Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bodorján

0 bejegyzést írt és 142 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Borrajongó Hajós-Bajai Jégbor 2011.01.12 11:28:00
A következő bort ajándékba kaptam.Mindig kissé szkeptikusan állok a "jégbor"-elnevezésű magyar borokhoz. Eredendően ugye a németknél használt kifejezés. Elvileg a legminőségibb boraik alapanyagait a Qualitatswein mit Pradikat értelmében kategóriákba sorolják, és az…..
Sokszor és sokan felvetették már itt az Alkoholistán, hogy a magyarországi borágazat számos problémája miatt képtelenek vagyunk az eredményes versenyre az Európai Unió régebbi tagállamaival szemben. Sokan megállnak ott, hogy még mindig túl sok a pancsolás, túl kevés a minőségi…..
Egy Pannon méretű ügyfél megszerzése alaposan felforgatja egy ügynökség életét, de ennek megfelelően az elvesztése is átrendezi a viszonyokat. A Pannon távozásával az Ogilvynek újra ki kellett találnia magát, amihez először le akarták zárni a pannonos korszakot. Ennek a…..
w Szabadság, förtelem 2009.11.10 05:00:00
Valószínűleg budapestiek ezrei szörnyülködnek azon, ahogy kinéz például a Kossuth Lajos utca. Százezrek pedig le se szarják, viszont a felháborodott ezrek se csinálnak semmit azon kívül, hogy rosszul érzik magukat. Két fiatal grafikus most eljutott odáig, hogy minimális…..
Az elmúlt napokban hirtelen két helyen is "temetik" az Origó-t. Először ott van az a HVG-s hír, hogy mégsem adják el a céget. Aztán ott van a Kreatív Online "jövőképe", ahol ez olvasható: " A Magyar Telekom aktuális német vezetője a Kreatívnak elismeri:…..
A Magyar Bormarketing Kht. elindította eddigi legnagyobb költségvetésű kampányát, elkészült a honlap, híres emberek győzködnek rajta, hogy igyak bort, mert az jó. Az utcákon óriásplakátok buzdítanak ugyanerre, ha jól dekódolom az üzenetet. A plakátokon mindenesetre színes…..
Egy márkának az a dolga, hogy építse magát, amihez csupa szépet, kellemeset, vidámat és barátságosat kell állítania magáról. Ennek a márkaépítő hadjáratnak az egyik legfontosabb eleme a szlogen, ami rendszerint éppen olyan hangzatos mint amennyire semmitmondó. Elgondolkodtam…..
bodorján 2009.10.03 13:35:42
A hvg.hu arról tudósít, hogy Vincze Béla borászatát 30 napra bezáratták, miután a 2007-es Egri Bikavéréről kiderült: hozzáadott glicerint tartalmaz. A glicerin valószínűleg azért került a borba, hogy a gyenge minőségű, vékony anyagnak testet adjon. A laborvizsgálaton…..
bodorján 2009.10.02 18:15:18
@motörhead:
Hmm. A kereskedelemben is találtak glicerinezett Vincze-bort, akkor mégis ő tette bele? Mert bort azt nem vesz ugye.
Pár hete jött először szembe velem egy óriásplakát, amiről azt tudtam leolvasni, hogy Tokaj közel van (mondjuk Sopronból Wachau közelebb), s a tokaji furmintot érdemes felfedezni. Bevallom, az óriásplakátok (és általában a reklámok) viszonylag csekély hatással vannak rám, így…..
bodorján 2009.07.13 09:31:06
furmintferi.blog.hu/

Odabasz.

"Képzeljétek, ma kisvonatozni voltam! Ilyet sem csinál minden nap egy aszúszem!"

"Hirtelen egy szatyorba kerültem jópár sorstársammal együtt. Innen egy marékba, s már láttam, hogy a présnél is lehet rosszabb: egy nagy száj bukkant fel előttem, óriási fogakkal. Ekkor már nem bírtam tovább, éreztem, ordítanom kell: NE EGYÉL MEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Tegnap kiosztották a pannon csúcsborokat, én is megtapsoltam a nyerteseket. A leghangosabban a Tornai pince főborászát, Várszegi Györgyöt – már a Somlói Tavaszon is elkápráztattak a 2007-es Top Selection tételek, most mind a négy meg is kapta méltó elismerését, ráadásul a…..
bodorján 2009.06.15 12:40:26
@BZoltan:
Szerintem még mindig jobb az ha mindenki küld be mintát annál, mint hogy kereskedelemből szereznék be.

Nem is hiszem, hogy működne. Jelezné a borász a nevezett bor fajtáját és az évjáratot aztán a szervezők nyakukba vennék a kereskedelmi egységeket és megvásárolnák a tesztelendő bort? Utópia.

Bországgyűlés ellenben jó volt.

Semmi közöm a kadarkához. Tompa nyelvű borparasztként nem igénylem a változatosságot, jól elhajózok a világfajták palackozott tengerén, s még a külföldi bormédia pontjait is sokszor helytállónak érzem. (Észrevettük, hogy manapság mindenki azzal adja tanúbizonyságát…..
bodorján 2009.03.16 23:44:02
@ongroá: Igen, az a jobb, amelyik jobban ízlik.
  Érint is a dolog, meg nem is: családomban csak sárga környezetvédelmi plakettes autók vannak, de szinte sose megyünk a Hungária-gyűrűn belülre velük, ha igen, csak azért, mert kicsit talán gyorsabb. De ez a rendelet kiverte a biztosítékot. Utánaeredtem, amatőr módszerrel…..
Eljött az ideje, hogy mi is megszavaztassuk olvasóinkat arról, szerintük melyik borászunk, netán pincészetünk tette le a legtöbbet az asztalra az idén. Ezúttal másképpen csináljuk, mint tavaly és tavalyelőtt. Egyrészt a létező legegyszerűbb szavazógépet választottuk, és…..
A Művelt Alkoholista Égünk 2008.12.10 15:00:00
Az elmérgesedett magyar-szlovák viszony sajátos fénytörést ad a hírnek, de aki Tokaj sorsát a szívén viseli, azt sajnos nem érheti teljes meglepetésként: a szlovák hatóságok Szlovákiában forgalmazott tokaji borokat ellenőriztek, és az eredmény gyászos. A tokaji borok…..
A Dél-Balaton és az ország egyik legszebb és legdinamikusabban fejlődő pincészetének létrehozója nyerte el 2008-ban az év bortermelője címet. A Magyar Bor Akadémia öt jelölt közül választotta ki a lellei mestert, aki immár évek óta ott állt a lehetőség kapujában. Az…..
Paul Hobbs húzónév. Ha a sors arra kényszerítene, hogy villányi borászattal apasszam a milliárdjaimat, akkor én Toszkánából importálnék repülő borászt, de nem nehéz meglátni a rációt abban, hogy Christian Sauska honfitársát, Paul Hobbsot röpteti. Az 55 éves Hobbs egy…..
Ha pár hónappal ezelőtt valaki feltette volna nekem a szokásos alkoholista indítókérdést (sörös-e vagy, vagy boros-e), abszolút nem okozott volna nehézséget mellényzsebből odamondanom, hogy persze, boros. Talán még azt is hozzátettem volna, hogy míg a bor egy nemes ital…..
A Magyar Bor Akadémia nyilvánosságra hozta Az Év Bortermelője díj öt jelöltjét. A sokszor hírbe hozott dr. Lőrincz György ismét rajta van a szűkített listán. Az öt kandidátus: Konyári János (Balatonboglári Borvidék), Légli Ottó (Balatonboglári Borvidék), dr. Lőrincz…..
A Művelt Alkoholista Méreg 2008.11.10 14:15:00
Jásdi István csopaki borosgazda, a Magyar Független Bortermelők Szövetségének elnöke megglosszázott egy, az Alkeszen is ismertetett kampányhírt. Dühös lett, írt, ajánljuk véleményét szíves figyelmükbe. Szalagcímben közli olvasóival, a Magyarországon élő külföldiekkel a…..
bodorján 2008.11.11 13:38:14
Minapi posztunkhoz, melyben a világ tíz legjobb borturisztikai célpontját soroltuk fel külhoni forrásokra támaszkodva, jöttek kommentek szép számmal, úgyhogy kitaláltuk, hirtelen megkérdezzük olvasóinkat arról, hova mennek bort inni legszívesebben. Mármint Magyarországon. A…..
w A speki földje 2008.10.15 06:15:00
Nehéz volna kiválasztani az elmúlt évek leghülyébb mondatát abból a rémisztő, deformált korpuszból, amit a magyar politika összehordott ebben a ciklusban. Az aranyéremért valószínűleg még ezután küzdenek meg a tisztelt felek ezen a paralimpián. Viszont egy biztosan dobogós…..
Akárhogy is szeretném, nem tudom levetkőzni az úgynevezett bioélelmiszerekkel kapcsolatos averzióimat. Hiába van divatja, hiába próbálja nekem bárki bárhogyan adagolni, nem igazán hiszek benne. És ennek tapasztalati okai is vannak, illetve főleg azok vannak. Az össznépi őrületbe…..
Elzúgott a legnagyobb hazai borfesztivál, a XVII. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgő. A MűvAlk képviseletében négy flying winelover vette a mintát, és tudósított négy napon át. Összesen 112 különböző borról 118 hosszabb-rövidebb kóstolási jegyzet született. Az alábbiakban…..
Az MTI híre szerint az idei évre 4 millió hektó bort prognosztizáltak, de a jelenlegi időjárás mellett a lefelé módosított 3,5 millió is derűlátó becslésnek bizonyulhat. Ez még így is jó 25 százalékkal több a tavalyinál. Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának…..