Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Andy73

0 bejegyzést írt és 3169 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon érdekesek a gazdasági tendenciák mostanában, annyira gyorsan változnak, hogy még a szakértők sem érték utol magukat rendesen. Érdemes összegezni az utóbbi évek tendenciáit, aztán megnézni, hogy milyen kép rajzolódik ki mindebből. 1.Úgy lettünk „fejlett ország”, hogy közben paradox módon…..
Ideo-logikák A húsvét szentsége 2024.03.31 10:45:43
Amikor elfogadjuk valaminek a szentségét, akkor lemondunk arról, hogy részekre bontó analitikus tudással közelítsünk hozzá, tehát a megismerés másfajta módjait választjuk ilyenkor, például az átélést vagy az érzelmi hatások megfigyelését, vagy egyfajta döntés lehet az is, hogy a periferikus látáshoz…..
A randizás mint műfaj keveseknek megy problémamentesen, fiatalon elkezdeni is bonyolult, de mikor már egyszer azt hittük, hogy vége a bénázásnak és nem kell többé kezünket tördelve toporognunk, gyomorideggel készülődnünk, azon agyalnunk napokig, hogy mit vegyünk fel és mit ne… nos, lehet, hogy még…..
Immár tizenhárom éve veszek részt  az önkormányzat Március 15-i és Október 23-i ünnepségein. Mind a megjelentek létszámában, mind tartalomban egyre silányabbak e rendezvények - lényegében megszüntek közösségi rendezvényként funkcionálni. Az idei március 15-ét 14-én tartották...  Negyven ember…..
                       Levélírónk a szingliélet és sok csalódás után új kapcsolatra talál. Amikor itt is felmerülnek ugyanazok a problémák, leül a pasijával megbeszélni, anélkül, hogy őt akarná kihozni hibásnak. Aztán rájön valamire: ha egy férfit egyszer már megcsaltak, onnantól kezdve örökké…..
  Egy éve hunyt el Tamás Gáspár Miklós, ennek emlékére a Partizán közzétett egy 2020-ban készített, eleddig kiadatlan interjút. Esküszöm: minden egyes mondatnál a falat kapartam. TGM kapcsán mindig az a kérdés motoszkált bennem, hogy egy ennyire művelt, s hitem szerint jó szándékú ember miként…..
Azt hiszem, mindannyiunkkal történt már olyasmi, hogy egy jól induló reggel után bementünk a munkahelyünkre és elkezdtük magunkat kollégáink panaszkodása miatt hirtelen rendkívül rosszul érezni. Vagy esetleg valami hasonló is, mint velem és a kislányommal még régebben. Ő azokon a…..
Azt a fantasztikusan gyors és alapos Telex-es újságíró, Lengyel-Szabó Péter, már kiderítette, hogy félreértés, miszerint Erdő Péter lenne a legesélyesebb jelölt Ferenc pápa örökébe lépni (lásd a mellékelt linket!). Nem igaz, hogy a magyar katolikus egyház feje, Erdő Péter bíboros volna Ferenc pápa…..
Újév, új remények. De miben is reménykedünk? Az ember mindig szebbre és jobbra vágyik, ez valahogy így is „normális”. Még „nagyjaink” is mindig azt mondják, ha nincs fejlődés, az egyenlő a visszalépéssel. Olyan szempontból biztosan, hogy ha a többiek előrébb jutnak, akkor rossz látni, hogy…..
Nekem is van „megfejtésem” az Orbán-rendszer (vagy a NER rendszerének) mibenlétét illetően, láttam és hallottam számos elemzést, de néhányan szerintem egy kicsit túlbonyolítják: egyszerű és következetes rendszerről van szó, ami néhány kulcsszóval jól jellemezhető. Nem szabad naivnak lennünk és…..
                       Levélírónk egy érdekes dilemmát küldött nekünk: mennyire igaz az a legenda, miszerint egy negyvenes férfi még simán válogathat a 25-35 éves nők között, tud keresni és találni is? Ezt persze az érintett férfiak hangoztatják előszeretettel, de hogy ez alapján dobni egy működő…..
Andy73 2023.12.29 14:29:21
@kiskutyafule: mindenkiről csak egy képet látsz, amíg jobban meg nem ismered. A mi családunk mindenesetre nem csak egy kép. Én csak szórakozásból olvasom ezt a blogot, nem ismerkedési szándékkal.
Andy73 2023.12.29 19:22:49
@Lorrh: több olyan nőt is ismerek, aki tanult, diplomás, teljes állásban dolgozik és emellett négygyermekes családanya.
Na erre varrjatok gombot!
Nem kell általánosítani. A tanulás, karrier és a család összeegyeztetese tényleg nem könnyű, de nem is lehetetlen.
De egy családhoz nemcsak anyára, hanem apára is szükség van, két felelősségteljes emberre, akik nem csak csajokat és pasikat keresnek...
Andy73 2023.12.29 23:48:56
@God Harald: ez alapvetően egy társkereső oldal, a sztorikat csak azért írják, hogy azokkal felkerüljenek az indexre, ami így elég nagy reklámot biztosít nekik.
Ott a felhívás, hogy regisztrálhatsz, de a sztorikat anélkül is olvashatod, és azok néha szórakoztatóak, meg a kommentek egy része is.
                       „Adtam neki egy önismereti könyvet ajándékba, és azóta ugyanott van, ahova akkor lerakta, a szalaggal átkötve, ki se nyitotta” – Levélírónk előtt lepergett, mi lenne, ha a pasijához költözne? Semmi: sajnos szó szerint. Közös programokat már nem csinálnak, a csaj barátait nem…..
Andy73 2023.12.28 13:16:24
@kiskutyafule: amit nemzeti lozungoknak hívsz, az nemcsak a születésszámot befolyásolhatja, hanem azt is, hogy egyáltalán itthon maradjanak a fiatalok, és itt alapítsanak családot. A környező országok többségéből sokkal nagyobb a kivándorlás, mint nálunk.
Andy73 2023.12.28 13:54:08
@kiskutyafule: magadról írsz?
Andy73 2023.12.28 14:01:45
@kiskutyafule: igazad van abban, hogy sokan elmennek, és abban is, hogy vannak komoly problémák. Ezzel együtt aki vágyik családra, így is belevág, vagy itt, vagy külföldön. És a világ nagy részén még sokkal rosszabb a helyzet, ezért a kivándorlók helyébe jönnek a bevándorlók - csak persze nem feltétlenül arra településre, így sok helyen drasztikusan csökken a népesség.
                       Az anyuka aggódik a 29 éves fia miatt, aki még otthon él vele. Azért szeretné, ha lenne tartós valakije, mert ha megszokja a magányos életmódot, nem lesz normális kapcsolata, ahol továbbfejlődve megtanulhatná az együttélés alapjait.                                …..
Andy73 2023.12.16 11:41:38
@God Harald: ha a fiad talál magának valakit, akivel családot is alapítanak, akkor utána közösen fizethetnek a hitelt. Ha vége a törlesztésnek, akkor legalább utána nem kell fizetni, öreg korukban is albérletben élni.
A másik, hogy a bérbeadók is szelektálnak a bérlők között, főleg a jobb és nem túl drága ingatlanoknál. Amíg fiatal és egyedülálló, addig könnyen tud bérelni, de ha öregebb vagy családos, már nem annyira.
Andy73 2023.12.16 13:30:27
@Sadist: nem rólam van szó, hanem a mama kedvenceről.
Andy73 2023.12.16 14:14:28
@Sadist: nekem nincs ilyen problémám
Orbán, akárcsak Putyin, Ukrajnát abszurd, mesterségesen létrehozott államnak tartja és egyáltalán nem tartaná bajnak, ha megszűnne. Ebben az esetben Magyarország, élve a „szuverenitás” adta jogával, elhagyhatná a liberális, „sorosista” EU és NATO hatalmi tömböt és csatlakozhatna a Záhonynál kezdődő,…..
                       Levélírónk nem ismer kompromisszumokat randizás során, hiszen ha valaki úgy dönt, hogy megosztja magát valakivel, akkor ne alkudjon meg semmiben és ne adja alább az igényeit. Mert később megbánhatja. Nem akar folyamatosan küzdeni, jól akarja érezni magát a kapcsolatban. Vajon…..
                       „Azt is unom, hogy amikor a szüleim, vagy a barátaim kérdezik, van-e már valakim, akkor mindig ugyanazt kell felelnem” - Levélírónk pár csalódás után már nem annyira válogatós, de még így is belőtt magának egy minimális elvárási szintet, amiből nem tud, és nem is hajlandó…..
Andy73 2023.12.07 10:15:26
@Vén motoros: még csak harmincas, bár utána tényleg gyorsan jön a negyven is... És nyilván a megfelelő korosztályban kell neki gondolkodni, akkor nem kell akkora kompromisszumot kötni. A gond csak az, hogy az évek múltával egyre fogy a szabad férfiak és nők száma is, így kisebb a választási lehetőség. De ha valaki az elváltakat is bevállalja, akkor megint nagyobb a választék, csak az is egy kompromisszum, főleg, ha gyerekek is vannak.
                       A pasi idén lett 50, és igen nehezen viseli. Már előtte is sokat panaszkodott arról, hogy őt az élet mennyire nem kínálta meg lehetőségekkel, és ez Levélírónk szerint csak fokozódni fog. Milyen eszközökkel lehet meggyőzni egy férfit arról, hogy maga helyett azért a…..
Andy73 2023.12.06 16:54:29
@Chendrys19: persze jobb fiatalabb korban, de jobb későn, mint soha. Ebben az esetben viszont még fel sem merült a téma, így felesleges rugózni rajta ismeretlenül.