Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Óz, a nagy varázsló

0 bejegyzést írt és 160 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Facebookon bukkant fel egy szűk kétperces hanganyag, amiben Lovasi András nyilatkozik az Open Air Radio riporterének. Az adás még január 29-én ment le, de csak most kapták fel. Lovasi brutális őszinteséggel beszél a mai magyar popzene állapotáról, amit egy jól becsomagolt, coelhói…..
Óz, a nagy varázsló 2015.02.09 16:51:52
@monyon le:
Azt ugye tudod, hogy ezek HAVI összegek?
Azért havi fél millából már egészen jól el lehet éldegélni.
És amennyi jó zene van ma Magyarországon, ahhoz képest még ezek a számok is kurva magasnak tűnnek.

(Más kérdés, hogy az Artisjus egy gennyes fekély a hazai zene- és egyéb szerzők testén, és a bevétel kb. 2/3-át saját működésükre költik, többmilliós havi fizetésű jogászaik vannak a semmire.)
Óz, a nagy varázsló 2015.02.09 17:25:19
@recommented:
Egészen jó mai magyar zene?
Sorold már a neveket...
Mert a Punnany pl. szerintem is kifejezetten szar.

Ami meg a szövegeket illeti, olyan, amilyeneket a 80-as évek első felében az alter zenekarok írtak, olyanokat se előtte, se azóta. Lovasi sem, bár ő is írt jókat.

A zenékről lehet vitatkozni, bár fent nevezett zenekarok abban is jók voltak, meg mondjuk nem véletlenül ismerik talán leginkább a Solaris együttes nevét külföldön.

Ma zenében leginkább nyugatmajmolás folyik, nulla eredetiséggel.
A rapet meg már zenének nevezni is... hát legalábbis furcsa.
Barna hajú lányok Alannah Monroe 2013.07.16 07:34:00
..
Óz, a nagy varázsló 2013.07.16 14:34:26
@FNZFRD:
Két bejárat?
Az egyik nem csak kijárat?
Kormánypárti oldalról mást se hallok egy hete, hogy ez a Tavares, hát ez már több a soknál. Ez a jelentés, amit az Európai Parlament elé vitt. Mi az, hogy nálunk sérül a jogállamiság? Meg azok a csúnya liberálbalzöldek, ezek biztos nem hagyhatják, hogy az igazi kereszténység…..
A ki alatt volt olcsóbb a tojás? emlékezetes mémje óta Bajnai Gordon legtechnokratább támogatói sem mondhatják, hogy a nemjobbikos ellenzék reménybeli Neója és szövetségesei mentesek lennének a demagógiától. A tojáshelyzet Orbánra kenésén túl most újra kiakadt a…..
Óz, a nagy varázsló 2013.07.10 12:40:39
@Tündér_Lala:
Engem ez a tahó ne képviseljen, és igenis járjon Suzukival. Bár ha rajtam állna, gyalog járna, mert még a biciklit sem érdemli meg, nemhogy a kormánygépet.
Múlt hétfőn a Bors megírta, hogy a Papcsák Ferenc által vezetett zuglói polgármesteri hivatalban egy 3,8 négyzetméteres fürdőhelyiséget alakítottak ki belső használatra ("A helyiség közvetlen ajtóval rendelkezik a folyosóról, a jegyző és a polgármester szobájából. Tehát…..
Óz, a nagy varázsló 2013.07.10 12:32:40
@Online Távmunkás:
Igen, az is az.

Bár mondjuk újságíró nem nagyon van az Indexnél sem. A többség valószínűleg talán ha középiskolát végzett botcsinálta "újságíró". Írni nem nagyon tudnak.
Folytatjuk a „Mi lenne,ha…?” kérdésfelvetés feszegetését. Mi lenne Földdel, ha csak úgy, mondjuk egy kevésbé békés UFO látogatás, sáskajárás, meteorit becsapódás, vagy valami isteni igazságtétel során az embereknek nyomnánk egy deletét. A bolygónk jól meg lenne,…..
Óz, a nagy varázsló 2013.07.10 02:12:46
Óz, a nagy varázsló 2013.07.10 02:14:56
@nekem gyanus volt mar az elejen is...:

Ja, meg ha lenne benne értelmes gondolat, vagy legalább egyetlen értelmes mondat.

De nincs.

Ráadásul a magyarsága is pocsék.
A nulla helyesírásról nem is beszélve.
     Azt írja a Heti Válaszban egy Michnai nevű "újságíró", hogy a melegeknek nem kellene feszíteniük a húrt. Mert a homoszexualitást 5773 éve tiltják a keresztény-zsidó kultúrkörben.  A zsidó hagyomány szerint Isten 5773 éve teremtette a világot.…..
Eltemettük Horn Gyulát. Nehéz szívvel jöttem hazafelé a Nemzeti Sírkertből a 37-es villamossal. Temetése nem pusztán egy szertartás volt, hanem maga Horn Gyula.  Egy órára együtt volt a magyar nemzet ismét. A több ezres tömegben voltak, fiatalok és idősek, liberálisok,…..
Óz, a nagy varázsló 2013.07.09 00:26:16
@Metal Warrior:
Te láthatóan nem kicsit vagy barom.
Antall meg mellesleg ugyanolyan káros volt az országra nézve, mint a mostani zsebhitler.
Óz, a nagy varázsló 2013.07.09 00:38:03
@AbuBakr:
@Triangulum:
Te nagyon gondolkodásképtelen, a tényekkel kurvára tisztában nem lévő agyatlan segg vagy.

Bár ez sértő a seggre nézve...

@Kim Jong Un:
Remélhetőleg anyádat is. Aki ekkora tahót világra hozott.

@$pi$:
Bizonyítékok?
Vagy csak a pofád jár?

A szád valóban nem habzik. Fos ömlik belőle.

1956 után egyébként nem egészen 300 embert öltek meg.
Egyet sem legyilkoltak, mindegyik esetben volt bírósági ítélet.

Nézd meg mondjuk Argentínát, ahol a 70-es évek közepétől a 80-as évek közepétől több mint 30 ezer embert öltek meg.

Idióta vagy, aki csak azt hallja meg, amit a pártvezére ugat. Tök mindegy, hogy az mekkora baromság, mert gondolkodni képtelen vagy, hogy felfogd.
Óz, a nagy varázsló 2013.07.09 00:39:04
@Metal Warrior:
És szerinted mi a faszért kellene említeni, hogy aki halott, az nem volt ott?
Épeszű embernek ez egyértelmű.

Te ezek szerint nem vagy az.
Ebben a rovatban vissza-visszatérek a politikusok nyelvhasználatára. Azt vettem észre, hogy leginkább a hatalomból kicsöppentek sebezhetőek. Hiányzik mögülük az apparátus, amelyből egyik írástudó beosztottjuk kigyomlálná a helyesírási hibáikat. Most olyan politikus…..
Óz, a nagy varázsló 2013.07.07 21:57:45
@becike4:
@Visionstar:
Nem hinném, hogy ő írná. Nem szerepel a neve az impresszumban.

@maffiabaloldal az új mantra 2014re:
Nem troll ő, csak simán hülye.
Óz, a nagy varázsló 2013.07.08 01:13:08
@Athos64:
Hát mindkét félnek illene helyesen írnia. Ha már kiadnak valami hivatalos vagy félhivatalos kiadványt, kérjenek fel valakit, aki látott már kinyitva is nyelvtankönyvet.

Való igaz, a másik oldal sem jobb, az LMP-sek parlamentben mutogatott molinói is tele vannak hibákkal. De a kurva nagy magyar Jobbikéi is.
Úgy látszik, ha valaki politikus lesz, egyből öntelt fasz is lesz.
Tök mindegy, melyik oldalon áll.
Óz, a nagy varázsló 2013.07.08 01:15:10
@Vera2000:
Ezek nem az Index berkei.
A blogoknak annyi köze az Indexhez, hogy a blog.hu is ugyanannak a tulajdonoscsoportnak a birtokában van.

Hogy ez a Zöldi László ki a fasz, arról fogalmam sincs, nem is igazán érdekel.

De blogot minden hülye írhat, ha késztetést érez rá.
Te is, én is.
Jó reggelt uraim, a sejk küldött. Azt üzeni, nem kell neki szaros letelepedési államkötvény, viszont elkezdtek versenyezni a haverjával, az nyer, aki gyorsabban tud elbaszni egymilliárd eurót. Tudnának nekünk segíteni? Alapítsunk magyar légitársaságot? Kitűnő ötlet, holnap…..
Óz, a nagy varázsló 2013.07.07 14:26:03
Végül is Európában tudnának repülni pár hónapon belül, de csak a fapadosok által használt repterekre, amelyek messze esnek a nagyvárosoktól, a nagy nemzetközi repülőtereken ugyanis ma már évtizedekig kell sorban állni egy közepes (nem éjjel 2-re eső) time slotért is (azaz amikor a gépet fogadja vagy indítja a repülőtér).

A Malévnak voltak ilyen time slotjai (és nagyon jó időponokban, mivel amikor a Malév beszállt az üzletbe, még kevés légijárat volt Európában), ha értelmes ember lett volna a cég csődbiztosa, legalább ezeket eladja (illetve mivel el nem lehet adni, viszont el lehet cserélni, elcseréli n émi pénz fejében olyanokkal, mint mondjuk a British Airways vagy a Lufthansa), ez több milliárd dollárt hozhatott volna az országnak. Így viszont ezek a time slotok felszabadultak, és vitte ingyen, aki épp az első volt a sorban a várólistán.
Ezt elbaszták, nem kicsit, nagyon.
Ha jól tudom, senkit nem vontak érte felelősségre, pedig egy pár év börtön simán kijárna érte, nagyértékű állami vagyon gondatlan kezelése címen.

Európán kívül viszont nem liberalizált még a piac, úgyhogy oda eleve a repülési engedélyre éveket kell várni. A Közel-Keletet is beleértve, bár ott ha elég vastagon kennek meg embereket, biztos lerövídíthető ez az idő, az arab világban ennek évezredes hagyománya van.

Szóval ez a Sólyom lófasz egy hozzá nem értő dilettáns baromtól származó iszonyatosan nagy kamu.

A repülésben nem úgy van, mint a busztársaságoknál, hogy veszek 100 buszt, aztán oda megyek velük, ahová akarok.
Óz, a nagy varázsló 2013.07.07 14:30:58
@rolldog:
Hát azért ez a magángépes dolog sem úgy megy ám, hogy veszek egy gépet, oszt áll a garázsban, amikor meg kell, beülök, aztán irány Bana.

Először is meg kell szerezni hozzá egy csomó hatósági engedélyt, üzemeltetőitől repülésiig, stb.

Fenn kell tartani hozzá kezelőszemélyzetet, raktárkészletet a nélkülözhetetlen alkatrészekből, hajózó személyzetet stb. És bizonyos karbantartásokat adott időnként akkor is el kell végezni, ha a gép meg sem mozdult az állóhelyéről.

Szóval nem annyira egyszerű ám.
Óz, a nagy varázsló 2013.07.07 15:35:38
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Gondolom, szája volt, hogy kérdezzen.
A Malév vezetőségében tuti, hogy mindenki tisztában volt ezekkel.
Mindenféle hegyibeszéd előtt tisztázzunk pár dolgot jelen sorok írójával kapcsolatban: heteroszexuális férfinak vallom magam, kizárólag a nők vonzanak, katolikus keresztény a vallásom, hiszek a családban, a férfi és nő együttélésében és üdvös dolognak tartom a monogámiát.…..
Óz, a nagy varázsló 2013.07.06 17:34:22
"Budapest Pride, avagy mire is kéne büszkének lennünk?"

Hát az angoltudásodra pl. biztosan nem.

A pride szónak ugyanis van egy olyan jelentése is, hogy önérzet.

És itt eről van szó, nem meleg büszkeség, hanem meleg önérzet. Hogy ne kelljen szégyellniük magukat csak azért, mert buzik.

Büszkeségről szó sincs.

@is:
Igen, mindkettő provokáció az ép elme ellen.

Vajon engedélyeznék, hogy 2 napra zárják le a fél várost azért, mert valami hetero pride parádét akarsz, és a földalatti ne álljon meg 3,5 kilométeren át?

A rohadt nagy önérzettükkel kurvára nincsenek tekintettel másokra, akik mondjuk az útvonalukon laknak, és haza szeretnének jutni, mert pl. dolgoztak szombaton, és nem akarnak 3,5 km-t gyalogolni a 35 fokban, tűző napon.
Óz, a nagy varázsló 2013.07.06 17:40:09
"Az előbb felsorolt három fília általában sérti az emberi ill. állati méltóságot, általában erőszakos, tehát semmiképp sem tudom támogatni és úgy ítélem meg, hogy az ilyen egyedeket el kell zárni a társadalomtól"

Hát épp ma írt az Index arról, hogy Németországban nyílt olyan állatkert, ahol nemcsak megnézni lehet az állatokat, hanem meg is lehet baszni őket.

velvet.hu/sztori/2013/07/06/allatbordelyokat_nyitottak_nemetorszagban/

Már csak egy lépés, és lassan olyan általnos iskolákat is nyitnak, ahol meg lehet baszni a gyerekeket, hogy a pedofiloknak is legyen már valami engedmény (mellesleg van, 1989 óta leszállították a szexuális beleegyezési korhatárt 14 évre, tehát a 14. születésnapján már bárkit megbaszhatsz, nem szólhat érte a rendőr; mert a 14 éves gyerek kurvára el tudja dönteni, hogy ez most mi. Szóval dolgozik erősen a pedofillobbi is, nem csak a buzilobbi. És le akarják vinni 12 évre).

Ami meg a nekrofilokat illeti, a halottaknak már nem mindegy, mi történik velük?
Újabb autógyár döntött úgy, hogy a kerékpárgyártás területén is kipróbálja magát. A BMW, a Mercedes és a Porsche után most a Toyota céloz meg egy teljesen új réteget. A Toyota úgy döntött, hogy a gyár luxusmárkája, a Lexus neve alatt lép ki a bringapiacra. Ennek…..
"Kerékpárokat és szeszes italt is lopott, s útonállásszerű rablással és kiskorú veszélyeztetésével is gyanusítják a rendőrök azt a csupán 18 éves férfit, akit tegnap fogtak el a rendőrök", írja a Makó Híradó. A vicces nem is ez az idétlen megfogalmazás és a görcsös…..
Vasárnap már milliós tüntetések voltak Kairóban. Én Sarával, egy kairói lánnyal töltöttem a napot Párizsban egy nemzetközi újságíró és aktivista találkozón, de nem sokat lehetett vele kommunikálni, mert nem volt hajlandó elszakadni a Twittertől és a Facebooktól, ahol…..
Születtünk Magyarországon és szeretjük Magyarországot. Illetve a magyar tájat és emlékeket, bármerre a Kárpát-medencében. Most szerzőink vallanak arról, mi az ő tökéletes helyük, helyszínük a magyar tájban. Röviden és – vigyázat! – érzelmesen. De hogyan…..
Óz, a nagy varázsló 2013.07.05 20:30:20
@Veridicus76:
Lehet, hogy későn szólok, de Székelyföld már lassan 100 éve nem Magyarország.
Ráadásul a székelyek se magyarok, hanem székelyek.
Már, már szokás, hogy a kormány megint eltereli pár millás hirdetéssel a figyelmet... mondjuk a trafikmutyiról... mondjuk a takarékszövetkezetek államosításáról... vagy... mondjuk a földtörvényről. A nagy kapkodásban azonban sikerült leírni helyesírási hibával a "túlzott…..
Óz, a nagy varázsló 2013.07.05 20:20:33
@dreia:
Ez tény.
De ez nem az Index, csak egy blog. Amit feltehetőleg olyan ír, akinek semmi köze az Indexhez.

Írhatsz te is ilyet, ha akarsz.
@Online Távmunkás:
Neked is szól a fenti.
Egyébként nem volt korrektor az Indexnél don B. Saját maga írta.

Egyébként a nyelvtannáciság tényleg álljon távol a szerzőtől, mert a cikkben is van pár hiba.

@Kelemen Próza:
Ha hülye vagy valamihez, ne írj róla.
Márpedig a helyesírás ilyen. Bizony, a helyes a kötőjeles változat. A helyesírási szabályzatban a mozgószabályok résznél (139. a)-c) pont) találsz rá, hogy miért.
Az, hogy más újság is szarul írja, csak azt jelenti, hogy már minden írástudatlan faszt alkalmaznak újságíróként.

@Abigggg:
Már hogyne lenne rá szabály, hülye gyerek. Fent írtam, hogy melyik.
(Tudod, nem minden kifejezésre alkotnak külön szabályt, hanem úgy általánosságban, és a kifejezésekre vagy ez illik, vagy az. Az a pártod, amelyik minden káderére külön törvényt ír.)

@Bretschneider detektív:
Az Akadémia a jelenleg érvényben lévő helyesírási szabályzatot 1984-ben adta ki. Azóta nem írt semmi ilyesmit, májusban sem, februárban sem. Az új szabályzatból szivárogtattak ki előzeteseket, de az még nem jelent meg, ezért érvényben sem lehet (és amilyen faszságok vannak benne, remélem, még dolgoznak rajta egy kicsit, mielőtt kiadják).

És nem, nem mindegy, lásd fentebb.
Nem kéne baromságokat irkálni nem létező szótárakra hivatkozva.
Óz, a nagy varázsló 2013.07.05 20:23:15
@wmiki:
De ők legalább tudnak.
Te nem nagyon.
Óz, a nagy varázsló 2013.07.05 20:24:37
@HgGina:
Dehogy nincs.

Itt vagy például te. Bármelyik hozzászólásodat tekintve.
Verebes elküldte a francba a Blikket, harsogja örömmámorban úszva a Blikk a nyári uborkaszezon közepén. A bulvárlap eredetileg csak a 65. születésnapja alkalmából akarta felköszönteni, de a Heti hetes egykori Darth Vadernek "dörmögő hangja valósággal dörgött", amikor elküldte…..
Óz, a nagy varázsló 2013.07.04 23:08:26
@-Szűcs Gyula-:
Mondjuk mert ti ezért kapjátok a fizetéseteket, a hozzászólók meg nem.
Mint az várható volt, kifelejtették a nyári fesztiválokat a retardált dohánymutyitörvényből, ezért most naponta 2-3x mehet ki 20-30 ezer ember a Sziget idején cigit vásárolni a szárazföldre, ha elhagyja a dobozát részegen/lelejmolják a punkok: Gyulay Zsolt fontosnak tartotta…..
Óz, a nagy varázsló 2013.07.03 18:45:03
@VéKá:
A Szigeten nincs korhatár.
Sőt, van gyerekmegőrző is.

Az utóbbi években adnak karszalagot a 18 éven felülieknek, és piát csak az vehet, akin van ilyen.
Tessék elképzelni a következőt: egy kissé ideges bullmasztiff terrorizálja egy utca lakóit, mire kihívják rá a rendőrséget. Megjön az első kocsi, a kutya nekitámad a jobb első keréknek és széjjelharapja. A rendőr káromkodik, és nekilát kicserélni a kereket. Bruno türelmesen…..
  Istentelenül kemény dolog ez a politika, főleg akkor, ha az a szemét ellenzék nem hagyja, hogy a kétharmados felhatalmazásunkkal azt csináljuk, amit akarunk. Ülnének csendben és malmoznának, hiszen a tiszteletdíjuk így is meg úgyis megvan, és hagynák, hogy szétmutyizzuk az…..
Stoppolók az út mellett, tömött buszmegállók, nevetéstől hangos zánkai vasútállomás – véget ért a 2013-as EFOTT. Az öt nap alatt 88.000 fesztiválozó fordult meg a Balaton parti Új Nemzedék Központban, hogy négy napig élvezzék a vizsga utáni létet, csak szabadon… A záró…..
Az újpesti hardcore kerékpárosok olvadoztak a gyönyörtől, amikor néhány napja megpillantották a kerületben frissen megnyitott Tarzan park bejáratánál a biciklitárolók erdejét. Megítélésük szerint a kerületi beruházásból épült játszópark leckét adott egész Budapestnek,…..
Óz, a nagy varázsló 2013.07.02 03:11:03
@olcso:
Ja. Most már épp ideje lenne szabályosan biciklizni megtanulniuk is a kerekes cigányoknak.
Kedves olvasóim, ha éppen nem étkeznek, nézzék meg, kérem a képen pózoló két szartartályt, akik motorcsónakjukkal belehajtottak a Tiszán a védett kérészek közé. Tökéletesen beazonosítható a két véglény, ennek ellenére Pásztorné Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok…..
frissítve, ismét a 2012.05.23-as poszt Ezt is elviszem magammal... viszem a régen kihízott nacim viszem a kelet-német származású macim ezernyi véglet közül a köztest viszem a Csokonai Vitéz Mihály Összest ott lesz az ágyam ahova fekszem elviszem alvókának egy-két régi ex-em…..
Óz, a nagy varázsló 2013.06.29 04:37:12
@Horizont:
Akkor neked nagyon szar magyartanáraid lehettek, ha megmondták, mit kell alatta érteni.

A normálisok ugyanis próbálták rávezetni a diákokat, hogy mire gondolHATott a költő. Több lehetőséget is megengedve.

Ami a helyesírást illeti, te sem állsz a helyzet magaslatán, nemcsak a fiaid meg lányaid.

@évuska:
Jó nagy baromságokat írsz.
Ha nem érdekel, mire gondolhatott a költő, azaz mit akart közölni a verssel, akkor neked nem szabad verset olvasnod. Elég tragikus, hogy mindezt egy magyartanár írja.
És még csodálkozunk, miért szar a magyar oktatás (nem, nem magyaroktatásra gondoltam, az csak a részterület, de az is ide tartozik, pl. mennyire sok a funkcionális analfabéta - ezek szerint azért, mert meg sem próbálják elmagyarázni a gyereknek, mit jelent az adott szöveg).

"Petőfi például egy deci bortól rosszul lett" - láttad személyesen?

@kifordított nagyanyó:
Ja, biztos tolvaj politikus az alábbiak alapján:
"viszek egy csúnyán beszopott mesét"
"viszem a Duna-parton levetetett cipőm"

@Gyurito:
Hát versekkel ez alapján inkább ne próbálkozz.
Nem a te műfajod.
Erőltetett és még sánta is.
(Nem mellesleg Erős Virág versében a fasz átvitt értelemben van benne, a te versnek szánt valamidben meg direktben.)