Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nargile

1 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A haldokló felvilágosult sajtótermékek közül a Wall Street Journal választotta a szeretet ünnepét, hogy felhívja Barack Obama és baráti köre figyelmét, hogy nem lenne hülyeség, ha adóztatnák a füvet, mielőtt Mexikó teljesen elpusztul. Egy helyi rendőri vezető 20 év…..
Ha egy a bolygókutatásban jártas marslakó éppen december elején látogatna először a Földre – hát sok furcsaságot tapasztalna. Korábban már feltérképezte magának ezt a bolygót annyira, hogy tudja: a Föld agytrösztjei jelenleg a klímaváltozást, az élelmiszer- és ivóvíz-válságot illetve a globális…..
Avagy hogyan történik a cigány tanúk kihallgatásra idézése Magyarországon?2008. szeptember 29-én délelőtt a tarnabodi cigánysoron izgatottan tárgyalták az éjszakai lövöldözés és Molotov-koktélos gyújtogatás híreit. Biztos a Gárda volt!- mondták. Akkor már túl voltunk a…..
Subba MDMA 2009.08.02 15:07:00
Létezik olyan hogy "too much MDMA"? Sajnos szerkesztőségünk egyik tagja szerint igen. Na a lényeg hogy óvatosan a drogokkal a maradék fesztiválokon, inkább osszátok meg velünk amitek van!   ..
Nargile 2009.08.02 18:22:18
Kissé megelégelve az állandó csúsztatást (mi ugyanis a legritkább esetben "rasszistázunk" vagy "nácizunk", és olyankor is csak nagyon nyomós indokkal), úgy gondoltam, ideje tételesen elemezni a Jobbik EP-választási programjának cigánykérdésre vonatkozó…..
Nargile 2009.06.24 09:08:22
@Parkőr: szállj már le légyszi erről a "rózsadombi liberális" sztereotípiáról. Kábé annyira valóságosak a cigányellenes sztereotípiáid, mint a jogvédőkkel kapcsolatos sztereotípiáid - én például jogvédő vagyok, de a VIII. kerület kellős közepén lakom a barátnőmmel, aki egy borsodi kis faluból származik. Nekem ne akard már megmagyarázni, hogy milyenek a cigányok közelről. És tudod amit én látok, az nem etnikai probléma, hanem szociális probléma: nincs munka, nincs jövő, nincs egészség, nincs szolidaritás.
Tanulságos EP választás áll mögöttünk, ez tény. Mivel a pártok eredményeit keresztbe-kasul elemezték már mindenféle politológusok és szakértők, így ezt meg sem kísérlem egyszerű mérnökként. Meg hát nem is annyira lényeges. A lényeg ugyanis inkább az, hogy most…..
Nargile 2009.06.11 10:51:23
@Pollack: az LMP viszont azt kommunikálta, hogy nem kíván szembemenni a kormány drogpolitikájával és nem kíván változtatni a jelenlegi szabályozáson. De ha nincs álláspont, akkor honnan tudja, hogy nem kíván szembemenni és nem kíván változtatni?
Az új amerikai drogcár, Gil Kerlikowske az első interjújában olyat mondott, amiről többen arra asszociáltak: "Függetlenül attól, hogyan magyarázod az embereknek a drogháborút, az emberek úgy látják, a háború ellenük irányul. Mi nem harcolunk az ország…..
Belső mailt idézek. Érdekes megfigyelni, hogy mennyire vakok - a problémát látják, de a valódi okot (a szcientológia vállalhatatlan természete) nem, és a "sajtó" stb. a felelős. Nyilván, ha én egy cég vagyok és kínos már a Maraton támogatása, akkor a…..
Nargile 2009.03.25 19:58:28
@Lovag, aki azt mondja: Ni!: mondjuk az eseti bizottságban nem 4, hanem 5 szakértő van, és ebből legfeljebb egy (Sárosi Péter - jómagam) legalizációpárti, Rácz József pedig ártalomcsökkentés-párti de legalizáció-pártinak nem mondanám. A többiek: Szabolcska Péter és Victorné Erdős Eszter sokkal inkább konzervatívnak mondhatóak, akárcsak Szomor Katalin szakértő, aki a Maraton tanácsadója.
A TASZ nemzetközi kampányt indított, hogy felhívja a világ figyelmét a globális drogháború illetve az ezt övező katatón kussolás kudarcára. Az ánglius daretoact.net oldalon Frederik Polak holland pszichiáter szólítja fel látogatóit, hogy tegyék fel ugyanazt a kérdést az ENSZ…..
Nargile 2009.03.05 14:56:24
@smokemyspliff: mi a vicces ebben? Ha Kovács János vagy John Taylor lenne akkor is vicces lenne?
Addict talált egy kortárs megvalósítású antifű reklámot, amiben a különböző mellékhatások a füvező csávó alteregóiként esnek egymásnak: Megérkezik Röhögőgörcs, aki egyszeriben mindent nagyon viccesnek talál, és magváal hozza a Rágcsálót, aki kényszeresen tömi a…..
Belső listán "nyereségjelentés" ... übermensch Homo novis született. A levelet változtatás nélkül közlöm, csak a neveket vettem ki.   feladó: K.T. Kedves Lista Olvasók! Ma rátaláltam az interneten egy olyan videoklipre, ami nélkül nem mertem volna megirni ezt a…..
Fura, hogy ez eddig senkinek nem jutott eszébe, pedig elég a Sebhelyesarcúra gondolni, ez megy olyan 40 éve, de most az ENSZ Drogügyi Hivatala az osztrák Profil magazinnak elmondta, hogy tavaly azért nem omlott össze a bankrendszer, mert az illegális drogkereskedelemből érkező pénzek…..
Nargile 2009.01.26 15:01:14
@Kopi3.14: messze a drogkereskedelem a legjövedelmezőbb illegális üzletág, talán a hamisított élelmiszer-bizniszt leszámítva. Míg az illegális drogkereskedelem értékét az ENSZ 322 milliárd dollárra becsli (tegyük hozzá, ez a pesszimista becslés), az illegális emberkereskedelem összértéke is több mint tízszer kevesebb (!), 32 milliárd dollár, az illegális fegyverkereskedelemé 1 milliárd dollár, az illegális gyémántkereskedelemé pedig ennél is kevesebb.
Huba barátunk tisztázó postja régen volt, indokolt hát, hogy újfent körmére nézzünk a témának. Annál is inkább, mivel a monorierdői tragédia kapcsán a minimális empátiára is képtelen (mondjuk ilyet ismerünk még) szélsőjobb a kuruc vezényletével megint elkezdte skandálni…..
A Droglátó mindent lát és Jimi Hendrix még mindig élne! Ez a két mondat fogadta azokat az elvetemült állatokat újságírókat, akik ma 15 órakor szépen ott gyülekeztek a Blue River állóhajó sajtótájékoztatóján. Egy hónappal ezelőtt elindult a droglato.com internetes oldal,…..
Újabb epizód a kifogyhatatlannak tűnő drogháború áldozatai sorozatban. Az amerikai szövetségi nyomozók közbenjárásával ezúttal egy washingtoni nagymamát akarnak kilakoltatni, amiért nála lakó 24 éves unokájánál füvet találtak. A 68 éves Francis Johnson állami lakásban…..
Forrás: Rémálom blog "Kis késéssel ugyan - röpke néhány hónap - de a magyarországi Anonymous is felébredt. Csatlakozunk az európai mozgalomhoz, ahol már a 4. tüntetés volt a csoport bejelentkezése óta, a következő pedig június 14-én lesz. Tüntetés a szcientológus…..
Nargile 2008.05.21 14:09:08
Elküldtem már Reformernek is, de még nem számolt be róla:

www.guardian.co.uk/uk/2008/may/20/1

Egy brit fiút a szcientológusok bepereltek egy hasonló londoni tüntetés kapcsán.
Rekordhatékonysággal, 45 perc alatt két helyszínen tartott beszédet a Kendermag Egyesület a marihuána állami szabályozása érdekében. A rendőrség szokás szerint túlbiztosította az eseményt (150 rendőr, 50 tüntető, legalább ennyi újságíró, 10-20 ellentüntető). A…..
Nargile 2008.05.19 08:15:53
Yericho850: ha már a tájékozottságról prédikálsz itt, akkor legalább utánanézhetnél annak, amiket állítassz, például annak, hogy a statisztikák szerint a füvet kipróbálók hány százaléka válik függővé az alkoholt és cigarettát kipróbálókhoz képest, vagy hogy a füvet kipróbálók hány százaléka próbálja ki az olyan drogokat, mint pl. a kokain és a heroin. Magyarországon több mint félmillió ember próbálta már ki a füvet, a heroinfogyasztók száma viszont alig pár ezer. Nemetközi kutatások szerint a marihuánát kipróbálók körülbelül hasonló arányban válnak rendszeres fogyasztóvá, mint az alkoholfogyasztók, viszont sokkal kisebb arányban, mint a dohányt kipróbálók.

Annak is utánanézhetnél, hogy a Kendermag Egyesület mit is javasol valójában. Tök jó, hogy el sem olvasod a Legalizációs Kátét, és teljesen alaptalan vádakat fogalmazol meg. A Kendermag soha nem hivatkozott arra, hogy a fű nem okoz függőséget, vagy hogy a fű ártalmatlan lenne, és soha nem követelte azt, hogy a füvet az áruházak polcain kellene árulni, vagy hogy 18 éven aluli személyeknek kellene elérhetővé tenni. A fűtilalom nem azért rossz, mert a fű veszélytelen, hanem azért, mert hatalmas feketepiacot kreál, lehetetlenné teszi a fogyasztóvédelmet és még csak nem is képes arra, hogy csökkentse a fogyasztás előfordulását.

Ha van valami, ami felelőtlen, akkor az, hogy egy csomó ember anélkül próbál okoskodni drogtémában, hogy tájékozódna előtte...
Nargile 2008.05.19 09:23:48
Yericho850: Európában széleskörű szakmai konszenzus alakult ki abban a viszonylatban, hogy milyen adatokat lehet elfogadni, mik a hiteles adatgyűjtés elfogadott kritériumai. Az Európai Drogmonitorozási Intézet (EMCDDA) hivatott az ezzel kapcsolatos szabványok kidolgozására. Az EMCDDA hazai adatgyűjtő központja (www.drogfokuszpont.hu/) oldalán megtalálod a hivatalos statisztikákat. Ezeket kétségbe vonhatod, azonban ezzel kívül helyezed magad a szakmai vitán, ugyanis a tiltó és nemtiltó párti szakemberek is elfogadják ezeket az adatokat. Az Európai Unió drogstratégiája pedig előírja a tagállamok számára, hogy a drogpolitikájukat tudományos bizonyítékokra alapozzák, ne hasraütésre. Kellenek olyan referenciapontok, amelyek a párbeszéd alapmezőjét behatárolják. Ha elolvasod a fókuszpont legutóbbi éves jelentését, akkor láthatod, hogy a kannabiszt kirpóbálók számához képest a heroint kipróbálók száma elenyésző: ha a kapudrog elmélet igaz lenne, akkor már több százezer heroinfüggő élne az országban. A másik dolog (hogy az egyes drogokat kipróbálók mekkora arányban válnak rendszeres fogyasztóvá): www.drogriporter.hu/hu/node/960