Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Kovács Gertrúd

107 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Karl Lagerfeld az a 85 esztendős koráig aktívan tevékenykedő zseni volt, aki mindig tudott a divat- és fotós szakmában újat mutatni, aki világéletében diktálta a divatot. Az a legenda volt, aki maga készítette a Chanel divatfotóit, akivel imádtak más tervezők együttműködni, akivel rajongásig…..
Ahogyan arról már többször írtunk, a My Other Bag és a Louis Vuitton évek óta csatároztak egymással a tárgyalóteremben és a bíróság is értékelte a My Other Bag által a fogyasztók elé tárt humort. Most viszont egy másik ügyben határt szabott a nevetésnek a bíróság: a dél-koreai székhelyű The Face…..
A Balenciaga divatmárkának 2018-ban több jogvitához volt köze, mint Kardashian-klánnak az elmúlt két évben. Év elején az egyik leghíresebb Balenciaga táska került bírósági kereszttűzbe, a múlt héten pedig a nagyon trendi és egyben igencsak mulatságos Balenciaga kulcstartó. Forrás: The Fashion…..
A Szerzői Jog a XXI. században blog immáron 3. alkalommal tart workshopot. Idén a szerzői jog és divat kapcsolatát kívánja előadásokon keresztül feltárni, melynek keretében a Divatjog csapata is előadást tart "A kreativitás határai - a divatjog" címmel.  A workshop programja itt található:     A…..
Több nagyobb hírportál hozta le a hírt, miszerint a Versace divatház gazdát cserél és a feltételezések szerint Michael Korshoz kerül a vállalat. A cirka 40 évvel ezelőtt, Gianni Versace által alapított divatcég egyike azon kevés luxusmárkáknak, amelyek "független" kézben vannak -  azaz például nem a…..
Christian Louboutin cipőit senkinek sem kell bemutatni. A francia divatmágus piros cipőtalpaival hívta fel magára a figyelmet, amik jogi védelméért mindent megtesz: elég csak a 2012-es Louboutin v. Yves Saint Laurent jogvitára gondolni, ahol az amerikai bíróság kimondta: a divatvilágban is lehet egy…..
Divatjog Blog Talár alatt 2018.08.12 17:22:32
Sok helyről lehet hallani, hogy a (magyar) jogászok jólöltözöttek - ezzel lehet vitatkozni vagy nagyban helyeselni a kijelentésre, egy biztos: javarészt a munkahelytől függ, mit viselnek a jogászok. A bíróságon az egyenlőség keretében a bírók, ügyészek, ügyvédek talárt viselnek, és gyakorlatilag…..
A szerzői jog, és így a divatjog világában is óhatatlanul találkozhatunk nagyon hasonló kreációkkal, de még történelmi szinten is bele-belebotolhatunk egyesek szerint teljes koppintásnak nevezett dizájnokba, outfitekbe. A divatiparban már megszokhattuk, hogy ez a terület egy végtelenül vékony…..
Tegnapi cikkünkben már kifejtettük, hogy Meghan Markle-nek milyen jogszabályi előírásoknak kellett megfelelnie, hogy hozzámehessen Harry herceghez, viszont a Royal Wedding a feminizmus és a faji megkülönböztetés szempontjából is kiemelt fontossággal bírt.  forrás: Getty Images Mint ahogyan az…..
2018-ban nem csupán az április bírt kiemelt jelentőséggel a magyar választópolgárok számára a kötelezettségek teljesítése szempontjából, hanem az adófizető magánszemélyek szempontjából a május is kiemelten kezelendő. Ahogyan azt már minden évben megszokhatták az érintettek, május 22. napjáig kell a…..
Divatjog Blog Pic of the day 2018.03.17 21:47:09
divatjog készítette ezt a képet...
Divatjog Blog Pic of the Day 2018.02.14 13:01:18
V day Modell: Alanna Arrington for Maxim magazine  Gilles Bensimon készítette ezt a képet.  ..
Divatjog Blog Pic of the Day 2018.01.10 09:55:44
Fotó: Patrick Demarchelier Modell: Cindy Crawford Forrás: The Red List..
Divatjog Blog Pic of the Day 2018.01.04 10:02:41
The Red List készítette ezt a képet...
divatjog készítette ezt a képet...
Divatjog Blog Pic of the Day 2017.12.20 09:59:00
Karman Jewelry készítette ezt a képet...
Divatjog Blog Pic of the day 2017.12.13 12:00:01
Gilles Bensimon készítette ezt a képet. #Repost @gilles_bensimon (@get_repost)・・・@karolinakurkova @elle_russia @lloydsimmondsmakeup #ekaterinaMukhina @mukhins @helenebidard @talentandpartner @brydgesmackinney_official ..
Idén is megrendezésre került a divatszakma egyik legjelentősebb eseménye, a Brit Divat Díjátadó. Tavaly már írtunk magáról a díjról, az arról szóló cikksorozatunk itt és itt érhető el.  A Brit Divattanács az idén az alábbi kategóriákban a következő személyeknek ítélte oda az illusztris…..
A Trump család elég kemény egy éven van túl, bírósági perek, vizsgálóbizottsági meghallgatások és hát ott van persze a világ egyik legnagyobb hatalmának vezetése is, no meg Ivanka saját cégének istápolása. Ivanka Trump cégét még 2016-ban perelte be az olasz Aquazzura márka annak apropójából, hogy…..
Sokszor szerepel a Divatjog blogon a fast fashion és nem éppen jó fényben. Felhívtuk már a figyelmet a környezetkárosító hatására, legyen szó a harmadik világ országairól, vagy az Amerikai Egyesült Államokról, de írtunk már a fast fashion gyártócégeinek munkaerő-kiaknázásáról és kizsákmányolásáról…..
Divatjog Blog Pic of the day 2017.11.15 13:17:08
The Red List készítette ezt a képet...
Divatjog Blog Pic of the Day 2017.11.08 08:37:41
Modell: Adriana Lima Fotó: Vincent Peters..
Divatjog Blog Pic of the Day 2017.10.27 13:26:15
SELF PORTRAIT, New York, 1966. Fotó: Richard Avedon Modell: Sophia Loren divatjog Instagram oldalán található ez a kép. Forrás: The Red List  ..
Peter Lindbergh: Annie Morton, Vogue Italia, Women N.Y.C., October 2000Forrás: The Red List Az egész világ döbbenettel figyeli a Hollywoodból kiindult zaklatási - immáron - világbotrányt, amelynek köszönhetően egyre többen mernek kiállni saját történetükkel a nyilvánosság elé. Nincs ez máshogy a…..
Divatjog Blog Pic of the Day 2017.10.20 13:56:12
divatjog készítette ezt a képet. Fotó: Szalai Imre..