Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Blogkocsma Vendég

28 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vendégposzt kocsmagomba konyhájából   Különféle gombóclevesekhez való vonzódásom lehetne közmondásos. Ez alkalommal az alább következő karfiol étel készült. Csak úgy a fejemből pattant ki, mint Zeusz fejéből Pallasz Athéné, a bölcsesség, és nem mellékesen a női munka istennője. (szerény is…..
Blogkocsma Töltött kelkáposzta 2022.09.09 07:00:00
- ki korán kel - Vendégposzt Kocsmagomba konyhájából Vonzódásom a különféle töltött káposztákhoz talán közismert ezen a blogon. Azonban ilyet még eddig én sem csináltam. Eszembe sem volt nekem a káposzta. Csak azt tudtam, hogy szombaton reggel, lehetőleg még 7 óra előtt oda kell érnem a…..
Blogkocsma Töltött nyakbőr 2022.06.30 07:00:00
Vendégposzt Látjátok Feleim Szümtükkel tollából.   A baromfi boltban véletlenül hozzájutottam egy jó adag baromfi nyakbőrhöz, amit azonnal megvettem, mert tudtam, hogy ebből jó ebéd lesz. Vettem némi csirkecombot is, mivel az szaftosabb, mint a mell, egyben ara is gondolva, hogy a kicsontozás után…..
Blogkocsma Kolbászgombóc leves 2021.03.18 07:00:00
Vendégposzt kocsmagomba konyhájából A kolbásztöltelékre illik úgy gondolni, hogy további ételek alapanyaga lehet. Ha már egyszer kész van, a finom, család ízlésének megfelelő, fűszeres kolbászhús, akkor a gondos háziasszony újabb fogásokat készíthet belőle. Ne szaladjunk előre. Mostanában nem…..
Vendégposzt Kocsmagombától Az őzlábgomba legjobb rántva. Azt mondják. Mindenképpen frissen szedett pár órás, vastag húsú kalapok. Lisztbe, tojásba, morzsába forgatva, mikor csak úszva sül a forró olaj tetején, majd hirtelen megenni, mielőtt még kihűlne. Ilyenkor sorban áll a család a tűzhelynél,…..
Blogkocsma Malackompót 2021.02.04 07:00:00
Vendégposzt Valkür tollából   Ezekben a home office-al terhelt időkben úgy rászoktam a főzős és kertészkedős videókra, mint egyszeri informatikus a robot pornóra. Így történt, hogy egy fárasztó nap után belebotlottam egy orosz nyelvű videóba, amin egészen konkrétan bőrös császárhúst főzött be…..
Blogkocsma Libacomb színesben 2021.01.02 07:00:00
Vendégposzt kocsmagomba konyhájából   Vagy inkább csak: libacomb egyszerűen. Egy blogkocsmai beszélgetés ösztönözte az írást, amikor arról beszélgettünk, hogyan nem szerencsés túlfűszerezni a libacombokat. Véleményem szerint a liba az az állat, ami gyárilag készen van. Így lett kitenyésztve, nem…..
Vendégposzt Kocsmagomba konyhájából   Ahogy sikerül módon. Történt pedig, hogy bevásárló központban járva, vadhúsokat látva, elcsábultam, és vásároltam egy adag kockázott szarvashúst. Lelki szemeim előtt egy tökéletes, burgundi mintára készült ragu lebegett. Boeuf bourguignon, ami ugyan burgundi…..
Vendégposzt MadMary "slow cooker"-jéből   Már régóta fontolgattuk egy „slow cooker” vásárlását, mégis csak pár napja szántam rá magam a cselekvésre – a végső döntésben pedig sokat segített kedves és tapasztalt kocsmatársaim egybehangzó lelkesedése e különleges főzőeszköz iránt. Kisebb űrtartalmú…..
Vendégposzt Fenchurch68  tollából   Erről az ételről évekkel ezelőtt olvastam, azóta piszkálja a fantáziámat, csak a recept szerint paradicsomszószban sülnek a kelkáposzta-töltelékek, és hát az feltűnően hasonlít a pk-ra, tehát tabu. Viszont most helyzet van, kell a hely a pici fagyasztóban, ki…..
Vendégposzt Fenchurch68 tollából   A december végi, január eleji hosszas töltött káposzta-diéta után valami könnyedebb, tavasziasabb ételre vágytunk. Eredetileg baconbe tekert csirkemájat szerettem volna sütni, de miután a boltban csak rápillantottam a májra, és a pult mögött a néni rögtön…..
Vendégposzt PiperPerabo tollából.   Van annak már vagy hat éve, hogy elhatároztam, szárított paradicsomot fogok készíteni. Gondoltam, nem lehet egy komoly kihívás. Kiteszem a napra és a többit intézi a természet. Intézte is. Csak éppen nem a kívánt vagy elvárt eredménnyel. Akkoriban még többféle…..
Vendégposzt Fenchurch68 telefonjából   (Szokás szerint előtte elfelejtettem hozzávalókat fotózni, közben meg vagy a fénykép lesz tökéletes, vagy a kaja ehető, úgyhogy elnézést a minőségért.) Nézegettük az egyik négybetűsben, hogy mit is kéne enni, és bár a legutóbbi pisztrángos kudarc…..
Vendégposzt kobold63 konyhájából   Gyerekkorom óta szeretem a kaparót rágogatni. Levesben nem annyira, mint kirántva. Az volt a kedvencem mindig. Talán, mert Édesanyám külön nekem készítette, persze lábas, kapirgatós csirkéről levágva. Mióta a konyhakész csirkét vesszük, ettől a csemegétől is…..
Blogkocsma Repül a, repül a ... 2019.06.14 07:00:00
Vendégposzt látjátok feleim szümtükkel tepsijéből   Azt mondják a lustának, ne tátsa a száját, nem repül bele a sült galamb. Pedig bizony repül. Csak nem a galamb, hanem az, aki szeretné megenni. Gyerekkoromban apám tartott galambokat, ezért számomra ez nem egy ismeretlen…..
Vendégposzt látjátok feleim szümtükkel tollából   Sokszor előfrodul, hogy az ember éhes, de nem tudja mit is szeretne enni. Azt érzi, hogy valami ízeset, finomat, no de mi legyen az? Édes, sós, savanyú, keserű? Micsoda kínzó kérdések. Nos én is megéheztem, de nem tudtam…..
Blogkocsma Tempura 2019.03.19 07:00:00
Vendégposzt kobold63-tól   Portugál misszionáriusok böjti ételéből Japán nemzeti eledele. A történelem folyamán Japán szigorúan védte határát az idegen befolyás ellen. Kinai kalózok, kereskedők, európiaiak mind ki voltak tiltva. Elöbb utóbb azonban rákényszerültek a…..
Vendégposzt Kobold63 konyhájából   Lazacot általában frisset, magunk által fogottat eszünk, de a gondosan lefagyasztott filét is lehet élvezni. Általában grillen készitjük, de most, havasesőben, nem volt kedvem bekapcsolni a készüléket, megpróbáltam a sütőben, öntöttvas…..
Vendégposzt kobold63 kertjéből   Ezt a tárgyat a szükség szülte, a kedvelt ízek utáni vágyakozással egyesülve. Így is kell tekinteni ezt, nem pedig mint a barkácsolás gyöngyszemét. Lássuk hát, miről is van szó...
Blogkocsma Fasírt extrákkal 2018.10.10 07:00:00
Vendégposzt Fenchurch68 konyhájából   Jön a hűvös ősz, az igény a kondibb kajákra. Plusz túraszezon, úgyhogy valami olyasmit kéne csinálni, ami könnyen hordozható, és különösebb rákészülés nélkül megehető bárhol, de nem szendvics :) A fasírt mindig nyerő, és…..
Blogkocsma Töltött tök 2018.07.21 07:00:00
Vendégposzt Fenchurch68 konyhájából   Nyár van, meleg, és ebben a hónapban már kétszer volt tökfőzelék, viszont a cukkini még mindig 600/kg, és úgy ennék már valami olaszosat. Hozzávalók: két kisebb főzőtök cca 60 dkg darált hús (a képen látható mennyiség egy…..
Vendégposzt egy olvasónktól A mérgezett nyílvessző szívtájékon talált el. Ezért készült el a NAM. A történet korábban kezdődött. Kedvenc szomszédasszonyom külföldi útjáról hazatérve, megajándékozott néhány nem hétköznapi fűszerre és fűszerkeverékkel. Ezek egyike…..
Blogkocsma Gombatúra 2017.10.18 07:00:00
Vendégposzt pizzaszeletvágó tollából   Október elsõ napjaiban végre kijutottam az erdõbe gombászni. Sajnos a szabadidõm ritkán kerül átfedésbe az ehetõ gombák dömpingszerû megjelenésével. Most is így esett, az általam ismert területen a vargánya, pár napos szezon után,…..
Szerintem így irandó, mert a "fejtett bableves" egy csacskaság: ki fejti ki a bablevest? A "fejtettbableves" jó lenne, de 3 szóból álló összetétel. Megvilágosított egy olvasónk, lett fejtettbab-leves belőle :). Node nem nyelvtanórán vagyunk. Feleségem vett 1,5 kiló fejteni való babot, ami kifejtve…..
Blogkocsma Vendég 2017.08.19 07:59:44
Blogkocsma Vendég 2017.08.20 20:15:19
@látjátok feleim szümtükkel: Ez nagyon jó! Azért nem baj, hogy a "mehetett volna bel még" lista kimaradt!
Blogkocsma Vendég 2017.08.21 09:32:25
@eyr750: Nem neked szánta :D
Blogkocsma Fúrott krumpli 2017.05.13 07:00:00
Vendégposzt pizzaszeletvágó tollából Egy idős rokonom mutatta nekem először a krumplifúrót, és persze a fúrott töltött krumpli receptjét, jó 35 évvel ezelőtt. Persze akkor még egyikünk se volt "idős", de az öreg pár hete nincs már köztünk. Néhány napja akadt a kezembe, a tőle kapott krumplifúró, a…..