Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Keralac

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyakori kifejezés volt ez évekkel ezelőtt baráti és családi körben, amikor előkerült egy-egy pakli magyar kártya. A francia paklihoz hasonlóan itt is ugyebár 4 fő szín van, de szerintem nem is kell ezt bővebben bemutatnom. Az 1800-as évekre visszanyúló kártyapaklival számos…..
Keralac 2013.06.06 09:25:48
Pár észrevétel a szabályismertetésedhez, ami kicsit hiányosra sikeredett:

- snpaszer bemondásánál vagy "takarásnál" nem elég a győzelemhez ha minden ütés a Tiéd, azaz mindent viszel, hanem meg kell lennie a 66-nak is, továbbá nagyon fontos, hogy takarásnál kötelező a színre szín és az überelés. a győztes jutalma 3 pont, nem 6. Az alap játkot 7 ponttal lehet nyerni, mi az egész maradék pakli (azaz 12 lap) teljes megnyeréséig szoktuk játszani.

- takarásra a játék során mindaddig lehetőséged van, amíg min 4 lapból áll a húzópakli. ebben az esetben is színre szín van, kötelező az überelés. ha az ellenfélnek egy ütése sem volt 3, ha 33 alatt van 2, ha e fölött van a pontjai száma, akkor 1 pontot kap a győztes. tudomásom szerint snapszernél is csak 3 pont a győztesé, de gondolom ez alternatív, lehet így is, úgy is, mintahogy takarásnál is egyes szabályok szerint kötelező az összes lapot kihívni, míg más szabályok szerint elég a 66-ig elmenni, ha ez sikerül 3-4 lapból, a maradék maradhat.

- amennyiben pénzre játszottuk, nemhogy az ellenfél ütéseit, de a sajátodat sem nézheted meg, ott a memóriád, használd. azaz ha úgy érzed megvan a 66-od és megállsz, bemondod, számolsz és ha tényleg megvan, győztél, ha nincs meg, bukó.

- továbbá: ha már színre szín és überelésről írtam, ez az utolsó körre is érvényes, azaz ha elfogyott a húzó pakli, a játékosok a kezükben levő lapokból játszanak, de kötelező színre színt rakni és überelni, ha nincs a hívott színből nálad lap, akkot pedig kötelező adut rakni rá. Ha a végén senkinek sicncs meg a 66, az a játékos győzőtt, akié az utolsó ütés. 1 pontot kap.

Így hirtelen ennyi minden hiányosság jutott az eszembe, amiből párat valaki be is kommentelt.