Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tüszimanó

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mennyibe került az átlagkereset arányában egy automata- vagy egy keverőtárcsás mosógép és a bele való mosószerek?..
tüszimanó 2020.05.17 18:13:57
@duplasuzy: "az akkori 4 havi bérből vett mosógép költségét 20-30 évre kellett számolni"

Jaja mint a dédapám kalapácsa ami ma is tökéletes csak a nyelét meg a fejét kellett párszor kicserélni.
tüszimanó 2020.06.03 06:38:09
@Pic: "Ezzel ellentétben a Hajdú az igazi minőség volt. A hajdu mosógép az kb most egy MIELE."

Vicces vagy:) Van egy rossz hirem, sokaknak volt hajdu gépük, tudják milyen volt. Nekünk is rohadt kettő a garázsban amig el nem vitték vasárban.
Bár a kerület polgármestere ellenállt, sőt pirruszi győzelmet is aratott a testületi ülés elején, tegnap Pesterzsébet még is csatlakozott a rabszolgatörvény elleni bojkotthoz. Sőt a képviselőtestület e döntésével példát is kíván mutatni, ezért felkéri a pesterzsébeti munkáltatókat, hogy ne…..
tüszimanó 2019.01.21 18:54:26
@chrisred: hát nem sikerült.

A kitiltáshoz gratulálok a demokrácia bajnokának.
Egy ideje extrém hideg volt az országban (hehe, extrém hideg - hallom Szibériából) Aztán jött az extrém mértékű havazás (hehe, extrém hó? - mondják a finnek) meg az ónos eső meg a jég (hehe - hallom a svédektől) Szóval, leesett pár centi hó, és máris nem lehetett közlekedni. A járdák csúsznak…..
tüszimanó 2017.02.03 19:35:45
@Jankove: Hány járdanemtakarítás miatt megbüntetett háztulajról tudsz az országban?
A hétvégén meghalt a Nógrád megyei Rimóc polgármestere. Az RTL Híradó megtudta: kocsijával egy előtte kacsázó, részeg biciklist akart kikerülni, amikor összeütközött egy szemből érkező autóval. Beszkid Andor olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét már nem tudták megmenteni.   A biciklis…..
tüszimanó 2016.11.22 14:56:24
@Macropus Rufus: 0,32%-nál közel vagy a kómához
tüszimanó 2016.11.23 09:52:33
@Laci65: Neked ugye nincs jogosítványod? Mondd, hogy nincs.
4949 A paksi csalódás 2016.11.21 02:14:51
A paksi döntés kapcsán sokan éreznek csalódottságot, Brüsszelből nem állították le a projectet, sőt, úgy tűnik, hogy a leállított német erőművek helyére a magyar "gyarmaton" épül az elavult technológiából egy. A paksi project azonban igazi nagy politikai esemény. Mire megépül, Magyarországnak jó…..
tüszimanó 2016.11.22 17:03:32
@illaim: "Egy passzívház energia igénye 1250 W/év/lakónégyzetméter!"

Egy passzívházban a mosógép nem fogyasztja hanem termeli az áramot.
A zselatin az egyik leggyakoribb élelmiszeripari adalékanyag, amely az üzemek csarnokai mellett szinte minden háztartásban megtalálható. Használják gumicukrokhoz, fagylaltokhoz, csokoládé töltelékekhez, torták krémjébe és tetejébe, ízesített joghurtokba, margarinba és lekvárba hogy tartást adjon az…..
tüszimanó 2016.11.05 16:16:57
@OvisAries: ugye az megvan, hogy a kovász is élesztő csak jobb a marketingje
Másfél év van a választásokig. Az ellenzéknek záros határidőn belül meg kell állapodnia az együttműködésről. A hótiszta, érintetlen messiás nem jött el a fehér lovon, úgyhogy abból kell főzni, ami van. Mindenkire szükség van - azaz mindenkire, aki a tetteivel bizonyította, hogy valódi ellenzéke a…..
Amióta a telefonok okosabbak, mint a gazdáik, és drágábbak, mint a gazdi havi fizetése, elég sokan gondolják úgy, hogy ennyit nem adnak érte. Inkább elveszik mástól. Kicsit összefoglalom a módszereket, hogy mindenki felkészülhessen, és könnyebben megvédhesse a telefonját.   Pénzt vagy…..
A migránsos népszavazás előtt egy héttel barkácsbomba robbant a belvárosban. A detonációban két rendőrjárőr megsérült, állapotuk stabil. A rendőrség 16 órával az esemény után szólalt meg először, annyit mondtak: a robbantó kifejezetten a két rendőrre utazott, őket akarta „kivégezni”. Továbbá adtak…..
Tíz éves az őszödi beszéd. A zártkörű szónoklat első értelmezését elvégezte a vágóasztal. A 25 perces szövegből pár kiragadott részletet darált orrvérzésig a média. Azt a pár, szándékosan túlzó és trágár mondatot, amellyel ki tudták provokálni a képmutató társadalom műfelháborodását - hiszen ez…..
tüszimanó 2016.09.20 14:13:50
@Imre Csizma: "még hozzá mint a rossz folyamat elindítója elsősorban ő a hibás"

"Több pénzt az embereknek
több pénzt az önkormányzatoknak

Tartjuk a szavunkat. http://www.mszp.hu"

2002.
tüszimanó 2016.09.20 16:51:20
@cso zsi: ez nem változtat azon, hogy minden szavatok aranyat ér orbánnak és mivel nincs 3. oldal, így csak a ballib szavazó tudja magát kínosan érezni ha veletek egy térfélen érzi magát
A legtöbb ember érezte már a bőrén mások előítéletességét. A túlsúlyos és a hórihorgas, a boglyas hajú, a vidéki, az infantilis, az okostojás és a többiek mind megkapják a magukét, különösen gyerekkorban. A legtöbb ellenséges indulat talán azokra zúdul, akik jól láthatóan tartoznak valamely…..
Cseh Péter Mihály katolikus lelkipásztor bátran él a korszerű kommunikációs eszközökkel, lehetőségekkel. Ezúttal a kormányfőt szólította meg videójában: nagyon egyszerű témában vár választ a politikustól...
tüszimanó 2016.07.12 18:29:05
@Gégény István: Elárulok egy titkot, ha egy nicket kitilt valaki, még másik nicken esetleg el tudja küldeni ugyanazt a kommentet. Ma is tanultál valamit.
Az elmúlt években egyre többször találkozom olyan hajmeresztő törvénymódosításokkal, amelyek komolyan elgondolkodtatnak: hová lett a társadalmi ellenállás? Hová lett az az öntudat ami emberek ezreit vitte utcára alig egy évtizeddel ezelőtt, ami miatt az én generációm is élőben láthatott égő autókat…..
tüszimanó 2016.07.12 17:39:54
@Mankel: "gy meg forintban adósodtunk volna el a saját lakosságunk irányában. Vajon melyik a jobb?"

az ugye megvan, hogy amióta a fidesz kormányoz folyamatosan CSÖKKEN a devizaadósságunk, pont az történik amit írtál?

hvg.hu/gazdasag/20150804_Melypontra_vagna_a_kormany_a_devizaadossa

"Barcza György a Portfolión kedden megjelent interjúban azt magyarázta, a devizaadósság arányának jelentős csökkenését érték el azzal, hogy folyamatosan forint állampapírokra cserélték, elsősorban a lakosságnak kínált papírokkal. Ezekből a tervezettnél csaknem 400 milliárd forinttal többet tudtak eladni fél év alatt, emellett az állampapír aukciókon is többet adtak el a tervezettnél. "
tüszimanó 2016.07.12 17:43:02
@zsoci: "Es nem, nem a szuleim nyugdijat finanszirozom, hanem a sajatomat."

még mindig nem fogtad fel a nyugdijrandszert vagy csak te vagy a vadász aki szopni jár a medvéhez
tüszimanó 2016.07.12 17:45:53
@Mankel: "1. így volt ez elvileg a manyuppal is mégis megtették"

Ok, ennyi erővel bankba se tedd a pénzedet hiszen a folyószámládat is zárolhatja a patás, de házat se vegyél hiszen bármikor elvehetik csak a megfelelő törvényt kell megírni hozzá.
Túlélték a sivatagot, az embercsempészeket és a Földközi-tengert is, mely sok bevándorló temetőjévé vált. Meg nem született gyermeküket is elvesztették az út során. Így érkeztek Olaszországba egy jobb, békésebb élet reményében...
Bár Eszter levele decemberben végül nem került ki a Homárra, a Revotica nem most debütál nálunk. Most pedig a Homár leghírhedtebb cégeinek is dicsőségére váló húzással vonja magára a kitüntető figyelmet: ha jól értjük, egy panasz kapcsán egy kozmetikázott levéllel próbálták bizonygatni az igazukat a…..
tüszimanó 2016.07.05 09:38:41
@Dikusz: ezen nem fogunk összeveszni, eszembe se jutott memoryhabos matracot venni, bár nem az a baj vele, hogy "kifexed" hanem az, hogy szarul szellőzik, annak ideális aki szeret a saját levében főve aludni :)
tüszimanó 2016.07.05 09:51:16
@elemes: "De ez oldalirányban is toldott.
Ennyi pénzért ne legyen toldott."

MINDEN eltérő keménységü matrac "oldalirányban toldott" háromszor ennyi pénzért is (ez a posztbeli izé egy alapvetően olcsó szar)
tüszimanó 2016.07.05 12:31:44
@Bona Fides: azért ennél a multszázadi rugórendszernél némileg jobbat is lehet kapni és nem kerül hat ökör árába valamint nem kell hozzá kitanulni egy szakmát.
Tíz éve hangzott el az elmúlt 25 év legnagyobb hatású politikai beszéde, az őszödi. Gyurcsány beszédének első értelmezését elvégezte a fideszes vágóasztal. A 25 perces szövegből a Kondor Katalin-féle állami rádió (majd nyomában a többi média) néhány kiragadott mondatot szajkózott orrvérzésig. Azt…..
tüszimanó 2016.05.27 09:52:25
tüszimanó 2016.05.27 09:53:56
Az Indexen írtunk nemrég arról a felfedezésről, hogy a Sparban kapható makóinak tűnő fokhagyma Kínából származik. Olvasónk ennek kapcsán kérdést intézett a Sparhoz. A válasszal azt csinálhatja, amit akar. Oké, értjük, hogy itt a Makó megnevezés márkanevet és nem származási helyet jelöl, ez kiderül…..
tüszimanó 2016.04.13 13:48:06
@Nick-son: "Én köteleznék ezekre egy hatalmas kínai zászlót, meg odaírni, hogy NEM MAGYAR."

Én meg kötelezném az összes Porshe Hungária által eladott volkswagenre, seatra, skodára egy kurvanagy festés elhelyezését, miszerint "Nem magyar! Nem Porshe!" nehogy a vevők becsapva érezzék magukat.
tüszimanó 2016.04.13 17:59:33
@Nick-son: "hát nem tudom, de egy skodánál, vagy egy seatnál szerintem nem asszociálnak az emberek arra, hogy az lehetne magyar,"

Én pl ha azt a nyomtatott nagybetűs feliratot látom, hogy
"IMPORT" akkor nem asszociálok arra, hogy magyar.
tüszimanó 2016.04.13 18:00:47
@WildBear: A gecik, kínai fokhagymát csak budaörsi cég árulhat
Nem, a cím egyáltalán nem túlzás. Sőt, inkább a finomítása annak a vérfagyasztó ámokfutásnak, amelyet Friderikusz Sándor rendezett az önmagáról elnevezett műsor keddi adásában. A program egyetlen témája annak a Kiss Lászlónak a szerecsenmosdatása volt, aki a jogerős ítélet szerint tettestársaival…..
Ahogy közelednek az ünnepek, nem csak a karácsonyi sütés-főzésnek, de a téli nagytakarításnak is eljön az ideje. Mielőtt összegyűlne a család a karácsonyi asztal körül, nem árt, ha eltünteted az év közben összegyűlt felesleges kacatokat. Ha még nem szántad rá magad a…..
Pár nap múlva beveszi a mozikat a Csillagok háborúja sorozat új fejezete, amelyet előre láthatólag egészen 2019-ig minden évben egy újabb és újabb követ majd. A jegy eladások már most rekordot döntöttek, és valóságos lázban ég a világ. Mondhatnánk a siker garantált. Pedig…..
tüszimanó 2015.12.15 15:52:27
@J.W. Booth: Boba miért lenne főgonosz? Ő egy dolgozó jómunkásember aki a fizetésért elvégzi a feladatát, sehol nem gonosz.
tüszimanó 2015.12.15 17:27:13
@steery:
1, Jarjar egyetlen funciója, hogy legyen egy cuki füles bábu a happymeal menühöz

2, "Egy réges-régen játszódó történetben furcsa is lenne a szintetizátoros zene vagy az elektromos gitárok vinnyogása."

jaja, a szintetizátor vagy elektromos gitár az még scifi egy fénysebesség felett közlekedő galaktikus társadalomban, tényleg furcsa lenne :)
3, láttam. hülyeség.
4. igaz
5, halál izgalmas, elvégre gyakran nyirják ki egy film összes főhősét a film közepén, szóval igazi váratlan fordulat a túlélésük.
6. attól, hogy valamit ezredmpre megkoreografálnak még nem lesz jó, csak steril.
7. a film (uj remény) melyik percében derül ki, hogy Han árva?
8. szerintem a stáblista messze felülmulta
9, ja
10. Szerintem a BV erőségét az elejétől végéig tartó jobbnál jobb jelenetek adják. A befejzése már egyértelműen csak a pénztárcsörgésért lett az ami.
A Főszerkesztők Fóruma ma délután 15.00 órától Közérdekű magánügy? címmel, a jövőre hatályba lépő polgári törvénykönyv személyiségi jogi részeit a sajtófotós szakma szempontjából tárgyaló kerekasztal-beszélgetést tart a Mai Manó Ház Napfényműtermében, amely…..
tüszimanó 2013.06.10 17:06:34
@a_tom: a szolgálatban levő rendőr nem magánszemély, hanem az államhatalom megtestesítője, más törvények vonatkoznak rá, neki is más a felelőssége, nem lehet párhuzamba állítani Kiss Béle pékkel.
Kockalány konyhája Házi pizza 2013.06.08 15:25:35
Szeretjük a pizzát, főleg, ha házi. Mostanában nem is rendeltünk, mert benne van a pakliban, hogy késnek, megégetik, vagy épp nem sütik meg eléggé, olcsó feltétet tesznek rá, vagy lesajnálják a lényeget. Ezzel szemben ha én készítem, tudom, hogy mennyi idő, mire elkészül,…..
tüszimanó 2013.06.10 11:22:29
Alaposan megosztotta a brit kommentelőket az, hogy a magyar Attraction nyerte a Britain's Got Talent című műsort. Míg egyesek szerint ez is Nagy-Britannia sokszínűségének bizonyítéka, addig mások értetlenkednek a végeredmény fölött és katasztrófát emlegetnek. A nézői, olvasói…..
tüszimanó 2013.06.10 11:18:49
@sztd: Az itthoni évekkel ezelőtti produkció köszönöviszonyban sincs azzal amivel most versenyeztek
Szubkultúr Szellem a palackban 2013.06.06 10:33:30
Marc Yankus Call it Sleep című fotósorozata nosztalgikus hangulatot idéz. A régi fekete-fehér fényképek szereplői üvegek belsejéből tekintenek vissza ránk, mintha csak a szellemüket zárták volna be a palackba. Forrás: marcyankus.com..