Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ONF

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma reggel láttam egy fess Kia Opirust, és ez jutott róla eszembe: Miután kimerengtem magam, találtam az asztalomon egy Bosch-féle powerbanket (van erre rendes magyar szó?), amit még Boxbergben sóztak rám, és arra gondoltam, jóféle hiéna-tradíciónkat követve legyen azé, aki a…..
ONF 2015.06.09 17:22:34
@146159: Ez hatalmas lett :)
Ezt tényleg nem vettem volna észre, ha nincs rajta az a bazi nagy EV-matricázás. Á, valaki csak hülyéskedett, ez egy legkorábbi fajta Toyota RAV-4, ilyenből sose volt elektromos. Aztán leszálltam a bicikliről és alaposabban körbejártam. Oppá, hol is van a kipufogó? Mi ez a…..
ONF 2015.05.29 18:54:36
@Shadowbull: Az a jó, hogy egyszer azért kapod az ívet mert modern műanyag és lélektelen - esetleg elektromos - autókat propagálsz máskor pedig azért mert a "háttérhatalom" véreskezű tisztje vagy és nyakig benne vagy a kőolaj lobbiban.
Anno talán azzal a "négerzsidó portárs a vágóhídon" szereppel jártál a legjobban :)
Belsőség Heti merítés 2015.05.17 08:41:31
Zörög, morog, lelke van Terepen ráz, aszfalton pattog. De megszünteti a derékfájást. Nem kell ide súlyfürdő meg gyógymasszőr, csak két nap terepezés egy LC-vel :) Arra az esetre ha a "Prófécia" beteljesül! A leglehetetlenebbnek tűnő helyeken is el lehet vele menni csak a…..
ONF 2015.05.17 21:50:25
@3gb: Ugyanígy vagyok ezzel én is. Egyik barátommal már beszéltük pár éve hogy mekkora móka lenne végigszopni a sivatagot amolyan bakancslistaként, de valószínűleg vagy meghalnánk vagy 80km után meg kéne menteni minket valami banális hiba miatt.
Elég sokat vagyok autómániás emberek között, tehát már ezerszer szóba került a Mazda MX-5-ös. Jó autó meg könnyű meg szép a forma. Tudom, tagadnom kellene, de a forma miatt vettem meg. Soha nem vezettem, soha nem ültem benne, nem tudtam, milyen, viszont nagyon tetszett. Régóta…..
ONF 2015.04.25 12:18:27
@Börtönőr: Általában a roadster az kicsi. Még nem nagyon hallottam olyan roadsterről amiről ne mondta volna valaki azt hogy "csajos". Talán még egy Wiesmann mf5-re is rásütnék ezt a bélyeget pedig egyszerűen a felhasználási céljából adódik a mérete. Itthon inkább a Q7, X5 testesíti meg a maszkulin végpontot, ami számomra meg inkább egy prémium családi csapatszállító és semmiképp sem férfias.

@UdjanMineck: Alapvetően RWD, manuál váltó, relatíve könnyű súly volt a keresési feltétel és ők ketten maradtak.
Belsőség Heti merítés 2015.03.01 07:25:22
Önazonos látványtalan őszinte nyugalom Sokan kérdezik, hogy hogy lehet egy ilyen öreg szarral járni. Ugyanakkor, ha már beülnek, sokak szerint "kellemes". Valójában egy rettentő unalmas autó. Sportos járgány Egyáltalán nem látszik rajta hogy hány éves. A vele egykorú…..
ONF 2015.03.01 10:12:15
@Aranyba mártogatott étnyúl: pedig teljesen logikus, ott van rajta a kerékpár és a decathlon parkolójában áll. Mi kell még a sporthoz? :)
Michael Caine hazánkban is megjelent, roppant szórakoztató életrajzi könyvében, a Michael Caine: Egy angol úr Hollywoodban című kötetben rengeteg érdekességet találhatunk nemcsak a brit színészről, hanem az általa megismert és tisztelt emberekről is, például Heath Ledgerről,…..
Akad közös pontjuk: vicc mindkettő. A különbség a poénban rejlik. Mert csak az egyiken lehet őszintén nevetni. ..
ONF 2015.02.20 09:15:05
@Tommi: Komolyan, tökre szívesen néznék Winklivel egy Totaltöri műsort, ahol bejárja európát és ledarál 3 évadban 1000 évet :)
Rácsodálkozunk a Nyugatra, mint x évvel ezelőtt, valamint kesergünk a drága kisautók felett. Az Égéstér 140. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
ONF 2014.10.16 20:59:46
@Rónarider: "de a tapasztalata miatt talán jobban hajlok a véleményét -ha nem is készpénznek venni, de elagyalni rajta, utána járni- elfogadni, mint egy anonim akárkiét, aki az is lehet, stylist, vagy női fodrász"

Shadowbull portárs egy kóser vágóhídon (és ráadásul néger is, ez csak ront a helyzeten). Ez már régóta köztudott. (De szerintem titkon összejátszik a szabadkőművesekkel is)
Belsőség Heti merítés 2014.09.14 07:49:07
Ezüst nyíl Pontosan olyan, amilyenre számítottam.Szűk, nekem pláné a 196 centimmel, lassú (automata) de nem érdekel. Uras, szép, masszív vas Az érzés? Mesés. Higgadtan, vigyorogva vezet az ember, biztonságérzet, peace, ha meg kell, akkor ez a 150 lovacska jó egy-két…..
ONF 2014.09.15 18:10:19
@hekhekhekhekkinen: Attól függ mire is "kell" az adott autó. Nem tudok automatát elképzelni egy olyan autóban ami az élvezetről szól (MX-5, Z4, Cayman, MR2, GT86, Wiesmann stb.stb.) Összességében szeretek váltani, valószínűleg ezért. Más, hogy családi csapatszállítóban, vagy dugóban araszoláshoz esetleg egy autópályázáshoz és lényegében az élet minden területén ahol az autózás a közlekedésről szól tök f*sza az automataváltó. Az élvezet pedig nem a gyorsaságról szól; erről eszembe jutott egy másik tevékenység példaként de azt most hagyjuk :)
Belsőség Szakdolgozat lettünk! 2014.06.26 13:48:34
Talán nem túlzás azt állítani, hogy vagyunk itt már annyi ideje és láttunk/tapasztaltunk már határon innen- és túl annyi mindent, hogy ritkán lepődünk meg bármin is. Pláne kellemesen. Néhanapján előfordul, ezt aztán évekig emlegetjük még. A kutya nem gondolta volna, hogy…..
ONF 2014.06.27 12:22:29
@Igazbarát: Én arra gondoltam, hogy a bölcsészek csak bölcsészekkel házasodjanak, de a legjobb lenne, ha nem nemzenének utódot. Bármennyire is fájó ezt kimondani, de ha felhígítjuk a társadalmat mindenféle tarisznyás kispálos bölcsésszel mi lesz itt? Meggyőződésem hogy a bölcsészek amúgy születésüktől kezdve „bölcsészek” (a társadalom meg mindenféle esztétika szakkal kiszolgálja a devianciát). Nézd meg: két mérnöknek 100 % hogy mérnök gyerekei lesznek, vagy hány orvos család van: nagyapa, apa, gyerek mind orvosok lettek; de egy bölcsész szülő gyereke már legjobb esetben is csak könyvtáros lehet.. vagy az se. Én még azt is megmerem kockáztatni, hogy a bölcsészség az egy születési rendellenesség. Sokkal könnyebb lenne, ha meg lennének valahogy jelölve amúgy, mondjuk egy sárga B- betűvel. Így tudod, ha odamész valakihez, hogy szólj hozzá. Mikor pedig elérjük azt a fejlettségi fokot, hogy a legtöbb fizikai munka kiváltható gépekkel és már nincs több mosogatóra szükségünk akkor létrehozhatunk bölcsész telepeket is, ahol békében éldegélhetnek elzárva a fejlettebb, egészségesebb jobb genetikai állománnyal rendelkezőktől.
ONF 2014.06.27 14:50:01
@pizo: Csak irónia volt.
Az a baj, hogy végeznek a hallgatók 5-7 év alatt egy bme-n és azt hiszik ők a mérnök urak és most szarták a világot. Engem pedig baromira nem érdekel egy állásinterjún, hogy mennyit küzdött az analízis kettővel és hogy szopatták őket. A diploma csak egy beugró (ahogy a példádban írtad egy más végzettséggel is jól, vagy még jobban el tudja látni a feladatát, mert motivált, képzi magát és attól hogy valaki töritanár még nem felejt el számolni). Ennek fő oka, hogy az egyetemről kapott tudásának a 80%-át soha életében nem használja a hallgató; az egyetem elsősorban szemléletet és kapcsolatokat ad. Az, hogy van egy olyan réteg aki attól érzi magát többnek, hogy végzettség szempontjából másokat néz le az az érzelmi intelligencia egy adott szintjéről tanúskodik.
ONF 2014.06.27 18:18:45
@Balthazor Hellman: Erre jó példa a pszichológia szak. Ott nem egy szakdogát ír a hallgató hanem műhelymunkákat, általában a különböző irányzatok, területek mindegyikéből egyet kell írni (kognitív, fejlődés,személyiség, szervezet stb). Ebből kell 5-öt; el lehet képzelni milyen kreatív témák születnek ha csak a 3 éves alapképzést számolva egy évfolyam átlag 350-400 műhelymunkát ír (ezek darabonként terjedelem szempontjából megfelelnek a jelenlegi BA-s szakdogáknak 30-45 oldal körüliek). Ezek után nem csoda, hogy annyi, felhasználhatóságát tekintve felesleges kutatás születik ezen a területen.
Turbófeltöltőt vásárolna, motort csapágyaztatna, vagy inkább elmenne tíz napra a Balatonhoz a családjával? Érdemes az autó karbantartására odafigyelni, sok pénz múlhat rajta. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
ONF 2014.05.15 17:41:35
@0rdas: Huh itt több Ordas is van? :)
Az Alfa, amelyik megosztja az embereket, a fényárban úszó új Mercedes és egy meglepően jó Volvo   ..
ONF 2014.05.07 22:35:48
@h.pityu: Nem az S80 "konkurense" az 5-ös bmw, A6, E merci? Az S60 egy kategóriával kisebb, nem?
ONF 2014.05.09 18:12:37
Szigorúan véve egy ilyen autó mindenhez elég. De ha nagyon sok pénze van, akkor a faraghat egy Ferrariból is valamit. Valami dolgot. ..
ONF 2014.05.03 10:00:56
@FeketsZ: Töltsd le az Ant Videos bővítményt böngészőhöz (lehetőleg Firefoxhoz). Az leszed mindent. Utána gépről meg tudod nézni.
Ha valaki azt várta a negyedik évad záróepizódjától, hogy minden kérdésére választ adjon, akkor csalódott, de ő ezek szerint eddig sem nézte a sorozatot, sőt, tévét sem, mert akkor tudná, hogy soha nincs olyan, hogy megmagyaráznak mindent. Különösen nem egy olyan évad végén,…..
Belsőség Heti merítés 2014.02.23 08:28:58
Mizi Írta is a gyerek hogy tuti vétel gyere el nem fogsz csalódni, 0 kilométeres, svájci pap orvos apjának a felesége használta csak minden szökőév húsvétjakor - ő meg a második tulaj és hasonlóképpen törődött vele. Itt már tudtuk hogy egy fosch lesz, de mivel 60…..
Belsőség Heti merítés 2014.02.16 08:35:46
Háromszáz Azt már csak remélni tudom, hogy az utóddal, szintén K11, sem fogok. Bár, és ez sajnos az évjárat miatt elkerulhetetlen volt, az újban már mindenféle firlefáncok vannak, amik elvileg az ember életét konnyíteni hivatottak, a gyakorlatban azonban – majd meglátjuk.…..
ONF 2014.02.16 20:23:24
@olcso: Életemben egyszer sikerült 6,5-öt produkálnom pályán egyébként még sose mentem 7 liter alatt, semmivel és sehol. Valószínüleg egy ideig még nem is fogok.
Ugye megvan az az érzés, amikor kedvenc bandád új lemezét már tűkön ülve várod, és amikor végre megvan és kicsomagolod és betolod a lejátszóba és ... jön a döbbenet! Ez meg mi a f....?!! Na, ilyen lemezeket szedtünk össze mai válogatásunkban. Amikor a koncepció nem jött be,…..
Belsőség Heti merítés 2014.01.26 10:13:36
Svéd MTZ autókarosszériával Semmi meglepetés nem ért, pontosan azt kaptam az autótól amit vártam. A motor ősapja traktormotorként kezdte, és ez is hihetetlen kort ér meg ha az ember vigyáz rá. 1300 very special Az akksi a jobb súlyelosztás és a biztonság kedvéért a…..
ONF 2014.01.26 14:02:02
@Gyurma73: Kínában nincs olyan nagy különbség presztízsben a német szentháromság és a vw között ott elég jól is fogy ellenben szinte bárhol máshol. Itthon kevésbé hivalkodó a phaetont ami akár lehet valakinek vonzó is egy olyan országban ahol rengeteg minden az irigységre épül. Amúgy én se értem igazán, ha ebből a szegmensből keresek autót akkor veszek egy A8-at, 7-ert S mercit amik jobbak szinte mindenben és kb egy árban vannak. Ha nem akarok hivalkodni akkor meg egy fullos VW Multivant ami egy guruló doboz de van benne hely, kényelmes; kívülről pedig a kutya se gondolná hogy huszon x millió.
ONF 2014.01.26 14:43:00
@Ciri: Abba könnyedén bevágom hátra a bicikli + babakocsi kombót bezzeg az S osztálynál.. :) de viccet félretéve nyilván nagyon nem egy kategória a kettő. A multivant azért írtam mert szerintem az az autó ami leginkább belesimul a környezetbe de azért kellően felszerelt.
Belsőség Heti merítés 2013.12.29 09:18:34
Mother ship, az örökkévalóságig! Akinek van, tartsa meg, és ne érdekelje, hogy a feltörekvő kőművesek is ilyenekben ülnek! Fel kell újítani, be a garázsba, hétvégente elővenni, kikönyökölni belőle, pár év múlva megszerezni az OT-s rendszámot, aztán még pár év múlva…..
ONF 2013.12.29 13:10:51
@mennyi?husz!: Nyilván hétköznapi autót tekintve 1300kg semmi, főleg manapság. Roadsterhez képest _szerintem_ az 1.8 döbbenetesen gyenge, az 1.9 pedig elmegy kategória. Hogy kis önellentmondásba keveredjek az MX-5 NA-nál az 1.8-as motor teljesen oké ha helyén kezeli az ember(igaz ha jól tudom az olyan 950 kg körül mozgott, nem 1200+) A 2.8-as, 3 literes teljesítményben már az amit egy bmw roadstertől elvár az ember ellenben szerintem jobb lenne ha az ülés mögé kerülne a motor (mint a boxster esetében ami a 2.7-es motorral majdnem ugyanennyire erős és ugyanennyi kg mégis jobb vezetni). Persze, hogy mit hogyan kellett volna nem én fogom megmondani (szerencsére), főleg, hogy csak laikus hobbi autórajongó vagyok.
Régen volt már lövegtornyos játék, javítsuk is hát az erre irányuló statisztikákat a The Keeper Of 4 Elements-szel. Ezúttal a négy őselemet (tűz, víz, föld, levegő) hívhatjuk segítségül tornyok formájában az ellenség eliminálása céljából, és az eredmény ha nem is…..
ONF 2013.11.29 10:34:17
@LordMatteo: nem mai darabok de hátha kimaradt eddig:
- Incursion
- Demons vs Fairyland
A suttogás határán egyensúlyozó lágy, alázatos hangon beszél hozzánk a tolmács, miközben Weiss Manfréd egykori birodalmába, a Csepel Művekbe hatolunk be. A régi vágású ipartelepen nagy vasdarabok között keresi útját a busz, rozsdás hullámlemezből épült csarnokok mellett…..
ONF 2013.11.27 19:09:43
@visszakettopadlogaz: Persze, ezzel egyet is értek. Most kicsit jobban feszegette a határokat, Bandinak meg rossz napja volt; nem is akarom túl reagálni a kérdést.

Akkor a bannolás olyan, mint a szabad fegyvertartás? Egy ideális világban mindenkinek lehet de senki nincs rászorulva :)