Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SzA89

9 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A napokban jelent meg egy impozáns kötet a Helikon kiadó gondozásában, Az Aranycsapat története címmel. A Magyarországon élő David Bailey írta, a hátoldalon található ajánlóban pedig azt olvashatjuk, hogy a kötet „a legjobb angol történetírói hagyományok szellemében egyszerre precíz és…..
Napjainkban majdnem minden a párkapcsolatok, a családalapítás dilemmái körül forog. Különösen akkor, ha mindezt a munkával és a karrierrel is összekívánjuk egyeztetni. A helyzet különösen az X és Y generáció tagjai számára okoz fejfájást, akik a gyakorlatban is egyre erősebben élik át ezeket a…..
Elsőként mindjárt az, hogy hazudunk róla. Hazudunk, amikor azt mondjuk, hogy örök hűséget esküszünk valakinek. Már maga az egész elgondolás téves, hiszen az eskü megtörése sokkal fájdalmasabb, mint bármilyen egyéb más ígéret be nem tartása.  Mondhatjuk, hogy nem volt ez mindig így, de a világ…..
Vannak dolgok, amik bár kifelé jól mutatnak életünkben, de a bankszámlánkról mégis nagyon hiányozik valami. A pénz.Mindent lehet, de gondold át előtte, hogy milyen következményekkel járnak bizonyos lépések. ✅Drága telefon: Az olcsóbb, nem annyira menő telefon is pontosan…..
Szabadságot? Bizonytalanságot? Reményt? Talán mindegyiket egyszerre. A szabadsággal viszont nehéz mit kezdeni, ha mindaz tele van bizonytalanságokkal. A remény, az újrakezdés lehetősége viszont folyamatosan ott lebeg a generáció feje fölött. Ez a zűrzavar okozza ma azt, hogy az 1980 és 1995…..
Mélyelemző Mi a migráció? 2018.08.06 19:46:12
A migráció Magyarországon alighanem még azoknak is a könyökén jön ki, akik nagyon keveset néznek híradókat. Pedig borzasztóan fontos témáról beszélünk, hiszen Európa lakossága folyamatosan öregedik, a világ népessége viszont folyamatosan növekszik. A vezető politikai döntéshozók igyekeznek elodázni…..
A politikai kommunikáció nagyon komoly mélységeket jár meg hazánkban és ez már a legapróbb jelekből is könnyen egyértelművé válhat mindenki számára. Az alábbi bejegyezésben ezt próbálom meg röviden és szemléletesen bemutatni. Ennek okán a megszokotthoz képest több képpel igyekszem majd gondolataimat…..
Vannak állandó dolgok az életben, például, hogy az új Walking Dead évad marketing kampánya mindig a Comic Conon indul el, egy hosszú előzetessel. Idén sem szakadt meg a sorozat, ráadásul most a szokottnál nagyobb a rajongói érdeklődés az első képsorok iránt, hiszen mindenki azt próbálja kitalálni,…..
SzA89 2018.07.23 11:36:16
A labdarúgás világának mindig is része volt a pantomimművészet, de a láthatatlan akadályokban felbukó vagy kezüket rázva piros lapot reklamáló játékosok repertoárja idén egy minden korábbinál népszerűbb koreográfiával bővült. Aki nem követi a labdarúgás szabályváltozásait, az a 2018-as…..
A hazai politikai pártok evolúciója egészen elképesztő alakot öltött magára a 2006-ot követő időszakban. Az Őszödi beszéd pillanatától valósan megjelent a Jobbik a palettán, míg az SZDSZ és az MDF végleges elgyengülése is kezdetét vette. A hazai választóközösség új pártokra, új gondolatokra és a…..
Októberben tér vissza a 9. évadával a Walking Dead és az eddigi kiszivárgott hírek alapján úgy tűnik, hogy komolyabb válaszúthoz érkezett a sorozat. Először is új showrunner veszi kezébe az irányítást, Scott M. Gimple feljebb lép és egyszerre fog foglalkozni az összes Walking Dead projekttel, helyét…..
A szólás szabadsága egy roppant érdekes kérdéssé formálódott az elmúlt esztendőkben. A Youtube, az influencerek újonnan megszülető jelensége és az egyre szaporodó blogfelületek számos olyan embernek adtak megszólalási lehetőséget, akik a korábbiakban nem tölthettek volna be ilyen magas szerepet…..
A baloldal válságáról való értekezés aligha újszerű bárki számára is, aki nyitott a hazai és európai politikai térfél elemzésében. Ugyanakkor az okok megfejtése és a kialakult helyzetre való reakciók már gyakran elmaradnak. A jelenlegi állapot bemutatása mellett igyekszem figyelmet fordítani a hibás…..
A Nemzeti Sport koporsójába már régen belevertek vagy hatezer szöget, de a legnagyobbat akkor sikerült elhelyezni rajta, amikor az a Szöllősi György került a főszerkesztői székbe, akit a szakmában csak Pogácsás Gyuriként ismernek, és legendás arról, hogy a takonygerinc kifejezés mellett az ő neve…..
Lassan két hete lepte meg az egész országot a hódmezővásárhelyi időközi választás eredménye. Az ellenzéki pártok által támogatott független jelölt meglepő győzelme után sokan azt várták – a kormányoldalon és a kormányváltást kívánók között is -, hogy az ellenzéki pártok viszonylag rövid időn belül…..
SzA89 2018.03.09 09:17:03
@Manyike:
Szerintem vizsgázni fog a választói tudatosság és alul van becsülve.
Ahol megvannak a deklaráltan esélyes jelöltek, ott a mértnél is nagyobb lehet az átszavazás aránya. Ami a nagy baj, hogy kevesen hisznek. Hódmezővásárhelyen elhitték. És erre nem játszik rá félelmetesen az ellenzék.
Egyébként elég nehéz elhinni, hogy az ellenzék rosszabbul áll, mint 4 éve. Én ezt alapvetően nem gondolom.
Abban viszont bízom, hogy lesz még néhány visszalépés, amely segítheti a szavazókat.
Az infó az ugrás után jön. Még vissza lehet fordulni...
Gáspár Laci azt mondta, úgy érezte magát a tegnapi napon, mint egy lagzi vagy disznóvágás napján, mármint az izgalmat értve, legalábbis remélem, mert hogy jövök én ahhoz, hogy a nagy nap tiszteletére a halántékára cikkcakkot, a szakállába stratégiai fontosságú szüneteket nyíratott mesterember…..
Az egész ott kezdődött, hogy a Red Hot Chili Peppers lement a Qualitons koncertjére a híd alá, és Anthony Kiedis énekes kért egy CD-t a magyar zenekartól. Ezzel nagyjából meg is vették, nem csak a magyar rajongókat, de még azokat is, akik amúgy ki nem állhatják a zenéjüket. Innentől már csinálhatott…..
SzA89 2016.09.03 10:52:13
Azért egy Depeche Mode nem áll meg 20-21 szám alatt és alsó hangon lenyomja a 2 órát.
www.setlist.fm/setlist/depeche-mode/2010/papp-laszlo-sportarena-budapest-hungary-73d77e71.html
http://www.setlist.fm/setlist/depeche-mode/2006/papp-laszlo-sportarena-budapest-hungary-7bd6b614.html#! két visszajövetellel is akár stb.
De mindegy, imádtam én is, csak egyszerűen csalódott vagyok, hogy miért kellett ennyit cserélgetni, mert persze az összes számot meghallgattam volna élőben. Szerencsés vagy, hogy te megtehetted.
Csak holnap. Ugyanis elmegyünk a másodikra is ma este, aztán egyben vonjuk le a következtetéseket. Előzetesen csak annyit, hogy volt olyan gondolatom is az első este alatt, hogy De kurva jó, hogy jövök holnap is! Aztán hogy mi lett belőle, szombaton olvashatjátok. (Fotó: Artlasso)..
Nagy dolog történik a héten csütörtökön (azaz ma) és pénteken (azaz holnap). Igazi zenei mérföldkő az ország életében, hogy a Red Hot Chili Peppers két koncertet is ad Budapesten. A negatív emberek persze rögtön óbégatnak, hogy már megint csak akkor jut el hozzánk egy egykor meghatározó zenekar, ha…..
Nem ez az első alkalom, hogy erről a sorozatról írok, de talán furcsának tűnhet, hogy most kifejezetten a 6. évadot választottam témául, hiszen korábban nem beszéltem külön az egyes évadokról. Hogy ezúttal mégis megteszem, arra egyetlen mentségem van: az, hogy a 6. évad alapvetően különbözik a…..
SzA89 2016.07.15 11:48:51
Bár nem olvastam a könyveket, de nyilván Tyrion és Arya jelentős szerepeket hoznak benne jelenleg is. Legalábbis semmi ennek ellenkezőjével kapcsolatos spoilerbe nem futottam bele. :)
A Sames dolgot már meg is válaszolták fentebb.
Jon feltámasztása valóban nem okozott extra katarzist, de valószínűleg a könyvben sem lesz ez túlzottan túlspirázva, mert nyilván fel fog támadni.
Továbbá néhány halálról honnan tudjuk, hogy nem fog megtörténni a könyvben? Vagy már esetleg megtörtént korábban és itt mondjuk túléltek egyes karakterek egy bizonyos szakaszt. Ezt nem tudom, sokkal inkább kérdezem.
Aztán szintén ahogy írják fentebb, lényegében elvileg a vége megegyező lesz mind a könyveknek, mind a sorozatnak. Ami sok szempontból érdekes, mert az utolsó könyv 2020 előtt aligha jelenik meg.
Valaki mondta anno, hogy élő íróval vagy befejezetlen sorozattal ne dolgozz. Nagy igazság. A Trónok Harcánál is ezért kerültek csapdába néhányan.
Jon származásának megmutatkozása szerintem izgalmas volt ebből a szempontból, de ez lehet csak az én véleményem.
A csatajelenetnél kezdhettek volna valamit a nagy mamlasszal, ott azért én is érzek némi kritikai élt a történetben.

Az pedig, hogy racionális vagy nem racionális indokokat keresünk a szereplők viselkedésében, arra csak azt tudom mondani, hogy ha minden ember a földön nagyon racionális lenne, akkor jól mennének a dolgok. Hát nem mennek. :)))
Villámkomment: ez így, ebben a formában kábé oké. Ha Wilshere nem teljesen egészséges (és valószínűleg nem az), akkor okosabb lett volna Carricket nevezni helyette, illetve Ashley Cole is megérdemelt volna még egy utolsó kirándulást, de összességében nem lehet panaszunk. Itt a…..