úti célok már szexuális orientáció alapján is célozzák a lehetséges turistákat, addig hazánkban még a sokszor újítónak számító nagyobb fogyasztói márkák is tabuként tekintenek a melegeknek szóló marketingre.…..
A választók jelentős része és a Fidesz kampánygépezete is várja, vajon hogyan alakul az ellenzéki összefogás? Képesek vajon a baloldali szereplők félretenni régi sérelmeiket, hatékonyan összefogni, egységesen fellépni és leváltani a mai kétharmadot? Ki lesz majd a húzóarc…..
Hobbisebész 2013.07.05 23:02:18
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Bűnözőnek tartod Tasnádit? Olyan embernek, akinek nincs keresnivalója a társadalomban?

Igen/Nem?
Hobbisebész 2013.07.06 16:57:02
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Csak sunnyogtál.

A feleségére és annak szeretőjére a saját vallomása szerint is bérgyilkost uszító Tasnádi egy féreg? Igen vagy nem?

Nehéz kimondani?

Miért nem válaszolsz egyenesen?
Hobbisebész 2013.07.06 16:59:24
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

A nagy demokraták. Akkora demokraták, hogy már teljesen leszarják a többségi véleményt. De azért követelik a részt a hatalomból, méghozzá az oroszlánrészét.

Ha demokrácia lenne, egy 3%-os törpepárt visítana csak a "buzijogokért" (nemcsak nálunk, máshol is), a többiek meg leszarnák őket. Ehelyett szinte mindenhol kétharmaduk van, és az a "szélsőséges", aki a többségi véleményt képviseli.
A választójoggal összefüggő törvények folyamatos, gyakran politikai indíttatású változtatásai során többek felvetették, hogy ez a megoldás mennyiben európai. A rendszerváltó államok választásainak szabadságát és tisztességességét a nemzetközi szervezetek közül…..
A híres magyar találékonyság a közpénzből gazdálkodó, emiatt tevékenységükről beszámolni köteles állami szerveknél is felütötte a fejét. A számukra kellemetlen közadatigénylésekkel kapcsolatban egy új tendencia látszik meggyökeresedni, mégpedig a népmesei fajtából. Nem…..
Hobbisebész 2013.07.04 14:21:14
@Online Távmunkás:

Eleve csak annak az állami szerződésnek lenne szabad érvényesnek lennie, ami fent van az interneten frankón, kereshető formában.
Orbán Viktor felkészült az Európai Parlament tegnapi vitájára. Abból az előfeltevésből indult ki, hogy Strasbourgban „elítélik” majd a magyar kormányt, ezért stílszerűen a bírósági metaforát választotta. Még nem ismerhetem a másnapi (mai) szavazás eredményét, az viszont…..
Miután hétfő délután megjelent a Mandineren a Budapest Pride-ról szóló tudósításom, úgy gondoltam, végre megérdemlek egy kis pihenést. Ellátogattam a Hátsó kapu nevű műintézménybe, hogy megnézzem a Budapesti Anarchista Színház Többszörös orgazmus című előadását.…..
Június 27-én az OTP Bank javára döntött másodfokon a Debreceni Ítélőtábla. Az ítélet jogerős, az adósnak a perköltséget is meg kell fizetnie. Ezzel a lépéssel rettegni kezdhetnek a pénzügy hiénái (élükön Lehmann György mesterügyvéd kuruzslóval), akiknek sikerült az…..
Hobbisebész 2013.07.03 03:52:45
@Csii:

Én kapitalista vagyok, de arról semmilyen döntés nem született, hogy kapitalizmust akarnak-e a zemberek.

Abban amúgy mi a kapitalizmus, hogy átkúrják a fejed?
Hobbisebész 2013.07.03 04:11:38
@Sztavrosz_:

Tetszett volna nem a zöldségeskedést kitanulni, hanem az ügyeskedést...

Elmehettél volna bankárnak, pa-pa-pa-pa, téged nem érdekel, mennyi a jövedelme sem amikor kifizetteted vele a hitelképességi vizsgálatot, mielőtt felveszi a hitelt, sem amikor végrehajtókkal baszod ki a híd alá.

Mondhattad volna, hogy pontosan fizessen, mert a svejci kisnyugdíjas megtakarítását adod oda, miközben csak a hitel 20%-a mögött állt frank.

Egyébként a 25 évvel ezelőtti álmai valóra váltak a legtöbb embernek, bárkinek lehet ma már 1988-as évjáratú Volkswagen Golfja.
Hobbisebész 2013.07.03 04:16:10
@Sztavrosz_:

Vagy vehettél volna ügyesbe, hitelből kormányüdülőt, hogy aztán visszabérelje tőled az állam (a Gyurka) úgy, hogy 5 év múlva a kezedben a cucc 0 teherrel.
A linkelt blog az evés mikéntje és a személyiség közötti kapcsolatot vizsgálta. Érdemes fontolóra venni az abban leírtakat, ha állást keresünk. Gyakran előfordul ugyanis, hogy az utolsó körös interjút egy ebéd vagy vacsora keretében tölti el a jelölt, jellemzően a leendő…..
Hobbisebész 2013.07.02 23:28:39
@Karriertanacsado:

Valóban nem találtam még meg a lelki békémet, de határozott elképzeléseim vannak, hogy hogyan jutok el oda.

A legtöbb akadályt ebben a mesterkélt, öncélú szabályok jelentik, amiken változatos módszerekkel jutok át, ha egyáltalán: kezdeményezéssel, megkerüléssel, határozott léptekkel, magamra hivatkozva, másokra hivatkozva, vagy a megfelelő embernek előadott udvarias kéréssel.

Nem volt támadó szándékom, a vitákban többnyire leszögezem a kezdeti álláspontomat, majd jön az ütköztetés. (A meggyőzés vagy meggyőződés pedig a legritkább esetben.) A fórumozás nekem a vitákról szól, nem a beszélgetésről. Ezért szeretem. Szeretek vitatkozni. Azt pedig nehéz úgy, ha nem tisztázza az ember az alapállást, pláne ismeretlenekkel.
Hobbisebész 2013.07.02 23:40:13
@A Tyne folyó déli partja:

Lásd még: nem is magam miatt kérem, mert engem nem zavar a farmer, de mit szólnának hozzá az ügyfelek / munkatársak? Sok elvárás ilyen alap nélküli feltételezésekből válik normává. Aztán jön a nagy meleg, és szoknyába öltöznek a svéd vasutasok. Az egyik elkezdi, a többinek meg végre van kire hivatkoznia, hogy ne kelljen megsülnie a bőrében, és még a fizetését se csíphessék meg.

@Karriertanacsado:

Nem, ez az utolsó lépés volt. Köszöntem a lehetőséget.
Komoly, tudományosan is igazolt nemzeti hagyományunk a feljelentgetés. Történelmi gyökerei az idegen elnyomás alatt senyvedő nép lélektanába kapaszkodnak, de gyümölcseit koroktól függetlenül élvezzük. Szép példája a társadalmi igény rendszerszintű kezelésének az, ahogy a…..
Hobbisebész 2013.07.01 22:22:53
@azallamenvagyok:

Normális ember, polgár nem jelent fel senkit, aki nem okozott érdemi kárt neki vagy egy nyilvánvalóan védtelen személynek. Esetleg valami kirívóan pofátlan esetben, vagy tömeges hülyének nézés esetén. De semmiképpen nem alapból jelent fel valakit az ember, pláne irigységből.

Te fel szoktad jelenteni azt a polgártársadat, aki a bevásárlóközpont parkolójában átgurul a parkolók között felfestett vonalon?
A Mandiner blogján Schmidt Mária esszében emlékezett meg Horn Gyula életéről. Ez az írás erre kíván reflektálni. A dőlt betűvel is jelzett idézetek ebből az esszéből származnak. Vajon Horn Gyula tényleg a magyar Talleyrand volt? Esetleg a nyugatos (bocsánat, zapadnyik) Kádár…..
Hobbisebész 2013.06.30 15:27:29
.
Hobbisebész 2013.06.30 15:40:18
@gastro, missing in action:

És a kommunisták nem? A homokosok meg a cigányok, vagy jehova tanúi?

A kommunistáknak miért nem JÁR a holokárpótlás?

Elvitték őket csakazémer kommunisták.
Hobbisebész 2013.06.30 15:48:50
@fehérfarkas:

De a Zorbán, meg a baltás. És akkor is keleti, balkáni, mucsai ország, pont. Nem európai, nem auropéer. Ami abből is látszik, hogy a Zorbánnal haverkodik. Ráadásul a Zorbán is velük haverkodik. Tehát szar ország - mondja a "felvilágosult".
MagicMagyars Végképp eltörölni? 2013.06.28 06:28:41
A spanyol-olasz Konföderációs Kupa-elődöntő hosszabbításában arról beszélt Knézy Jenő, hogy Franz Beckenbauer is tagja annak a bizottságnak, amelyet arra jelölt ki a FIFA, hogy találjon ki valamit a tizenegyespárbajok helyett. Teljesen ledöbbentem, hogy ez a kérdés napirenden van…..
Hobbisebész 2013.06.29 15:41:21
Roppant érdekes, hogy mire képes egy politikus a hatalom megszerzéséért. Itt van mindjárt Bajnai Gordon, aki képes lenne pereskedni is azért, hogy végre lerázza magáról a Hajdú-Bét-ügy maradványait, de közben van képe Nokia-dobozokat emlegetni a legutóbbi szocialista…..
Hobbisebész 2013.06.29 14:12:41
@milyen szép a Vértes, ó:

Ennyit tudsz, debil vigyorral az arcodon röhögni "zuschlagozó" olvtársadon.

Végülis csak az adófizetők pénzét lopta és bulizta el, meg szervezett be belőle ifjúbolsikat a pártodba.
Hobbisebész 2013.06.29 14:49:12
@Melchi Zadok:

Fogalmam nincs, talán keress egyet a fán, és kérdezd meg tőle.