Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Andy73

0 bejegyzést írt és 2514 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan már akkor féltékenykedni kezdenek, ha partnerük mással is szóba áll, ezzel nem egyszer bosszantva minden felet. De vajon miért alakult ki mindez, ha még csak néhány ezer éve élünk (már ahol) monogám kapcsolatokban, miközben előtte évezredek teltek el poligámiában? Ma egyre többen hangoztatnak…..
Andy73 2021.11.29 09:02:36
@Örömhernyó: a promiszkuitasnak nem sok köze van az utodnemzeshez, főleg azóta, amióta elterjedtek a fogamzásgátló eszközök, és szinte minden nő szedi a tablettákat. Nem azért bújnak össze sokan fűvel-faval, mert mindegyiktol gyerekeket akarnak. Sokkal inkább azért, mert képtelenek arra, hogy egy kölcsönösen kielégítő, tartós kapcsolatot létrehozzanak.
Andy73 2021.11.29 17:08:53
@Örömhernyó: ma tényleg 10 százalék felett van a meddő párok száma, de ez még néhány évtizede is sokkal alacsonyabb volt, azelőtt pedig elenyésző. Most azért egyre gyakoribb ez a probléma, mert egyre később kezdenek a családalapításba nyugaton az emberek. A zsidó-kereszteny kultúra elterjedésével a monogámia vált uralkodóvá, az más kérdés, hogy ezt nem mindenki tartotta be régebben. A törzsi, őskori és ókori viszonyok után pedig nem érdemes nosztalgiázni a 21. században.
Andy73 2021.11.29 17:23:59
@Valóság nevű unokahúgotok: késztetést sok mindenre erezhetsz, de az embert az különbözteti meg az állatoktól, hogy nem csak ösztönösen cselekszik, hanem az eszét is használja. Őrültség minden kesztetesnek engedni, nem csak jogi vagy etikai szempontból, hanem egyébként is.
'Meg kéne tanulnom angolul?', 'Kár. hogy a suli után nem folytattam a nyelvtanulást, de hát jöttek a gyerekek!', 'Kellene egy nyelvvizsga papír, könnyebben tudnék munkát váltani!', 'Nekem nincs semmi nyelvérzékem.'. Hallgatom a barátokat, ismerősöket, miután megtudják, hogy Angliában élek és…..
Korfu északnyugati szeglete maga a szépség. Sidariból egy keskeny, semmi kis aszfaltcsík vezet a Sunset beach irányába. A Sunset beach nevével ellentétben nem strand, hanem egy taverna. De nem akármilyen! A magas homokkő szélén építették és aki létrehozta bizonyára rendkívül optimista ember. Nem…..
Ha valaki már nagyon megunta a közélet főcsapásán való andalgást és a széles szellemi promenád egyik elágazóján arra bátorkodik, hogy szűkebb utcák fele veszi az irányt akkor sem árt az óvatosság. A magyar közélet hisztérikus szeméremdombjain olyan észbontók ücsörögnek, mint Vágvölgyi Gergely. Igen,…..
Sokan túlvállalják magukat, már ami az anyagi helyzetüket illeti. Hosszútávon ez nehezen fenntartható állapot. Ráadásul ennek a felismerése, és méginkább a dolgokon való változtatás az igazán kemény része a kialakult helyzet kezelésének. Jó hír, hogy az adott szituáción mindig van lehetőség…..
Hetek óta sokmindenki, de az egészségügy mindenképpen a 4. hullámmal van elfoglalva. Szombattól érvénybe lépnek a szigorítások, amiket már sok napja sürgetett az orvosszakma. Én (igaz én nem készülök választásra) azonban szigorúbb lettem volna... Zárt helyen mindenütt maszkviselés, egészségügyben…..
Andy73 2021.11.20 13:42:17
@evilwolf: ha tudnál számolni, akkor kiszamolhatnad, hogy mennyi tb-t vonnak tőled, vagy átlagban egy embertől, aztán összehasonlíthatod az intenzív ellátás és a lélegeztető gépek költségeivel. Elárulom, hogy nagyon sok egészséges ember tb-je és adója kell egy ember intenzív ellátásához, akiknek a túlnyomó többsége oltatlan.
Andy73 2021.11.20 13:45:06
@Kivlov: idővel kialakul majd a nyajimmunitas. Most már lépett a kormány is, mert rájöttek végre, hogy különben összeomlik az egészségügyi rendszer.
Andy73 2021.11.20 14:15:04
@Kivlov: mondták, hogy lesz második hullám, és több is, amíg nincs oltás, és amíg nincsenek elegen beoltva. Ha olyan bátor vagy, menj el önkéntes ápolónak, ott legalább hasznos lehetnél.
Meddig lehet permanens félelemben élni? Ez a kérdés merül fel egyre többször bennem, ahogy nézem, kik hogyan reagálnak a Covid19 járvány újabb és újabb hullámaira. Meddig fogadjuk el a szükséges korlátozásokat? Mikor gondoljuk azt, hogy ez már sok? Kinek mi az, ami miatt egyszercsak elege lesz az…..
Andy73 2021.11.19 09:55:08
@Exploiter: egy dolog az esetszám, és egy másik a súlyos betegek és halottak száma. Utóbbiban sajnos sokkal rosszabbul állunk.
Andy73 2021.11.19 10:01:53
@Exploiter: idővel visszakaphatjuk az életünket, ha lecseng a járvány, csak nem mindegy, hogy mennyien. Már így is túl sokan haltak meg, és nem csak idősek, hanem fiatalok is, komplett családok is. Szerencsés vagy, ha a te rokonaid, ismerőseid között nincs áldozat.
Andy73 2021.11.19 10:34:45
@eßemfaßom meg áll: sajnos sokan nem kötik be a biztonsági övet, közöttük sokkal több is a halálos áldozat a baleseteknel. Az oltásellenesek közül is sokan meghaltak már, ők már nem agitalnak a védekezés ellen.
Már több mint másfél évtizede, hogy Magyarország az Európai Unió tagja, így tulajdonképpen már felnőtt egy generáció, aki gyerekként került ki külföldre és ma már akár a húszas éveiben jár. Vajon hogyan tekintenek ők magukra? Miként használják a nyelvet? Ennek járt utána egy határátkelő,…..
Andy73 2021.11.18 10:24:13
@fhdgy: Schafer, Schon, Lang, Kleinheisler, Nego, Hollander: csak néhányan a magyar válogatott tagjai közül. Ennyit a honfoglalás körüli vitákról. Pest a 19. században még német nyelvű város volt, a törökök alatt szinte elnéptelenedett, utána a bevándorlókkal épült újjá, ahogy szinte az egész ország.
Andy73 2021.11.18 11:28:45
@fhdgy: Mari nénit lehet, hogy nem különösebben izgatja a sport, de János bácsi valószínűleg örül, ha egy jó meccset lát, és a magyar válogatotthoz akkor is lehet érzelmi kötődése valakinek, ha nem nacionalista. A lengyel-magyar meccs például nekem nagyon tetszett, szép győzelem volt, még akkor is, ha már sajnos nem volt igazi tétje a továbbjutás szempontjából.
A válogatott tagjai pedig természetesen magyarok, akkor is, ha esetleg egyébként az őseik pl. német származásúak - a névsorral csak arra akartam utalni, hogy a Kárpát-medencében a honfoglalás óta már elég nagy etnikumi keveredés volt, de ez természetesen más országokról is elmondható.
A sport egyébként fontos dolog, a csapatsportok egyrészt szórakoztatást és izgalmakat is nyújtanak, másrészt a sportolók példát mutatnak a küzdeni tudásból, a gyerekeknek példaképeik lehetnek és talán őket is sportolásra, mozgásra bírják.
János bácsi lehet, hogy már csak egy sörrel nézi a fotelből a meccset, de a gyerekek és a fiatalok még rávehetők a sportra és a mozgásra.
A Fidesz egy unalmas párt. Kétévente ugyan tartanak kongresszust, és olykor vezetőséget is választanak, de minden egy előre megírt forgatókönyv alapján történik, és soha nincs egy váratlan fordulat, ami egy kis csavart vinne a dolgok menetébe. Pedig a kormánypártban sincs minden rendben, csak hát a…..
A becslések szerint 2-3 millió ember él ma lakhatási szegénységben, amely többek között annak is köszönthető, hogy az elmúlt években jelentősen növekedtek mind a lakásárak, mind pedig a bérleti díjak: Magyarországon a bérlők mintegy 46 százaléka a rendelkezésre álló jövedelmének több mint 40…..
Andy73 2021.11.13 10:54:56
@MEDVE1978: régóta az a helyzet, hogy mindenkinek fel kell mérni a saját lehetőségeit. Ha van megfelelő családi háttere, lakhatasa, akkor megengedheti magának azt a luxust, hogy alacsony fizetésű munkát válasszon, hivatástudatbol. Ha nincs ez a háttér, akkor magának kell megteremteni az alapokat.
Andy73 2021.11.13 11:15:43
@tiltsál ki te gyökér: az azért igaz, hogy a tanári fizetés reálértéke hatalmasat zuhant az utóbbi években. Tanárokra pedig szükség van, így ezen változtatni kell, mert már most is tanarhiany van.
Andy73 2021.11.14 11:46:59
@MEDVE1978: nem. Egyrészt, ahogy írtam, ha a lakhatás megoldott, nem kell hitelt törleszteni, akkor a tanári fizetésből is meg lehet élni, ha szerényen is. Másrészt ugyan a pedagógusok nálunk sohasem voltak rendesen megfizetve, azért persze sokan biztak benne, hogy idővel javul a helyzet, ha felzárkózunk a nyugathoz. Sajnos az ellenkezője történt, az utóbbi években drasztikusan csökkent a pedagógusok fizetésének a reálértéke.
Előbb olvastam: elindul hazánkban az állami könnyűzenei oktatás! Már előre látom magam előtt az Ákos popdaloda feliratot, a Pataki Attila rockakadémiát ... De szép is lesz a NER könnyűzene. Kb., mint Tóth Gabi nyári elhíresült dala... (Az én szívem) Tulajdonképpen igen, a láncolatból még ez a szem…..
Orbán Viktor miniszterelnök ismét felszólította az Európai Bizottság elnökét, hogy a testület térítse meg a magyar határvédelmi intézkedések költségeit, hiszen ezek az intézkedések az utóbbi időszakban mintaadóvá váltak több európai országban, ráadásul a 2015-ben tapasztaltnál is súlyosabb migrációs…..
Andy73 2021.11.08 14:15:16
@leponex: nem kell korridor, lehet őket buszoztatni is, vagy különvonatokat indítani, akár közvetlenül Berlinbe vagy Brüsszelbe is.
Most nem térnék ki remekbe szabott, tudományos és jól kiterjedt ismertetésre, mert erről rendegeteket lehet olvasni szerte az interneten, halálosan unalmas megfogalmazásokban. De mi az infláció az egyszerű ember szemével nézve? Az nem más, mint az életünkből eladott idő értékének…..
Andy73 2021.11.07 09:12:15
@Vén motoros: hiperinflacional nagyobb a kamat, de a tőke/ kötvény értéke is rohamosan csökken, ha a kamatot feleled. És közben minden drágul, a kaja is. Ha akkor a tőke egy részét befektetted volna, mondjuk ingatlanba, akkor most a sokszorosat érné.
Andy73 2021.11.07 09:26:59
@Diorella Queen: az ország a világ gazdagabb feléhez tartozik, a világ nagy részén sokkal nagyobb szegénysegben élnek. A nyugattól való lemaradást főleg a 40 év kommunizmus okozza. Annak a behozasara több mint 40 év kell, de már sokat csökkent a különbség és a lemaradás.
Andy73 2021.11.08 08:21:31
@Diorella Queen: rosszul tanultad.
Világbank: a romániai GDP idén először meghaladta a magyarországit Economica.net 2021. október 30., szombat, 13:44 Romániában idén először haladta meg az egy főre eső bruttó hazai termék (GDP) mértéke a magyarországi mutatót, és ha marad ez a tendencia, akkor két éven belül Lengyelországot is…..
Andy73 2021.11.06 13:30:11
@a nagy hohoohooo: a boszme csak a sajat kormányáról beszélt Őszödon, az előző másfél-ket évről. De jövőre már nem ez fog dönteni, bár az azért számítani fog, hogy mennyire tud a háttérben maradni. Ez a jelek szerint nem nagyon megy neki, így továbbra is a kerékkötője a kormányváltásnak.
Romlik a pénzünk. De van, aki azért jól jár...
Andy73 2021.11.01 10:15:15
@Andy73: a látványos illusztráció pontosabb lenne, ha ő állna a magasabb lépcsőfokon, és onnan lépne még feljebb. Te pedig az alacsonyabb lépcsőfokról lépsz még lejjebb. A való világban nincs találkozás a lépcsőn.
Idejétmúlt lett a régi vicc, mely szerint az újszülött kisbabáról kérdezik a szülőket: – Kisfiú vagy kislány? A válasz: – Majd 18 éves korában eldönti. A "szép új világban" már nem kell várni a nagykorúságig, az óvodások is eldönthetik, hogy fiúk vagy lányok szeretnének-e lenni. A Daily Mail-ben…..
Az "Elkxrtuk" költségvetése meghaladja az 1,14 milliárd forintot, amihez az alkotók 343 millió forint társasági adókedvezményes, azaz közvetett állami támogatást vehetnek igénybe. Ennyi pénz megy el arra, hogy aztán a filmre, mint hiteles kordokumentumra hivatkozhassanak, amelyben kitalált (azaz…..
Futás közben legtöbb esetben mindig mozog valamelyik testrészünk. Ez a mozgásfajta segíthet minket eljuttatni a flow állapotába, ha kellően nehéznek bizonyul a táv, ugyanakkor még teljesíthető. A ciklikusan ismétlődő mozgás az agyban is és az egész testben sajátos élettani változást okos. Az…..
Végigolvastam, inkább csak összefoglalóként, a lengyel és magyar vita lényegét, amely végső soron az EU-s és nemzeti jog elsőbbsége körül forog. Az összefoglaló bizonyos interpretációival nem teljesen tudok azonosulni (úgy érzem, hogy pl. a "liberális demokráciának" nevezett berendezkedés…..
Most olyan választás jön, amelyet akkor is a Fidesz nyer, ha elveszíti azt. Körülbelül így lehetne megfogalmazni azt a vélekedést, amely mostanában ugyanúgy megjelent mind ellenzéki körökben, mind kormányoldalon. Nem alaptalan ez a felvetés, hiszen a Fidesz látványosan építi azt a gépezetet, amely…..
Showtime! Békamenet 2021.10.24 10:23:00
Az idei október 23-i nemzeti ünnepre a Kétfarkúak is készültek, szintén békemenettel és Stop mindenki! jelszóval. Déli 12-re hirdették a gyülekezést az Oktogonra, Kovács Gergő pártelnök úr egy interjúban külön felhívta a figyelmet, hogy mindenki legalább 10 órával korábban induljon el, nehogy…..
Andy73 2021.10.24 16:30:17
@6.Lenin: ez viszont igaz
Csak hihető hazugságokkal érdemes kampányolni. A politikai marketing e kikezdhetetlen törvényét meg lehet sérteni, de annak súlyos következményei lesznek. A Fidesz most úgy tűnik, hogy a politkai sci-fi és hitelesség közti szűk mezsgyére tévedt, és ha nem térnek vissza a hihető hazugságok világába,…..
Forrósodik a hangulat az ellenzéki miniszterelnök -jelöltek körül. Az első kör végén Karácsony lemondott, Jakabot kiejtette Márki-Zay, Fekete-Győr meg kiejtette saját magát. Nézzük a dolog jó oldalát, neki legalább nem kellett hozzá segítség. Aztán a második forduló végén Márki – Zay kiejtette…..
„Van egy nyugdíjprémium, amit fognak kapni, Feri bátyám. Novemberben egy nyolcvanast, és a következő évben pedig február közepén szerintem meg fog kapni egyhavit. Még azért küzdenem kell kicsit, mert ne kétheti legyen, hanem egyhavi, de rajta vagyunk a szeren. Ott loholok a pénzügyminiszter nyakán”…..
 A hírhedt (Gyurcsánymentes) Gyurcsány-film kapcsán az elmúlt napokban felpörgött a propagandagépezet: előbb a gyártó-forgalmazó Kálomista Gábor vádolta be nemzetközi összeesküvéssel a filmjét figyelmen kívül hagyó mozihálózatokat a tőle megszokott suttyó stílusban, majd a természetesen "semmit nem…..
Andy73 2021.10.11 09:30:06
@danialves: attól, hogy nem nagy művészi alkotás, még játékfilm, ahogy az amerikai filmek, meg általában a populáris mozifilmek nagy része. Persze minden a definícióktol függ. Mivel profi színészek, színművészek játszanak benne, még művészi is lehet. Egyébként kritika is ezerféle lehet, nem kötelező róla pártpolitikai szempontból írni. Lehet, hogy a legtöbben úgy fognak, de lehetnek kivételek, akár te is.
Andy73 2021.10.11 11:03:47
@danialves: A megértés mindig szubjektív, és sohasem tökéletes. Sőt, vannak olyan elméletek is, hogy megértés nem is lehetséges, csak félreértés. Talán te is hallottál már erről... Így tehát érdekesek az üzeneteid, de tényleg nem tudhatom, mi jár a fejedben.