Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tees06

325 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta gondolkodom már ezen a bejegyzésen, de mindig húztam, halasztottam. Nem igazán tudtam rávenni magam, mert soha sem szerettem búcsúzkodni. Azonban tény, hogy az elmúlt időszakban nem sok időm maradt a blogra, és bár szerettem volna újraéleszteni, de most nem megy. Valahogy úgy érzem, hogy…..
tees06 2018.03.28 19:28:46
@Vhrai: Köszönöm, és ennek örülök. :) Ilyenkor kedvem lenne újrakezdeni, de most kell egy kisebb, vagy hosszabb szünet. Aztán majd talán más formában. :)
Cím: Lány ​a tükörben Szerző: Cecelia Ahern Fordító: Szili Orsolya Kiadó: Atheneum Kiadó Oldalszám: 130 oldal Kiadás éve: 2013 Cecelia Ahern írta azt a romantikus kötetet, amely az egyik leghatásosabb olvasmányom volt a műfajban. Az Ahol a szivárvány véget ér c. kötet nemcsak számomra volt…..
Cím: Tizenhárom okom volt… Szerző: Jay Asher Fordító: Farkas Orsolya Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Oldalszám: 264 oldal Kiadás éve: 2017 A közel 10 éve alkotó Jay Ashernek első regénye volt a Tizenhárom okom volt…, amely gyorsan meghozta számára a sikert. A 2007-ben megjelent kötet mai napig is…..
tees06 2017.11.15 16:16:34
@Vhrai: Igen, valahogy én is így érzem. Bár ez sem rossz, csak egyszerűbb. A sorozat valahogy többoldalúbb :)
Könyvvilág Elfeledett csillag 2017.11.02 10:15:14
Cím: Number the Stars / Számláld ​meg a csillagokat Szerző: Lois Lowry Kiadó: Laurel Leaf Oldalszám: 138 oldal Kiadás éve: 1998 Lois Lowry amerikai szerzőt leginkább Az emlékek őre c. disztópia sorozatáról ismerhetjük, de számos más könyvet is írt a sikeres és népszerű sorozat mellett. A…..
Cím: Sárkánycsalogató Szerző: Virág Emília Kiadó: Athenaeum Kiadó Oldalszám: 328 oldal Kiadás éve: 2016 Virág Emília Sárkánycsalogató c. első könyve 2016-ban jelent meg, és a kötet legelején olvasható egy rövid bemutatkozás. Ez alapján számomra azonnal szimpatikussá vált, hiszen már ott is…..
tees06 2017.09.29 20:14:06
@Vhrai: Örülök neki. Szerintem neked is tetszeni fog. Nekem nagyon bejött. :)
tees06 2017.10.08 20:31:05
@Anitiger: Én is hasonlóan érzek vele. Majd hamarosan beszerzem a második kötetét is, de most annyi határidő sürget. :) Kicsit pihen a blog.
 Hamarosan ismét elkezdődik a 14. évad, és mivel idén kimaradt az évad összegző írásom, ezért most felelevenítem, hogy mégis mi történt a 13. évadban. Összességében sokkal jobban élveztem ezt az évadot, mint az előzőt, bár itt is azt éreztem, hogy kissé döcögősen indultunk, de valójában egy egészen…..
Cím: A New York-i Intézet csatája / Igaz szerelem (és egy első randi) Szerző: Cassandra Clare - Sarah Rees Brennan - Maureen Johnson Fordító: Kamper Gergely Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Oldalszám: 60 oldal Kiadás éve: 2014 Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan és Maureen Johnson közösen írták a…..
Cím: Halálparancs Szerző: James Dashner Fordító: Havadi Krisztina Kiadó: Cartaphilus Kiadó Oldalszám: 390 oldal Kiadás éve: 2015 James Dashner jól ismert szerzővé vált az Útvesztő trilógiájával, és bár szerettem ezt a sorozatot, de az Útvesztő annyira nem tartozott a kedvenc disztópiáim közé.…..
Cím: I was here Szerző: Gayle Forman Kiadó: Simon & Schuster Oldalszám: 288 oldal Kiadás éve: 2015 Gayle Formant leginkább a Ha maradnék és a Hová tűntél? c. regényei után ismerhetjük, de a szerzőnek már több nagyszerű kötete is megjelent. Fő közönsége a fiatalabb korosztály, és az Itt…..
Könyvvilág Nyárösszegzés 2017.09.02 13:43:53
Kissé eltűntem most az elmúlt napokban, ugyanis összesűrűsödtek most az események. Egy darabig nem voltam itthon, így ezért sem tudtam írni, és utána rendbe kellett ismét szedni a dolgokat. Nehéz visszarázódni a hétköznapokba, de mindenképpen írni akartam egy nyári összegzést. Sok minden történt, és…..
Cím: Az ​Ezüstfiú Szerző: Kristina Ohlsson Fordító: Bándi Eszter Kiadó: Animus Oldalszám: 256 oldal Kiadás éve: 2015 Kristina Ohlsson svéd szerző, aki Kristianstadban nőtt fel. Stockholmban politikatudományt tanult, majd pedig több szervezetnél is dolgozott. Első regénye a Mostohák címet…..
Szerző: Camilla Läckberg Cím: A toronyőr Fordító: Dobosi Beáta Kiadó: Animus Kiadó Kft. Oldalszám: 400 oldal Kiadás éve: 2015 Camilla Läckberg az egyik kedvenc svéd szerzőm, aki 2005-ben nyerte el az Év Írója díjat Svédországban. Eddig folyamatos meglepetéseket okozott nekem, és mindig bátran…..
Cím: The ​Ice Dragon – A jégsárkány Szerző: George R. R. Martin Fordító: Bujdosó István Kiadó: Alexandra Oldalszám: 120 Kiadás éve: 2016 Ki ne ismerné George R. R. Martin nevét? Szerintem kevés ilyen ember létezik, hiszen a Trónok harca sorozat világhírűvé tette. Az egyik legnépszerűbb…..
Cím: Túl szép Szerző: Rácz - Stefán Tibor Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Oldalszám: 392 oldal Kiadás éve: 2015 Aki rendszeresen olvas könyves blogokat, minden bizonnyal ismeri Rácz – Stefán Tibor Sorok között c. könyves blogját is. Azonban nemcsak könyves bloggerként tevékenykedik, de két regénye…..
Legutóbb Hollandia két jellegzetes könyvtárát ismerhettük meg, most viszont kissé délebbre utazunk. Úti célunk Svájc, amely egyébként az egyik kedvenc országom az alpesi tájaival és nyugalmat árasztó zöld területeivel. A Sankt Gallen-i kolostor évszázadokon át Európa egyik legjelentősebb apátsága…..
Cím: Magisztérium 3 – A bronzkulcs Szerző: Holly Black - Cassandra Clare Fordító: Komáromy Zsófia Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft. Oldalszám: 280 Kiadás éve: 2017 Holly Black - Cassandra Clare sorozata igazi kedvencem lett, és emiatt kissé nehéz is írnom róla objektíven. A vaspróba 2014-ben…..
Mindig is fontosnak tartottam, hogy a blogon ne csak könyvekkel kapcsolatos bejegyzéseim legyenek, és most éppen ezért indítok egy mini sorozatot. Számos könyvtárakkal kapcsolatos összeállítás olvasható, amelyben lenyűgöző képeket láthatunk az épületekről, de szinte semmilyen információt. Éppen…..
Cím: A fiú Szerző: Lois Lowry Fordító: Dobosi Beáta Kiadó: Animus Kiadó Kft. Oldalszám: 302 oldal Kiadás éve: 2015 Lois Lowry Az emlékek őre c. regénye örök kedvenc lett számomra, és mióta olvastam az első részt, alig tudtam megállni, hogy azonnal folytassam. Azonban a sorozat többi kötetéről…..
Cím: Hírvivő Szerző: Lois Lowry Fordító: Csatári Ferenc Kiadó: Animus Kiadó Kft. Oldalszám: 168 oldal Kiadás éve: 2007 Miután olvastam az Emlékek őrét, Lois Lowry az egyik kedvenc szerzőm lett. Megszerettem a történetét, és gondoltam az sem véletlen, hogy ez a kötet az Év Legjobb Könyve díjjal…..
Szerző: Camilla Läckberg Cím: Ártatlanok Fordító: Dobosi Beáta Kiadó: Animus Kiadó Kft. Oldalszám: 392 oldal Kiadás éve: 2016 Camilla Läckberg az egyik legnépszerűbb svéd szerző, aki 2005-ben nyerte el az Év Írója díjat Svédországban. Első regénye a Jéghercegnő azonnal bestseller lett, és…..
tees06 2017.07.31 21:14:34
@Vhrai: Ez a nyolcadik rész és eddig kilenc van. Én az első négy kötetet nem olvastam, de ha befejeztem a kilencediket is, akkor majd elkezdem onnan. (Amikor elkezdtem a sorozatot, akkor nem tudtam, hogy sorozat, így az ötödik résszel kezdtem azonnal, de így is érthető volt.) Egyébként most A toronyőrrel kissé elégedetlen vagyok, de a többi kötet nekem nagyon tetszett. :) Azt olvastam, hogy az első rész is erős kezdés volt.
tees06 2017.08.02 09:24:49
@Vhrai: Ugyan. :) Minimálisan összefüggnek, de nem a megoldandó ügyekkel kapcsolatban, hanem inkább a szereplők életével kapcsolatban. Az azonban nem olyan zavaró, és ezért lehet külön is olvasni őket.
Ma ünnepli 52. születésnapját J. K. Rowling, illetve ma van Harry Potter 37. születésnapja is. Ennek örömére összeállítottam egy rövid összegzést azzal kapcsolatban, hogy mi mindent is tanított nekem a sorozat. Többször is elolvastam már, és óriási kedvencem lett, de miután újra és újra olvasom,…..
Szerző: Ransom Riggs Cím: Lelkek könyvtára Fordító: Gálvölgyi Judit Kiadó: Kossuth Kiadó Zrt. Oldalszám: 468 oldal Kiadás éve: 2016 Közel két évvel ez előtt olvastam a legelső részt, és kissé sokáig váratott magára a befejező rész a polcomon, de végül elolvastam. Lehetséges, hogy sokaknak nem…..
Cím: Vészmadarak Szerző: Chuck Wendig Kiadó: Fumax Kft. Fordító: Torma Péter Oldalszám: 304 oldal Kiadás éve: 2016 Chuck Wendig számomra ismeretlen szerző volt, de amikor utána olvastam a munkásságának, akkor megtudtam, hogy már több regénye is megjelent, sőt forgatókönyvíróként és…..
A napokban láttam egy humoros mémet, amely arról szólt, hogy mi mindent is használhatunk könyvjelzőként. Nem tudom, hogy a legtöbben hogyan vannak, de nekem folyamatosan változik, hogy éppen mivel jelzem, hol járok. Soha sem szoktam behajtani a lapokat, de valójában nem vagyok rosszul ettől a…..
Cím: A hazavezető út minden reggel egyre hosszabb Szerző: Fredrik Backman  Kiadó: Animus Kiadó Kft. Fordító: Bándi Eszter Oldalszám: 96 oldal Kiadás éve: 2017 Évekkel először vettem kezembe az első Backman regényt, és szinte azonnal beleszerettem az író stílusába, humorába, az élettel…..