Regisztráció Blogot indítok
Adatok
antigonosz

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mifelénk a lopás nem bocsánatos bűn. Még a közösből sem, hát még a középosztály szűkös vagyonkájából: a Fidesz éppen saját leghűségesebb törzsszavazóit kopasztja és bélyegzi meg. Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd napvilágra kerülésének napján megbukott. Bár még…..
antigonosz 2010.11.26 15:13:57
@WNS: Ekkora sületlenséget. Összemosod a teljes összegre számított reálhozamot és a tárgyévi befizetésből levont 4,5% működési költséget. Ennek tisztázásával az elméleted össze is dőlt.
A hír: A kormány meghátrált, mégis kap mindenki családi pótlékot. (A milliós jövedelműektől vették volna el, nevetségesen keveset tudtak volna ezzel spórolni.) Egy színműben: Ifjú fideszes apparátcsik 1. (lelkesen): - Mit szólsz, tovább nőtt a népszerűségünk!? Ifjú…..
Tétényi Éva A második 2010.10.05 23:30:00
A városi közpénzből finanszírozott helyi sajtó és tv nem jelentkezett. Szóval szükség van az internet szabad világára, hogy hírt adhassak arról, mi történik a Városházán. A hétvégén létrehozunk egy új kommunikációs csatornát, ahol majd bárki betekinthet a helyi politika…..
Reckl Amál blogja Rokonok közt 2009.09.27 14:24:00
Jó lenne, ha egy jogász elmagyarázná, miért volt fontos az új Családjogi törvényben (amely mint önálló jogszabály megszűnik, és a Ptk. részévé válik) az a kitétel, hogy nagybácsi - unokahúg, ill. nagynéni - unokaöccs is házasodhassék.Mert azt értem, hogy a házasulást…..
Van, amikor a munkaadó  érzi úgy, hogy átverték. Persze ő is hibázott, mert a munkavállalónak csak szóban, s nem írásban mondott fel. A levél: "Az egyik területünkön megszűnt a megbízatásunk. Az ott dolgozó munkatársainkkal közöltük, hogy a továbbiakban egy…..
Üdvözöllek Erynnis,a következő üggyel kapcsolatban kérem a segítségedet:Egy mezőkövesdi Kft.-nél vagyok alkalmazott ~ 3 éve és 2 évvel ezelőttdöntöttem úgy,hogy a Miskolci Egyetemre kezdek járni a munkám mellett.A munkáltató köteles elengedni,ám azokra a napokra nem köteles…..
Nem hittem volna, hogy Gyurcsánynak egyszer igaza lesz. Miniszterelnökünk pár évvel ezelőtt azt üzente a magyar vállalkozásoknak; el lehet menni ebből az országból. Aki hallgatott rá, az jól járt.Már az ominózus kijelentés előtt is megindul egyes magyar cégek áttelepülése…..
antigonosz 2009.03.04 20:26:04
@Miskin Herceg: 2002-ben a 13. havi nyugdíj, közalkalmazotti béremelés, adójóváírás alkalmas lett volna a belső kereslet növelésével a gazdaság felpörgetésére. Mindazonáltal ez együtt járt volna 1-1,5 %-os egyszeri inflációnövekedéssel. Ekkor a jegybank úgy döntött - annak ellenére, hogy a jegybanktörvény is előírja a kormány gazdaságpolitikájának támogatását -, őt kizárólag az infláció érdekli. Ezt időlegesen el is érte a forint erősítésével, de a hazai termékeket versenyképtelenné tette. Elárasztotta a hazai piacot az olcsó külföldi "szemét" áru. Az importdömping el is vitte a növekedés esélyét, és padlóra küldte az élelmiszer- és könnyűipart. Ezt követően jöttek a jegybanki politikának megfelelően a forint további erősödésére spekulálók. Erre volt válasz 2003-ban a szerencsétlen sáveltolás, amitől teljesen összezavarodott a piac, és gyengülni kezdett a forint. Az MNB ahelyett, hogy higgadtan kivárt volna, vagy minimális emeléssel jelzi a szándékát, 3%-kal megemelte a kamatot. Ez totális káoszt okozott, és így hatástalan maradt. Így újabb 3%-kal emelt. Ezzel már sikerült visszaerősíteni a forintot, de a magas kamatszint megfojtotta a gazdaságot, és megdobta az államadósság refinanszírozásnak kamatlábát is. Úgyhogy az évek során a magas kamatszint nemcsak 1000 md-okba került a költségvetésnek, hanem a lakossági hitelfelvételt is devizába terelte. És jelenleg ez a legnagyobb problémánk.
 Hetek óta foglalkoztat egy téma. Cipelem magammal, mint egy ormótlan, megpakolt zsákot, amit nem tudok megfogni rendesen, de érzem, hogy el kell vinnem valahová, noha alig bírok vele. Most sem azt jelzem, hogy már biztosan tartom, inkább segítségre várok. Néhány hete az…..
antigonosz 2008.12.12 05:58:31
"Azt, hogy akar-e hát az ember szabad versenyben élni, vagy nem?
Hát nem akar. Az egyéni szabadság csak egyes kivételes egyéniségnek kell. A tömeg könyörög és sír, hogy vegyék le róla a szabad verseny rettenetes terhét. Nem bírjuk. Hogy az egyén valahogy megbirkózhasson azzal a felelősséggel, amit a szabadság rak rá, kénytelen szö¬vetkez¬ni, kénytelen a szabadságát eladni egymásnak és összetenni, hogy közös eredőben elveszve valahogy megbirkózhasson az ezer fejű szörnyeteggel, a szabad élettel.
Itt, úgy látszik, ellentmondás van, mert az emberiség megváltást érzett, mikor a jobbágy¬ságból felszabadult.
Igen. Elég sokáig éltünk rabszolgaságban. De az a rabszolgaság csak azért volt rossz, mert nem lehetett a lekötözötteknek befolyást gyakorolni az ellátás mértékére. Abban jó volt, hogy a jobbágy nyugodt volt és pihent. Nem kellett magáról gondoskodni. Máson volt a felelősség, ha ő éhen halt, őneki csak annyi dolga volt, hogy éhen halhatott, ha nem gondoskodtak róla.
Most egy olyan függőségre vágyik az ember, hogy biztosítva legyen a létminimum és egyben lehetőség legyen a tehetség szerinti előhaladásra.
Ezt a mai életet, a munkanélküliséget, ezt bírni nem lehet.
A tömegnek nincs semmi befolyása a vállalkozásra és végrehajtásra, s míg egyfelől be van dobva, mint szabad egyén a létbe, másfelől magára van hagyva, hogy harcoljon ő meg a semmivel?... Mit ér az ő szabadsága, ha a Tőke nincs rákényszerítve az ő foglalkoztatására? Kovács Kis Péter barátom a világ legszabadabb embere, csak ki kell fizetni neki az adóját, a kamatot, a bírságot, mindent, amit csak a hivatali agy ki tud eszelni ellene, ki kell fizetni a családja ruhájának, élelmének az árát, akkor szabad. Akkor szabad neki a búzáját annyiért adni oda, amennyiért valahol, előtte ismeretlen hatalmak megállapították. Annyiért, ami a kötele¬zett¬ségének még a tizedrészét se éri el... Mi a fene szabadság ez?... Mit csináljon ő odakint evvel a szabadsággal? Szabad neki levelet írni, de ha megírta, beviheti tizenhat kilométerre a postára. Szabad neki választ is kapni, de ha megjött a válasz, azt kiteszik a posta ablakába, s ha két hétig nem jelentkezik a címzett, visszaküldik a feladónak.
Szabad neki licitálni a városi bérletre. Micsoda? Ígérhet kétszer annyit, mint a komája, aki szintén licitál. Ilyenkor a város elfogadja őt olyan szabad embernek, mint Rothschildot.
De mikor nem él azzal a szabadságával, hogy pontosan, a kitűzött időre megfizesse a felvert bért, akkor már baj van. Akkor már bűncselekményt követett el, amelyért meg is kell bűnhődnie." Móricz Zsigmond:Rokonok
 Egyszer André Gide-et, a nagy francia regényírót megkérdezték, ki a legnagyobb francia költő, azt a szállóigévé vált választ adta:”Victor Hugo – sajnos.” Hasonlóképpen vagyok én is a Fidesszel. Soha nem állítottam magamról, hogy a politikai küzdőtér…..
Egy régebbi posztomban felmerült ez a nagyon hálás téma - bár mindenki tévesen tulajdonnevekről beszél. Az szerintem vitán felül áll, hogy ha valaki Budapesten él, a Ferencvárosban, akkor ott kiteszi az a-t. Nahát, névelő, tulajdonnév és még helyes is?Tibi született…..
w Hiszterolib 2008.09.02 06:00:00
Na, van az SZDSZ-nek saját arca. Szóval ez lenne az. Csúnyácska. Nincs egy hónapja, hogy Fodor Gábor sajtótájékoztatón noszogatta a kormányt cselekvési tervért. Legyen terv, és legyen abban adócsökkentés – ez volt a mondás. Íme, a terv. Van benne adócsökkentés, nesztek.…..
Ma nyilvánosságra kerültek az állami vezetők javadalmazására vonatkozó adatok, mely kiterjed az állami vezető illetményére, a részére kifizetett jutalomra, céljuttatásra, vagy projekt-prémiumra, az országgyűlési képviselői megbízással rendelkező állami vezető képviselői…..
Hát úgy néz ki lehet nem is Károly Róbert, ahogy eddig hittük, hanem  Koltai Ferenc, a Jura Trade Kft. ügyvezető igazgatója és egy széles körben használt pénzjegyeken található biztonsági elem szabadalmának egyik tulajdonosa - legalábbis a szentkoronarádió szerint. Mi azt…..
 Végre egy értelmes kezdeményezés, amely alapvetően az adófizetőknek, a gazdaságnak, és így végsősoron az egész országnak kedvező. Elég nyilvánvaló, hogy ha nem akarunk még jobban leszakadni immáron Romániához, esetleg lassan Koszovóhoz képest sem, akkor…..
antigonosz 2008.04.16 18:16:30
Egyébként az MDF által felvetett egykulcsos adó ötlete önmagában nem butaság.
Egy kb. 20%-os SZJA-kulcs mellett jelentősen csökkenne az élőmunka adózása.
Természetesen ez együtt kellene, hogy járjon a legtöbb adókedvezmény eltörlésével.
Különösen a teljesen hibás felfogású, jövedelemeltitkolásra ösztönző adójóváírás kerülhetne megszüntetésre.

A családos kisjövedelmőek adóteher emelkedését viszont egy bevezetésre kerülő gyermekek utáni családi kedvezmény kompenzálhatná.
(A családi kedvezmény szociálpolitikaként történő kezelése az MSZP egyik hibája. Ugyanis ez nem szociális juttatás, hanem közteherviselés kérdése.)
Az egykulcsos SZJA mellett az élőmunka közterheit is csökkenteni kellene.

Az így kieső bevételeket egyrészt az ÁFA ideiglenes emelésével, másrészt egy ténylegesen bevezetendő ingatlanadó révén lehetne pótolni.
Ha ez az adó a kb.10-15 millió Ft-os határ fölött ingatlanrészt terhelné, ezzel a vagyonosokra lehetne visszahárítani az SZJA csökkenésükből eredő kieső állami bevételt, anélkül, hogy ez visszafogná a jövedelmeket és a beruházásokat.

A korábbi adóbevételekhez képest lehetőség van egyelőre kb. 300 milliárddal csökkenteni az új adórendszer révén az adóterheket.
Ez önmagában még nem sok, de szerkezetében már nem fogné vissza a növekedést. És az adókulcsok csökkenéséből eredő esetleges későbbi többletbevétel további csökkentések forrása lehetne.

"Vissza kell mennünk!" - mondta a szakállas főszereplő kedden este a Lost harmadik évadának zárójelenetében, és a tátott szájjal bámuló tévénézővel megfordult az Ikeás ülőgarnitúra menten, kiömlött a sör, szőnyegen a popkorn. Ilyen egy jó cliffhanger, azaz…..