Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Herczeg Zoltán

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alder Yarrow, a Vinográf, Amerika elsőszámú borbloggere egy karton magyar bort kapott egy rejtélyes idegentől. A sztori azzal indult, hogy jó múltkorában Alder ismertette, értékelte és méltatta Taklerék 2003-as Proprietor's Reserve Cabernet Franc-ját, mire föl egy honfitársunk…..
Az etyeki pincefesztivál résztvevői szavaztak arról, ki érdemli meg leginkább az év borásza címet a mostanában mutatott teljesítményéért, és az jött ki, hogy Lőrincz György. Az egri borvidék prominense arról is híres, hogy 2007-ben és 2006-ban is ő lett az első az…..
Azt eddig is tudtuk, hogy a Bortársaság jó lóra tett a St. Andrea pincészettel. A profin dübörgő marketinggépezet és a jó borok hamar a hazai mainstreambe röpítették Lőrincz György nevét. De hogy a népszerűség a szentandi-szortiment árát ilyen magasságokba fogja katapultálni,…..
Hetek óta fehérboron vagyok, csúnyán felhúztam magam megint néhány magyar vörösön. Kitartóan kísérleteztem, de normális árú és elég jó vörös csak nem akart összejönni, volt viszont olcsó és pocsék, drága és alig közepes, baromi drága és baromi közepes, minden.…..
Úgy döntöttem, egy posztban hozom össze a terroiristák volt és aktuális ikonját, illetve egyik mumusát. Mégpedig azért, mert az elmúlt egy-két hétben összehozott a jó sorsom mindhármuk egy-egy magasra pozicionált termékével – és nem ízlett egyik sem.Szepsy István Király…..
Egy-két ősi tekintélyt kivéve mostanában pikszisbe került kézművesek szereztek értékelhető mennyiségű pontot a Borbarát magazin szavazásán. A birtokok közt Demeter Zoltán zárt az élén 126 említéssel, az év legjobb borának Bukolyi gróf 2005-ös nagy-egedi kadarkáját…..
A kultuszmerlózás nálunk is szépen szárba szökkent. Van benne ráció – elég föllapozni a bordeaux-i bortőzsdét, és kiderül, hogy nincs az a Ch. Margaux vagy Latour, ami árban hozzászagolna a pomeroli csúcsmerlókhoz. Csak a mihez tartás végett: egy karton 1990-es Pétrus öt…..
Reagált az év borászás történet fejleményeire a Vylyan birtokigazgatója. Ezt máris közöljük. A benne található kérést akceptáljuk. Azt azonban nem tudjuk megtenni, hogy kivesszük a rendszerből a borászatot, és minden megy tovább békében, mert szisztémánk nem bírja…..