Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fatyol11

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy ismerősöm Facebook oldalán egyre gyűlnek a menekültellenes posztok. Ami számomra alapból visszataszító, mert nem szeretem, ha valaki bedől a propagandának, anélkül, hogy körbejárná a témát több oldalról is. Csakhogy az illető jó pár évvel ezelőtt, a kilencvenes években átmenekült Romániából…..
fatyol11 2016.08.02 17:40:50
Romániából Magyarországra: gondolom mert magyar volt, és ezt tudta is papírokkal igazolni, azaz az igazságtalan elcsatolás okán elszakították az anyaországtól. Magyarországról az USA-ba: a kommunista országokból nyugatra hivatalosan lehetett menekülni politikai okok miatt. Ez ma is érvényes a mostani maradék komcsi országokra. De mindezt hosszú várakozás után (sokszor 2-3 éves) lágerekben kapták meg, miután MINDEN iratukat leellenőrizték, és az adott menekült családját visszamenőleg is, amiket papírokkal, dokumentumopkkal kellett igazolni, és ez az ENSZ 1951-es törvénye alapján. Amiben még a mai napig az van benne, hogy a menekült KÖTELES magát a már biztonságos országba érve a legközelebbi hatóságnál leadni, igazolni, és megindokolni a menekülése okát, és megvárnia, hogy adott ország elfogadja-e a menekült kérelmét,. Ugyanis ez a tömeg NEM menekült addig, ameddig az ügyét le nem tárgyalják, és hivatalosan nem nyilvánítják menekültnek. Addig csak menekült kérelemért folyamodik, de papírok nélkül ez semmiféle törvény alapján nem lehetséges! Gazdasági menekült fogalom NINCS a világ egyik országának a menekültpolitikájában sem. Arra van egy másik lehetőség: munkavállalási vízum kérelem. A kettő nem ugyanaz! Másrészről: A fociedző aki arra nyivárgott, hogy őt felrúgta az újságírónő: azért törte át a saját gyerekével a rendőrkordont, mert kértek tőle papírt!!! a nemzetközi menedékkérelmi törvények alapján! Mint kiderült minden oka megvolt rá, hogy ne adja oda: Al-Nusra tag, amelyik milicia az ISIS egyik legnagyobb pártolója, és jobbkeze, amelyik még az ISIS-nél is erőszakosabb. Ez azóta már többszörösen bizonyított, tehát a fickó egy tömeggyilkos. Amikor az eset történt, akkor a haza média szerint az Al-Nusra csak moderaált ellenálló volt, manapság már mindenhol a legmocskosabb, léegveszélyesebb tömeggyilkosoknak tartják.
Kötőszó Létezik pokol 2016.07.07 07:34:00
Első nekifutásra felálltam a tv elől, és köszönöm, nem kértem a Breaking Bad című nagyon népszerű sorozatból, végül mégis rendületlenül végignéztem. Megkövülten ültem a képernyő előtt, és revelációszerűen tört rám: A bűn valóságos. A bűn pusztító. A bűn széteszi, szétmarja az embert és…..
fatyol11 2016.07.07 16:37:01
Ledöbbentem. Komolyan. Ha valaki indokként hozza fel a hitét arra, hogy az alapállásból számára "nehéz" helyzeteket egy filmben nem tudja kezelni, akkor ott valami nagyon fals. Én is mélyen hívő ember vagyok, és éppen emiatt érdekel, hogy hogyan tud egy ember ilyen szinten mélyre jutni, mert úgy gondolom, hogy alapvetően - néhány tényleg születetten pszichésen beteg ember kivételével - a bűn, és a bűnnel szembeni érzéketlenség kifejlődése egy nagyon lassú, és apró mozzanatokból épült út eredménye, amely sokszor az alapvetően jószándékú embert is képes a legméyebb mocsokba is belemerülni. (sőt éppen ezen emberek érzékenysége okán főleg ők azok, akik ilyen helyzetbe kerülhetnek, és itt válik egyértelművé, hogy a gonsoz mennyire, de mennyire gonosz). A brutalitás sok volt a filmben?? Hm.. Egy kis történelmi visszatekintés során gyorsan szembesülhetünk a ténnyel, hogy ezek a jelenetek laposkúszásban vonulhatnak a kereszténység kezdetekor történtek mellett. Ájtatos szemlesütéssel nem tünteti el senki sem a bűnt, attól még ott van, attól még létezik a szomszédodban, az utcádban, körülötted mindenhol, csak képmutatás ez a "hívő ember végig tudja-e nézni" szöveg. Hogy a film alapján szembesül egy hívő azzal, hogy a bűn valóságos, az régen, nagyon régen rossz, főleg, ha adott illető még oktat is, publikál... Mégis mit?! Elnézést a megfogalmazásért, de attól, hogy letakarom a bűzölgő trágyadombot csipketerítővel, attól még az ottmarad, bűzölög, és nagyon vaknak kell ahhoz lenni, hogy a nagy ájtatosságban ne tűnjön fel. Azt gondolom, hogy egy hívő embernek meg kellene találnia Walterben az esendő embert, és hívő ember nem mondhat ilyet: a lelke teljesen meghal. mert ilyen nincs. Waltert éppen annyira szereti az Isten, mint az itt író ájtatost, aki repülősóért kapkodott a sorozat nézése közben, sőt a döbbenet, hogy adott ember még folyamatosan ítélkezik a főszereplő felett, miközben a kereszténység lényege, hogy keresd a bűn mögött Isten gyermekét, és ne ítélj, mert az ne a te, hanem az állam, és Isten dolga. A mi dolgunk, hogy vegyük rá a lelket, hogy nézzen szembe a bűneivel, vállalja azokat, hogy ezzel - az igazsággal - közelebb kerüljön Istenhez.
fatyol11 2016.07.07 16:43:38
@annamanna: " A nyolckerben mindenki pontosan tisztában van azzal, mi a húsvét lényege. De a sorozatbeli amerikainak ez valahogy kimaradt? "

Javíts ki ha tévedek, de én úgy tudom, hogy a cigányság alapvetően nagyon erősen hívő. Így egy hívő közösséget állítasz szembe egy országok (államok) közösségének a lakosságával. Mi volna, ha a mexikóikat hoztad volna fel példaként (jócskén voltak a sorozatban), mert én biztos vagyok abban,. hogy ők nem csak ismernék a Húsvét jelentését, hanem azonnal idéznének a Bibliából. Ezzel szember egy átlag magyar ember egyenesen hidegrázást kap mindenféle vallás emlegetésétől, mint ahogyan az átlag amerikai is (bármennyire is próbálta eddig a média amerikát kereszténynek beállítani, nem az. Rengetegen nem foglalkoznak semmiféle vallással, mint ahogyan Európában sem). Jessi nem lelt Jézusra..

"Aki keres, talál, ezt megígérte Jézus. Aki nem találja meg, az nem keresi. És vajon miért nem? Mert valószínűleg túlságosan öntelt hozzá, és nem hajlandó megalázkodni, még Isten előtt sem." -én ezt találom végtelenül öntelt megjegyzésnek. Ahhoz, hogy egyáltalán tisztában legyen azzal, hogy "aki keres talál" kellett volna valaki körülötte, aki ezt elmondja neki. Jessy alapvetően egy ártatlan, eltévedt gyerek. Könnyű felette ítéletet mondani, amikor meg sem opróbáltad neleélni magad a helyzetébe, nemhogy járni a cipőjében.
  Tojás, tojás, tojás.... mindenhol tojás!   Tojás-diéta 2 hét alatt mínusz 7 kg!   Két hét alatt mínusz 5 – 7 kiló!..
fatyol11 2016.06.18 16:27:28
@Koenigsberger:Én nagyon alacsony szénhidrát diétán vagyok, szinte ugyanez a kaja. Nos mióta se kenyér, se semmiféle szénhidrát, azóta SEMMI sem fúj fel. Sem a főtt tojás, sem a káposzta, sem a brokkoli, semmi. Kb mintha 20 évvel fiatalabb lennék úgy érzem magam. Úgyhogy bármennyi k-betűs zöldséget megehetünk (a férjem is csinálja) nincs fingás. 52 kiló amit szeretnék elérni (amennyire le akarok fogyni), ha ezzel két hét alatt elérném, én örömtáncot járnék komolyan.
“már bánom, hogy nem a németek nyerték meg a háborút" Bochkor Gábor a műsorvezető társai – István Dániel és Bella Gabriella – röhögésével körítve, ma élő rádiós adásban fájlalta, hogy nem a náci Németország győzött a II. világháborúban. Az eset a Music FM kereskedelmi rádió Önindító című reggeli…..
Valld be, a következő lista nélkül nem lenne teljes az életed a továbbiakban! Böngészd végig, lepődj meg és tanulj belőle, hogy legközelebb ne kövesd el ezeket a hibákat! Összeszedtünk pár olyan élelmiszert (és még mást is), amit soha nem szükséges hűtőben tárolnod!..
fatyol11 2016.05.12 08:46:01
@Nand: már megbocsáss, de szaros tojás mindenhol szaros, szerintem szart senki sem szeret tárolni. Úgyhogy az érvelésed itt megdől. Arra nem gondoltál még, hogy alaposan megmosod miután hazaértél, és úgy tárolod???
Ez a menzás sztori nem hagyott nyugodni. Ahogy több kollégámat sem. A Facebookon kialakult ádáz vita hatására úgy döntöttem: személyesen tapasztalom meg a megújult iskolai kosztot. Névtelenül, titokban, épp, hogy nem álruhában, mint Mátyás király. A tapasztalatokról,…..
fatyol11 2015.11.17 17:36:50
@lesz: leírták a cikkben, hogy a levesek tartalmasak voltak. tehát nem csak "víz", másrészről a leves feladata nem az, hogy főételként szolgáljon. Én semmiféle hányadékszínű valamit nem láttam. Azért kell zöldséges mártással leönteni a húst, meg a tésztát, mert a zöldség alapbólszükséges az egészséges táplálkozáshoz, másrészről hús simán tésztával baromira száraz lenne. Az hogy szerinted a vadas undorító, az a te egyéni szocproblémád, volt idő nálunk, amikor a 3 éves fiam nem is volt hajlandó mást enni, és mert már nem győztem neki főzni, ezért kénytelen voltam időnként fagyasztottal kiegészíteni. Valószinű azért nem szereted, mert sokak szerint a vadast sárgarépából kell készíteni, és az valóban szar. An én nagyanyáméknak újpesten vendéglőjük volt, és engem ő tanytott meg a vadas főzésére, és örök életre rajongójává váltam egészen pici gyerekkorom óta. A hal, és a belsőség szintén zenész, az egyik legértékesebb táplálék. Szóval ha csak húst kapnának, az nagyon is nem lenne nekik jó, boritékolt végbélrák 40 éves kor után a te általad javasolt menü. Ha én úgy főznék itthon, mint amiket te felsorolsz akkor én köpném szembe magam, engem nem vágnának ki, mert ugye nem szakácsként vagyok jelen a családomban. De a húson-krumplin felnőtt férjem rajongójává vált a brokkolinak, spárgának, nyers zöldségeknek, eszünk mindenféle belsőséget, nagyon sokszor halat, kagylót, rákot, sushit, és persze húst. És persze a gyerekek is. Bele is zakkannék agyilag ha nekem minden áldott nap tésztát, meg húst kellene készítenem, na az volna a pocsékolás netovábbja! Ugyanis elpocsékolnám a családom egészségét, a finom ételek, és a választékosság élményét, az elkészítésük élményét. Én már megbocsáss, de a lecsósvalami, az lecsós máj, és azt rizzsel eszik. A nokedlival jó nagy segget lehet növeszteni, a rizsben viszont majdnem minden benne van, amire egy embernek szüksége van.