Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Barta Emese

31 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csücsop blog Üde, játékos nyár 2014.07.03 19:00:00
A 7-es Hétszentség és a 8-as Nyolc Boldogság kiscsoport nyári menetrendű alkalma.         Az estét elcsendesedéssel és rövid imával kezdtük a következő gondolatok segítségével: „Most magamra figyelek: hogyan érkeztem ide, milyen vagyok most? Feszült vagyok vagy…..
Csücsop blog Kegyelem 2014.06.26 19:00:00
A 6-os kiscsoport ráhangolódása a kegyelemről.           “Egysorosok”: személyes gondolatok a kegyelemről: Ági: Amikor már minden reményem elveszett, az utolsó pillanatban sikerült a szigorlatom. Flóra: Isten szeretetének megtapasztalása, ő akkor is veled van amikor…..
Olykor hajlamosak vagyunk aggodalmaskodva megélni katolikus hitünket, nehogy valamit elhibázzunk, netán bűnt kövessünk el. Ezzel szemben Isten felszabadult, vidám életre hív minket. Hogy hogyan is lehetséges katolikus hitünk vidám, felszabadult megélése!? Erről elmélkedett a 20-as,…..
Április 27-én avatták szentté XXIII János és II János Pál pápát, ennek örömére a 18-as, Világ Világossága kiscsoport a két szentatya gondolataiból készült nektek a félelemről és a fiatalságról. Olvassátok szeretettel!       1. Interjú II. János Pál pápával…..
Csücsop blog Függőségek 2014.04.24 19:00:00
16-os kiscsoport ráhangolódása a függőség témájában. A témánk nem a cigaretta, alkohol és drog függőségről szólt, hanem a mi saját függőségeinkről, hogy hogyan látjuk mi a függőséget, hogyan tudjuk ezeket…..
Csücsop blog Bűnbánati liturgia 2014.03.27 19:00:00
A 12-es Egy Lélek kiscsoport összefoglalója a bűnbánati alkalomról.                      Néhány lelkileg „megérkeztető” kérdéssel kezdtünk     - Hogyan érkeztem meg ide. Sietve? Várakozva? Örömmel?     - Volt-e öröm a napomban?     - Volt-e…..
Csücsop blog Egyensúly 2014.03.20 19:00:00
A 11. (Nagyon testvérek) kiscsoport ráhangolódása. A mi kiscsoportunk az egyensúly témát választotta. Az élet mely területein jelenik meg egyensúly? Szó lesz egyéni és kapcsolati egyensúlyról; a kereszt egyensúlyáról; az elején meg kérdésekkel segítünk, hogy a jelenlévők…..
A 9-es Agapé kiscsoport ráhangolódása a bizalomról, a ráhagyatkozásról.                    Zsolt, 23. zsoltár   „A jó pásztor 1Dávid zsoltára. Az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm,  2zöldellő legelőkön adott nekem helyet, csöndes vizekhez…..
A 8-as kiscsoport ráhangolódása a szülőktől való leszakadásról és a felnövés nehézségeiről.           A téma azért fogott meg bennünket, mert mindannyian olyan életkorban, élethelyzetben vagyunk, hogy egyre inkább gyakorolnunk kell az önálló életet, annak minden…..
A 7-es Hétszentség kiscsoport ráhangolódása a testről, mely a lélek temploma.           1. 1Kor 6,12-20; 1Kor 3,16-17 (Dani) Ének: Jöjj Szentlélek, szállj le ránk (Tui amoris ignem) 2. A test (Timothy Radcliffe OP: A „villamos” test-hez cikke* alapján. )…..
A 3-as, Szentháromság kiscsoport ráhangolódása az újrakezdésről, új dolgok születéséről bennünk. A ráhangolódás témája az újrakezdés, új dolgok születés bennünk; a választás aktualitása az új év kezdete. Témánkat a Szentírás és Anselm Grün:…..
Csücsop blog Lelkiismeret 2013.12.12 19:00:00
A bűnbánati alkalom kapcsán a 18-as kiscsoport a lelkiismeretről hozott néhány gondolatot.             A lelkiismeret szabja meg a szabadság határát tetteink vonatkozásában. „Csak lelkiismereted tud büntetni, csak ez a titkos hang mondhatja: „Vétkeztél.” Vagy:…..
Csücsop blog Advent - várakozás 2013.11.28 19:00:00
Kedves csücsoposok, Szeretettel üdvözöllek benneteket a 15-ös Szőlőtő kiscsoport nevében. Advent első vasárnapja előtti csütörtökön arra gondoltunk, hogy együtt végiggondoljuk, hogy mi is az Advent számunkra. Ebben segítségünkre voltak a Szociális Testvérek, akikkel…..
Csücsop blog Ragaszkodás 2013.11.14 19:00:00
A 12-es kiscsoport ráhangolódása helyes és helytelen ragaszkodásainkról.     1.)     Orsi: A kapzsiság, a pénzhez való ragaszkodás tönkreteszi a személyeket, a családokat és a másokkal való kapcsolatokat – mondta a Szentatya október 21-én,…..
Csücsop blog Szolgálat 2013.11.07 19:00:00
A 11-es Nagyon Testvérek kiscsoport a szolgálat témáját hozta nekünk.   Sziasztok! Eredeti formájában: Servus humillimus tuus sum! (=Alázatos szolgája!) Minden nap használjuk a szót, de vajon szó szerint értjük-e? Miben, kinek, hogyan szolgálunk? Mi az,…..
Csücsop blog PályaUdvar 2.0 2013.11.03 18:51:55
Lehet, hogy egy nyelvet beszélünk? Beszámoló az eseményről (2013. október 26.) Emlékszem még arra az áprilisi délutánra, amikor összegyűltünk Csabinál, hogy kiértékeljük az első PályaUdvart és nekilóduljunk a következő szervezésének: tele kérdésekkel,…..
Rovatunk második cikkében egy olyan különleges csokoládé boltba kalauzolunk el benneteket, ahol mindenféle extravagáns különlegességet megtalálhattok. A hely neve Keserédes. A Keserédes csokimanufaktúra 2007-ben nyitotta meg kapuit Wagner Bea és férje vezetésével. A csokibolt…..
Ismét egy kézműves sörökről szóló bejegyzés, a legutóbbi péntek esténk kapcsán. Helyszín ezúttal a Spíler Bistro Pub, a Gozsdu Udvarban.   A helyet kifejezetten lányoknak ajánlom, ugyanis ennyi helyes pincérfiút még nem láttam egyszerre. Mindenki kedves, mosolygós és…..
Csücsop blog Kiválasztottság 2013.10.24 19:00:00
A 9-es Agapé kiscsoport ráhangolódása a kiválasztottságról. Mindannyian kiválasztottak vagyunk, meghívást kaptunk Istentől a keresztény életre. Rajtunk múlik, hogy igent mondunk-e a küldetésünkre, és, hogy befogadjuk-e a Szentlelket. Vajon tudunk…..
A csipetcsapat két tagja igazi őszi fesztiválra látogatott nemrégiben, a magyar Oktoberfestre a Kopaszi gátra. Volt mit enni-inni, nem értünk haza üres pocakkal :) A magyar Oktoberfest helyszíne, bár nem könnyen megközelíthető, senki sem vitathatja, hogy rendkívül hangulatos…..
Kézműves ízvilág Élesztős 2013.10.18 21:44:22
Újabb állomás a kézműves kocsmák között: Csütörtök este az Élesztőben voltunk egy baráti társasággal. Aki esetleg nem ismerné a helyet, egy kézműves sörözőről van szó a Tűzoltó utcában, nem messze a 4-6 villamosmegállótól. Kerthelyisége és belső része egyaránt…..
A budapesti csoki-Kánaán rovatunk első cikkét olvashatjátok, mely rovatot további két cikkel toldjuk meg a következő hetekben. A rovatban különféle kézi készítésű csokikat készítő és forgalmazó cégeket mutatunk be, melyek megérdemelten kaphatnak egy kis extra sajtóanyagot…..
Csücsop blog Hivatás 2013.10.17 19:00:00
A 7-es kiscsoport ráhangolódása a hivatásról.   Téma: a hivatás Bevezető: Anikusz Ének: Szívem telve van Veled Ima a hivatás felismeréséért „Uram, bölcs gondviseléseddel öröktől fogva minden embernek megszabtad a feladatát. Ezt a feladatot keresni kell, s te…..
Kézműves ízvilág Cserpesen jó! 2013.10.13 13:42:17
Mit tehet az ember, ha van egy állandó lyukas órája a hétfői nap délutánján? Kitalálja két nagyszerű barátnővel, hogy nincs is olyan messze a deák téri Cserpes Tejivó, ezért hát kiruccantak, hogy két óra között a fáradalmakat kipihenjék/kibeszélgessék. Odaérkezve az…..
Csücsop blog Vértanúság 2013.10.03 19:00:00
A 6-os kiscsoport ráhangolódása a vértanúságról.             Szabó Réka: Interjú egy szenttel Riporter ®: Jó napot! Önök az mtv beszélgetős műsorának adását látják! Mai vendégünk nem más, mint a híres Alexandriai szent Katalin és…..