Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alauride

34 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fel a keleti partra! Pinhão 2014.10.30 22:19:03
Kirándulós napot tartottunk. Reggel kiváltottuk a kocsit a parkolóházból, és elindultunk kifelé a városból. Azt nagyjából tudtuk, merre kell menni, így az orrunk után haladtunk, mert a gps-ünk háromnegyed órán át nem látott egy műhódat sem, pedig mindent megpróbáltam, hogy…..
Fel a keleti partra! Porto 2014.10.26 23:16:46
Porto hatalmas szombat esti dugóval fogadott minket, alig találtunk parkolót, végül egy parkolóházba álltunk be, csak azért, hogy ne körözzünk tovább feleslegesen. Az irodát hamar megtaláltuk, és átvehettük a szállást - egy nagyon igényesen elkészített és berendezett…..
Fel a keleti partra! Coimbra 2014.10.25 23:52:06
Kettőnket ünnepelendő jöttünk Portugáliába. Voltunk már itt a barátainkkal, hét évvel ezelőtt, akkor Lisszabon, Évora, Mafra, Fatima, Setubál és Sintra kerültek a célkeresztbe. Most az északi tájakra jöttünk, Coimbra egyetemi városába, Portóba és a Douro völgyébe, ahol a…..
Fel a keleti partra! 9. nap, Guilin 2014.08.09 12:07:08
Este a busz a Pudong repülőtérre vitt minket, ahonnan Guilinbe repültünk a South China belfőldi járatán. Nagyon szép kisvárosba érkeztünk, látszott, hogy gondozott, és az is, hogy teljesen más, mint az eddigi metropoliszok voltak. A repülőtere is kellemesen áttekinthető, tiszta, a…..
Ezen a napon kirándultunk Sanghaiból, két kisváros volt a cél, Suzhou és Lizhu. Mindkettő úgy egyórányira van a nagyvárostól, de a kijutás maga is igénybe vett ugyanannyit. Maga a város észrevétlenül ment át a vidékbe, egy darabig toronyházak és rizsföldek vagy csatornák…..
Az első esténk hosszúra nyúlt Sanghaiban, mert nyolctól színházba mentünk. Az akrobatikus színház mindig része a programnak, hallottunk már róla. Amit láttunk, az félig cirkusz, félig színház, de mindegyik szám nagyon élvezetes volt, vagy a látványossága, vagy a…..
Sanghaiban töltöttük a következő napot is. A cél a Jáde Buddha Templom volt, majd a Sanghai-Múzeumot néztük meg, aztán felszálltunk a Maglevre, és 431km/h sebességgel kiutaztunk a repülőtérre, végül este felmentünk a "sörnyitó" épületébe, ahol a 100. emeletről lehetett…..
A xi'ani pályaudvar meghatározó élménye volt a csapatnak. Hatalmas tömegek, kosz, zsibvásár, reptérihez hasonló szintű beléptetés. A vágányokhoz páronként van egy váróterem, ahová már csak a jegy birtokában mehettünk be, de az is tele volt. Vettünk a szomszédos kis boltban…..
Tulajdonképpen ezért jöttünk Xi'anba, az ősi fővárosba. Itt van az a  császári temetkezőhely, amelynek egyik tagja, a birodalom-alapító kínai császár, Csin Si Huang-ti kurgánjához kapcsolódó területen megtalálták az agyaghadsereget. A császár ie 210-ben halt meg, de addigra…..
Reggel felültünk a hiperexpresszre, ami 4,5 óra alatt átröpített minket az 1250km-re lévő ősi fővárosba (Kr. u. 618-906 között), Xi'anba. Útközben tíz helyen álltunk meg, mindenhol hatalmas építkezések, új vasútvonalak, sugárutak, toronyházak épülnek, közöttük pedig…..
Ezen a napon először meglátogattunk egy rekeszzománc-üzemet, majd elmentünk a Nagy Fal egy szépen helyreállított szakaszához (Pekingtől úgy 60 km-re északra), onnan a Ming-császárok sírjaihoz. A napot az egyetlen, a régi Pekingből megmaradt, ma Világörökség részeként védett…..
Ezen a napon Pekinget jártuk be: a Mennyei Béke temploma, majd a Tien-An-Men tér, és a Tiltott Város volt a cél. Később a Buddhista Láma-templomba, majd a Konfuciánus-templomba látogattunk. . .  ..
  Első napunk Kínában. Kezdődött hétfőn délután Pesten, amikor fél kettőkor elindultunk a reptérre, a parkolóban leadtuk a kocsit (amíg volt fixáras reptéri taxi, addig azzal mentünk, de ezt betiltották, a km-díjas ára pedig annyi csak oda, mint a két hetes parkolásé). A…..
Bárhogyan is próbálnánk lassítani az idő őrült rohanását, nem megy. Megint itt a következő nyár, és G. javaslatára - egy távoli ismerős nyomdokába lépve - nagy kínai körútra megyünk. Nem, nem saját szervezés, akkora csontot azért nem vállalunk be, hanem ahogyan eddig…..
Fel a keleti partra! Általában 3. 2013.07.13 04:40:21
Szállások Az úton sok motelben/hotelben megfordultunk, ezek mind kereskedelmi szálláshelyek voltak, az önálló fürdőszoba alapfeltétel a kiválasztásnál. A szobák nagyok, a szolgáltatásokban a klíma mindig, hajszárító és a hűtőszekrény egy-egy kivétellel mindenhol volt,…..
Fel a keleti partra! Át Zionba 2013.07.13 03:58:27
Az út egyhangúnak ígérkezett, a sivatag kezdetben olyan volt, mint eddig, hol sík, pöttyözve növényekkel, hol omladékos dombok, hol pedig a szürke-vörös csíkozású meredek falú hegyek váltogatták egymást, közben aszóvölgyek felett suhantunk el, víz sehol, élőlény sehol,…..
Sokat vártunk ettől a naptól, a Lake Powell mellett. Két hajóutunk is volt tervezve, az első egy félnapos út a víztározó alatti szurdokban a Horseshoe Bendhez, a másik pedig az Antelope Canyonba. A kettő között volt négy óránk, amit evéssel és alvással töltöttünk, mivel a…..
Vagyis átmenet Page-be Reggel még elköszöntünk a Canyontól, és elindultunk Page felé. Tudtuk, hogy hosszú út vár ránk, mert a „rövid” út megsuvadt, le van zárva közvetlen Page előtt, és a kerülő út jóval hosszabb. Megálltunk egy Tusayan-múzeumnál, némi 800 éves romot,…..
OFF Napokig nem volt netünk, de azért élünk, sőt még jól is vagyunk. Ma már Utah államból, a Zion NP-ból írunk Springsdale városából. Még hat teljes napunk van itt az USA-ban, két nemzeti park, Zion, és Bryce, majd Las Vegas, Hoover-erőmű, Los Angeles az út, a szerda délutáni…..
Phoienixből kicsit csúszva indultunk, a kártyánkat nem mindig fogadják el, ilyenkor creditkártyaként, vagy Gabi AMEX-jával hidaljuk át a problémát. Közben a bankban látom, hogy minden költés úgy két napon belül megjelenik. Így is időben érkeztünk az első megálláshoz,…..
Fel a keleti partra! Phoenix 2013.07.07 23:16:47
A Phoenix Art Museumba indultunk reggel, de korán értünk, így kiszaladtunk egy közeli nevezetességhez: a Hole in the Rock sziklához. A város határában emelkedik pár vörös homokkő szikla, ötven-százméteresek, a szél koptatta le őket mindenféle formátumúra, és az egyikbe…..
Fel a keleti partra! Általában 2 2013.07.06 06:52:30
Az időjárásról. Az óceán partja mindig bekavar. Ott sosem lehet tudni, milyen lesz az idő, néha még azt sem, milyen volt. Hűvös van, az biztos, a parton is hol borzong az ember, hol melege van - leginkább lent a homok közelében. A víz alig érte el a húsz fokot, de bele kellett…..
Fel a keleti partra! Sivatag 2013.07.06 06:33:32
A tengerpartot elhagyva hamarosan magányosak lettünk az úton, hiszen alig akadt hasonló őrült, aki korán reggel elindul a sivatagba. Végig a határ mellett haladtunk, néhol láttuk a kerítést is, időnként megjelentek a határellenőrök. Guszti természetesen meg akarta nézni az…..
Fel a keleti partra! Zoo, SD 2013.07.05 17:56:01
Állatokat nézni a városban  sokfelé lehet, de nem árt előre tájékozódni! A Sea World jól hangzó és érdekes programokat kínáló hely, de 80 dolláros belépővel és 20 dolláros parkolással, meggondolandó. Persze kisgyerekkel más lett volna a helyzet. A parkolás és…..
Fel a keleti partra! Balboa-park 2013.07.05 17:48:49
A Balboa-park  San Diego Városligete, múzeumi negyede és arborétuma. A város egyik fennsíkján fekszik, mély völgyek veszik körül, az egyikben vadregényes kirándulóút vezet, a másikban autópálya. Klímája melegebb, mint a parthoz közelebb, de még a harminc fokot itt sem…..