Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NMEszeme

56 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több helyen is megjelentek cikkek, amik egy friss tanulmányra hivatkozva a beltéri marihuána termesztés környezeti hatásaira hívják fel a figyelmet. Ezek a cikkek azt állítják, hogy egy kg szárított marihuána előállításának széndioxid lábnyoma 2283-5184 kilogramm. Ez az adat azért meglepő, mert…..
Nagyon könnyű kattintás vadász posztot írni, ehhez csak egy kis iPhone fikázásra van szükség, dőlnek a likeok és a helyeslő kommentek. Ettől lesz igazán sportértéke megvédeni a legsikeresebb mobil gyártó termékét. Szándékosan egyoldalú lesz az írás, mert a másik oldalt naponta olvashatja bárki, és…..
Régen halljuk, hogy a technológia adott, a videókban arcot cserélgetni. Én mégis azt hittem ehhez nagyfelbontású scan kell mindkét arcról, jó kép több nézetből, esetleg előre felvett mimika. Erre kaptam egy képet egy baráti csoportban, ahol a Dumb és Dumber ikonikus kis motoros jelenetében az én…..
Kedvenc podcastamben a Gombapresszó-ban feljött a véletlen fogalma. A műsor a megszokott könnyed stílusában a filozófia és matematika mezein szökdelve a fizika 20. százdi eredményeit elutasítva tárgyalta a témát. A mesterséges intelligenciától indulva, a deteminisztikus világképet érintve, a…..
  Szeretnék bemutatni egy gyakorlati példát az elméleti eloszlások alkalmazására. Főleg azoknak, szól akik sosem tanultak hasonlót, szigorúan számítások nélkül. Később ezek megértése szükséges a termék élettartamok vizsgálatához...
Műszaki ismeretekkel nem rendelkező, jó szándékú vagy az egyesületükből jól megélő, környezetvédők egyre vadabb petíciókat indítanak. A nem létező tervezett elavulás elleni küzdelem jegyében gyakran 10-20 éves garanciát, fontos nem átlag élettartamot, hanem garanciát követnek, ami a legjobb lépés a…..
Ezúttal kevesebb videojátékról lesz szó, és inkább hardverekről, de kétszer volt már ilyen, és mindkét alkalommal nagyon jó visszhangja volt. Meghívott vendégünk mindkét esetben Képes Gábor volt, a Műszaki Múzeum egykori kurátora, muzeológus, jelenleg a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság…..
NMEszeme 2020.06.18 07:54:14
Mielőtt a felháborodás elsöpri a Vitézy Dávid buszsávjai óta első budapesti forgalom csökkentést célzó intézkedéseket, azért tisztázzunk egy pár dolgot. Ha nem látod be, hogy egy Budapest méretű város életminőség javulásának egyik legjobb módja, hogy az autóval közlekedőket megpróbáljuk más…..
Sok mindenben voltunk az elsők, amiben igazából nem is. Így gondolhatjuk Asboth Oszkárról, hogy kulcs szerepe volt a helikopter feltalálásában, pedig csak egy kókler volt, aki akkoriban EU pénzek helyett más szponzorokat nyúlt le. A magyar felsőoktatásnak elvitathatatlanul fontos szerepe volt a…..
Vannak helyzetek, mikor az ember elképzeli, hogy kellene működnie valaminek, de dollár milliárdos cégek mégse tudják megvalósítani. Sőt rémségesen gagyi megoldásokkal jönnek. Az online és mobil bankolás esetében mindig ez volt az érzésem. Nem csoda, hogy PayPal le tudta aratni egy jó bő évtizede az…..
Nem vagyok az a fajta ember, aki egy filmben azt nézi mibe tud belekötni. Imádom az időutazós marhaságokat Terminator 2- től Vissza a jövőbe- ig, nem zavar a Nostromo dübörgése az űrben, vagy a lézer fegyverek puttyogása. El tudom engedni és élvezni a filmet, de nem akkor ha valami realisztikusnak…..
Az index pénz beszél blogja jelentett meg egy cikket ezzel a címmel, amire reagálni szeretnék. Az eredeti cikk itt olvasható.https://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2019/10/17/miert_nem_megoldas_az_elektromos_auto_a_klimavaltozasra/ A kattintás vadász címre elég egyszerű lenne választ adni. Azért,…..
Mindenki látott már képet diesel generátorra dugott a Tesla-ról, vagy BMW i3-ról,de  a boldogan autózó környezetvédő háttérben a szénerőmű karikatúra is bejárta az autós fórumokat. Ezekben a kiforgatott esetekben sok értelme tényleg nincs az elektromos autóknak, de nézzük meg a valóságban,  hogy…..
Nagyon gyakran találkozom olyan írásokkal még az igényesebb hírportálokon is, amik azt mondják, egy új tanulmány szerint X dolog Y százalékkal növeli Z típus betegség kialakulást állítják a tudósok. Ezek a cikkek több sebből véreznek, amit a teljes médiát bejárt "41 SZÁZALÉKKAL NÖVELIK A RÁK…..
A gépészeti méretezés és a matematikai statisztika sem az alapműveltség része (nekem ez nagyon fájdalmas pont, mert bárki bátran beszólhat a helyesírásomra, én meg egy kamatos kamat számítást sem kérhetek számon a kommentelőkön, nemhogy egy felületi integrált, és ez nem igazságos), mégsem akadályoz…..
Hány óráig tudják a hatóságok tologatni a felelősséget? Képesek e bármi másra bírságoláson kívül? A közterület felügyelet nem tudja a saját email és levelezési címét és hasonló érdekességek. ..
UPDATE! 2019. szeptember 9-től az Index címlapján régi-új nevén Blogketrec, tőle jobbra Blog.hu Címlap néven működik, ami korábban i2 volt. A névváltáson kívül minden maradt a régiben! Veled is biztosan előfordul néha, hogy az Index-címlapi vitrinünkben vagy az i2-n Blog.hu Címlapon találkozol…..
Nincs, de a kinyilatkoztatás helyett álljon itt néhány érv és megoldási irány is...
Kvantitatív módszerek órán végre megértettem ezt a jó öreg paradoxont. Ami nem is paradoxon csak elsőre kellemetlen érzés a megoldása. Tehát 3 ajtó közül választhatsz, egy mögött elrejtve nyeremény autó kettő mögött elrejtve kecske van. Miután választottál egy ajtót, kinyitnak egy másikat ami mögött…..
Avagy, hogyan védi meg a káosz elmélet a meteorológiát. Aki idén nyáron a meteorológusok segítségével próbálta kiválasztani a Balatonozásra legalkalmasabb hosszú hétvégéket, az nagyon csalódott lehetett. Én is naponta nézem az időjárást a telefonomon, mert ettől függ, hogy autóval vagy…..
Népbetegségnek számító egészségügyi problémám rávilágított egy még ijesztőbb gyakorlatra. Ez a gond inkább mentális és társadalmi, mint egészségügyi. A környezetem sorra támadott be a különböző ezo és kuruzsló marhaságaival és persze egy emberként okolta a sportot, mint kiváltó okot...
Divat az autós újságírásban és máshol is csak a szenvedésről, rengeteg munkáról és pénzről siránkozni. Én lassan 7 éve csak 24-34 éves autót használok, nulla szerelési ismerettel és korlátozott anyagi lehetőségekkel, mégse látom ilyen szomorúnak a képet. Ha bármi vonzalmat érzünk az öreg autók…..
Szeretjük azt hinni, hogy nem csak földrajzilag, de kulturálisan is elhatárolódunk a Balkántól. A hozzánk érkező külföldi viszont a földetérést követő első percekben olyan ízelítőt kaphat, amit egy romkocsma túra 10 sör 10 pálinka köre se mos le többet.  Most kivételesen nem arra gondolok, hogy…..
A tervezett elavulást hirdetők szent grálja a villany körték gyártók által meghatározott 1000 órás élettartama. A következő levezetésben fizikai alapokra helyezve, de azért az érthetőség terepén maradva, megpróbálom elmagyarázni, miért is volt erre szükség.   ..