Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sziapo1

1 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az internet szemetét felszívó lájkvadász oldalak időről időre megörvendeztetik olvasóikat egy-egy egészségügyi témájú írással. Ezúttal egy olyan válogatott kamugyűjteményt találtam, mely a „régen minden jobb volt” és a „francba a tudománnyal, ösztönlényeké a világ” mottó alatt összefoglalható.…..
sziapo1 2017.10.08 12:34:56
@Meleg Sándor: Kösz, hogy nem törölted ki, mert minden leírt csak kisérleti tapasztalati tény. Érthetőség, nem orvosi misztikum amit írtam emiatt, ha nem érted a magyart, ami precíz ugyan, de sokféle nyelvjárás akkor érthető, ha gondolkozol olvasás közben.
Az altáji 2 kihúzandó fogfájás a prosztata gyulladás jelzőjeként került oda. az ottani fájdalom fokozatokra nem lévén megszokott jelzőszó csokor.
Gondoltam bogyó babócák is képesek a képzet társításra,
Amúgy szülési fájdalomszintet nem ért el, amit hímek nem éreznek, csak láthatják esetleg.
Kedves meleg admin, a máj hibás lebontása miatt a prosztatának mindennapos brokkolis (indol3C, DIM) támogatás kell (ez billenti át semleges gyorsan kiürülő bomlástermékek felé az ösztrogének bontását a májban), nem elég néha egy kúra. És a korábban létrejött altáji fogfájás szerű tüneteket) fájdalom (gyulladás) elmúltával kb. 4. nap után a brokkolin felül Kúrás kellene minden nap, hogy edzésben lehessen a prosztata. Nálam ez a PSA faktort alatta tartotta a 4-es kritikus értéknek, 1,3-as 2016-os eredményként bizonyítva.
A tesztoszteron szint egyenletesen tartása jobb kisebb de mindennapos növeléssel, pl. DAA 1db-tól 4db-ig bogyókkal, és
alkalmi növelgetését nem ajánlom, mert a szervezet aromatáz enzimmel elbontja a szerinte korhoz képest felesleget, és az alkalmak után növekedgető ösztrogén szintet okozva prosztatát növelgeti + öregít-gyengít-impotenciát okoz, lásd nemrég a Bodybuilderesek panaszait.
Pl. heti 1 viagra, és egy év alatt a normális 20ccm prosztata megnől 1 év múlva 100ccm-re is akár! Mázli nálam másként kitapasztalva 64ccm is volt, amikor utánakerestem az igazi okozó folyamatnak, és kikerestem a prosztata összehúzó Pygeum beszerezhetőségét, ami 1 év után 34ccm-re csökkentette 2 különböző orvosi vizsgálattal bebizonyítva a hatásosságát.
Ebből az egyik Urológus kijelentése volt, a magáé 50ccm alatti, de összehúzatni nem lehet, csak kioperálva.
Nálam mégis működött, brokkoli + Pygeum naponta + egyéb fontosak...
Ezért álltak át újabban a BogyBuilder területen a totális szerű aromatáz gátlásra a nemi hormon halványabb növelése mellett.
A májról még, hogy alkohol terheléskor minden egyéb lebontás is sérül,
és az emberi szervezetben a pangó szövetekben szokott a gyulladás + rákkeltők lerakódása bekövetkezni. Nőknél mellben, férfiaknál prosztata.
Fiataloknál általában gyorsabb a vér általi kimosás, és kevesebb a pangó szövetrész, kivéve az elhízás esetét!
Ezért idősödve, és a nemi hormon egyenletes szintjéért érdemes a Brazil viagrát (Catauba) teaként fogyasztani, csak ne túladagolt napi mennyiségben.
sziapo1 2017.10.09 23:16:46
@Zb74: Kedves sorstárs, mert az leszel, ajánlom a brokkoli+tökmagolaj mindennapos fogyasztását ami rák és gyulladás mentesen tartja a prosztatádat. Fiatalító bogyók (2014 jan-2016 végéig) a képességeid helyrehozzák, de nálam Szteroidos bőrlehámlasztás (2014 szept) után rák-melanoma (2016-ban észrevehető fájdalommal) indult be a gyors növekedése FRUKTÓZ TARTALOMTÓL. Feb 10szem szaloncukortól fájt, márciusban 10szem sz.cukortól 1cm-re növekedett, Ápr.29.-én gyümölcs-yoghurt este 1cm golyóból reggel 06-ra 2,5cm lett Ultrahang aznap. átmérőről 1 szem túró rudi máj-08.-án 22 órakor, akkor éjjel 02 órára 4x5cm-es ellipszissé ugrott, méretet vett máj. 09.-én a körzeti orvosnő, utóbb ultrahang is...
Ajánlom Szendi Gábor folyóirata Paleolit Életmód magazin 2016/2-es számban a prosztata növekedésről írt cikkét. Én akkor megértettem és mérettem 3. esetben a prosztatám ultrahanggal az elsőnél 39ccm, 3.-nál 64ccm-méretet kaptam, utánakerestem: a Pygeum összehúzta éves fogyasztást követően 4. mérésekor 34ccm-re. ERRE mondta az urológus, magának 50ccm alatti a méret, de összehúzatni képtelenség, ráhagytam, ha ezt akarja hinni.
A 2. rák operáció után kemózva javulgatok. Napi esetleg többszöri képességem visszatért, az élményszint azért még öreges.
sziapo1 2017.11.04 21:11:25
@Meleg Sándor: Igazad lehet a félre érthetőségben. Én a megélés-tapasztalatait írtam le. Kiderült a Prosztatám megmentettem a rákosodástól, és ezt főként a brokkoli okozta, mert időben kezdtem minden napos alkalmazását. DE ez csak megelőzi a májból távozóban az ösztrogén bontásból keletkező gyulladás és rákkeltő lerakódását férfiaknál főként a prosztata nagyobbodás pangó részében, vagy nőknél a használatból kikerülő mellek pangó részeiben, mert átbillenti semleges és könnyen kiürülő bomlástermékek felé a tetszőleges ösztrogén lebontást.
Ide illik a szuperkajának kikiáltott tömeggyilkos LEN-MAG lisztje-olaja.
Lenmagot kiscsibének nem adtak, csak, amikor anyányi méretűvé vált, hogy előbb váljon tojóvá, öregedjen kicsit. Disznónak sem adták, nehogy kisméretű hízásra képtelen öreggé legyen. Lónak, igás állatnak, embernek sem adták, mert gyenge izomzatúvá lett, stb.
LENOLAJ KENCE = a legjobb a fa szerkezetek beeresztéséhez, sem bogár, se penész, sem rothasztó baktérium nem ment bele, mert előbb öregedett meg a kiugróan erős, és sok ösztrogén tartalom miatt, semmint kárt okozhatott volna. A régi öregek tudták milyen időnként kell újra beereszteni a fa szerkezeteket. Ez bizonyítéka az egységes földi evolúciónak szerintem.
Amúgy tapasztaltam korábban, hogy az erősebb alkohol fogyasztás okozta hibás(?) májműködés másnap komolyabb prosztatabeli=altájon érzett fogfájás szerű gyulladást okozott (nálam 67-éves kortól), ilyen gyulladást kb. 68 évesen egy Bodybuildinges eladó tanácsára 4 nap alatt kisöpörte a brokkoli.
Fiatalon és normális életvitellel ez általában szükségtelen, de body builderek tesztoszteron hormon fokozókkal fokozva a növekedés hormon mennyisége érdekében, de a szervezet túlnövés elleni védelme miatt extra ösztrogént termeltettek az aromatáz enzimek ösztrogénné lebontó hatása következtében. Ami férfiaknál öregedést, nőknél ösztrogén dominancia jelenséget okozhat a minden embernél is életciklusonként változó férfi hormon túladagolása miatti lebontással létrejövő "korai öregedés" következtében.
(Impotencia jelentkezése extra izomzat elérése közben... Nőknél havi ciklus zavarokkal lehetnek többféle bajok + rák veszély is.)
Ezért mára férfi izomzat növeléshez nem szuper hormon fokozókkal, hanem az "aromatáz enzimek gátlásával" érnek el izom növekedést, de öregedés alig jelentkezik eközben. Iletve káros hatás még ismeretlen.
Ebben a körben a Rák megelőzése mindkét nemnél okosan alkalmazva a Brokkoli kiváló hatóanyagaival igaz.
DE
én melanóma malignum áttétes rákbeteg lettem eközben, mert tudatlan voltam. Fiatalon a mértéktelen Fruktóz fogyasztást, mint rák keletkeztetést fokozó okot már jelzik némely magyarra fordított nyugati orvosi cikkeknél.
Lehet ez kisgyereknél mértéktelen méz fogyasztásból, vagy az USA-ban már betiltott Fruktóz hozzáadásos étel-italok esetében! EU még engedélyezi, és egyéb okok az élelmiszer iparban mellett a kádári idők 15 ezer új rákbeteg/év előbb 30 ezerre ugrott a nyugati élelmiszerek és minőség javító eljárások engedélyezésével. Azután a cukorgyáraink bezárása után a Fruktóz korlátozatlan alkalmazása (a legolcsóbb a kukorica szirup a robbanó anyag termelés hulladékaként) már 80 ezer Fő új rákbeteget okozott 2016-ban. Ezek az új rákos beteg létszám növekedési lépések onkológusok által visszaigazoltak!
Fiatal sportolók is rákosodhatnak így! Edzés előtt-közben, után fruktóz túladagolás kiválthatja, mert szervezetenként változó mekkora rákos képződményt képes a szervezet eltakarítani.
Én sokáig hittem a Fruktóz 7-es glikémiás indexe miatti hasznosságában,
ráfáztam...
Mert, mindenkor szerettem az édességeket, és öregedve csökkent a szervezet rák-megelőző képessége!
A Májunk működéséhez:
A természetben nem létezett az emberiség tartósan 60 éven túli sokaság nemzőképesen (pl. 10-100 ezer éves időszakban), azaz
nem szelektálódott ki hatásosabb rák-védelem.
Mi az általam vélt megelőzés stratégiája:
Étkezésben elsőként gyümölcs legyen kimért adagban (az éhes szervezetben a máj az érkező Fruktózt inzulin nélkül képes lebontani, ha már mindet vércukorrá alakította, akkor kicsi az esélye, hogy a ráksejtek is képesek 1Fruktóz = 1osztódás 1ráksejt helyett 2létezése osztódásra!)
Ezután az izomzatnak szükséges fehérje bevitelt kell kimérve megenni, és végül a zöldségeknél a puffadás elkerüléséig lehet dőzsölni!
Naponta többszöri kisebb étkezéssel kisebb vércukor szint növekedés áll elő, mert ez a másik, ami a ráksejtek szaporodását exponenciálisan felgyorsíthatja. Pl. ájulási szint 3,5-ös vércukor szint alatti, ha gyors és magas vércukor szintet kell lenyomnia a termelődő inzulinnak, ezért jobb az egyszerű cukrok + erre lebomló szénhidrátok csökkentése, és a lassan felszívódóakra átállás étkezésenként. A magasabb étkezés utáni vércukorszint ezzel is fékezhető, a túlevés kártékony. A Bodybuildinges jobb edzők ezt okos tanácsokkal segíthetik. Rákbetegeknél is ez a jó megoldás. Kitapasztaltam a "keton diétás" étkezés is vércukor szintet növel, a túlevés ott is káros emiatt!
Fruktózérzékenység alatt két betegséget különböztetünk meg. Az egyik a fruktózintolerancia, amely egy veleszületett anyagcsere betegség, míg a másik a fruktózmalabszorpció, azaz felszívódási zavar. Kezdjük az elején.. mi is az a fruktóz? A fruktóz, azaz más néven gyümölcscukor, a gyümölcsökben,…..
sziapo1 2017.07.02 07:47:01
@Dietlife: Igazad van, de a Fruktóz témához hozzá kell tartozzon, hogy az nem azonos más cukrokkal, és azok hatása is más. A rák-nál extra különbségeket a "tudomány" sehol sem közölt fruktóz / egyéb cukrokról, amit én magyarul olvashattam. Aki meg írt erről, az talán Young tévesen a lúgos víz rák ellenességéről beszélt. Ami tévedésen alapul. Talán a vér Kalcium hiánya okozhat savasodást. Amire szódabikarbóna nem segíthet!
De nekem működik! - mondhatják mégis azok, akik kipróbálták a lúgosító étrend valamely változatát és tapasztalták pozitív hatását. Lehetséges, hogy egy tudományosan megcáfolt elvekre épülő étrend mégis kedvező hatással legyen az egészségre? Elvileg lehetséges, de…..
sziapo1 2017.06.15 13:27:44
@Zb74: Bocsi nem is sejteted miféle élelmiszerek képesek lúgosítani és mit, a vért, vagy a szervezet egészét, vagy a vizeletet.
Nekem a vér lúgosítása pl. citromlével akkor igaz, ha a szervezet kétségbe esetten kompenzálni akarja a citromlé savasságát, és a csontokból kalciumot old ki, azaz csontritkulást fokozó hatású.
Amúgy kizárólag kalcium és magnézium bevitel képes megoldani a vér lúgosítását, ha az savas lenne.
DE szerintem a szervezet egészsége idején minimum a fentiek szerint a "jó" állapotban tartja. Én 20 éve fogyasztottam saját friss előállításban kalcium és magnézium szerves sókat, és a csontozatom legalább 15 kilóval nehezebb-erősebb lett.
Ennek ellenére Orvosi és gagyibb vércsepp analízis kalcium hiányt jelzett, utóbbiak (NASA fejlesztést hirdetnek) viszont párhuzamosan mindenféle elmeszesedést fogalmaztak meg, mint életminőséget rontó jelenséget. Amikor kihagytam 3 hónapig, akkor a meszesedések enyhültek, de a vérem katasztrófálisan kalcium hiányosnak látszott.
Ebből kiderült, hogy sem egyik, sem a másik feltételezés-mérés nem helytálló.
Ugyanakkor néha beálló izomgörcsöket valóban eseti kalcium és magnézium bevitel volt képes leállítani! Ilyen volt a nyúlóssá romlott yoghurt, aminek az íze még jó, és a belőle a gyomor/bélben képződött mérget a jól felszívódó saját kalcium+magnézium italom oldotta fel kb. 1-2 percen belül. Azóta ezt szabadalmaztatta talán a sanofi, sikerült előlem elvenni, mert sosem volt pénzem szabadalom bejelentésére!
Grapefruit. A régen Barbados tiltott gyümölcsének is nevezett citrusfélét sokan fogyasztják különleges, kicsit kesernyés íze miatt. Levét palackozva italként árusítják, héját az élelmiszeripar használja. Mi mást lehetne mondani a grapefruitról, mint azt, hogy finom, egészséges gyümölcs? A 70-es…..
sziapo1 2017.05.01 02:49:57
@A. Bundy: Aki Bundy ÚR, te vagy téveszmáékben, és nem vagy képes érteni mások közlését tényekről!
Neked azért zavaros amit írtam, mert saját álmaid szerint kellene a te érveidet megcáfolnom. DE EZ képtelenség.
Tény K2 vitamint jóreménnyel bevettem, extra magas vérnyomás volt a következmény, úgy múlt el, ahogy leírtam! TE hisztérikus idegi befolyást vizionálsz, ÁLTUDÓS VAGY! ugyanígy bármi új javasolt szert szedek első esetben kivárom mi a hatása, és nem érdekel mi a zombi-hisztéria felőle!
Ami tény azt veszem komolyan! És pl. astaxantin a legjobban a sejtekbe felszívódó antioxidáns, mégsem hisztéásan reméltem a kedvező hatást,
hanem a bekövetkezett vérnyomás növekedés bitonyította NÁLAM BAJT EXTRA MAGAS VÉRNYOMÁST OKOZ! Gondolom fiataloknál más lehet a hatása! Emlékezem az első kávé korszakra, mindenki kávéval kínált durván erőssel, és sem idegesség, sem alvási gondjaim nem voltak a feltehetően 300-és 1000 mg közötti koffein mennyiségtől, akkor nem volt bajpm tőle!
Beszéltem nefrológus orvossal, aki szerint a vesém a korom és a nemem szerint jól működik,
tehát az összes idős ember veszélyeztetett a K2 vitamintól, és a koffeintől, talán a spirulinától is!.
Amiket leírtál tudományos szemfényvesztések,
MERT A SZERVEZET EGYÉRTELMŰ REAGÁLÁSA LESŐPRI A HAZUDOZÓ ÁLTUDÓSOK TANULMÁNYAIT.
lÁSD AZ OPERÁCIÓ SIKERÜLT, A BETEG MEGHALT ESETEIT!
Miféle bizonyítás kell neked, mert szégyen, amit a szervezet válaszol a bevett anyagokra,
az tény, és semmiféle más esetben bizonyított kisérleti vizsgálat nem mehet ezzel szemben!
ÉPP AZ A BAJ, HA AZ ORVOS-FéLE LEKICSINYLI A SZERVEZET VÁLASZAIT.
TE MIBŐL GONDOLOD, HOGY TÖBBET TUDSZ A TERMÉSZETNÉL, VAGY PL. ISTENNÉL!
AZ ORVOSLÁSNAK KELLENE A VALÓSÁGOS HATÁSOKON ELGONDOLKODVA
HELYES VÉLEKEDÉSEKET KIALAKÍTANI!
Furamód a kemoterápiás. sugárkezeléses gyógyítás gyorsabban öl, mint a rák, mert legyengíti a szervezetet, ami azután képtelen ellenállni a visszatérő ráknak!
Nem véletlen hogy hülye elméletek helyett immun-erősítéssel, és legfeljebb kisdózisú és speciális helyeken alkalmazott durva mérgekkel, sugárzással, csak a pontosan megcélzott rákcsomókat támadjáj újabban, A VALÓDI GYÓGYÍTÓ ORVOSOK!

A miki-nek becézett egéren végzett kisérletek semmit sem bizonyítanak. Az emberi szervezet amíg képes rá öngyógyítást is végezhet,
de ez nem hit kérdése, hanem tapasztalati változások oknyomozó kiértékelése utáni beválásig megtapasztalt hatások szinergikus javító hatásainak fokozása!
Ez lenne a tudomány jövője, nem a múltbeli baromságok felhánytorgatása!

Amúgy leírom, mert rádfér a tájékozódás: 1938-ban egy orvos bizonyította, hogy a rákot a cukor fogyasztás szaporítja. 1942-ben másik is erre jött rá, de a cukoripar lepénzelte, hogy inkább a zsírról írjon rémítő tanulmányt... Erről lett híres, És 40-50 év után derült ki, hogy a ketogén diéta (zsír-fehérje-zöldségek) nemcsak fogyasztani képes, de a szervezetben a rák terjedése leállhat!
Amúgy az újabb kutatások mint a glükóz rákszaporító hatását hirdették tévesen.
A Fruktóz a legősibb növényi energia tároló, a májunk lazán tovább engedi emiatt. Az összes sejtünk ismeri ezt, köztük a ráksejtek is! Ezért glükóz helyett, amit a máj glikogénné alakít a Fruktóz az, ami 1 molekulája 1 ráksejt osztódást segít végbe menni!

Ezért a kisgyerekeknél a korai mézes táplálás elindíthat korai rákosodást, és erre van statisztikai bizonyíték, csak félremagyarázzák, mint TE is az általam tapasztaltakat. Mert sohasem hiszek, ha a tapasztalat bizonyít!
A tudomány sokszor jár tévutakon, és csak akkor fordul jobb irányba, amikor kiderül mennyire tarthatatlanok az állításai, mint amikor
megéhették azt, aki a nap körüli föld-forgást hirdette, mini akkor áltudományos, söt isten elleni bűn hirdetését felróva a kivégzése okaként!
Ja máskölönben a sűrű vért higítja és ezzel csökkenti a vérnyomást a vízivás, mert a megivott víz csak akkor kerül a vérbe (felszívódva), ha a szervezetnek szüksége van arra! A te fő okfejtésed baromság, tisztelt ÚR.
sziapo1 2017.05.06 20:44:57
@A. Bundy: Túl vagyok egy utólag melanoma rák támadás legyőzésén, és kioperálták az áttétet. Semmiféle lexikális összeesküvés elmélet nem zavarta az elmémet, de a tiéd a hiányos tudásod bizonyosan.
Mindent amit leírtam kitapasztaltam, és szegény májad, mint hülyét lenézed, pedig szegényke a természettől tudja a gének infóiból mi a Fruktóz, és
azt azért ajánlják cukorbetegeknek, mert a máj elengedi, és emiatt nem ugrik az inzulin szint, persze módjával.
Továbbá a máj nincs kikisérletezve 60-120 éves emberekre, ezért minden öszrogént hivatalból rák és gyulladáskeltő irányban bont le! Keress utána, tanulj, mert tudatlanságod látom én is!
Plusz szegény máj működése bedurvul, az alkoholtól, mint előző bekezdésben, viszont a keresztesvirágú növények ezt átbillentik semleges és könnyen kiürülő bomlástermékekre! Kitapasztaltam, mióta brkkolit fogyasztok naponta, azóta nincs altáji fogfájásom.
Mindezek és amiket leírtam, az tapasztalat.
Ellentmondó elméletekre nem figyelek, mert zagyvaságok, vagy teljesen eltérő körülmények között igazak!
A magas vérnyomás és az alacsony sokféle okból változhat, amit leírtál kivételes est, azt nem vitatom.
De mindent megtettem, hogy rám ez és úgy nelegyen érvényes,
kívánom, hogy Te szerezz személyes kisérlletben tapasztalatot az általad leírt vérnyomás növekedésből!
Amiben igazad van, azt éld át!
Közben érezd jól magad!
A rákos sejtek, csakúgy mint más sejtek is közismerten cukorral táplálkoznak. Kutatások során kimutatták, hogy a finomított, vagyis ipari körülmények között kivont és előállított gyümölcscukortól (fruktóztól) sokkal gyorsabban szaporodnak és terjednek, mint a közönséges háztartási cukortól…..
sziapo1 2016.10.19 22:14:36
Mint gyakorló rákos tapasztaltam: Glükóz-Frutóz Szirup avagy invert cukor, esetleg a Fruktóz 90%-os édesítő okozza a szaloncukorban, a gyümölcsyoghurtban, a túró rudiban, és az összes édes italban a ráksejtjeim gyors növekedését.
Nálam spéci jelző van, a hónalji nyirokmirigy, ennek növekedése kiugróan jelezte a gyári édesítők káros hatását. De a kristálycukor 5púpos kiskanálnyi mennyiségben sem okozott méret növekedést, nyáron gyűmölcsöket ettem, most is. ezek sem okoztak méret ugrást!
Kifejezetten izzasztó és egyenletes terhelés 2x3 órás időtartamban kissé zsugorította időlegesen.
Megoldáshoz Maltodextrin, maltóz az alkohol mentes sörben nem okoz gondot! Amúgy akinek nem kell kalória cukorként, annak 1kg Xillit(ol) 1500Ft/kg, mint cukoralkohol + 50gramm stevia 3500Ft/doboz összerázva alaposan, kb megfelel 14-15 kg cukornak, ami 3000 Ft, azaz csak 2000 Ft-al több, mint a répacukor, 15 kilója! LASSÚ Fogyáshoz ez segítség!
Amúgy Ezüst kolloid képes volt az egyedi sejtekből álló ráktipusokat gyorsan pusztítani, akárcsak at egyedi baktérium-gomba, virus staporodást is.
Ugyanakkor a test szöveteit, de a vérsejteket sem károsítja! Mindenesetre kiterjedt ráktömeget kérdéses, hogy bekorlátozhat-e! Nálam mázlim volt, bejött eddug!
Tehát a sörgyártásnál kitárgyalt kb. 8 féle monoszacharidból az ÉN olvasatomban kizárólag a gyári szirupok okoztak bajt. a Sör-erjesztés után nincs gond, ha marad a kiindulási árpa-cukorfélék egyike sem!
Body-Bilgingesnek üzenem, hogy előbb kap rákot a nemi hormon fokozásától, ha azt nem anti ösztrogénnel segítve végzi! Továbbá, a prosztata növekedés akkor következik be, ha az anti ösztrogént elhagyod, és vagy a nemi hormon növelőt is elhagyod, azaz a testoszszteron csökkenésekor. Tehát nagyon fokozatos és lassú leállást tervezz,. Sőt a leállás után is anti-ösztrogént szedjél, Sőt azzal való leállást is fokozatos és lassú csökkentéssel tedd!
Mindezt tapasztalatból tudom, de a lényeges cikk: a Paleolit Életmód magazin 2016/2-es augusztusi kiadásból olvasd el!
Egy 26650-es, négy 18650-es és három 14500-as akkumulátort fogok bemutatni. Mindegyikük Li-Ion technológiával készült, ebből következik hogy 3.7V feszültségűek. Elsősorban lámpákban használják őket, vagy olyan eszközökben ahol a tápellátást erre a feszültségre tervezték. Friss 18650-es Li-Ion aksi…..
sziapo1 2016.03.07 14:43:33
A 4200mAh-s gagyi 500Ft-ért 500, 1000, 2000, 3000mAh-s terhelést viselt el, ebből 2db. gyorsan meghalt. A 2400mAh-s drágán vett kb. tudta, de egyik hamar lefáradt, zárlati áramot 10A mérőállásnál ostoba módon mérve feltöltött állapotban, azonnal megszakadt, mintha biztosíték-áramkorlátozó kiégett volna!
A túltöltés eléggé gyors lefáradást-halált okoz.
Állandó áramú töltéssel, néha rámérve sikerült 4,5-5,2V-ra is egy esetben rátölteni, de maximális árammal visszasütve gyorsan 4,1V-ra kifogástalanul működtek, terhelés nélkül 4,17V-ig megnőlt a fesz. Azaz nem szabad túlfeszültségen tartani abban rövid idő után belehalhat.
Kisütéskor túlzott kimerülés (2,7 V alatt) után illetlenség kapacitást elvárni. A cikkíró ezt elhibázta módszeresen.
A kisütést fehér LED-el kellett volna csinálni, ami 2,6V-nál már nem világít, és 3V alatt gyorsan csökken az árama, és a LED-elé áramkorlátozó pl. 6-30 ohm-os előtét ellenállást a led maximális áram beállításához kell tenni. PL. egy átmérő 10mm-es és 30lumen kb. 0,3-0,25W-os üvegbúrás LED igen jól bizonyítja a kisáramú kivehető maximális akku kapacitást. Pl. 90mA árammal a 3000mAh 33 órán ár bizonyosan világít magas fényerővel De árammérővel félnaponként átlagot számolva kellően pontos adat kapható.
Védelemként az olcsóság érdekében csak egy áramkorlátozó-biztosíték ellenállást tesznek be, ami az új akkunál belső ellenállásként mérhető.
Mert az ipari védelem nélküli akkunál a zárlat felrobbanást okozhat a hatalmas zárlati áram miatt. Ezt nálam egy vékony rugó spirál megelőzte, mert felizzott láthatóan az ügyetlenségem miatt, azonnal lekapcsolva minden oké volt. Csak a befogót a rugóval kellett kidobni.
Végül a csekély feszültségnél a létező gagyi rugókkal és bringánál a rázkódás nagyon nagymértékű ellenállás növekedést, megszakadt áramot okozott,
rázkódás függően villogóként funkcionált.
Átszerelve és a pozitív pólusnál merev érintkezőt alulra helyezve a súly-terhelést, ez jóval ritkább, kb. 1/50-edrészre csökkent.
Azonban a megoldás:
Lényeges kivehető áram csökkenés mellett a Power Bank tipusoknál van, ezek védettek kisütő áramra, végfeszültségnél kikapcsolnak, töltő áram korlátozással túltöltést sem engednek!
Ugye terhelést normál USB-n lehet rátenni, és 5 voltra feltranszformálja a kimenő feszültséget 2,9-4.1V-ról 5V-ra, ez önmagában veszteséges a teljes mAh kapacitáshoz képest, ekkora arányban csökkentve a kivehető áramot,
De a teljes védelem kb. 600Ft alatt megkapható.Ebbe betéve a 18650-es 2600mAh-as kapacitásból kb. 1500mA kivehető áramot kaphatunk, de 5V-ról pl. mobil akku töltéshez, és előtét ellenállással LED-hez áram korlátozás érdekében! Ezt bármilyen USB töltővel lehet tölteni!
A lehetséges maximális akku mAh kapacitásról olvastam 10 000mAh-st is, de nem ismert a valóság. Ugyanakkor elképzelhető, hogy ezeknél a töltő áramra adják meg az adatot, és a vélt 65%-os hatásfokot számítva a kivehető áram 6 500mAh- esetleg létezhet!
Ez a Power Banknál kb. 4000mAh-t adhatna ki, mint feszültség növelő átalakítási áram csökkenés.
Üdv.
A mai napon halt meg 473 éve Paracelsus német orvos és tudós. Bejárta a világot, mindenütt a gyakorlati alkímia jeles képviselőit kereste fel. Érdeklődött az új gyógyítási módszerekről, de a „természet rejtett erőiről is”. Előadásait sokan hallgatták, a természet…..
sziapo1 2014.11.12 11:08:50
Fáradok, de nagyon...
Nincs értelme eldugott helyeken tájékozódnom sem, ahol, mint ti a természet erőiről címként írtok, de azt hiszitek, hogy a tőzsdében ezt értitek,
hogy a tőzsde érti a gazdaság természeti kényszereit,
hogy a gazdaság érti a természeti fizikai-kémiai-biológiai korlátait!
Pláne bármelyik szinten figyelembe vennék, és eleve beterveznék.

Leírom, mert piszokul egyszerű:
A természeti körülmények mindig korlátosak, és bármelyik tévút idővel áthághatatlan akadállyá válik.
A biológiai korlátok még törékenyebbek, és bizonyosan visszaütnek az értetlenül rabló hajlamú emberiségre!
A természetben a lényeg ugyanaz, mint a gazdaságban:
Az élettelenben a fizikai-kémiai- energetikai korlátok között a természet törvényei szerint mennek végbe a folyamatok, és az a folyamat erősödik, amelyiknek a többinél nagyobb az energetikai előnye nevezzük ezt "TERMÉSZETI PROFIT"-nak!
Az élővilágban a fajok sokaságából a konkurens fajok közül is a magasabb természeti profitra képesek szaporodnak el!
Az összes faj eredőben ELÉRHETŐ TERMÉSZETI PROFIT-ja az adott körülmények között a legmagasabbra állna be, ha teljesen véletlen folyamatok lennének! Csak idő kérdése!
Az emberiség (talán az értelem) létrejöttével ez fokozottá válhatna egy tudatos+tapasztalati módosításokkal ismerve a korlátokat.
Ehhez képest az értelmesnek látszó, de mohón rabló hajlamú kisded korában lévő emberiség,
megcsúfolva az értelem csíráit önmagában,
mindaddig rabolva pusztít, amíg valamilyen korlát katasztrófába nem sodorja a
gyakran vallásos téveszmékben megkövesedő és csak kezdetben korlátlannak látszó elképzeléseket!
Emiatt persze a véletlenszerű maximális természeti profithoz képest is rohamosan csökkenő eredményességűvé válik az emberi csoportok működése.
Ekkor a különbözet, mint ENERGETIKAI RÉS, mint TERMÉSZETI PROFIT RÉS kinyílva újabb és az emberiségre káros élőfajok elterjedését okozza!
Miközben az emberiség által elpocsékolt természeti profit egyre közeledik a korlátaihoz, majd elérve hirtelen zuhanni kényszerül,
az adott vallásos hiedelemből létrejött társadalom bukását okozva.
Minden elbukott nagy birodalom valami hasonlón ment keresztül.
Miközben:
Valódi értelemmel feltérképezhető a természeti profit bővítésének (maximumon fenntartásának) a körülmény rendszere,
és akár az összes-élő rendszerének eredő természeti profitjának gyorsabb növelése is végbemehetne ÚJABB ERŐFORRÁSOK BEKAPCSOLÁSÁVAL AZ ÉLŐVILÁG RENDSZERÉBE visszaesések nélkül is!
Mert a természeti korlátok mindig az adott technológiai keretek közötti maximumig engedik a fejlődést fenntarthatóan a teljes élővilágra értelmezve!
Ez pedig erkölcsi kényszerként működik, azaz a teljes ÉLŐRENDSZER TERMÉSZETI PROFITJA adott állapotában lehetséges MAXIMUM-ához képest a ténylegesen ELÉRT (vagy épp romló) TERMÉSZETI PROFIT-ja
az adott értelmi szintű társadalom erkölcsi mércéje. Ha ez javul-vagy romlik az mutatja az ERKÖLCSI VÁLTOZÁS irányát-mértékét!
Mert a TERMÉSZETI ERKÖLCSI KÉNYSZER lassú (a korlátokba ütközésig és azon túl tartó) folyamat, és pillanatnyi felismerhető értéke pedig a
TERMÉSZETI ERKÖLCSI AJÁNLÁS mindössze
A TERMÉSZETI ERKÖLCS ENNYI:
"Gazdagíts, hogy Gazdagodhass!"
sziapo1 2014.11.12 12:28:47
Kezd formálódni a devizahiteles csomag forintosítása. Mit tudunk? 2015 februárban számolnak el a bankok a tisztességtelennek nyilvánított feltételekkel. Legkorábban ugyanebben az időpillanatban történhet meg először a devizahitelek forintosítása. (Az euróhitelek elszámoló ára…..
sziapo1 2014.11.12 10:02:57
Szerintem nem arról írtok, ami a lényeg:
950 milliárdot talán bukik most a csaló bankrendszerünk, de össze kellene hozni Járay Zsigmond féléves jegybank elnöksége óta mennyi haszon futott be a bankrendszerbe (bankonként), már amit bevallottak.
Mert az (anya)-bank SW+egyéb szolgáltatásaiért aránytalanul magas költségű, mégis rendszerint hibák özönével terhelt befolyásolása ellenértéke
látszolagos munkavégzésnek feltüntetve talán ugyanannyit kivitt az országból.
Vagy arról kellene írni, hogy:
Adeviza elszámolású hitelek nyújtásakori feltételekhez képest
a mostani árfolyam mekkora átverés!
Ugyanis
eredeti Ft kölcsönzése x akkori kamatxfutamidő=visszafizetendő akkor vélhető végösszeghez képest,
a Fideszes rendezéskori árfolyam szerinti elszámolással hányszorosan több a bankokba kerülő visszafizetés.
És ahhoz képest mennyire csekély a rendezéskor vissza-számolandó mennyiség a kölcsön igénylők javára!
Sem időm, sem korrekt forrásom nincs ehhez, ráadásul csak a megérzésem mondatja velem, hogy
megint átverés és többszörös fizetnivaló ami látszólag kisebbé teszi
az elképesztően felsrófolt fizetendőket!

Azt sem tudom, hogy az értékes megfogalmazásokat hol találom?
Sehol egy tartalom-jegyzék.

Azt meg végképp nem tudom hol lehet ezt tömören leírva közzétenni, hiába van facebook, stb. Mert ott is eleve beépítve korlátozottan esetleges a közlés terjedése!
Szt Isván Katolikussá züllesztett magyar államot alapított, azóta is pusztul a magyarság. A Szkíta birodalom megosztottá vált a Párthus birodalom kiválásával, azóta is pusztul a magyarság. A Szent Koronát valahol a Merv-i oázisban hozták létre a Magyar Arszak birodalom…..
Ritka egy szemét tolvaj bandát sikerült összehoznia a kormány első számú stadionépítőjének a jelenlegi államapparátusban. Ahhoz meg külön tehetsége kellett legyen az elpocakosodott focihuszárnak a maradék ennek kiegészítésére törvényekkel segítse ezt a fajta megélhetést,…..
                                                                                   …..
sziapo1 2013.06.21 17:36:40
A kutatás nagyon nehéz ügy, amikor én mások "kész" eredményeit olvasva vázolom, akkor is hetekig nézelődök.

Ha volna módod a Haralamos nevű Hunnivári Zoltán fedőnevű kutatónak az általad észlelt hibákat bemutatni, az jó lenne.
Tóth Gyula abban nagy, hogy hihetetlen azonosságokat derített ki egymástól többszáz év távolába hazudott "ÁL-"történelmi szereplőkről,
Sőt felismerni véli a Hun-Szkíta hatások elsődlegességét, akik a Ó-keresztény (egyiptomi származású), a Judeó-keresztény, a már erősödő muzulmán, a zsidó, a Római és egyéb hitvilágok vallási türelmi területén élhettek.
Én csak vélem,
hogy technológiai okokból nem rómában erősödött meg hatalom-képessé a kereszténység,
és ezt TE is igazoltad a korai pápákról, azokat megelőző csoportokról írott hit-bizonytalanságokkal!
Sőt mintha írtad volna, hogy a mai Német-Frank területeket is erőszakkal kellett megkeresztelni az 1300-as években, de bocs, ha ezt Hunnivári írta volna!
kerecsen.tv/2012-12-04/toth-gyula-szkitiatol-maghrebig-2/‎
www.youtube.com/watch?v=vL29gRWr9L8
www.youtube.com/watch?v=y00uSA7hizY
http://www.minap.hu/mivid.php?keres_megsz.T%F3th%20Gyula‎

A Hungár naptár szerintem reális csillagászati tévedést nevesít, sőt az is lehet hogy valóban 1016-1206 ugrást kell érteni tudatos betoldásként,
ugyanakkor
a hamisítás egyidős az írásos történelemmel pl. Egyiptomi 150 év-400 évre kitoldása párhuzamosan létezett főurakkal,
vagy a muzulmán naptárak átfedései is.
És az Ariánus hitvilág apáitól való AR-AB világot valamikor annak vészes elterjedésekor akarták
vissza-datálva Jézus születése dátumával hiteltelenné tenni a keresztség híveinél.
Ekkor, a 297 év korábbra datálása talákozhatott az Arszakida időszámítással, és
mégis a csillagászati hivatkozások csak 194 évvel későbbi időpontot hirdettek meg.
Hiszen a korai kereszténységnél a csillagászati ismeretek elszakadtak akár a görög-római, akár a pontosabb egyiptomi ismeretektől!
Nemhogy az Arszakida és korábbi korok csillagászati ismeretei birtokában lehettek volna!

A fő vonulatot így látom:
Tetrarchák más néven éltek, egyikük utólag kapta a Constantin nevet jóval halála után.
Mert a Mártír kort, mint időszámítást Ő váltotta ki, de
Atilla hun király veretett Constantinus bronz-érmeket elsőként,
azaz minden elé bevetített Constantin utólagos fikció-átnevezés-belemagyarázás,
hogy "A HUN(magyar)" érdemet megszüntessék.
Róma leigázását Alarik (kirala) 44 évvel Atilla elé bevetítve, sőt Afrikába átment seregeivel létrehozott Magreb (MAG-r-AB= Mag népétől való) szintén Atilla halála utáni túlélése katonai terveinek Gejserik és Hunerik vezérletével.
Atilla meghalt és a Szkíta birodalom szétesett, sehol sem élte túl a halálát?
EZ képtelenség! Katalánok, Spanolok, H'Ispánia, sőt "Ger-Mania" szintén a Hun birodalom helytartóitól kapták nevüket a HŰ-BÉRES rendszerben.
Atilla idősebb fia is 1.= Nagy Constantin mintája lett, éppúgy, mint Nagy Károlynak is a Karolingok nem is létezhettek... Aladárból kinőlt a Meroving dinasztia, és Nagy Constantin lett, akárcsak az általa legyőzött Öccs-ABA = Csaba királyfi= Cirill Constantin=Nagy Constantin (mint szentje a keleti római egyháznak), sőt az Első Bolgár uralkodó fiának is ő adott élettörténetet!
Heribert Illig bizonyította a módszeres 297 éves hamisításokat, csak azok IGAZI okát Tóth Gyula ismerte fel,
és bizonyítani tudja, hogy az 1000. évig terjedően a párhuzamos időszámítások leírásait összemásolva már Jézus vélt születésétől fogva folyamatpsan meghamisították az adott korok hatalmi érdekei mentén!
Hunnivári Azért nem kötött bele a bejegyzéseimbe, sőt a korábban vitázók sem,
MERT SENKINEK SINC FOGALMA MIKOR MI VOLT A TÉNY, MI A CSALÁS!
TE, ISMERETEM SZERINT PÁPASÁG, STB. ÉRTŐJE tehetnél feltételezéseket mikor melyik pápa, melyik uralkodó vélhető valódinak, és a többi hamisítás!
sziapo1 2013.06.21 18:06:16
Az előzőben az utolsó videó nincs, de itt van 2 másik:
vilagbiztonsag.hu/keptar/displayimage.php?pid=19716

Tóth Gyula: Szkítiától Maghrebig - A kitalált középkoron túl
Heribert Illig semmi új, semmi szokatlan dolgot nem állított, csak azt, amit a középkori magyar krónikák mindig is állítottak. A "kitalált középkor" néven ismertté vált elmélet nem egy új szenzáció-hajhász elmélet, hanem a középkori magyar krónikákban lefektetett időrend kissé megkésett rehabilitációja, annak utólagos igazolása!

Tót Atyafiak
Az utóbbi néhány tanulmány publikálása után magam is meglepődve tapasztaltam, hogy a téma iránt érdeklődő olvasóközönség még a szokásosnál is jobban felélénkült. Számtalan kérdés, rengeteg megfontolásra váró új szempont, és a témákhoz kapcsolódó adalék jutott el hozzám, amelyeknek a feldolgozása hosszú-hosszú hónapokat – ha nem éveket! – fog igénybe venni. Ez a váratlan aktivitás elsősorban annak a döbbenetes és hatalmas jelentőségű felismerésnek szólt, mely szerint a keresztény Európa kezdetei a magyarság hatalmas vállalásához, Attila királyunk szent küldetéséhez vezetnek vissza.
Remélem nem okoztam komoly bosszúságot!
Az V. század elejétől az ortodox kereszténység  magáévá tette a 397-ben elhunyt Philastrius, bresciai püspök egyetlen, de annak a haláláig erőltetett ostoba tételét, miszerint földünk lapos és az körül keringenek az égitestek. Természetesen létezett, és ismert volt…..
A Magyar Katolikus Egyház -saját bűneit másra igyekezve kenve- támadja a konkurens hazai egyházakat. Pedig egyeduralkodó hatalmi szerepét, amely terrort is képviselt, már régen elvesztette. Ideje lenne megszokniuk, hogy hiába van internacionalista jellegük  és  hiába…..
sziapo1 2013.06.13 18:25:32
Olvasom néhol a hamisításokat és találgatok,
pl.:
"A manicheizmus a Római Birodalomban 297. március 31-től tiltott vallás volt."
Netán emiatt vált 297 évvel korábbra dátumozott "Jézus születése amúgy csak sokkal később kialakult szokása???
Meg akarták erősíteni, hogy Isteni kinyilatkozás előbb született a hamis gnosztikus hiteknél.
Az pedig lehetséges, hogy a hit-erősítő szándék "csillagászati hibája" a Hungár naptár szerinti 190-210 év tévedést is okozhatott.
Amúgy ezt látom a Zeitgeist levezetéséből:
"A kereszténység egyszerűen nem az igazságon alapul. Úgy találjuk, hogy a Kereszténység nem több egy római történetnél, amit politikai célokból hoztak létre.

Az igazság az, hogy Jézus a Gnosztikusok keresztény szekta Napistene volt. És mint minden pogány Isten, egy mitológiai figura. A társadalmi kontroll céljából írták bele a történelembe.

325-ben Konstantin császár összehívta a Niceai Zsinatot. Ezen a találkozón fektették le a politikai célú keresztény doktrínákat, és ezzel elkezdődött a keresztény vérontás és spirituális csalás hosszú történelme."
Ha a hiterősítő akaratból a Heribert Illig féle 297 évet hozzáadjuk, akkor 622-es évszámot kapunk, ami igazán közeli a 666-os ördögi évszámhoz.
Plusz sokáig tartotta magát európában is az Arianizmus:
"... Arius-nak és követőinek (az ariánusoknak) mozgalma volt a 4. században, amelyet később eretnekségnek nyilvánítottak. Legfőbb tétele, hogy a Fiú-isten nem öröktől való, csupán az Atya-isten "teremtménye", amivel sokak szerint Jézus isteni voltát, s egyúttal a Szentháromság tanát tagadja. Az arianizmus tanait már az első nikaiai zsinat (325) vitatta, ... de az egyházi hatóságok csak az első konstantinápolyi zsinaton, 381-ben ítélték el szervezetileg. ... több... európai országban hivatalos államvallás lett. A toledói gót királyságban egészen a harmadik toledói zsinatig (589)."
Ugyanakkor
Sokszor meghallgattam (és ajánlom) Tóth Gyula videóit
kerecsen.tv/2012-12-04/toth-gyula-szkitiatol-maghrebig-2/
és onnan derülnek ki meglepő párhuzamosságok, pl. 1. Constantin lehet, hogy Atilla hun király és fiai régebbi időbe való kivetítése, akkor a 325-ös Niceai zsinat sem létezett, és a többi Constantinok sem, mert ami tény, hogy
Atilla hun király veretett elsőként Constantinus érméket Tóth Gyula szerint:
Constantinus = Hun-Stan-Tinója = Hunok országa barma = Hunnia vagyona egységnyi pénze = 1 db herélt és igavonásra alkalmas fiatal bikával volt egyenértékű!
Márpedig, ha Atilla hun király 454-ben halt volna meg a Juliánus naptár szerint, akkor a 325-ös zsinat is kérdőjeles (Az időszámítási zavarok miatt Atilla halála 410/454 után Pannónia úrává lett Atilla idősebb fia. Aladárról (elder) vehették Nagy Constantin figuráját éppúgy, mint Nagy Károly legendáját is). Aladár (elder) az elképzelt "Nagy Constantin" elődje lehet és róla mintázva tette volna törvényessé és államvallássá a kereszténységet a pl. visszavetített Niceai zsinat kitalálásával együtt!
De valószínű, hogy Atilla háborúja pusztította el a Tetrarchákat és Róma hatalmát, és halála után "Aladár" (Gót Krimhildétől született első-szülött) eltünt a történelemből. DE "Childerik" néven (Childerik I, koning van de Salische Franken (ca. 457-482)) a Pannóniától nyugatra uralkodó valóságos személy lehetett, a róla mintázott 1.Constantin pedig a pápaságnak adományozta azt a területet, amit a másik Aladár féle replikációban Nagy Károly is megismételve adományozott!
Wikipédia:
" I. Constantinus vagy Nagy Konstantin, a görög katolikus és ortodox egyházban Szent Konstantin[1] (272. február 27. – 337. május 22.), római császár, akit csapatai 306. július 25-én kiáltottak ki augustusszá és ettől kezdve uralmát a Római Birodalom egyre nagyobb részére, majd egészére kiterjesztve egészen haláláig uralkodott."
Ez lehetett úgy is, hogy Atilla hun király 410/454-es halálát megelőzően 406+44=450.-évben július 25.-én verte szét a terarchák seregét. Amit visszavetítve egy győztes és élete végéig uralkodóval helyettesítették az utókorban, nehogy már a hirtelen meghalt hun királyhoz kötődjön ez az eseménysor.
Létezhetett Odoaker:
"... Odoaker germán vezér könnyűszerrel elmozdíthatta a trónjáról a Nyugat-Római Birodalom utolsó császárát, Romolus Agustulus-t Krisztus után 476-ban. A teljesen eladósodott és csődbejutott római államnak nem volt már pénze. Az általános hanyatlás eredményeként a pénzrendszer is eltűnt a gazdasági életből"
Válaszként kaptam:
"Odoaker hun volt, germán nép sohasem létezett, a german hadvezér szóból alkották meg a humanisták, és vették át a történészek."
Ez is lehet, hiszen Span= kapitány (Spanyolország) Ispan (H'Ispania) ugyanígy keletkezhetett név.
Ez is erősíti, hogy a hun helytartóságok maradékai szervezték uradalmakká európát. Pl. Róma bukása 406 vagy 450 és 476 között zajlott le ténylegesen. A többi kitaláció is lehet Rómaról augustusaival és Pápáival együtt egészen 476 utánig!
Ezért hihető, hogy Hun seregek verték szét Rómát, de a kamatos pénz pusztító hatása miatt legyengült Róma élhetetlensége miatt!